Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen

Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen
Beeld: iStock

De Consumentenbond heeft Albert Heijn gedagvaard vanwege jarenlange fouten op kassabonnen. De Consumentenbond eist dat de supermarktketen inzage geeft in interne onderzoeken over kassabonfouten en consumenten compenseert voor de geleden schade.

De Consumentenbond deed de afgelopen jaren meerdere malen onderzoek naar verschillen tussen de prijzen bij het schap en bij de kassa. Daaruit bleek dat kassabonnen van Albert Heijn, Jumbo en Plus vaak niet kloppen. Hoewel supermarkten keer op keer beterschap beloofden, bleef het fouten op de kassabon regenen. Daarom stelde de Consumentenbond de supermarkten hier afgelopen jaar voor aansprakelijk en vroeg hen om een compensatievoorstel.

Volgens Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, had Albert Heijn aangegeven dat het probleem heel klein was, maar de retailer weigerde inzage te geven. Door dit via de rechter alsnog af te dwingen, hoopt de Consumentenbond de schade beter te kunnen vaststellen, met het oog op een schadevergoeding voor consumenten.

Strooischade

De Consumentenbond meldt dat de schade per bezoekje aan de supermarkt relatief klein is. Dit wordt 'strooischade' genoemd. Maar als alle beetjes bij elkaar wordt opgeteld, gaat het volgens de belangenorganisatie om miljoenen euro's. De Consumentenbond eist daarom dat Albert Heijn, Jumbo en Plus de schade gaan vergoeden.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 07:00 Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  2. 17 mei Martine Hafkamp: "Deze twee aandelen hebben wij voor onze klanten gekocht" 3
  3. 10 mei Ego's op de beurs: "Beleggen lijkt iets rationeels, maar dat is het niet" 5

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links