Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Opstijgen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 april 2017 11:23
    ABM Financial News - 19 april 2017, 10:31
    Koersdoel naar 9,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft woensdag na de kwartaalcijfers van TomTom het koersdoel voor het aandeel verhoogd van 8,20 naar 9,00 euro met een onveranderd Houden advies.

    Analist Caren Ngo Siew Teng zag op basis van de resultaten van TomTom in het eerste kwartaal geen aanleiding om de taxaties aan te passen. Ondanks stijgende omzetten bij Automotive & Licensing en Telematics, daalde de groepsomzet uiteindelijk door een verkoopdaling van 16 procent bij de consumententak, aldus de analist.

    Door een hogere brutomarge vertaalde de omzetdaling afgelopen kwartaal zich in een onveranderde aangepaste winst per aandeel van 0,03 euro.

  2. [verwijderd] 19 april 2017 11:26
    ABM Financial News - 19 april 2017, 09:08
    Morgan Stanley te spreken over Automotive & Licensing.

    (ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft conform de verwachtingen gepresteerd, waarbij de sterkere prestaties bij Automotive & Licensing voor een bemoedigende noot zorgen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag.

    Morgan Stanley rekende voor TomTom op een omzetdaling in het eerste kwartaal van 217 miljoen naar 206 miljoen euro. De daling stokte echter op 213 miljoen euro. De brutomarge van 62,2 procent was daarbij ook beter dan de 61,5 procent waarop de analisten hadden gerekend.

    De aangepaste nettowinst per aandeel van 0,03 euro was wel 0,01 euro lager dan waarop de Amerikaanse zakenbank mikte.

    "We voorzien voor onze Telematics, Automotive en Licenties een gecombineerde samengestelde omzetgroei van ongeveer 15 procent tussen 2015 en 2020", aldus TomTom afgelopen november. Concrete verwachtingen voor de consumententak gaf de navigatiespecialist niet af.

    Woensdag voegde TomTom toe voor dit jaar op een groei van meer dan 10 procent te rekenen voor Telematics en Automotive & Licenties. Daarmee zit de onderneming naar eigen zeggen op schema voor de eerder afgegeven groeidoelstelling tot 2020.

    Morgan Stanley noemde de ontwikkelingen positief, maar waarschuwde wel dat een deel van de sterke prestatie bij Telematics gedreven werd door hardware, en daarom mogelijk niet duurzaam is.

    TomTom herhaalde de outlook voor heel 2017. Dit was volgens Morgan Stanley ook verwacht.

    Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op TomTom met een koersdoel van 10,40 euro.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links