Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,242 9 mei 2024 17:35
  • +0,018 (+1,47%) Dagrange 1,227 - 1,249
  • 1.240.563 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jessebrown 2 november 2016 10:42
    quote:

    williedevil schreef op 2 november 2016 10:11:

    Gaat inderdaad echt niet meer groen worden vandaag, shorters zijn weer volop bezig koers terug te zetten en ik denk dat nog wel eens diep kan gaan.
    De geschiedenis bij PostNL heeft mij geleerd winst te nemen en later op een lager nivo weer terug te kopen. Shorters bij PostNL gaan altijd door ook als je het niet meer verwacht, altijd!!! Dus niet een enkele keer , altijd!!
    De overname van Post begint steeds meer op een fata-morgana te lijken
    Herna wil zo graag zelfstandig blijven en blijft de aandeelhouders een worst voor
    hangen.
  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 november 2016 10:45
    De puzzel valt mooi in elkaar.

    In mei klapte het proces omdat een aantal zaken gewoon niet in 1 weekend uit onderhandeld konden worden.

    Toen zijn wel de pijnpunten (die inmiddels bij iedereen wel bekend zijn naar ik aanneem) op tafel gekomen.

    Vervolgens is een Bpost "merger & acquisition team" intern aan de slag gegaan met de duidelijke opdracht van de CEO "kom voor elk vd pijnpunten met een oplossing en werk die uit op een dusdanige manier dat PostNL man+com., aandeelhouders en overheden/toezichthouders allen tevreden gesteld worden!".

    De adviserende banken hebben onderling natuurlijk wel contact om de bemiddelingsrol te spelen. Zo voorkomt men direct contact.

    De bevriende aandeelhouders van PostNL hebben na mei de rol gekregen om de koers geleidelijk hoger te zetten naar de 4,20 - 4,40 bandbreedte zodat de Bpost CEO aan zijn aandeelhouders ook een rechtvaardiging kan uitspreken voor een hoger bod.

    Standaard draaiboek van de CEO die geen nee wil horen.

  3. [verwijderd] 2 november 2016 10:48
    quote:

    coeffie schreef op 2 november 2016 10:37:

    Sommige mensen durven het woor ZEKER in de mond te nemen, niks is zeker, alleen dat je ooit dood gaat
    Inderdaad, behalve dat we allemaal dood gaan, is er niets zeker in het leven en zeker al niet op de financiële markten. Tevelen verkopen zoals altijd, zie maar berichten in mei 2016 toen BPost voor het eerst kwam opduiken, het vel van de beer vooraleer hij is geschoten en dat is altijd gevaarlijk.
  4. h78i 2 november 2016 10:49
    Geduld mensen, deze koers is nog steeds erg aantrekkelijk. Ik zit aan mijn limiet, anders had ik zeker bijgekocht vandaag. Bpost zal zichzelf niet voor de 2e voor schut willen zetten, dus zullen er alles aan doen om het te laten slagen. Daarbij hoort dus ook een goed bod. Ik ga het ritje uitzitten.
  5. mamaloe 2 november 2016 10:51
    quote:

    Diegy schreef op 2 november 2016 10:49:

    Reken maar dat er einde van de middag nog een hoop mensen gaan instappen. De Belgen gaan echt niet lang wachten nu alles is uitgelekt. Bod kan elk moment bekend worden gemaakt. Gaat echt niet lang meer duren.
    Hetzelfde verhaal als bij deltalloyd
  6. forum rang 4 zalwel 2 november 2016 10:52
    Die bieding gaat wel komen. Daarom wordt het aandeel nu iets lager gezet. Als het aandeel was opgelopen en richting de 5,20 was opgelopen was de bieding niet echt veel hoger dan de koers van dat moment.
    Zet het aandeel iets lager richting de 4,50 en kom dan met een bod van 6,25. Lijkt allemaal veel mooier. je ziet alleen dat er geen belegger is die nu durft te kopen. Angsthazen en afwachtend die wel kopen als het omhoog gaat maar bang worden bij een daling.Vasthouden aan het totaal beeld en je niet van de wijs laten brengen door een tijdelijke koersdaling.
  7. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 november 2016 10:54
    quote:

    kusadasi schreef op 2 november 2016 10:42:

    [...]De overname van Post begint steeds meer op een fata-morgana te lijken
    Herna wil zo graag zelfstandig blijven en blijft de aandeelhouders een worst voor
    hangen.
    So what? Die worst is wel hele lekkere sappige worst en heeft twee kanten.

    1 kant is het zicht op een ongekend dividend, de 2de kant is dat de nettowinsten de komende jaren fors zullen stijgen.

    Dus die koers gaat links- of rechtsom, gewoon omhoog.

    Het is niet voor niets dat Bpost zo druk bezig is om het nu nog allemaal voor elkaar te krijgen. Het is niet voor niets dat grote jongens als John de Mol niet nu maar al een jaar geleden zijn ingestapt (veel volume inslaan op lage prijs). Overname is voor hun leuk maar die koersstijging komt sowieso vanwege 1 + 2. Dat is waarom iemand als John de Mol is ingestapt. Niet vanwege overname mogelijkheden.

  8. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 10:55
    Als we er nu eens vanuit gaan dat het lekken bewust is. Wie is er dan het meest bij gebaat? Ik vermoed de Belgen die gewoon gaan doorzetten zonder pardon. Het was een heel mooi stukje proza met daarin uiteen gezet hoe goed de deal wel niet is. Alleen de prijs achterwege laten. Dat heet inmasseren met een duidelijk verzoek aan Herna om nogmaals aan tafel te komen zitten. Waarbij de timing, zo net voor q3, mij dan weer niet verbaast. Er lag namelijk al druk op Herna om te leveren en die wordt nu nog groter. Hierbij vermoed ik dat de Belgen al een blik op de cijfers hebben mogen werpen. Dan hebben ze vandaag en morgen nog om tot elkaar te komen voor overleg, anders wordt het maandag heel erg spannend voor Herna. Slechte cijfers en afwijzen, ga dat maar eens uitleggen.

    Doe mij maar gewoon het scenario dat de Belgen een vijandig bod doen. Wat ik trouwens een raar woord vind voor als je een beursgenoteerd bedrijf probeert over te nemen. Zeker als je de route van overleg volgt maar op een gegeven moment de deur wordt gewezen. We gaan het meemaken en heb ingezet op de volhardendheid van de Belgen.
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 november 2016 10:58
    quote:

    zalwel schreef op 2 november 2016 10:52:

    Die bieding gaat wel komen. Daarom wordt het aandeel nu iets lager gezet. Als het aandeel was opgelopen en richting de 5,20 was opgelopen was de bieding niet echt veel hoger dan de koers van dat moment.
    Zet het aandeel iets lager richting de 4,50 en kom dan met een bod van 6,25. Lijkt allemaal veel mooier. je ziet alleen dat er geen belegger is die nu durft te kopen. Angsthazen en afwachtend die wel kopen als het omhoog gaat maar bang worden bij een daling.Vasthouden aan het totaal beeld en je niet van de wijs laten brengen door een tijdelijke koersdaling.
    jij snapt het tenminste!
  10. forum rang 6 prinszicht 2 november 2016 11:00
    Ik ben trouwens voor een overname. Nog los van de hoogte van een bod. Zo'n Benelux bedrijf als nummer 4 in Europa is een beter perspectief dan de nummer 1 van NL met de hete adem van de ACM in je nek. Nog liever dat de Amerikanen er zich mee gaan bemoeien. Maar die zijn al heel lang stil en kopen liever straks de combi dan 2 losse onderdelen.
  11. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 november 2016 11:02
    Overigens reken ik nog op UPS. Die zien dat de overname van TNT door Fedex nu al veel toegevoegde waarde levert aan Fedex. Voelen zich bovendien genaaid en wachten op een kans tot wraak.

    Ik ga lekker achteroverleunen en heb nog het laatst beschikbare saldo op PostNl gezet.
  12. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 november 2016 11:05
    Extra tekst van Jeffries. Die zien het helemaal zitten!

    STOCKWATCH 'Overname PostNL kent hobbels' (2)
    N i e u w bericht, meer informatie en actuele koers

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een eventuele nieuwe poging van Bpost om PostNL over te nemen zal op hobbels stuiten. Dat stelde KBC Securities woensdag.

    Bpost meldde eerder op de ochtend de mogelijkheden voor een overname van zijn Nederlandse branchegenoot nog altijd te onderzoeken, na de mislukte poging van eind mei. Het Belgische bedrijf voelde zich genoodzaakt zijn interne onderzoek met de buitenwereld te delen, nadat een document waaruit de interesse bleek dinsdag was uitgelekt.

    KBC constateerde dat een overname onder meer kan stuiten op de strikte regels waar PostNL in Nederland aan is gebonden. Ook kan toezichthouder ACM strenge eisen stellen.

    De Belgische bank zou een bod van circa 5,30 euro per aandeel PostNL een goede prijs vinden, maar neemt die optie slechts voor 60 procent mee in zijn eigen modellen. Zonder bod schat KBC de waarde van PostNL op 3,80 euro per aandeel.

    Analisten van Jefferies wezen op de logica van een fusie tussen beide postbedrijven. Het nieuwe bedrijf kan een sterke speler worden in de zeer competitieve Europese markt voor pakketten, stelden zij.

    PostNL noteerde woensdag rond 10.35 uur bijna 5 procent in de min op 4,55 euro. Het aandeel schoot dinsdagmiddag ruim 11 procent omhoog na de berichten over het uitgelekte document.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  13. [verwijderd] 2 november 2016 11:07
    quote:

    NewEnergy schreef op 2 november 2016 10:58:

    @prinszicht: helemaal mee eens. Het bestuur mag dan misschien niet akkoord gaan met een overname bod, maar als Bpost 5.50 of zo bieden, denken de aandeelhouders daar ongetwijfeld anders over...
    Jullie vergeten de inbreng van de Nederlandse Staat.
    Zonder goedkeuring van Den Haag komt er nooit een overname.
  14. ASCFTHF11 2 november 2016 11:14
    Ik lees dagelijks de Belgische gazet,ofwel de krant het"laatste Nieuws" en in het hele stuk van 3/4 pagina staat het reilen en zeilen van de BPost,eruit blijkt dat ze er bijna een moord voor willen doen om Postnl in te lijven,en er wordt in Belgie dus nu ook door derden geen onvertogen woorden meer gebruikt om het proces te beinvloeden.Geen enkele Belgische partij wil reageren,elk verkeerd woord kan de deal doen afspringen!

    Tja,nu de Ollanders nog over de brug zien te trekken,dat zal nog wel een karwei worden en als ze erin slagen wordt het in ieder geval een eindbod van 6+ Euro,trouwens onder dit bedrag zou Postnl wel gek zijn om hun bijna gezonde baby de deur uit te doen,uiteraard speelt de BELGISCHE KBC een vuil spelletje met hun
    indicatief genoemde prijzen,maar dat hoort nu eenmaal bij dit spel.
    Boodschap is dat de Belgen onvoorstelbaar graag Postnl willen overnemen(misschien wel op basis van gelijkheid)dit voorbeeld hebben we ook gezien met AH en Delaize.

    Mijn persoonlijke slaagkans is 75%,zoniet dan zal Postnl zelfstandig doorgaan voor de tijd beeing maar wel een upswing krijgen met hun shareprijs.
  15. forum rang 4 DWB Happy 2 november 2016 11:23
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 2 november 2016 09:23:

    [...]

    Verkopen? Je bent gek. Overname of niet, zoals steeds gezegd ik heb liever een zelfstandig PostNL. Elk jaar bijna 50 cent dividend per aandeel vanaf 2018. Over 2017 zal het ongeveer 30 cent tot 40 cent worden.

    Prima toch!
    Met een manke pony kan je nooit de hoofdprijs winnen.

    Met MdXhealth nog minimaal 300% te behalen!

    Waarbij de kans op een overname vele malen groter is dan bij Postnl,
    en de overname premie ook beduidend hoger zal zijn!

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links