Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 16,174 13 mei 2024 17:37
  • +0,116 (+0,72%) Dagrange 16,020 - 16,246
  • 11.802.368 Gem. (3M) 10,5M

September 2016

503 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 september 2016 11:27
    Ik wacht nog af om terug te kopen.

    Kan er natuurlijk langs zitten maar verwacht zelf een sterke correctie.

    het kudde gedrag kan gaan overheersen dat iedereen door de zelfde deur naar buiten wil.

    Gebeurd dat niet is het ook goed dan wacht ik gewoon weer af. Tot het moment daar is.
  2. [verwijderd] 12 september 2016 12:03
    dax rood alles wat rood..
    olie rood..
    dax 1,99 rood...
    sp rond de 0,66 rood..
    dan is het afwachten in de middag gaat de sp naar de 1,90 rood vandaag.

    dan ING rond de 10,80 misschien iets lager als het hard gaat..
    Maar hopen dat de USA snel weer groen gaat anders kan het wel eens een voorbode zijn van rente verhogingen zijn..
    dan een paar dagen flink rood met de aandelen...
    Niks is zeker niemand die het weet...
  3. [verwijderd] 12 september 2016 13:32
    Is toch juist goed. Geeft misschien weer wat steun in deze bizarre markt. Banken liggen zwaar onder druk door de rente. Dreigt de rente omhoog te gaan, is het weer niet goed. Worden ze het hardst afgestempeld. Ze hebben juist net het koersdoel met 1,50 verhoogt. Overigens staat ING bij bijna alle analisten op koop.
  4. k / v 12 september 2016 13:37
    Draaipunt
    Einde van een tijdperk inzicht

    Na zeven jaar van koersstijging op de aandelen- en obligatiemarkten is mijn inschatting dat er een ander koersritme gaat ontstaan. Het einde van een tijdperk met ongekende kwantitatieve verruiming door centrale banken is inzicht. Zij zijn nu op zoek naar een exit strategie. Voor beleggers is het zaak om met een dubbele dekking te gaan werken anders dreigt een knock-out. De traditionele strategie wordt kwetsbaar en het is tijd om de bakens te verzetten voordat het te laat is.

    Financiële markten en beleggers werden sinds de kredietcrisis door centrale banken gehypnotiseerd en geconditioneerd. Uiteindelijk leidde dit de afgelopen maanden tot een fase waarin de markt niet meer reageerde op slecht nieuws. In de V.S. spreekt men van complacency, goed vertaald is dat zelfgenoegzaamheid. De markt reageert bijna apathisch op tegenvallende fundamentele cijfers. Telkens worden daarbij dezelfde argumenten van stal gehaald. De rente is laag en kan niet omhoog, er is geen alternatief voor aandelen, er is geen inflatie en als het moeilijk wordt grijpen de centrale banken toch wel in. Dat laatste kan weleens gaan veranderen.

    De oplettende volger heeft kunnen vaststellen dat de economische groei in Europa en de V.S. steeds verder onder druk komt. Dat zijn serieuze waarschuwingssignalen die door de markt stelselmatig worden genegeerd. In Bull markets Bear items are ignored, zo leerde ik ooit en dat fenomeen hebben wij kunnen waarnemen. Op enig moment draait echter het sentiment en vaak zonder echte aanleiding. De kans dat dit nu ook gaat gebeuren is volgens mij groot. Regelmatig ontstaan er dan forse koersdalingen uit het niets die de boel in korte tijd totaal op de kop zetten.

    Voor traditionele beleggers dreigt er een probleem. Voor het behalen van rendement zijn zij afhankelijk van koersstijging, dividend en renteopbrengst. Periodes met per saldo dalende koersen zijn meestal voor hen geen pretje. Het dividend weegt niet op tegen koersverliezen van tientallen procenten. Er waren maar liefst zeven correcties van meer dan 20 % koersdaling in de afgelopen drie decennia. De schade van deze dalingen was groot en bij veel lange termijn

    beleggers bleek de lange termijn niet lang genoeg. Zij leverden fors in en konden dat niet meer goed maken binnen hun beleggingshorizon.

    Momenteel dreigt er voor deze beleggers echter nog een probleem. Vaak werden mindere periodes op de aandelenmarkt gecompenseerd met koerswinsten bij andere asset classes zoals obligaties. Spreiding gaat in de toekomst echter een extra probleem opleveren. Wanneer centrale banken hun huidige monetaire beleid gaan consolideren of moeten afbouwen dreigt een rentestijging en dus een obligatieramp. Grote institutionele beleggers zoals pensioenfondsen zitten nu al klem met hun portefeuilles en koersverliezen dreigen in de toekomst aangezien zij niet kunnen en zullen verkopen. Daarnaast is de risico/rendement verhouding bij obligaties totaal scheef en niet interessant.

    In mijn beurscarrière van de afgelopen dertig jaar heb ik meerdere cycli gezien waarbij beleggers niet anticipeerden op andere tijden maar juist slachtoffer werden om dat zij zich te lang vasthielden aan hun bestaande succesformule. Mijn gevoel zegt mij dat beleggers er verstandig aan zouden doen om hun huidige succesformule kritisch te bekijken en mogelijk te vervangen voor een betere. De kans dat de geschiedenis zich gaat herhalen en een draaipunt aanstaande is neemt met de dag toe.

    -
    bron : beleggingsinstituut
    www.beleggingsinstituut.nl/column-dra...
  5. [verwijderd] 12 september 2016 13:55
    waarbij de vrees dat de Federal Reserve weldra de rente verhoogt de risicobereidheid onder beleggers heeft doen vervliegen.

    Toch mooi allemaal vrees..
    wie de dood vreest is een lafaard.

    win win situatie alles eruit..
    Komt er nieuws we gaan de rente niet verhogen en we gaan nog even door met geld strooien spring je er weer in..
    Mis je 1 of 2 % als het hard naar boven gaat en je lift weer mee..
    Komt er wel ellendig nieuws en wat paniek kan het je niet rood genoeg op de borden worden...

    Firma list en bedrog is weer bezig met geheimzinnig doen wel rente geen rente wel alles wat aantrekken of meer stimuleren.
    Het is weer paniek om niks...
  6. DeBikkel 12 september 2016 15:59
    Beleggers geloven hoog dividendrendement banken niet
    Elk nadeel heeft z'n voordeel. De beurskoersen van Europese banken zijn dit jaar flink gedaald, maar doordat de banken hun dividend op peil hebben gehouden is hun dividendrendement plotseling een stuk aantrekkelijker geworden. Onder de vijf banken in de eurozone die het meest royaal zijn voor hun aandeelhouders bevindt zich ook een Nederlandse bank: ING.
    In tijden van lage en zelfs negatieve rentes is het dividendrendement van banken behoorlijk hoog, concludeert Goldman Sachs in een maandag gepubliceerd rapport. Neem ING, waarvan de Amerikaanse zakenbank dit jaar een dividendrendement van 5,9% verwacht. Over 2017 is Goldman Sachs nog wat optimistischer, met een voorspeld rendement van 6%. De Belgische bank KBC komt uit op vergelijkbare rendementen, net als het Franse BNP Paribas. Uit cijfers van dataleverancier Bloomberg blijkt dat de spread, het verschil in rendement, met Duitse tienjaarsleningen is opgelopen tot 5,3%, terwijl dat sinds 2010 gemiddeld 2,8% was.
    Maar als de banken zo'n aantrekkelijk dividend uitbetalen, waarom spuit hun koers dan niet omhoog? Goldman Sachs wijt dat aan het gebrek aan vertrouwen dat beleggers in banken hebben. Door een cocktail van slechte ervaringen uit het verleden en troebele toekomstverwachtingen zijn zij sceptisch geworden. Blijkbaar geloven zij niet dat de kapitaaluitkeringen zo hoog blijven.
    Om te bepalen hoe groot de kans is dat het dividendrendement op niveau blijft, laat Goldman Sachs de banken door een aantal hoepels springen. Hoe hoog zijn hun buffers? Hoeveel slechte kredieten hebben zij op hun balans? Hoeveel van hun winst betalen zij uit? Een aantal Europese banken dat weliswaar royaal kapitaal uitkeert valt daardoor af. Het Zweedse Nordea (7% dividendrendement) en de Britse bank HSBC (7% dividendrendement) betalen volgens de Amerikanen bijvoorbeeld zo'n groot deel van hun winst uit dat de kans klein is dat zij dit volhouden. En Intesa Sanpaolo, de een na grootste bank van Italië, heeft - weinig verrassend gezien de problemen die de sector daar heeft - te veel slechte leningen.
    Ook ABN Amro haalt de favorietenlijst van Goldman Sachs niet, ondanks het verwachte dividendrendement van 4,7% in 2016, 5,5% in 2017 en 6,3% in 2018. De zakenbank verwacht, zonder te specificeren waarom, geen gemakkelijke goedkeuring van toezichthouder De Nederlandsche Bank voor dergelijke kapitaaluitkeringen.
    Verlies
    Het is logisch dat bankenbeleggers vooral naar het dividendrendement kijken. Van koerswinst kunnen zij dit jaar namelijk alleen maar dromen. Bankenindex Stoxx Europe 600 Banks, een graadmeter van Europa's 600 grootste beursgenoteerde banken, staat in 2016 op een verlies van 18% - inclusief herbelegd dividend.
    Met die index als leidraad doen de Nederlandse banken en verzekeraars het best aardig. Van Lanschot is de slechtst presterende bank dit jaar, met een verlies van 15,2%. ING komt uit op een negatief rendement van 6,2%, terwijl ABN Amro het 'best' presteert met een min van 5,5%.
    Bij de Nederlandse verzekeraars is de rode lantaarn voor Aegon, dat haar beleggers dit jaar een negatief rendement van maar liefst 28,3% voorschotelt. NN verliest 11,3%, Delta Lloyd levert 4,6% in en de verzekeraar die het korst beursgenoteerd is houdt het verlies het kleinst: ASR komt uit op -1,8%.
503 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links