Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aantal werklozen Frankrijk naar recordniveau

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 24 maart 2016 21:37
    We hebben het hier in Nederland over versoepelen ontslagrecht, volgens mij onnodig. Anders is het in Frankrijk. Waarom zou je als groot bedrijf een vestiging in Frankrijk willen hebben, als je daar nooit meer van je werknemer af komt en ze alleen maar gaat staken als je bedrijf in moeilijkheden komt. Als je toch een reorganisatie wil doorvoeren wordt je gelyncht. Vind je het dan gek dat je als land blijft steken op meer dan 10% werklozen.
  2. Teaser 24 maart 2016 23:57
    Tel bij die 3,6 miljoen maar gerust 2,4 miljoen op, zodat je op ongeveer 10% werkeloosheid komt. De laatste groep zit in allerlei door overheidsprogramma's in het leven geroepen arbeidsprogramma's en die zodoende niet mee worden genomen in de officiële cijfers. De " caisses sociales "zijn leeg. De staatsschuld torent 3x boven de Eiffeltoren uit. De zaak is technisch failliet!!! Triest maar oh zo waar
  3. forum rang 8 aextracker 26 maart 2016 17:32
    Het gaat helemaal niet zo goed in Europa, om gerust te kunnen zijn. Doch een kostbare "politieke machtsmachine" in Brussel wil haar 680 miljoen burgers doen geloven dat het goed gaat opdat consumenten vertrouwen een basis gaat leggen onder sporadisch te vinden groei en daarmee weg te blijven van "nog meer politieke afkeer van bestaande machtstructuren" , waaronder van diezelfde "veeluit babbelende compromisclub" in Brussel.

    Feit ; Het consumentenvertrouwen is in Q-1 2016 gedaald versus Q1 t\m Q-3 2015. Dat was royaal voor de aanslagen in Brussel.
    De aanslagen in Parijs hadden slechts 3 maanden effect op toerisme in Parijs (omzet liep terug in april t\m mei\juni) en verder niet. Het economisch fundament en instabiliteit zit in "de goudgerande werknemers bescherming en zware ambtelijke corpsen" (a la Griekenland inmiddels een echt europees probleem).

    Wat er wel toe deed ?
    1.) De groteske houding om een paar miljoen economische nomaden uit te nodigen te overwinteren op kosten van de EU.
    2.) Het niet eenduidig uitgevoerde europese grens- & uitzetbeleid (Goed vb in NL doet volgen ? => euro 3.400\ Oekrainse vluchteling terugkeerpremie naar huis....hoezo..., we gaan toch associeren en weg van corruptie volgens Diederyck van Samsung to Vaelsmyle).
    van dat bedrag ga ik 4 weken volledig en luxe verzorgd op vakantie in Europa met een gezin van 3 kinderen en 2 ouders ! Kom op Dijkhoff, "doe toch 's normaal man" !
    3.) De incompetentie om "krachtig in Syria militair alert in te grijpen" en de burgers een gevoel van daadkracht en commitment te tonen aan beide kanten van de medaille (preventieve uitstroom politiek genoemd, nooit van gehoord of over nagedacht in den Haag, Bonn, Brussel of Parijs.
    4.) De Griekse Tsipras clan , die van de situatie gebruikt maakt e.e.a. te heronderhandelen. De grootse gebaren naar de Turken om "zonder visum Europa in te kunnen reizen". (Nu is het reeds gebruikelijk dat je als Europeaan naar Canada een reisvisum nodig hebt, anders kom je het land niet in). Ook hier kozen de fransen voor "de verzachtende lijn"(Hollande wist allang dat hij begrotingstechnisch diep in de shit zou komen in 2016).
    5.) Hollande die druk is met zichzelf, zijn maitresse (volgens goed frans gebruik is buiten de deur smikkelen een quartair ambtelijk en presidentieel voorrecht weggemanaged in de overige arbeidsvoorwaarden).

    Daar waar het economisch hard berg afgaat in het land (Geen gezonde arbeidsmoraal in de breedte) en er steden zijn waar arabisch , turks en of noord afrikaans de eerste taal is (Marseille, Bordeaux, Lille en binnenkort Parijs).
    Juist in die bevolkingsgroep (2e generatie) wordt keihard gewerkt en wil men graag opwaarts de economische ladder opklimmen, eerder dan staken en maxinmaal verzorgd worden.
    6.) Doch die ladder wordt volgepropt met balastingtredes en druk, net als in alle andere europese landen.
    7.) De druk die verder omhoog moet , nu de UK "ook gefeteerd moet worden" om een Brexit te voorkomen.

    Mensen die politieke machtsmachine in parijs, Brussel , den haag is te zwaar ontkoppeld van wat de burger wil en überhaupt nog ervaart\begrijpt \ concreet terugziet in een EU voordeelstrategie. Die is er namelijk niet !

    Wanneer Hollande zo doorgaat verspeelt hij zijn politieke rol en leiding aan Mw. le Pen , de tante van Geert , welke tante inmiddels gesponsord wordt door suikeroom Vladimir a Euro 47 miljoen campagne geld. De oom die nu ook enkele havens in Griekenland "helpt....opknappen", straks afhankelijk van zijn olie(leidingen), die o.a. naar Syrie & Europamoeten lopen.

    Oom Vladimir heeft zijn plan ogenschijnlijk al klaar ;
    1.) Eerst het associatie verdrag met oekraine middels referenda laten afwijzen. Dat wordt daarmee een "vooorgekookt politiek besluit".
    2.) Nog meer voeding voor europees politiek wantrouwen en weerstand welke onder burgers ontstaat.
    3.) Opmars van ultra rechts of links en nieuwe divergerende politieke fronten -> europese instabiliteit en zijn reactie op onze "EU boycotpolitiek op Rusland".
    4.) Oekraine opdracht afronden en daarna een "politiek grensconflictje uittesten in de baltische staten" of Turkije desnoods.

    Nee vertrouwen in de korte termijn groei en europese stabiliteit lijkt mij ver van huis. Het is een "flinterdunne balans" van teveel factoren die de EU politici niet langer beheersen.

    Dat alles draagt te weinig toe aan waar de europese en franse economie in het bijzonder behoefte aan heeft ; krachtige leiders, die eerst het eigen huis op orde brengen en het dak repareren als de zon schijnt.
    En niet als de gezellige alleenstaande breedlachende meeknikkers, die een te grote tuin nog eens heel fors uitbreiden en laten aanleggen door een dure club van "extern gerichte politieke landsculpturisten".
    Het was handig geweest om eerst even "de erfpachtregels van buurmans grond" goed te bestuderen tesamen met "de geaardheid en de natuur van de mindset van de buren zelf".
    Nu zitten we op enorme kosten met elkaar te procederen om niks.

    Ondertussen groeien talrijke emerging markets zonder al deze luxe afleiding snel aan de fransen en de nederlanders voorbij ( de laatste zien ze vooral graag vanwege de tulpen, de kaas en de molens).
    Minder graag ziet men ons vanwege de "anti reclame die enkele honderden barbaren" menen enkele keren per jaar over ons te moeten uitstorten. Jammer maar daar zijn deze door eigen overheden gepamperde hooligans" echt goed in. Ook dat voedt niet het vertrouwen wat wereldeconomien graag bij handelspartners zien.
    Het is daarmee schadelijk voor onze eigen economie. Er zitten vast weinig werklozen onder deze barbaren, net als onder IS aanhangende barbaren in Frankrijk, Belgie, Nederland, Spanje en een enkele gevluchte IS-er in Griekenland. Keihard korten of aan het werk zetten middels 10 jaar taakstraf en "economische schade compensatie".

    Tijd voor nieuw beleid op basis van sterke leiders die weten waar ze het over moeten hebben. Daar hoort Geert zeker NIET bij !
  4. Da Freeze 27 maart 2016 09:26
    Binnen ons bedrijf maken wij gebruik van een Franse organisatie die vestigingen door heel Europa heeft. Wij doen zaken met de vestigingen in België, omdat hier Vlaamstaligen werken. Nu hebben de vestigingen in België meerder malen wilde stakingen georganiseerd, waarna het hoofdkantoor in Frankrijk het zo zat was dat ze alle vestigingen in België hebben gesloten.

    Dat is einde klandizie in Belgie, maar dus ook in Nederland. Ik wil voorstellen om in het geval van Frankrijk de "favour te retourneren" en dan maar een wat wild stakende vestigingen (die al verlies leiden he? ;) ) gewoon te sluiten. Zoals die dikverdienende piloten bij Air France bijvoorbeeld.
  5. forum rang 8 aextracker 27 maart 2016 11:09
    Een strak plan.
    Ik heb verkozen franse vestigingen "leeg te lepelen", naar strikt noodzakelijke lokale diensten\resources en de rest via de NL of andere vestigingen te gaan servicen, en financieel af te wikkelen.
    Lokaal pay-roll & cost servicing control als maximale geste (want wettelijk afgedwongen).

    Zo ben ik "netto exporterender geworden", in omzet teruggelopen, maar wel met een betere bruto marge. De vestiging is een "lege huls" die ik in tact houdt voor "andere tijden". Het wachten in Frankrijk is op "de return van Sarko".

    Die return gaat heel veel lokale wilde stakingen opleveren, op zeker onder de gakkende franse ganzenfamilie, die onze blauwe zwanen mee uit de lucht trekken.
    We weten allemaal hoe foie gras ontstaat.........toch ?
    Eten door de strot van de gansjes duwen en wachten tot de foi aangroeit en je de gans kan slachten.

    Over Belgie wil ik het liever niet hebben. Vermits we de hosanna beperken tot de noeste hardwerkende Vlamingen. Een kluwen maximaal verweven sectoren gedreven door familiebedrijven, die elkaar helpen en sociaal steunen. Steun die daarbij maximaal effectief door de Vlaamse regering gedrogeerd wordt met regionale subsidiestromen , die zijn omvang niet kent. Hoe ze het doen ? Joost kan het weten, doch dat er een verband bestaat tussen Brussel en "het Vlaams zakelijk succes"is mij reeds lang duidelijk. Het is echter "tactisch en regulatoir"slim ingericht en toegestaan. Net als "cratief betalen" in Belgie nog steeds niet onder controle is....zie het als een gelijk proces als "de moeite die NL overheids-bestuurders hebben om de balkenende norm doorgevoerd te krijgen".

    Waar de wil is , is de weg, Helaas is de wil weg bij de bestuurders om het te regelen !

    "Realite, veritee & securite" als alternatief voor "libertee, egalite & fraternity in Frankrijk ?

    Tracker
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links