Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,780 26 apr 2024 17:35
  • +0,205 (+3,68%) Dagrange 5,600 - 5,820
  • 475.734 Gem. (3M) 327,6K

De politiek, ook belangrijk voor tomtom??

56 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eva1960 16 augustus 2015 11:02
    Love BDB.

    AB voor speciaal draadje.

    Mooie verhalen BDB en anderen, maar liever wel apart. Als mensen meer van zichzelf willen laten zien, laat ze dat lekker hier doen hier :).

    Lekker verleden's en trauma's verwerken, eigen ego's tentoonstellen zodat die daarna kan afsterven, lekker andere de schuld geven, lekker angst voor vluchtelingen stimuleren, lekker verzuren met zijn allen.

    Mijn aardse ego wil ook plat geld verdienen met TT zodat ik me aan zinniger dingen in het leven kan gaan wijden :). Want al die materie maakt toch niet gelukkig. Lekker dubbel hé? Wie zit er ook zo dubbel in?

    Een goede dag met een knipoog.

    Hrtgrt EVA1960

  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 augustus 2015 07:07
    Sorry dat ik me weer meld.
    Ja, ik geloof oprecht dat TT alles met politiek te maken heeft. Zie hun 'manifesto' of hun eigen congestie-index (google maar effe).

    TT kan kaarten maken, maar zijn daarin niet enige (vermoedelijk wel de efficiëntste). Over de toekomstige HAD/3D-kaarten heb ik het hier niet, wat dat betreft volg ik de discussie tussen Hik en Justin in de augustusdraad met veel belangstelling, ik begrijp de nuanceringen van beide kanten.

    Zij kunnen ook 'traffic' maken. Op drukke wegen in westerse landen ook behoorlijk in realtime, en anders op basis van historische gegevens of wegtypen.
    Leve R-P.Schaeffer. Wat hij en de zijnen betekenen voor de Westerse vervoerseconomie in het algemeen is niet in geld of welzijn uit te drukken. Alleen al door het positieve effect van auto-navigatie op de doorstroming en verkeersafwikkeling in het algemeen. (Garmin/HERE natuurlijk ook, maar TT is beter, zo blijkt uit diverse onderzoeken.)

    Laat staan wat TT voor landen in de Balkan of voor Brazilië kan betekenen. Landen die congestie nog over zich heen laten komen als een natuurverschijnsel, net als global warming. TT geeft early indications.

    Ja, ik ben sociaal gezien linkserig (m.n. ohgv volkshuisvesting en uitkeringen, en voor een hogere VRH boven 1 miljoen - in de geest van Piketty), maar ik ben niet tegen bedrijven. En zeker niet tegen TT, waar de werknemers volgens mij niet hoeven te klagen. Ik gun het ze.

    Ik weet/wist veel van verkeer, en bijna alles op autosnelwegen in NL en Dld. Maar TT weet veel meer van de rest. En veel directer.
    Oja, overheden weten ook wel wat, zie de NDW. Zij doen qua (gesubsidieerde) omzet ca 16 mio per jaar. Peanuts vergeleken bij de omzet van TT alleen al in NL.

    Chapeaux dus voor TT (toegegeven: geen eerlijke vergelijking, appels vs peren).
    Dat komt ervan, met de huidige modieuze quasi-privatiseringen... Een overheid die niet durft te kiezen?


    Als jullie het goed vinden blijf ik me, behalve met probes, ook nog even met politiek bemoeien...
    Als jullie echt eens van de economische verliezen door vertragingen in het verkeer willen weten moet je niet bij NDW of het CBS zijn...

  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 augustus 2015 07:42
    Jullie mogen het politiek gezien niet met me eens zijn...

    Jullie mogen me verrot schelden dat ik het hier überhaupt over politiek heb...

    Maar vertel me nooit dat ik niet weet waar ik het over heb, want dan maak je jezelf belachelijk.

    (En mijn privé-mening is: iedereen die elk verband tussen beleggen en politiek ontkent, maakt zich belachelijk, zeker in het geval van TomTom.)

    We geven weer vele duizenden euro's per persoon, incl. pas geboren baby's, weg aan de Grieken. Ja hoor, het heeft niets met politiek te maken...
    Waarmee dan wel? Met Rutte's ego, die in Brussel meer toezegt dan hij in Den Haag beloofd heeft of kan verklaren?

    Zijn jullie die hypocrisie ook helemaal zat?
  4. [verwijderd] 16 september 2015 08:00
    quote:

    Girakian1 schreef op 16 september 2015 07:39:

    Bdb, hier over de politiek dan graag je eigen laten gaan....:)
    Met alle respect Gira, maar als je zijn bijdragen leest heeft hij de behoefte om zijn bijdragen te plaatsen waar het hem uitkomt en laat hij zich niet in een hokje (hoekje) zetten.Ook daar kun je respect voor hebben, veel ouderen zijn murw en BDW blijkbaar nog niet.

    groet,

    Tini
  5. [verwijderd] 16 september 2015 08:11
    quote:

    Misschien schreef op 16 september 2015 08:00:

    [...]

    Met alle respect Gira, maar als je zijn bijdragen leest heeft hij de behoefte om zijn bijdragen te plaatsen waar het hem uitkomt en laat hij zich niet in een hokje (hoekje) zetten.Ook daar kun je respect voor hebben, veel ouderen zijn murw en BDW blijkbaar nog niet.

    groet,

    Tini
    Heb ik ook respect voor. Maar als de meerderheid (politiek ook)graag heeft, dat bdb zijn politieke bijdrages ergens anders plaatst, hoop ik dat hij dat wil doen.

    P.s. ben zelf ook niet meer de jongste...:)
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 september 2015 06:11
    quote:

    Misschien schreef op 16 september 2015 08:00:

    [...]

    Met alle respect Gira, maar als je zijn bijdragen leest heeft hij de behoefte om zijn bijdragen te plaatsen waar het hem uitkomt en laat hij zich niet in een hokje (hoekje) zetten.Ook daar kun je respect voor hebben, veel ouderen zijn murw en BDW blijkbaar nog niet.

    groet,

    Tini
    EPILOOG.

    Dank voor je begrip Tini.
    Ik zal ophouden met mijn 'politieke' geschrijf in de maanddraad. Niet zozeer omdat het off-topic zou zijn (er wordt veel meer irrelevante onzin gepost), maar omdat ik nu wel gezegd heb wat ik zeggen wilde.

    Ik constateer dat wat ik zei nu ook tot de nationale politiek begint door te dringen, getuige de algemene beschouwingen van deze dagen. De VVD begint nu duidelijker te zeggen wat ik al maanden beweer. De PvdA zwijgt uit armoei, geen enkel geloofwaardig antwoord op de massale toestroom van asielzoekers. Nog linkser weten ze überhaupt geen verschil meer te maken tussen idealen en de barre realiteit.

    Sorry voor Jesse Klaver, ik hoor hem graag over 'economisme' en Piketty, maar voor inzicht over vervolgingen, vluchten en halve volksverhuizingen is hij te jong. Hard zijn in militair opzicht is iets wat GL nooit zal begrijpen, hun PSP-wortels zijn onuitroeibaar. Liever een naakte vrouw voor een koe. Dat is hun antwoord op IS... (Sorry jongeren, google maar effe.)

    Dit is geen partijpolitieke post (mijn hart zit links, en met de Islamofobie van de PVV of de demagoog Wilders wens ik niks te maken te hebben). Maar wel een aanklacht naar de (EU) politiek die God's water over God's akker laat lopen tot het te laat is.
    En eerlijk gezegd vind het ethisch idealisme van de PvdA, GL, D'66 en (buitenlands) ook de SP behoorlijk goedkoop. Nooit boter bij de vis.

    Al vele jaren lang breken de opeenvolgende kabinetten onze sociale woningvoorraad af, o.a. door die idiote verhuurdersheffing . (Ik weet ervan, ik ben niet alleen TT-belegger, maar ook vz van een HV). Ik vrees het doel van VVD-beleid terzake (min. Blok, maar eerder ook de feodaal Donner van het CDA): weg met die woco's en hun sociale huurwoningen. Afbouwen die hap.

    Zij dwongen woco's tot verkopen van vele sociale huurwoningen.
    Geloof me, ik weet alles van de beknibbeling door de EU van onze woonpolitiek, en van de quota's die zij onze woco's oplegden...
    Waar was de PvdA? Waar was Spekman??

    Nu gaan ook asielzoekers recht krijgen op de geslonken aantal sociale woningen... Waardoor onze wachtlijsten langer worden...
    Waarom heeft niemand in het parlement het daarover?? Zijn ze allen wat ze ooit suggereerden vergeten? Allemaal helemaal losgerukt van hun achterban??
    Jullie drijven jullie 'volk' zo armen van de idioot (om niet te zeggen: fascist) Wilders!

    Wees niet verbaasd dat mensen daar eens ongelooflijk kwaad over worden. Over de 'ethiek' van de nieuwe vrijgestelden (sorry, plagiaat van HP), de yuppen en D'66-ers van de grachtengordel, de PvdA van de intelligentsia à la hoed Plasterk.
    I have seen it all.

    En ik ben echt kwaad. Ik wacht op de eerste AZC in Wassenaar.
    Jullie 'progressieve yuppen' wentelen alle ongevraagde import af op de 'provincie'. Waar nog rust is..,.
    Jullie lafaards durven het niet aan in Rotterdam, om maar wat te noemen. Terwijl het toch echt een stad van werkers is.

    - - - - - -

    VOGELS

    Je bent mijn dochter Anne,
    verpakt de chaos in papier -
    laat slechts een gaatje open
    voor een flinter van vermoeden,
    voor wat niet is, niet nu, niet hier.

    Je scheert als licht en lucht
    als meeuwen langs mij heen -
    vraagt, na een grijze wolk,
    waarom de wereld daar zo zwart
    zwart als kraaien scheen.

    'k Tast zachtjes naar je handen
    en voel dat ik me schaam.
    Maar kijk niet op - want zie je kind,
    de angst om hier te stikken spiegelt,
    weerspiegelt in het zolderraam.

    BDB.
  7. NabeursInfoCorrectKaderen 18 september 2015 07:42
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 september 2015 06:11:

    [...]
    Ik constateer dat wat ik zei nu ook tot de nationale politiek begint door te dringen, getuige de algemene beschouwingen van deze dagen. De VVD begint nu duidelijker te zeggen wat ik al maanden beweer.

    Ze hebben je epilogen op het tomtom forum gelezen en na lang wikken en wegen besloten er wat mee te doen.

    Al vele jaren lang breken de opeenvolgende kabinetten onze sociale woningvoorraad af,
    Nu gaan ook asielzoekers recht krijgen op de geslonken aantal sociale woningen... Waardoor onze wachtlijsten langer worden...

    Dit zorgt dan ook voor meer bouw van sociale woningen. Positief voor de bouwbedrijven in Nederland en daarmee de werkgelegenheid. Negatief voor het mooie groen dat wordt volgebouwd waardoor onze vergezichten over de Nederlandse akkerbouw verdwijnt.

    Het probleem is niet zozeer het percentage moslims of vluchtelingen dat naar Europa komt. Het probleem ligt hem in de verdeling binnen Europa en misschien nog wel belangrijker, binnen Nederland.

    Wanneer vluchtelingen samen naar een gebied toe trekken, wordt het percentage moslim in dat gebied veel hoger. Door de immigranten te verspreiden krijg je geen moslimgemeenten en moeten de immigranten meer hun best doen om te integreren in de Nederlandse samenleving en cultuur.

    Verspreiden is helaas niet zo makkelijk, in sommige gebieden is nou eenmaal geen ruimte meer voor het bouwen van azc's of sociale woningen.

    Tot dit volledig is uitgedacht en de vluchtelingen evenredig zijn verdeeld over Europa, moeten wat mij betreft de grenzen dicht gezet worden.

    Verder zou Europa meer moeten doen om de veiligheid in Syrie te waarborgen. Dan pak je de oorzaak van het probleem aan.
  8. forum rang 6 leonardus65 18 september 2015 08:03
    Immigranten verspreiden is moeilijk, ze willen zich thuis voelen en zoeken elkaar op. En een echte moslim wil wel zijn moskee in de buurt, komt goed uit want er staan een paar kerken leeg . Nederlanders zoeken elkaar ook op in het buitenland en passen zich ook niet altijd helemaal aan. Ik was een paar jaar geleden op de bloemenveiling in Vancouver. Nederlanders onder elkaar Nederlands, Aziaten onder elkaar hun taal en de rest engels. Terwijl iedereen het engels wel beheerste. Dit zal zich in een generatie verder wel oplossen maar toch.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 september 2015 08:18
    En waar ik helemaal van baal zijn burgermeesters. Benoemde ambtenaren die alleen voor hun binnenlandse carrière gaan. Dwarsliggen draagt niet bij aan hun loopbaan...

    Zij doen lippendienst aan het COA, los van hun bevolking en de NL bevolking in het algemeen.
    Zij zijn niet verkozen, het zijn slaven van "Den Haag".

    Hun bestuurlijke carrière is hen meer waard dan hun volk. Leer mij die gasten kennen. Zij praten altijd de gewenste politieke taal, het zijn superregenten..

    Nu ook die van Zanen weer, die trotse man bij de start van de Tour de France...
    Toch was ik teleurgesteld in mijn staatchie: ze gingen idd onder de Dom door, maar 'geneutraliseerd'! Ik had het mij het anders voorgesteld.

    Erger: bij RTL12 zat hij ook (sorry hoor, ik verzin die commerciële zenderwisselingen ook niet, en dan zwijg ik nog maar over de vernietigende kritieken van anderen over dit neo-liberale RTL-Z tegenwoordig)-

    Goed, waat ik zegguh wou: die hedendaogse (maar er niet gebore) burgermeester vaan Utreg zaat bij RTL12 en vaan Liempt zonder veel woorde.
    Gin politiek inzich en geen moed.
    Gin Aanton Geesing. Een zwijgzame maan als het moeilijk wor.
    Zadel mijn staatchie Utreg livuh met waat aandrs op aas het om ut echie gaot. Ik wee waor ik ut oveh hep.
    Die vaan Zaonen nie.

    Die van Zaanen is niet geboren onder de rook van de Demka. Hij weet niet wat de Bessemerlaan betekent. Hij kent de tuin van Kol niet. Zijn moeder wist niet van telkens weer zwart geworden was.

    Maar goed, ik zal me verder inhouden. Het moet hier over TomTom gaan. Ja hoor.
    En vraag je nooit af waar dit jochie zijn technische fanatisme vandaan haalde..

  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 september 2015 09:06
    quote:

    famel schreef op 18 september 2015 07:42:

    [...]

    ...

    Verspreiden is helaas niet zo makkelijk, in sommige gebieden is nou eenmaal geen ruimte meer voor het bouwen van azc's of sociale woningen.

    Tot dit volledig is uitgedacht en de vluchtelingen evenredig zijn verdeeld over Europa, moeten wat mij betreft de grenzen dicht gezet worden.

    Verder zou Europa meer moeten doen om de veiligheid in Syrie te waarborgen. Dan pak je de oorzaak van het probleem aan.
    Geheel mee eens.

    Maar Europese politici zijn blind.

    Ik hoorde deze week een GL-parlementariër in het Europarlement: ene Mancini.
    Ik dacht dat ik links was, maar hier werd ik koud van. Geen benul van hoeveel strijd vrijheid heeft gekost. Geen benul van John Lodge en anderen die hier kwamen leren. Geen benul van de Canadese politieke filosoof Charles Taylor.

    Ik mag hier niet politiek schrijven, volgens sommigen. Nou goed, ik bind in. Maar wie echt nadenken wil, heeft hier een echt geïnteresseerde opponent, die ook technisch van wanten weet. Take it or leave it.

  11. NabeursInfoCorrectKaderen 18 september 2015 09:10
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 september 2015 08:18:

    En waar ik helemaal van baal zijn burgermeesters. Benoemde ambtenaren die alleen voor hun binnenlandse carrière gaan. Dwarsliggen draagt niet bij aan hun loopbaan...

    Zij doen lippendienst aan het COA, los van hun bevolking en de NL bevolking in het algemeen.
    Zij zijn niet verkozen, het zijn slaven van "Den Haag".

    Hun bestuurlijke carrière is hen meer waard dan hun volk. Leer mij die gasten kennen. Zij praten altijd de gewenste politieke taal, het zijn superregenten..

    Nu ook die van Zanen weer, die trotse man bij de start van de Tour de France...
    Toch was ik teleurgesteld in mijn staatchie: ze gingen idd onder de Dom door, maar 'geneutraliseerd'! Ik had het mij het anders voorgesteld.

    Erger: bij RTL12 zat hij ook (sorry hoor, ik verzin die commerciële zenderwisselingen ook niet, en dan zwijg ik nog maar over de vernietigende kritieken van anderen over dit neo-liberale RTL-Z tegenwoordig)-

    Goed, waat ik zegguh wou: die hedendaogse (maar er niet gebore) burgermeester vaan Utreg zaat bij RTL12 en vaan Liempt zonder veel woorde.
    Gin politiek inzich en geen moed.
    Gin Aanton Geesing. Een zwijgzame maan als het moeilijk wor.
    Zadel mijn staatchie Utreg livuh met waat aandrs op aas het om ut echie gaot. Ik wee waor ik ut oveh hep.
    Die vaan Zaonen nie.

    Die van Zaanen is niet geboren onder de rook van de Demka. Hij weet niet wat de Bessemerlaan betekent. Hij kent de tuin van Kol niet. Zijn moeder wist niet van telkens weer zwart geworden was.

    Maar goed, ik zal me verder inhouden. Het moet hier over TomTom gaan. Ja hoor.
    En vraag je nooit af waar dit jochie zijn technische fanatisme vandaan haalde..

    Valt me toch steeds op, je woorden "ik weet waar ik het over heb". Mijn nekharen gaan daarvan overeind staan. Zet het je woorden kracht bij? Normaal gesproken wel, maar op een forum? Moet je bij elk standpunt aangeven dat je weet waar je het over hebt? En als een ander dat dan niet doet, geloof je diegene dan niet? Het blijft toch zijn standpunt.

    Waar haalde je je technische fanatisme ook alweer vandaan? Iets met verkeer en algoritme, volgens mij heb je dat inmiddels ook vaak genoeg aangekaard.

    Ik heb hierboven een heel verhaal gelezen, maar wat uiteindelijk je stelling is? Dat is me niet duidelijk geworden, ja wacht, je stelling heeft te maken met dat burgemeesters niets doen om de politiek de juiste richting te wijzen. Misschien wil je proberen wat concreter te zijn in je stelling.

    Het zou best een interessant draadje kunnen worden, met tomtom heeft het weinig te maken. Dit draadje is wel speciaal voor jou gemaakt BDB, je kunt hier juist los gaan in je politieke fanatisme. Probeer je het wel kort en bondig samen te vatten?
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 september 2015 09:49
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 september 2015 09:06:

    [...]

    Geheel mee eens.

    Maar Europese politici zijn blind.

    Ik hoorde deze week een GL-parlementariër in het Europarlement: ene Mancini.
    Ik dacht dat ik links was, maar hier werd ik koud van. Geen benul van hoeveel strijd vrijheid heeft gekost. Geen benul van John Lodge en anderen die hier kwamen leren. Geen benul van de Canadese politieke filosoof Charles Taylor.

    Ik mag hier niet politiek schrijven, volgens sommigen. Nou goed, ik bind in. Maar wie echt nadenken wil, heeft hier een echt geïnteresseerde opponent, die ook technisch van wanten weet. Take it or leave it.

    Ik was te traag mijn fout te herstellen: ik bedoelde niet Mancini, maar ene Juditrh Sargentini. Haar domme tunnelvisie maakt mijn sociale hart ijskoud.

    En ik schreef John Lodge ofzo. Ik bedoelde David Hume en John Locke.
    Dan gaan we het pas echt over een wijze samenleving hebben.

    Neem me niet kwalijk dat ik ergens verbanden met Tomtom zie. Basisdemocratie en zo. En weet wie dit zegt. Ik weet/wist alles van centraal gereguleerd verkeer. Echt heel veel...

    Soms moeten mensen maar zwijgen.
  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 september 2015 12:00
    quote:

    famel schreef op 18 september 2015 07:42:

    [...]

    Het probleem is niet zozeer het percentage moslims of vluchtelingen dat naar Europa komt. Het probleem ligt hem in de verdeling binnen Europa en misschien nog wel belangrijker, binnen Nederland. [1]

    Wanneer vluchtelingen samen naar een gebied toe trekken, wordt het percentage moslim in dat gebied veel hoger. Door de immigranten te verspreiden krijg je geen moslimgemeenten en moeten de immigranten meer hun best doen om te integreren in de Nederlandse samenleving en cultuur. [2]

    Verspreiden is helaas niet zo makkelijk, in sommige gebieden is nou eenmaal geen ruimte meer voor het bouwen van azc's of sociale woningen. [3]
    Tot dit volledig is uitgedacht en de vluchtelingen evenredig zijn verdeeld over Europa, moeten wat mij betreft de grenzen dicht gezet worden.

    Verder zou Europa meer moeten doen om de veiligheid in Syrie te waarborgen. Dan pak je de oorzaak van het probleem aan. [4]
    [1]: Mee eens.

    [2]: Idem. Al ben ik voor godsdienstvrijheid, en daarom zeer tolerant naar welke 'gemeente' dan ook, mits ze het andersom ook eerbiedigen. Aan godsdienstige stromingen die het vermoorden van anderen prediken, verklaar ik de totale oorlog. En ik meen dat. Daar gaan de wegen van mij en de SP totaal uiteen. Met name met die van Bommel. Ik haat hem evenveel als ik Paulus Jansen waardeer.

    [3]: Inderdaad. Ik herhaal: wij zijn het dichtstbevolkte land van Europa, en op Bangla Desh na ook van de wereld. Ik vind dat dat ons enig recht van spreken geeft om te zeggen: genoeg is genoeg. Extra import is niet alleen een kwestie van tenten of dekens, het is ook RUIMTE. Om te leven, te recreëren en te vissen. Ik lichtte 50 jaar geleden met mijn oom zijn fuiken. Nu heb je er tig vergunningen voor nodig.
    Terwijl allochtonen in de Delftse Hout er niet voor terugschrikken om noten vroegtijdig en zonder vergunning uit de bomen te slaan.
    Terwijl mijn kinderen elders proberen om duurzame cacaoteelt te introduceren. In een land dat een half werelddeel vergiftigt door hun bosbranden.
    Waar wij zogenaamd schuldig zouden moeten zijn vanwege een oorlog van 70 jaar geleden.
    OORLOG IS WREED. Altijd, ook de bersiap. Bamboespietsen enzo...

    [4]: Mee eens. En dat betekent ook een grotere bek in de VN naar Rusland en China. Sorry voor onze exporteurs. Poetin kan de pot op. Al kan je dat wat subtieler doen dan die idioten Van Baalen en Verhofstadt in Kiev.

    Eerlijk gezegd zal het me worst zijn hoe ze in dat eeuwige corrupte Oekraïne denken en hoe ze zich wensen te verdelen. Ze zoeken het met al hun verdacht rijke leiders maar uit.
    Alles wat ik weet is dat ze ons tot nu toe 300 doden schuldig zijn.

    Jullie zoeken het onderling maar uit, jullie onbeschaafde HUFTERS.
    Jullie beschieten elkaar maar, als je zo gek wilt zijn. Waarom toch?

    In de EU hebben jullie zeker 50 jaar niks meer te zoeken. Al vrees ik dat Brusselse of Straatsburgse idioten anders denken.

    Sophietje in 't Veld van D'66 is echt mijn grootste vijand geworden. Haar krullebol verdoezelt haar leeftijd en haar verouderde standpunten. Ik vind haar de meest gevaarlijke NL politcus. Erger dan van Baalen, en dat zegt wat...

    GENOEG EU-waanzin is GENOEG.
  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 september 2015 12:47
    quote:

    leonardus65 schreef op 18 september 2015 08:03:

    Immigranten verspreiden is moeilijk, ze willen zich thuis voelen en zoeken elkaar op. En een echte moslim wil wel zijn moskee in de buurt, komt goed uit want er staan een paar kerken leeg . Nederlanders zoeken elkaar ook op in het buitenland en passen zich ook niet altijd helemaal aan. Ik was een paar jaar geleden op de bloemenveiling in Vancouver. Nederlanders onder elkaar Nederlands, Aziaten onder elkaar hun taal en de rest engels. Terwijl iedereen het engels wel beheerste. Dit zal zich in een generatie verder wel oplossen maar toch.
    Je hebt gelijk, geleidelijkheid is het antwoord.
    Terwijl mijn vader ooit mee deed aan de 'politionele acties', doet mijn dochter nu goed werk op Celebes. Sorry, ik bedoel Sulawesi.

    En jullie mogen raden in welke taal of talen mijn kleinzoon opgroeit.
    Het blijft een lastige kwestie, dat van die allochtonen...

    Mits ze ons maar niet massaal overvallen door stomme woorden van Merkel. Zij verpestte alle goede bedoelingen van NW-Europa.
    Terwijl Oost-Europa zwijgt in alle talen.
    Tot zover de EU, daar heb ik het dus helemaal mee gehad, ook om andere redenen.
  15. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 23 september 2015 08:05
    Omdat deze draad voor mij gecreëerd is (waarvoor dank) en en ik elders niet off-topic wil zijn:

    De volksverhuizing meldt zich dus in Ter Apel. De meest gotvergeten plek in Nederland, sorry hoor. Lekker ver weg van de ethische yuppen in de Randstad. Even ver van de stad Groningen als ik van mijn geliefde Utreg.
    Zoals Kopland schreef:

    In Groningen

    Je bent in Groningen, maar hier
    ben je dat niet, dit is een onbekende
    plek, dit is een gedicht in
    deze stad.

    Waarin je al die jaren kwam en
    ging, door altijd zon, altijd regen,
    altijd wind, totdat je hier
    stond, en dit las.

    Je kwam en gaat weer weg, ook nu.
    Zo zal het blijven tussen ons, ik ben
    een onbekende plek


    WELKOM vreemdelingen, in de meest miskende provincie van NL! Ver weg van de D'66 en GL stemmende yuppen in de Randstad. In een provincie waar de PvdA geen schim meer is van wat zij ooit was. Omdat zij hun eigen 'kleine luyden' vergeten zijn.

    WELKOM moeders die met jullie kinderen door eindeloze maïsvelden en 7 veilige landen gesjokt hebben, god mag weten waarom. Omdat wij jullie volgens zeggen een huis en een uitkering beloofd hadden? Dat zeggen jullie moorddadige mensensmokkelaars, maar jullie kennen heksje Kleinsma van de PvdA met haar bedrieglijk lieve stemmetje nog niet. Zodra je Nederlander bent gaan allerlei boetes in, ook op mantelzorg. Om over pensioenen nog maar te zwijgen.

    Waarom gaan jullie niet naar Polen of Slowakije? Denken jullie echt dat het hier beter wordt? Weten jullie wel dat dit het dichtstbevolkte land van Europa is? Nou, dan weten jullie dat bij deze. Op de voet gevolgd door de UK. Probeer daar maar eens te komen, via Calais...

    Maar goed, WELKOM, vreemdelingen. WELKOM, en zie tegelijk het failliet van onze Europese politiek die jullie niet eerder en tijdig kon beschermen. Zie hier de lafheid van de Ruttes en Timmermansen en hun EU-collega's die de eindeloze veto's van Rusland en China in de VN niet harder durfden aan te vallen.

    En nu komen jullie na een mars door vele landen hier. Waarom hier? Denken jullie dat wij geen sociale woningnood hebben?
    Wie betaalt trouwens jullie dure iPhone? Die Golfstaten soms? Waarom gaan jullie daar niet naar toe?

    De politiek correcten hier zeggen dat velen van jullie goed opgeleid zijn. Waarom vonden jullie in tussengelegen landen, of mijn part in de US of Australië, dan geen werk? Mijn dochter lukte dat ook, in Australië en later elders (PNG, ja, luie flikkers: PNG, verdomme!)
    Ver weg hè??

    Jonge mannen onder die asielzoekers, en zeker hen uit Irak en Afghanistan moeten hier niet eens geregistreerd worden. Zij moeten direct als ongewenste vreemdelingen behandeld worden. Zoals PNG dat doet, zelfs met expats met een tijdelijk werkcontract.

    Ik begin los te raken van dit land. Ik heb de afgelopen tijd bedankt voor mijn kerkgenootschap, mijn omroep, mijn krant en als donateur van het Rode Kruis. Ik denk soms dat we allemaal gek zijn geworden, maar dan ben ik graag de laatste.

  16. [verwijderd] 23 september 2015 10:06
    Ik ga even lekker koffie drinken aan een van de Amsterdamse grachten. Gezellig met andere d66 en GL typetjes. Ik bedoel natuurlijk geen koffie, maar latte macchiato. Mag met gewone melk, ben niet zo van de soja. Gelukkig nul vluchtelingen onder de incrowd hier; in Groningen hebben ze meer ruimte.

    Groet,
    Yup Justin

    NB
    Dit is op waarheid berust (ik ga echt koffie drinken) maar ook met een kwinkslag en boodschap. Je maakt van alles een karikatuur en stopt mensen in een hokje)
  17. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 23 september 2015 11:47
    quote:

    *Justin* schreef op 23 september 2015 10:06:

    ...
    Dit is op waarheid berust (ik ga echt koffie drinken) maar ook met een kwinkslag en boodschap. Je maakt van alles een karikatuur en stopt mensen in een hokje)
    De asielzoekersdienst wil graag mensen in een hokje stoppen, het probleem is alleen dat er te weinig hokjes zijn. Door jarenlange oorlog van opeenvolgende kabinetten tegen de sociale huursector, al sinds het H-woord van Balkenende. Waar nog een idiote (ver)huurdersheffing bovenop kwam.

    Ja, dit volk denkt in hokjes (waar ze soms jaren op moeten wachten). Jouw kwinkslag is die van de arrogante grachtengordel, die boven het 'hokjesdenken' van de massa denkt te staan. Maar daarmee plaatsen ze zichzelf in een door mij makkelijk te herkennen hokje.

    Gelukkig heb ik meer verstand van verzekeren, ik bedoel rekenen. Van de laatste geel gearceerde regel in jouw in de rekenkamer geposte tabelletje klopt weinig. Ik had er nog een beschaafd commentaar aan willen wijden, maar nu zoek je het zelf maar uit.

56 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links