Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: lichte tegenvaller TomTom
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: lichte tegenvaller TomTom

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van TomTom in het eerste kwartaal vielen iets tegen, maar er waren geen grote verrassingen of teleurstellingen. Dit stelden analisten van ING woensdag in een rapport naar aanleiding van de kwartaalupdate van de navigatiespecialist.

De omzet viel afgelopen kwartaal 3 procent lager uit dan voorzien en het EBIT-verlies 3 procent hoger, aldus analist Marc Hesselink.

Volgens de analist leed TomTom onder meer onder de lagere productievolumes van klanten en deed de navigatiespecialist het slechter dan de totale automotivemarkt.

"Ondanks het wat zwakke eerste kwartaal herhaalde TomTom wel de outlook voor heel 2024", merkte ING op. En ook voor 2025 herhaalde Tomtom de verwachtingen, vulde Hesselink aan. "Dat impliceert een flinke verbetering van de omzet bij Auto en Enterprise in 2025 ten opzichte van 2024." Maar de komende periode moet de orderinstroom aantonen dat dit ook realistisch is.

ING heeft een Houden advies op TomTom met een koersdoel van 7,50 euro. Het aandeel daalde woensdag maar liefst 13,1 procent naar 6,32 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX gooit handdoek in de ring, TomTom op de grill en Trump-effect is overal voelbaar
  2. Financiële doelen TomTom niet meer haalbaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom kopen verkopen

50% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.