Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,750 26 apr 2024 17:37
  • +0,210 (+0,89%) Dagrange 23,700 - 24,080
  • 2.295.626 Gem. (3M) 2,5M

Arcelor Mittal Augustus 2015

1.725 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 87 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 19 augustus 2015 19:53
    quote:

    2 ons short en 1 pond puts schreef op 19 augustus 2015 19:06:

    Alle long beleggers samen huilend op een steen...

    die 330 heeft het weer eens aan het langste einde en bepaalde figuren hier blijven hem maar afschieten, tegen spreken, beledigen en kleineren...
    Wel einde? Hij predikt dat GS de koers bepaalt (direct, indirect, door manipulatie van de hele wereld........) maar zit long!
    ;-))
  2. [verwijderd] 19 augustus 2015 20:22
    quote:

    snap het niet schreef op 19 augustus 2015 19:17:

    wat ik me wel afvraag waarom gaat de koers naar beneden, de kwartaal cijfers zijn goed boven verwachting zelfs grondstof prijzen zitten in de lift en bijna alle analisten adviseren buy en toch blijft dit aandeel maar dalen. heeft iemand daar een verklaring voor.
    kijk naar de markt, de AEX etc., staalprijs, olieprijs; nagenoeg alles daalt, waarom zou AM daar een uitzondering op zijn?
    ik speculeer op herstel en heb dus vandaag bijgekocht, calls maart 2016. Dan zal toch wel een herstel plaats gevonden hebben?
  3. kraan10 19 augustus 2015 20:42
    Morgen gewoon weer vet groen,

    Uit het verslag van de Fed valt wellicht meer op te maken over de kans dat de rente in de Verenigde Staten al volgende maand omhoog gaat. Fed-president Janet Yellen heeft herhaaldelijk aangegeven dat de eerste renteverhoging in jaren bij verder economisch herstel nog in 2015 kan plaatsvinden.
  4. finance2u 19 augustus 2015 21:30
    Ongelofelijk dat op deze niveaus zo gemakkelijk de aandelen van de hand worden gedaan".wat lopen beleggers toch gemakkelijk achter elkaar aan...en wat zal er een misbruik van worden gemaakt. Arcelor had gezien de omstandigheden goede cijfers en een lagere schuld...de verwachtingen kunnen zelfs bij deze lage ijzerertsprijzen en staalprijzen gehaald worden. Stel dat ze het net niet zouden halen in het slechtste geval..rechtvaardigt zelfs dat deze enorme waardedaling van dit bedrijf?
  5. forum rang 5 Porscheknakker 19 augustus 2015 23:07
    quote:

    finance2u schreef op 19 augustus 2015 21:30:

    Ongelofelijk dat op deze niveaus zo gemakkelijk de aandelen van de hand worden gedaan".wat lopen beleggers toch gemakkelijk achter elkaar aan...en wat zal er een misbruik van worden gemaakt. Arcelor had gezien de omstandigheden goede cijfers en een lagere schuld...de verwachtingen kunnen zelfs bij deze lage ijzerertsprijzen en staalprijzen gehaald worden. Stel dat ze het net niet zouden halen in het slechtste geval..rechtvaardigt zelfs dat deze enorme waardedaling van dit bedrijf?
    Dat klopt helemaal, maar je weet waar het aan ligt.
  6. [verwijderd] 19 augustus 2015 23:09
    quote:

    Alex_25 schreef op 19 augustus 2015 18:15:

    [...]
    Als iemand zich afvraagt hoe ik met mijn strategie geld verdien wil ik dat hartstikke graag uitleggen/toelichten, wat je dan vervolgens met de info doet moet je zelf weten.

    Beste Alex,

    Ik nodig je bij deze uit om jouw strategie nader toe te lichten, ben erg benieuwd.

    Zoals je in mijn berichten kan lezen, prefereer ik nog de buy-and hold methode, vanwege slecht timingsgevoel.

    Success,

    Ozzy
  7. forum rang 5 Porscheknakker 19 augustus 2015 23:11
    quote:

    finance2u schreef op 19 augustus 2015 21:36:

    Ach, eerst de grondstofprijzen naar beneden manipuleren...en daarna het grote booming India verhaal waarschijnlijk....alles weer omhoog (wat vroeg of laat uiteraard gaat gebeuren)
    Ook dat zal gaan gebeuren. Met jou kan ik praten. Jammer dat er op dit forum van die eigenwijzen zijn die dat wel inzien maar niet willen toegeven. Maakt niets uit. Houdt de boel levendig.
    Zo...nu weer naar bed. Tot morgen.
  8. [verwijderd] 20 augustus 2015 08:44
    quote:

    Crooswijk schreef op 20 augustus 2015 08:26:

    Om short te gaan zoeken ze toch bedrijven die een slechte intrinsieke waarde hebben en dat heeft Arcelormittal toch niet?
    Dat alleen zou de keuze te makkelijk maken, schuldenpositie, kw, wpa, marktomstandigheden en dergelijke tellen ook mee, hedgefunds doen veelal hun huiswerk goed
  9. Alex_25 20 augustus 2015 08:53
    quote:

    OzzyO schreef op 19 augustus 2015 23:09:

    [...]
    Beste Alex,

    Ik nodig je bij deze uit om jouw strategie nader toe te lichten, ben erg benieuwd.

    Zoals je in mijn berichten kan lezen, prefereer ik nog de buy-and hold methode, vanwege slecht timingsgevoel.

    Success,

    Ozzy
    Mijn strategie lijkt een beetje op de diagonal call spread. zie onderstaande link:
    www.optionsplaybook.com/option-strate...

    Ik had deze strategie helemaal zelf uitgewerkt/bedacht en na een aantal maanden kwam ik bovenstaande pagina op internet tegen. Ik was wel even verbaasd, maar toen dacht ik tja ik ben niet de eerste die met opties gaat werken dus wel logisch eigenlijk.

    Ik doe het wel iets anders, zij hebben het over korte termijn beleggen van enkele maanden. Ik doe lange termijn.

    Dus ik koop bijvoorbeeld een X aantal Arcelor calls dec 2018 uitoefenprijs 20 euro. Daar betaal je nu ongeveer 15 euro per call voor.

    Wat je dan vervolgens doet is op de korte termijn calls schrijven in de hoop dat deze waardeloos aflopen. Korte termijn is dan op maandbasis in mijn strategie. Dus elke maand een call schrijven voor de premie.

    Wat ik meestal doe is een marge van 10% koersstijging aanhouden.
    Dus bij de huidige koers van Arcelor van 7,67 zou ik gaan kijken naar calls rond de 8,40. Uit ervaring blijkt dat je hier tussen de 10 en 20 euro per call voor krijgt als premie.

    Afhankelijk van je eigen inzicht/risicomanagement kun je ipv 10% ook andere percentages aanhouden. Als je bijvoorbeeld verwacht dat de koers zal dalen kun je ook onder of op de dagkoers schrijven voor extra premie. Als je verwacht dat de koers sterk zal stijgen kun je beter een maandje overslaan, of wachten op de stijging en dan 10% hoger schrijven.

    Aangezien de calls op (zeer) lange termijn gekocht zijn kun je hier ook winst mee maken ondanks dat je eigenlijk elke maand 'short' gaat. Als de koers van Arcelor bijvoorbeeld een jaar lang met gemiddeld minder dan 10% stijgt per maand, pak je de premies van het schrijven en je long calls worden meer waard.

    Als je je houd aan de 10% strategie heb je je initiele investering van de long calls er binnen 2 maanden uit. Terwijl je nog 3 jaar lang kunt schrijven. Alles na die 2 maanden is pure winst.

    Waar je ook voor kunt kiezen is om je long calls te laten staan en te stoppen met schrijven zodra je je investering terug hebt. Wanneer de koers van in dit voorbeeld AM (hard) stijgt( ergens in de loop tot 2018) pak je 'gratis' winst op je calls.

    Hiertegenover staat het waardeloos worden of aflopen van je calls. Dit is uiteraard niet (heel) erg aangezien deze investering al terugverdiend was aan het begin van de looptijd.

    Persoonlijk vind ik dit een zeer flexibele en uitgebreide strategie die potentieel veel geld oplevert. Persoonlijk heb ik er al flink wat geld mee verdient, uiteraard is 'flink wat geld'relatief aangezien ik student ben en beleg met een kleine portefeuille.

    Groet

    Alex

1.725 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 87 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links