Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekse minister sluit 'Grexit' niet uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. hap 31 december 2014 16:52
    Die paar miljard die we aan de Grieken hebben geleend vallen in het niet bij de vele tientallen miljarden die we aan die oer-Hollandse banken hebben besteed en deels verspeeld (ex-DSBer Zalm zegt bijvoorbeeld dat het geld gestoken in ABN-Amro nooit meer volledig terugkomt; ex-SNS-Vivat raken ze ook al aan de straatstenen niet kwijt). In plaats van tegen Europa zouden de Eurofobici dus in opstand moeten komen tegen de eigen Nederlandse banken en de corrupte associaties met vooral VVD-politici.
  2. hap 31 december 2014 17:14
    quote:

    Chiddix schreef op 31 december 2014 17:09:

    De EU heeft 110 miljard overgemaakt aan Griekenland een paar jaar geleden. Je moet nogal goedgelovig zijn als je denkt, dat de Grieken dit gaan terugbetalen met hun olijven, fetakazen en toerisme-industrie.
    En welk deel komt daarvan uit Nederland? Volgens mij heeft Nederland bijvoorbeeld in totaal 50 miljard (inclusief latere stortingen) aan ABN-Amro betaald.
  3. forum rang 6 Chiddix 31 december 2014 17:31
    quote:

    hap schreef op 31 december 2014 17:14:

    [...]

    En welk deel komt daarvan uit Nederland? Volgens mij heeft Nederland bijvoorbeeld in totaal 50 miljard (inclusief latere stortingen) aan ABN-Amro betaald.
    Totale risico voor Nederland is 8,8 miljard(6,1%). Je moet er wel een beetje doorheen kijken. Griekenland heeft met dat geld weer andere schuldeisers betaald waaronder ook Nederlandse banken(verkapte bankensteun). En Franse wapenfabrieken hadden ook nog wat tegoed van Griekenland. Noem een paar vb.
  4. [verwijderd] 31 december 2014 17:49
    quote:

    taurus86 schreef op 31 december 2014 13:16:

    Zolang Griekenland met - overigens veel te dure- (duitse)onderzeeboten de toegang tot de Zwarte Zee(vloot) bewaakt én de door Chinezen gekochte havens en de ´labiele´ Erdogan ook nog bewaakt moet worden, zullen Europa en VS er alles aan doen om de Grieken overeind te houden. En de rijke Grieken met geld buiten Griekenland, die krijgen een zelfde behandeling in het vooruitzicht gesteld, als ´de rijke russen´ nu ondergaan. Onder druk wordt alles vloeibaar, ook EU afspraken.
    Deze redenatie begrijp ik niet. De Grieken gaan er als natie niet per se op achteruit op het moment ze omvallen. Bovendien is het de weg die zij eventueel kiezen. Als er al een samenhang zou zijn dan kan de strategische ligging van Griekenland alleen maar voordelen opleveren voor het land op het moment ze inderdaad omgevallen zijn. Ze zullen flink gesponsord worden door de eerder door jou genoemde coalitiegenoten en zo schuldenvrij snel herstellen.
  5. [verwijderd] 2 januari 2015 20:24
    quote:

    Eventus docebit schreef op 31 december 2014 16:36:

    [...]
    Onzin. Die 60 extra zetels krijg je niet van tevoren maar als je in de verkiezingen de grootste bent geworden. De bedoeling is om zo'n geklungel als hier met gedoogkabinetten, minderheidsregeringen, vierpartijencoalities e.d. te voorkomen door de winnaar van de verkiezingen een zware stem te geven.
    Helemaal geen onzin, want het zijn altijd dezelfde die de meeste stemmen binnenhalen, namelijk de grote partijen, en zo maken ze het voor nieuwkomers een stuk lastiger. Door die regel zou bijvoorbeeld Syriza zomaar buiten de regering kunnen blijven.
  6. Eventus docebit 3 januari 2015 13:35
    Onzin. Dat is een cirkelredenering. De grote partijen zijn groot omdat ze de meeste stemmen binnenhalen, niet andersom. Als Syriza met 30% van de stemmen de grootste partij wordt, dan krijgt Syriza die 60 extra zetels. Het maakt het juist makkelijker voor ze om dan een regering te vormen omdat ze niet afhankelijk zijn van coalities met meerdere partijen die zo'n 15-20% halen.

    Dat ze als minderheidspartij buiten de regering kunnen blijven als een andere partij de grootste wordt, dat vind ik niet zo'n probleem. Ze zitten nog steeds in het parlement.
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links