Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,580 13 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 5,480 - 5,590
  • 283.415 Gem. (3M) 274,6K

6-12 oktober - Koers tussen de 6-12 euro :-)

417 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2014 20:49
    quote:

    MarinusR schreef op 8 oktober 2014 19:48:

    [...]
    Dank voor de tip maar de stoploss opschuiven ga ik echt niet doen, dan weet je bijna zeker dat we daar naar toe gaan. Ik hoop maar dat het niet verder zakt. Ik heb nog hoop.
    MarinusR: als je denkt dat je met beleggen alleen maar goede beslissingen gaat nemen en alleen maar gaat winnen, dan is deze ervaring het beste wat je kan overkomen! Nog beter is als je nu fout verkoopt en daarbij giga op je bek gaat (voor je huidige portemonnee). Ik meen het! Er is niets zo gevaarlijk om een gokverslaving (al dan niet op de beurs) op te lopen als de combinatie van beginnersgeluk en het onterechte geloof dat dat je eigen verdienste is, waardoor je gaat denken "onoverwinnelijk" te zijn.

    Stomme beslissingen, als niet optimale timing, horen erbij! Wat echt stom is als je je laat vangen in die totaal irrationele maalstroom van steeds wisselende stemmingen van hebzucht en angst. Daar kun je jezelf mee ruïneren!

    Jouw posts van vandaag verraden dat je eerst uit hebzucht hoog hebt gekocht "om de boot niet te missen" en dat je nu uit "blinde angst" omdat de koers niet doorstijgt maar even dipt opeens lijkt te vergeten dat er goede redenen waren om te kopen. Dat heeft allemaal niks, maar dan ook niks met rationeel beleggen te maken. Als je ergens boos op moet zijn, dan is dat op je eigen irrationeel gedrag.

    Als Amerika nog even zo doorgaat schijnt morgen de zon opeens weer. Als je geluk hebt blijf je je dan de "springerigheid" van je emoties herinneren en ga je je daar tegen wapenen. Zo niet, ga je in de toekomst heeeeeeeel veel centjes armer worden.

    Uiteraard is dit maar een mening. Misschien zit je daar niet op te wachten. In dat geval sorry voor mijn opdringerigheid.
  2. forum rang 5 hvasd2 8 oktober 2014 20:55
    quote:

    moneymaker schreef op 8 oktober 2014 20:46:

    knallen morgen
    Federal Reserve handhaaft guidance, bezorgd over trage economische groei buitenland - notulen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Een aantal functionarissen van het Federal Open Market Committee van de Federal Reserve wilden tijdens de laatste vergadering van het comite hun eerdere indicatie de rente "geruime tijd" laag te houden herschrijven, maar zagen er vanaf vanwege de zorg dat de markt dit zou kunnen beschouwen als een fundamentele verschuiving van het beleid. Dit blijkt woensdag tijdens de publicatie van de notulen van de laatste FOMC-beleidsvergadering op 16 en 17 september.

    Naast zorgen over de reactie van de markt pleitten een aantal functionarissen voor het handhaven van de indicatie, waarbij de ambtenaren suggereerden dat het "verstandig" zou zijn om geduldigheid uit te stralen.

    "In hun ogen waren de kosten voor neerwaartse schokbewegingen voor de economie groter dan die van mogelijke opwaartse schokbewegingen", omdat het gemakkelijker zou zijn voor de Fed, indien nodig, om de rente te verhogen, in tegenstelling tot een verdere versoepeling van het beleid in het geval van een hernieuwde recessie, blijkt uit de notulen.

    Daarnaast blijkt uit de notulen dat de functionarissen meer bezorgd zijn over de zwakke groei in het buitenland en de impact van de sterkere dollar op de binnenlandse economie.

    De ambtenaren zijn bezorgd dat door de tegenvallende economische groei in Europa, Japan en China de Amerikaanse export verder onder druk komt te staan. Anderzijds betekent de sterkere dollar dat de Amerikaanse inflatie, door de lagere kosten van de ingevoerde goederen en diensten, onder de 2%-doelstelling blijft.

    "Sommige deelnemers uitten hun bezorgdheid over de aanhoudend trage economische groei en inflatie in de eurozone en het feit dat dit zou kunnen leiden tot een verdere appreciatie van de dollar en negatieve effecten zou kunnen hebben op de Amerikaanse export", aldus de notulen.

    Een aantal deelnemers suggereerden eenzelfde risico vanwege een tragere economische groei in China en Japan en de onverwachte gebeurtenissen in het Midden-Oosten en Oekraine.

    De zorgen over de wereldwijde economische groei en de economische gevolgen van een sterkere dollar vertegenwoordigen een nieuwe wending in het lopende debat binnen de Fed over het tijdstip van een verhoging van de korte termijn rente tarieven.

    De Federal Reserve handhaafde half september de bandbreedte van zijn belangrijkste rentestand op 0% tot 0,25% en kondigde tevens aan zijn maandelijkse kwantitatieve verruiming 'QE' met nog eens $10 miljard af te bouwen. De centrale bank meldde het obligatie-inkoopprogramma verder in te perken tot een totaal van $15 miljard aan obligatie-opkopen per maand, gesplitst in een bedrag van $5 miljard aan door hypotheken gedekte effecten en $10 miljard aan staatsleningen. Bij het volgende rentebesluit zal het programma naar verwachting volledig zijn afgebouwd, op voorwaarde dat de economische omstandigheden dit toelaten, aldus de centrale bank.

    In de verklaring die het Federal Open Markets Committee (FOMC) half september gaf in toelichting op het rentebesluit, werd opnieuw benadrukt dat er 'een aanzienlijke periode' zit tussen het afronden van het kwantitatieve verruimingsprogramma QE en de eerste renteverhoging.

    Fed-voorzitter Janet Yellen zei in een toelichting dat er geen "mechanische bepaling" of tijdpad is die de forward guidance, de leidraad voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank, verder specificeert.

    "Een 'aanzienlijke periode' is zeer voorwaardelijk", zei ze om ook te benadrukken dat de omschrijving gepast is gezien de huidige economische omstandigheden. Veranderingen daarin kunnen ook tot veranderingen in de rentebepaling leiden, aldus Yellen.


  3. [verwijderd] 8 oktober 2014 22:22
    quote:

    Praxis schreef op 8 oktober 2014 19:02:

    [...]
    kijk eens bij ronka welke dag hij stopte hier op het forum en welke dag wave trader is begonnen op het forum ron kramer zit iedereen en alles maar vooral zichzelf vreselijk in de maling te nemen echt triest zijn gelijk claimen dat het een beetje zakt terwijl de hele beurs zakt je kan alles wel shorten dan echt alleen maar flauwekul van hem in ieder geval is hij veel geld verloren toen hij vanaf 4 euro ging shorten
    Google eens op onze grote vriend Ronka. Heeft het wat rustig met zijn vrienden (2) Omdat zijn liefdesleven nu wat rustiger is geworden stort hij zich op het T2 forum. Je moet toch wat met je leven.......
  4. [verwijderd] 8 oktober 2014 23:17
    quote:

    sjaak35 schreef op 8 oktober 2014 22:22:

    [...]

    Google eens op onze grote vriend Ronka. Heeft het wat rustig met zijn vrienden (2) Omdat zijn liefdesleven nu wat rustiger is geworden stort hij zich op het T2 forum. Je moet toch wat met je leven.......
    Haha, hij heeft net een break gehad van een paar jaar.

    WaveKramer
  5. [verwijderd] 8 oktober 2014 23:18
    quote:

    sjaak35 schreef op 8 oktober 2014 22:22:

    [...]

    Google eens op onze grote vriend Ronka. Heeft het wat rustig met zijn vrienden (2) Omdat zijn liefdesleven nu wat rustiger is geworden stort hij zich op het T2 forum. Je moet toch wat met je leven.......
    vandaar dat hij zo vervelend is
417 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links