Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Richting belangrijker dan snelheid'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juni 2013 08:50
    Als de richting is om uit de Eurozone te gaan is de richting het belangrijkst, maar de snelheid mag daarbij hoog zijn.

    Tegenwoordig is de richting overigens nog altijd naar meer schuld, veel meer zelfs, en niet naar minder.

    Overigens is Van Rompuy een euro-fundamentalist, maar zoals de meeste fundamentalisten ziet hij z'n eigen doen en laten niet helder.
  2. Bangizwe 15 juni 2013 11:13
    Voor een stuk heeft hij gelijk. Op lange termijn zijn die tekorten niet houdbaar . Maar ze afbouwen zal pijn gaan doen als er niets in de plaats komt. De overheid zal snoeien in haar investeringen , bij haar ambtenaren, in haar uitgaven... Maar dat alleen is niet genoeg. Er zal geen toverformule zijn. Maar ik vind toch dat je als overheid een poging moet doen. Dat je het debat moet opvoeren. Hoe ga je andere investeringen kunnen opstarten, bij een stijgende werkloosheid, bij een dalende koopkracht.... Het is gewoon belangrijk.
  3. [verwijderd] 15 juni 2013 11:58
    quote:

    bel19 schreef op 15 juni 2013 11:13:

    Voor een stuk heeft hij gelijk. Op lange termijn zijn die tekorten niet houdbaar . Maar ze afbouwen zal pijn gaan doen als er niets in de plaats komt. De overheid zal snoeien in haar investeringen , bij haar ambtenaren, in haar uitgaven... Maar dat alleen is niet genoeg. Er zal geen toverformule zijn. Maar ik vind toch dat je als overheid een poging moet doen. Dat je het debat moet opvoeren. Hoe ga je andere investeringen kunnen opstarten, bij een stijgende werkloosheid, bij een dalende koopkracht.... Het is gewoon belangrijk.
    De rol van de overheid wordt overgewaardeerd. Zij zou zich ten dienst moeten stellen van bedrijven in plaats van de rol van grote organisator op zich proberen te nemen.

    De overheid heeft teveel langlopende verplichtingen die niet op korte termijn kunnen worden teruggedraaid, waardoor bezuinigen veelal neer komt op lastenverzwaringen. Daarnaast is het snijden in verworven rechten politieke zelfmoord. Echter niets of niet veel doen helpt het probleem ook niet. Het is een lastig parket, maar ik denk dat de bezem door een groot aantal zaken gehaald moet worden. Dit zal de eerste jaren geen groei opleveren, maar via de huidige weg raken we van de wal in de sloot.
  4. mickey1399 15 juni 2013 12:36
    Nederland zich wat betreft begrotingsdiscipline altijd ,,als leermeester'' heeft opgesteld. ,,Kom dan niet onmiddellijk met verhalen dat de economie kapot wordt bezuinigd.''

    Nederland heeft jarenlang een enorme grote mond gehad richting Griekenland, Spanje, Italie dus ik ben 't helemaal eens met deze opmerking.
  5. [verwijderd] 15 juni 2013 14:52
    Kom op Rutten, ook al ben ik belegger , hier MOET je wat aan doen. Wel natuurlijk op Eurozone-schaal.
    Accountants zijn hier de baas en politici blijkbaar nooit.

    za 15 jun 2013, 07:01
    Bedrijven ontspringen dans in strijd belastingfraude
    door Sameer van Alfen
    AMSTERDAM -
    De Europese Unie slaat zichzelf op de borst over de harde aanpak van belastingfraude en -ontwijking. Maar bedrijven die hun vermogens buiten het zicht van de fiscus parkeren of vol inzetten op zo min mogelijk belasting betalen, hoeven volgens fiscalisten weinig te vrezen. De huidige plannen voor automatische gegevensuitwisseling gelden alleen voor informatie van particulieren. „Een gemiste kans, het grote geld zit bij ondernemingen.”

    Europa ziet het automatisch uitwisselen van belastinggegevens tussen landen als dé oplossing in de strijd tegen weglekkende staatsinkomsten. Afgelopen week maakte de Europese Commissie bekend extra gas te geven op dit gebied. Aanvankelijk zouden de lidstaten vanaf 2015 vijf soorten inkomsten van buitenlanders bij elkaar over de schutting gooien, zoals loon en pensioenen. Maar daar komen nu bijvoorbeeld dividenden en vermogenswinsten bij.
    Op het eerste gezicht een hele verbetering. Want op dit moment geven EU-landen op basis van de Spaarrenterichtlijn uit 2005 alleen nog de rentebedragen die banken uitkeren op particuliere spaartegoeden aan elkaar door. Inclusief de persoonsgegevens van de rekeninghouder. Luxemburg en Oostenrijk doen hier niet aan mee en hebben dit afgekocht met een ’bronheffing’. Zij vegen alle uitbetaalde rentes aan buitenlanders op een hoop, innen daar 35% belasting over en maken dat bedrag over aan de andere EU-landen. Vriend en vijand verwachten echter dat de twee landen de nieuwe richtlijn voor automatische informatie-uitwisseling zullen accepteren.
  6. [verwijderd] 15 juni 2013 15:57
    Je kunt als land geen kant meer op in Europa gezien de reactie van van Rompuy over de leermeester Nederland en de 3%-norm. So what dat je je in het verleden hard hebt gemaakt over de 3%! Als later in de werkelijkheid blijkt dat deze 3% toch niet realistisch is gebleken dan moet je daar van af kunnen wijken. We hebben het hier wel over de economie van Nederland die niet kapot bezuinigd moet worden. We moeten de Nederlandse bestedingen stimuleren, want daar draait het in de korte termijn om! Lastenverzwaringen leiden tot de hand op de knip, minder bestedingen, minder omzet bedrijfsleven, meer faillissementen, meer werkloosheid... Met andere woorden een neergaande economische spiraal! Als we daar een wat hoger begrotingstekort van krijgen so be it! Dat betalen we wel weer terug met de toegenomen bestedingen!

    Europa mag hier geen stokje voor steken, anders moet Nederland maar gaan kijken hoe ze deze invloed van Europa op een of andere manier terug kan brengen. Nederland gaat op deze manier kapot!
  7. forum rang 4 New dawn 15 juni 2013 16:15
    quote:

    zapato schreef op 15 juni 2013 15:57:

    We moeten de Nederlandse bestedingen stimuleren, want daar draait het in de korte termijn om! Lastenverzwaringen leiden tot de hand op de knip, minder bestedingen, minder omzet bedrijfsleven, meer faillissementen, meer werkloosheid... !
    Stimuleren moet met geld. Geld kun je daarvoor lenen, maar we hebben al veel te veel schuld. De EU heeft trouwens daar ook een regel voor, max. 60% staatsschuld van het BNP.

    Dan kun je stimuleren zoals ze in de USA doen met nieuw geld. Dat wil hier niet meer want we hebben geen eigen centrale bank meer en dus ook geen eigen monetair beleid.

    M.a.w. we zitten gevangen in het voorgeschreven Europese model van bezuinigen. Kiezers en politiek hebben dat gewild en de meerderheid wil dat nog steeds.

    Jouw juiste opmerkingen kunnen daarom niet meer worden gerealiseerd.

    Daarom gaat de spiraal al verder naar beneden waarbij we moeten erkennen dat Nederland altijd gehamerd heeft op de naleving van het Verdrag van Maastricht.
  8. forum rang 6 Chiddix 15 juni 2013 22:27
    quote:

    mickey1399 schreef op 15 juni 2013 12:36:

    Nederland zich wat betreft begrotingsdiscipline altijd ,,als leermeester'' heeft opgesteld. ,,Kom dan niet onmiddellijk met verhalen dat de economie kapot wordt bezuinigd.''

    Nederland heeft jarenlang een enorme grote mond gehad richting Griekenland, Spanje, Italie dus ik ben 't helemaal eens met deze opmerking.
    De leermeester bakt erzelf niets van. Het is net als met de voetballers. Ze wanen zich al kampioen voor ze het zijn.
    En ze worden het nooit.
  9. forum rang 6 Chiddix 15 juni 2013 23:54
    De regie en de controle is de overheid kwijt. Het huizendebacle(bubbel) is een lawine geworden.
    Voor politici en banken is dit een ervaring, die ze nog nooit meegemaakt hebben.
    Het oppompen van grond en huizenprijzen buiten alle proporties, met daaraan gekoppeld hypotheeklasten, die hoogste zijn ter wereld.
    Maar een hoorzitting komt er niet want iedereen is schuldig.
  10. Bir 16 juni 2013 01:55
    quote:

    Steak schreef op 15 juni 2013 14:15:

    Er wordt sowieso overigens niet bezuinigd, want het begrotingstekort loopt op van 3,5 procent dit jaar naar 3,7 procent in 2014 volgens het CPB respectievelijk 3,9 procent volgens DNB.

    Die conclusie kun je niet trekken @Steak. Je kunt wel stellen dat het gat tussen inkomsten en uitgaven groter wordt. Maar dat kan ook bij toenemende bezuinigingen.
  11. forum rang 6 Chiddix 16 juni 2013 09:07
    Het staat er veel beroerder voor met de economie dan gedacht wordt. De 3% norm is geen haalbare kaart meer.
    Het is een brug te ver(Arnhem in 1944).
    Teddybeer Kees Jan de Jager, die een grote mond opzette als schoolmeester tegen de zuidelijke Europese landen, dat de 3% norm heilig is, wist niet hoe snel hij de politiek moest verlaten.
    Het drong schijnbaar niet bij hem door ,als de huizenmarktzeepbel klapt, de economie zwaar geraakt wordt.
    Naast teddybeer zou je hem kunnen vergelijken met de struisvogel.
    Wanneer Nederland de 3% norm gaat hanteren, wordt de economie kapot bezuinigd. Dat heeft men in Den Haag goed door.

    Ook de export van Nederland buiten de EU begint te dalen. In April 2,7%. Men noemt het fors.
    Kees de Kort verwoord het denken van de politici samen in deze woorden. Binnenkort wordt alles beter.

    Rutte zei, laten we stoppen met somberen.
    Het gaat niet dramatisch slecht. We moeten positief kijken naar de toekomst.
    Dreigend ontslag(vergeet te zeggen , de vele ontslagen), dalende huizenwaarde, minder koopkracht, het valt allemaal mee.
    De meesten mensen hebben het nog steeds goed in ons land, zegt Rutte.
    Maar hoe lang nog? De richting is belangrijker dan de snelheid.
    Welke richting?
  12. [verwijderd] 16 juni 2013 11:50
    Anderzijds stelt hij in het interview dat Nederland zich wat betreft begrotingsdiscipline altijd ,,als leermeester'' heeft opgesteld. ,,Kom dan niet onmiddellijk met verhalen dat de economie kapot wordt bezuinigd.''

    Die is raak natuurlijk. Over anderen roepen is makkelijker dan zelf bezuinigingen ondervinden.

    Maar gebaseerd op de ervaringen in Griekenland, Spanje en Cyprus heeft Nederland om precies te zijn helemaal NIETS te bepalen, geheel in de lijn met de Europese democratische stijl.

    De vallende dominostenen hebben Nederland bereikt, en het Duitse steentje (de laatste in de rij) begint ook te wankelen. Wat dat laatste betreft is het wel eigen schuld, want Duitsland is degene die de eerste steen liet omvallen.
  13. forum rang 6 Chiddix 16 juni 2013 12:40
    quote:

    Arod74 schreef op 16 juni 2013 11:50:

    Anderzijds stelt hij in het interview dat Nederland zich wat betreft begrotingsdiscipline altijd ,,als leermeester'' heeft opgesteld. ,,Kom dan niet onmiddellijk met verhalen dat de economie kapot wordt bezuinigd.''

    Die is raak natuurlijk. Over anderen roepen is makkelijker dan zelf bezuinigingen ondervinden.

    Maar gebaseerd op de ervaringen in Griekenland, Spanje en Cyprus heeft Nederland om precies te zijn helemaal NIETS te bepalen, geheel in de lijn met de Europese democratische stijl.

    De vallende dominostenen hebben Nederland bereikt, en het Duitse steentje (de laatste in de rij) begint ook te wankelen. Wat dat laatste betreft is het wel eigen schuld, want Duitsland is degene die de eerste steen liet omvallen.
    De bovenste regel komt uit de koker van Herman van Rompuy. Rutte heeft gezegd dat hij vasthoudt aan de 3% norm in 2014.
    Nederland heeft uitstel gekregen in 2013.
    Het CPB zegt dat men in 2014 uitkomt op 3,7%. Er moet dus bezuinigd worden.
    Omgerekend 6 miljard maar het kan meer worden als Brussel dat eist.
    De Eurocommissaris zegt, 2,8% voor Nederland in 2014.
    De gemakkelijkste manier om dat doel te bereiken is via lastenverzwaringen. Rutte zegt dat dit 33% uitmaakt van het pakket.
    Kom dan niet onmiddelijk met , de economie wordt kapot bezuinigd, zegt van Rompuy.
    Maar wat is het dan wel? Een stimulans voor de economie?
  14. [verwijderd] 16 juni 2013 20:05
    quote:

    Arod74 schreef op 16 juni 2013 11:50:

    Anderzijds stelt hij in het interview dat Nederland zich wat betreft begrotingsdiscipline altijd ,,als leermeester'' heeft opgesteld. ,,Kom dan niet onmiddellijk met verhalen dat de economie kapot wordt bezuinigd.''
    Tjeezes ook een leermeester kan fouten maken hoor! We hoeven elkaar toch niet op woorden te vangen? Wanneer het economische belang van Nederland erom vraagt dan doet dat er helemaal niet toe. De belangen zijn gewoon veel te groot. Dan maar politiek op je bek vallen in Europa en dat doen wat goed is voor de Nederlandse economie: binnenlandse bestedingen stimuleren ten koste van de 3%-norm!
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links