Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,040 3 mei 2024 17:35
  • +0,140 (+0,33%) Dagrange 42,800 - 43,240
  • 238.590 Gem. (3M) 424,5K

AGEAS IN APRIL

194 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2013 22:25
    quote:

    zilvermeeuw schreef op 27 april 2013 22:06:

    Voor de duidelijkheid Jeliazkov,

    www.mudsweattrails.nl/herstelbier

    Voor de liefhebber ook zonder alcohol natuurlijk, zonnetje erbij prima, beter de friet niet...
    Iemand die een hele dag flink heeft afgezien kan zo'n loei van een glas niet meer tillen...
  2. BullITT 28 april 2013 01:19
    Even wat meer uitleggen omtrent het extra dividend dat ageas hierdoor wil uitkeren.

    Als we even kijken op

    www.ageas.com/nl/Pages/questions.aspx

    en daar de eerste vraag nemen, dan zien we daar staan:

    ***

    Zoals u weet, heeft de Europese Commissie gevraagd om de winst voortkomende uit de uitoefening van de optie als dividend aan de aandeelhouders aan te bieden. Dankzij de vereffening van Fortis Brussels-holding, die midden april werd aangekondigd en die in de lijn van de vereenvoudiging van de structuren ligt, zal men de aandeelhouders het resultaat van de uitoefening van de opties (vrij van belasting) kunnen betalen (zie persbericht van 13/04/2010). Uiteraard zullen de resultaten van de uitoefening van de opties aan de roerende voorheffing worden onderworpen, zoals elk dividend, bij uitbetaling aan de aandeelhouders.

    ***

    Als we dan op

    www.analist.be/persberichten/2013/04/...

    kijken, zien we dat die call optie verkocht is tegen 144 miljoen euro, wat dus resulteert in 0,64 euro per aandeel die men VERPLICHT is als dividend uit te betalen.

    Ageas heeft er dan zelf voor geopteerd om dit naar boven af te ronden en er 1 euro van te maken.

    Maar dus dat dividend heeft minder te maken met de verkoop van RPI, maar eerder met de verkoop van hun call optie op BNP Paribas.

    En aan diegene die liever hebben dat ze hun dividend voor andere doeleinden gebruiken, kan altijd gaan tegenstemmen op de AVA. Ageas is enkel verplicht het voor te stellen, als de aandeelhouders weigeren, kunnen ze de 'winst' op die call optie alsnog bijhouden.
  3. zilvermeeuw 28 april 2013 10:07
    De verhoging tot de euro denk ik wel. Waarvoor Di Rupo in die overeenkomst weer 25% hiervan word opgestreken....
    Maar dat mag wellicht geen naam hebben.
    In die mail die je krijgt van Ageas als je je aanmeld stond dit ook. Dat dividend zal er zekers komen.
    Die winkel in Engeland waarschijnlijk ook wel, zij hebben daar al redelijk geïnvesteerd ook in kleinere zaakjes met distributiekanalen.
    Al bij al kun je op wat geneuzel na wederom zeggen dat het niets anders als een goede ontwikkeling is als zij het perspectief dat RPI bood omruilen voor een nieuw dat meer in hun Core business zit(namelijk verzekeren)

  4. Buts 28 april 2013 13:09


    12:55 - 27 april 2013 door Christophe De Rijcke
    INTERVIEW 'Uitkering Ageas mogelijk via kapitaalverminderin

    Bart De Smet, de CEO van Ageas, sluit niet uit dat de verzekeraar de uitkering van 1 euro bruto tengevolge van de RPI-deal doorvoert via een kapitaalvermindering. Dat zegt hij in een gesprek met De Tijd in de marge van de Happening van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB).

    Bart De Smet.

    Lone Star koopt 'bad bank' Fortis
    België verdient stevig aan 'bad b…
    Lone Star, de überaasgier met pos…
    Ageas sluit Fortis-kopzorg met fe…
    Lone Star koopt 'bad bank' For…
    België verdient stevig aan 'ba…

    Op de stand van Ageas konden beleggers toelichting vragen bij de verkoop van de portefeuille van de 'bad bank' van Fortis en die van de BNP Paribas-opties aan de Belgische staat. Naar goede gewoonte bezette CEO Bart De Smet zelf de stand en nam hij de tijd voor een kort gesprek.

    Ageas krijgt 1,04 miljard euro cashflow binnen dankzij de verkoop van de RPI-portefeuille. Sommigen zullen zeggen: waarom niet wachten tot het herstel van de Amerikaanse vastgoedmarkt nog verder gevorderd is, en de prijs nog hoger is?

    Bart De Smet: ‘Zowel in het geval van de RPI-portefeuille, van de opties op BNP Paribas, kan je je afvragen: zijn die dingen binnenkort niet nog meer waard? Maar dat is niet zeker. Zal de vastgoedmarkt wel verder herstellen en zullen de opties bij de afloopdatum in 2016 nog iets waard zijn? We zijn blij met de prijs die we gekregen hebben, en dat is eenvoudigweg de marktprijs.’

    Een gedeeltelijke verkoop was voor ons geen optie.
    Bart De Smet,
    CEO Ageas

    Was er veel interesse in de portefeuille van RPI?

    De Smet: ‘Je weet hoe dat gaat. Toen wij er in 2009 760 miljoen euro voor neertelden, was niemand hierin geïnteresseerd. Nu had iedereen interesse. Sommige partijen wilden echter slechts een deeltje van de portefeuille. Een gedeeltelijke verkoop was voor ons geen optie.’

    Wanneer en onder welke vorm krijgen de beleggers de uitzonderlijke uitkering op hun rekening?

    De Smet: ‘Er komt een uitzonderlijke uitkering van 1 euro bruto per aandeel. Onder welke vorm, hetzij via een dividend, hetzij via een kapitaalvermindering, is nog niet beslist (dividenden zijn voor 25 procent onderhevig aan roerende voorheffing, kapitaalverminderingen zijn fiscaal vrijgesteld, red.) De uitkering kan pas volgen als de twee transacties zijn afgerond. Ik schat dat de uitkering eerder na de zomer zal plaatsvinden.’

    U staat iedere keer tijdens de VFB Happening hoogstpersoonlijk aan de stand van Ageas. Is Ageas een populair aandeel? Kunnen beleggers Ageas tegenwoordig loskoppelen van het Fortis-verleden?

    De Smet: ‘Ageas ging officieel in mei 2009 van start. Veel beleggers zagen dit toen als een sterfhuisconstructie. Naar mijn mening is er naar het aandeel toeeen déclic gekomen in de zomer van 2011, toen we aankondigden eigen aandelen in te kopen. En sindsdien zijn we er bijna elk kwartaal via een bepaalde transactie in geslaagd verder afstand te nemen van het Fortis-verleden. Ik ben tevreden met wat we de voorbije vier jaar hebben gerealiseerd, met mensen die door de Fortis-ontmanteling een moeilijke periode beleefden.’
  5. [verwijderd] 29 april 2013 11:26
    Mooie koersbeweging! En hoezo politieke impasse en nieuwe verkiezingen in Italië? Erg stabiel is het natuurlijk allemaal niet aldaar, en Frankrijk staat ook zwak, maar zo zie je maar: vaak wordt er maar wat geneuzeld (door het journaille). Dit voor wat betreft het algemene beursklimaat, waar Ageas natuurlijk ook mee te maken heeft..
  6. forum rang 10 voda 29 april 2013 16:17
    Ageas in trek na verkoop 'bad bank' en calloptie


    BRUSSEL (Dow Jones)--Aandelen van de Belgische verzekeraar Ageas nv (AGS.BT) zijn maandag met meer dan 5% gestegen, nadat het bedrijf de portefeuille van zijn 'bad bank' Royal Park Investments (RPI) verkocht aan de vermogensbeheerder Lone Star en Credit Suisse.

    De verkoop brengt naar schatting EUR1,04 miljard aan contanten in het laatje bij Ageas, meldde het bedrijf. Ook heeft Ageas een overeenkomst bereikt met de Belgische regering over de verkoop van zijn calloptie op BNP Paribas sa (BNP.FR) voor in totaal EUR144 miljoen.

    Het Texaanse 'aasgierfonds' Lone Star is gespecialiseerd in het opkopen van probleemkredieten, ofwel 'distressed debt'. Ook Credit Suisse is actief op dat gebied.

    Ageas stelt zijn aandeelhouders naar aanleiding van de twee transacties een speciaal dividend in het vooruitzicht van EUR1,00 per aandeel.

    Na een top op EUR28,18 in het eerste uur van de handel noteert het aandeel Ageas maandag rond 13.30 uur 4,6% hoger op EUR27,70 en is daarmee de sterkste stijger in de Brusselse hoofdfondsenindex BEL-20.

    "Dit is opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in de vereenvoudiging van ons bedrijven en dit zal de onzekerheid over de evolutie van de waarde van deze activa wegnemen", stelde chief executive Bart de Smet zaterdag in het persbericht. "De transactie zal ook onze nettokaspositie beduidend versterken."

    De portefeuille van RPI wordt voor een totaalbedrag van EUR6,7 miljard verkocht aan de institutionele beleggers. Het 44,7%-belang van Ageas zal een contante betaling van EUR1,04 miljard opleveren.

    De 'bad bank' RPI bevat de problematische portefeuille met gestructureerde kredieten van het voormalige Fortis Bank. Vrees bij beleggers voor miljardenverliezen op die portefeuille leidde tot nationalisatie van het Belgisch-Nederlandse concern in 2008. Behalve Ageas (het voormalige Fortis) kregen in 2009 ook de Belgische overheid en BNP Paribas belangen in RPI.

    De calloptie op BNP Paribas dateert uit dezelfde tijd en geeft Ageas het recht om te profiteren van een waardestijging van de 121 miljoen BNP-aandelen die in bezit zijn van de Belgische Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Ageas verkoopt de calloptie terug aan FPIM voor de huidige marktwaarde van EUR144 miljoen, of EUR0,64 per aandeel.

    De transacties verlagen het risicoprofiel en verhogen de transparantie voor Ageas, stelt analist Cor Kluis van Rabobank, wat positief is voor de de aandelenkoers. De contantenpositie van het bedrijf zal na het bijzondere bijna verdubbelen tot EUR2,1 miljard, verwacht de analist, die een hold-advies heeft bij een koersdoel van EUR28.

    Kluis denkt dat Ageas er verstandig aan doet contanten in kas te houden gezien nog lopende rechtszaken. Ook zou Ageas de Belgische schadeverzekeraar Ethias kunnen overnemen, hoewel dat politiek complex zou liggen.

    Analisten van JPMorgan verwachten dat de focus van het management op het wegwerken van erfenissen uit het Fortis-verleden zal leiden tot een koersherstel van het aandeel. De bank heeft een overweight-advies en verhoogt het koersdoel naar EUR36,07 van EUR33,31.


    Door Frances Robinson en Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; amsterdam@dowjones.com

194 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links