Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 24,270 17 mei 2024 17:35
  • -0,070 (-0,29%) Dagrange 24,120 - 24,430
  • 2.399.653 Gem. (3M) 2,6M

31dec.-6jan. "Oud&Nieuw"

86 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 31 december 2012 08:23
    Vandaag de laatste dag van het jaar.
    Beurs vroeg dicht, geen illusies meer voor Mittal.
    Amerikanen zijn besluiteloos tot 2 voor 12.
    Vandaag oliebollen, appelflappen, carbid schieten en wat traditioneel nog meer langs komt.
    Ik zie het wel en laat het maar over me heen komen.
    Het zal wel met een sisser aflopen.
  2. [verwijderd] 1 januari 2013 16:25
    Allereerst wens ik U allen een voorspoedig maar vooral gezond 2013.

    Vorig jaar (gisteren) zag ik dat de overnightkoers ruim 30 ct. in de plus stond. Maar ik heb al vaker gemerkt dat dit weinig zegt, hoewel 30 ct. erbij zou geen gek begin zijn voor 2013. We zien wel

    De week tussen Kerst en Oud&Nieuw is hier de "Feria de Cali" zeg maar de feestweek en alles gebeurt uiteraard buiten. Ikzelf ben naar een 3-tal evenementen geweest:
    Woensdag 26 dec. Cabalgata: Dat is een show van cowboys maar vooral cowgirls (amazonas) De autopista Sur-Oriental is dan in oostelijke richting volledig afgezet. Er doen meer dan 3000 paarden mee en langs de autobaan staan 800.000 toeschouwers. De paarden zijn mooi maar wat erop zit slaat alles. Je komt ogen tekort. Duizenden ambulante verkopers, ijs,drank.sombreros,zonnebrillen enz.enz. je kunt het zo gek niet bedenken. Ook natuurlijk heel veel politie,militairen en verkeerspolitie.

    Dan vrijdag 28 dec. Cali-Viejo. Dat is carnaval maar dan veelal in autentiek traditionele klederdracht, maar veel eleganter dan bv. de klederdracht in Spakenburg. En het gebeurt op muziek van cumbia´s, vallenatos, merenques e.d. Alleen al de manier waarop de vrouwelijke deelnemers de sombrero dragen en het sierlijke zwaaien van de rokken, geweldig! Heel wat anders dan de klompendans of de polka. Rytmisch ook veel beter verzorgd. En ook de mannelijke deelnemers weten de vrouwen te waarderen. Er waren ca. 80 grote tenten waar de verschillende groepen zich kunnen verkleden en voorbereiden. Nu was de autobaan weer afgezet maar ook met kilometers lange tribunes. We hebben allemaal wel eens op TV het carnaval van Rio gezien of dat van Rotterdam. Maar het valt geheel in het niet vergeleken met Cali. Ik heb gelezen dat er meer dan 1.5 miljoen toeschouwers waren. Alleen je wordt gek van die ambulante verkopers en ik zie er uiteraard "buitenlands" uit dus vlg. hen in de markt voor bier of aquardiente.

    Zaterdag het Desfile van antieke auto´s. Het blijft verbazingwekkend dat dat hier allemaal nog rondrijdt. Het zijn modellen die wij in Europa nog nooit gezien hebben maar ook schoolbussen, vrachtauto´s en brandweerauto´s uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Er deed zelfs een groep met velocipédes mee. In één woord schitterend!

    Neem van mij aan dat ik niet één moment het koude en regenachtige Nederland gemist heb. Dit is niet om jullie jaloers te maken, het is gewoon zo.

    M.vr.gr. de Volharder
  3. forum rang 7 rene l 1 januari 2013 22:19
    Voor alle beleggers, en uiteraard ook de forum bezoekers, wens ik jullie een voorspoedig, gelukkig, en zeker een gezond 2013, en ik hoop van harte dat het geweld overal minder gaat worden.

    Het nieuwe jaar start goed, een belang wordt afgebouwd, toch weer een slordige 1 miljard in de pocket om de schuld af te bouwen.
    Vorig jaar verschenen er nog regelmatig posters die Mittal graag in de financiele afgrond wilden trappen.

    Zelf ben ik blij dat het weer nieuwjaar is, ik hou niet zo van alle verplichtingen, gelukkig worden de dagen ook weer langer.

    Ik ben enorm geschrokken van de ver van te voren opgenomen en uitgelekte kerstrede van Bea von Bilderberg.
    Deze mevrouw is zeer afstandelijk, heeft geen enkele binding meer met Nederland, heeft totaal geen besef hoe haar voetvolk (wij) er aan toe zijn, en doneert klakkeloos maar weer eens een miljoen richting Europa.
    Tja, haar oudste zoon vastgoedkoning Lex heeft zich samen met haar schoondochter ook al vergrepen aan wat vastgoedprojectjes die inmiddels verdampt zijn, zelfs Richard Homburg zou van dit tempo nog wat op kunnen steken.
    Nu hebben ze zich vergrepen aan een stekje op Griekenland, ja, het is een reislustig gezin, ze zijn graag geziene gasten op evenementen overal in de wereld of gaan op schoenenjacht met de privéjet in Milaan.
    Ja, wereldverbeteraars, ze leven wel op onze kosten gesubsidieerd via de belastingdienst.

    Europa beangstigd mij steeds meer, de honger naar steeds meer geld in het Zuiden is onstilbaar, gelukkig voel ik mij geen Eurofiel.
    Het is en blijft gewoonweg een bodemloze put waar consequent steeds meer geld in verdwijnt.
    Situatie bij ons wordt steeds zorgwekkender, bepaalde mensen zijn gewoonweg met open ogen beflikkerd door loze beloften van het huidige kabinet, hoe lang gaat dit goed.
    Gisteravond liep ik met onze dochter nog even een rondje door ons dorp, het slaaphuis zit overvol, onderweg werd ik nog door een junk aangesproken of ik zijn gejatte fiets wilde kopen voor 25Euro, hij gaf het eerlijk toe toen ik hem er naar vroeg, wilde graag een leuke oudejaarsavond, even met hem gebabbeld, had vroeger gewoon een baan, slachtoffer geworden van de maatschappij, een heel verhaal, triest.
    Onze grootgraaiers gaan ondertussen doodleuk door met het binnenharken van nog meer geld ten koste van de normale werknemers.
    Het gat tussen rijk en arm wordt steeds gapender.

    Je moet een langstudie kenniseconomie doen, ik hoef er niet voor doorgestudeerd te hebben om nu te zeggen dat dit een opleiding voor beroepswerkeloze is.
    We hebben mensen nodig die weer de handen uit de mouwen willen steken, als land heb je alleen een overlevingskans als je zelf producten produceert die je met een gezonde winst aan het buitenland kunt verkopen.

    Ik kan ik niet doorgronden, wat is doel van een verenigd Europa, is het de angst voor een nieuwe oorlog of wil het excellente clubje Rothschild/Bilderberg/GS de macht naar zich toetrekken.
    Wat is doel van het meterlange en hoge hekwerk tussen de Grieken en de Turken, Afrika/Midden-Oosten.

    Europa is brak, in de States gaat het beter, China groeit door, op andere continenten gaat de groei ook gewoon door.
    Mittal is niet gek, heeft in Europa veel afgebouwd, laat deze man maar schuiven, is eigenaar van de toko.
    Ik voorzie een goed jaar voor Mittal.



  4. forum rang 7 rene l 2 januari 2013 12:38
    quote:

    knork68 schreef op 2 januari 2013 12:17:

    [...]

    Poeh. Als dat waar is, heeft hij iets uit te leggen.
    Lol, ik kan mij nog wat postings van de inmiddels ter ziele gegane Mr. Crash herinneren waarin hij het woord brak gewoonweg van mij gejat heeft.
    Hij bedoelde Mittal, ik Europa, helaas gaat het bij ons niet goed.

    Vandaag een hele mooie dag die lang zal blijven heugen, angst is volledig uit de markt, bij de Yanks is de rust wedergekeerd, de torenhoge schuld is niet opgelost.
    China blijft doorstomen, de brakke Griekse elite is weer even uit beeld en viert feest van onze centen op het strand.

    Ik ben toe aan een jaar van een flink herstel, heb nog een lange weg te gaan gezien de lange termijn voor meerdere fondsen uit mijn porto, helaas kan ik de beurs ook niet voorspellen.
  5. [verwijderd] 2 januari 2013 13:04
    quote:

    thorgal schreef op 2 januari 2013 11:53:

    Ik ben 2maanden op reis geweest... gebruikt Rene dat woord ook al?
    Foei foei foei :-)
    Mr Cash heeft dan toch zijn sporen nagelaten
    Mr. Cash had toch een vrij beperkte vocabulaire en het woordje "brak" heb ik hem niet zien gebruiken. Zijn woordenschat beperkte zich tot het voorspellen van een doemscenario.

    Het is trouwens wel "lekker wakker worden" met zo´n stijging. Inmiddels zie ik ook al de eerste voorspellingen dat we dit jaar de 20 gaan zien en dat vind ik een beetje overdreven. Ik hoop het uiteraard wel maar dat soort bedragen zie ik eerst in 2014 weer op het bord verschijnen.

    Dat is wat ik denk.....
86 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Q1 pleister op de wonde voor stroef ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links