Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: Te scherp

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Bas Heijink

Auteur:

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. TA Arcelor Mittal: Buy the dip
  2. TA: Bedankt!
  3. TA: Van lang naar kort

Reacties

172 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 december 2012 12:18
    quote:

    mrsplm schreef op 10 december 2012 04:29:

    [...]

    Voor jou ook. Stop toch eens met die kinderachtige beledigende reakties.

    Bij voorbaat dank!

    Hoeba Hop!
    Mrsplm, een stukje over een film met Jim Carrey in een pak met lange mouwen, waar heb je het over? Ontwikkel een wat harder harnas voor je tere zieltje of ga anders ergens anders klagen.

    Bedankt voor het quoten van mijn post trouwens want na jouw ijverige drukken op je favoriete knop heeft de moderator die onschuldige post ook gedelete. Nu is hij in ieder geval voor het nageslacht bewaard gebleven, vooralsnog...

    Geluk!
  2. [verwijderd] 10 december 2012 12:40
    Ach of ik nu overmorgen het leven laat of een andere keer. Op zich irrelevant allemaal. Als het maar snel gebeurt.
    Betreffende de wereld situatie:
    zo ondertussen helemaal beu van de wereld politiek waarbij er v olgens zeggen slechte landen zijn en goede. De goede zijn de landen waarvan men zegt dat de goede zijn en vice versa.

    Op dit moment goed: Vaak de us en consorten
    Slecht? Syrie. Is al decennia slecht omdat ze al zo lang tot de as des kwaads behoren. Waarom? Omdat ze niet luisteren naar wat de goede landen hen opdraagt.
    Slecht ook Rusland Iran. Iran schijnt zeer slecht te zijn volgens zeggen en hun president een idioot zegt men.
    Ook Noord korea slecht en Cuba en Venezuela. Allemaal slecht omdat ze niet luisteren aar de goede. Die slechte landen schijnen ook allemaal een dictator te hebben. En zijn allemaal corrupt.

    Ik weet het niet maar we gaan het zien.
    Lastig allemaal.
  3. [verwijderd] 10 december 2012 13:04
    quote:

    fred optie schreef op 10 december 2012 12:32:

    De dag des oordeels nadert met rasse schreden. Vergaat de wereld overmorgen niet? Volgens de mayaas toch? Of is dat een andere dag? Een krach maakt dan eigenlijk ook weinig meer uit denk ik.
    Fred, ik dacht dat het 21 december was....
  4. kolenboer 10 december 2012 13:13
    quote:

    Truelies schreef op 10 december 2012 11:11:

    [...]

    Ik vind dit een realistisch scenario....beetje voorzichtig, maar dat is goed. Er is mij verteld dat ik deze week een megaslag zou slaan, dus 305 met 25 puts decce 315 is wel prima!
    hahaha, gaat niet gebeuren denk ik maar als het gaat dan gaat het hard, heel hard. Tenminste dat denk ik.
  5. platta 10 december 2012 13:33
    Hier wat lichtpuntjes voor de komende jaren:

    Door Anton Reijinga

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandsche Bank (DNB) heeft opnieuw zijn verwachtingen voor de Nederlandse economie neerwaarts bijgesteld. Mede door de nu geziene krimp in 2013 zal het begrotingstekort de komende jaren waarschijnlijk boven de door het kabinet nagestreefde 3% van het bbp blijven, blijkt maandag uit de decemberraming van de centrale bank.

    Binnen een jaar heeft DNB de verwachting voor 2012 neerwaarts bijgesteld van 0,2% groei in de vorige decemberraming, via 0,6% krimp in juni tot 1,0% krimp nu. Voor 2013 zag de bank in december vorig jaar een groei van 1,3%, in juni nog 0,6% en nu een krimp van 0,6%. De groeiraming voor 2014 is verlaagd naar 1,0% van 1,2% een half jaar terug.

    De verslechtering ten opzichte van een half jaar geleden wijt DNB vooral aan "de wederom tegenvallende ontwikkeling van de internationale economie", maar daarnaast ook aan de voortdurende terughoudendheid van gezinnen en bedrijven om geld uit te geven. Het aantrekken van de groei in 2014 zal dan ook vooral afhangen van de wereldhandel.

    In de raming loopt de werkloosheid over de hele periode verder op. DNB verwacht dat het werkloze deel van de beroepsbevolking stijgt van 5,2% in 2012, naar 6,2% in 2013 en 6,7% in 2014. Er zullen dan 604.000 werklozen zijn, 215.000 meer dan in 2011, benadrukt de centrale bank de ernst van het probleem.

    Als gevolg van het tegenzittende economische tij, blijven de overheidsfinancien onder druk staan en wordt de Europese 3%-norm voor het begrotingstekort ondanks de aangekondigde bezuinigingen en lastenverzwaringen van de net aangetreden regering niet gehaald. "Vanwege de verslechterde economische situatie is de verwachte daling van het tekort kleiner dan ten tijde van de recente kabinetsformatie werd voorzien", aldus DNB.

    DNB voorspelt dat het begrotingstekort dit jaar uitkomt op 4,1% van het bruto binnenlands product en in 2013 en 2014 zakt en blijft liggen op 3,5%. In juni verwachtte DNB nog dat het tekort in 2013 zou uitkomen op 2,9%. De staatsschuld loopt daarbij op van 71,2% van het bbp in 2012, tot 72,3% in 2013 en 73,5% in 2014.

    De centrale bank wijst erop dat de consolidatiemaatregelen van het kabinet, waaronder verhoging van de btw, accijnzen en assurantiebelasting, ook de inflatie opdrijven en het reeel beschikbaar gezinsinkomen drukken. De inflatie komt naar verwachting in 2012 uit op 2,8% en in 2013 op 2,7%, om in 2014 met 1,5% pas weer onder de 2%-doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB) te komen. Daarentegen stijgen de contractlonen naar verwachting dit jaar 1,7%, volgend jaar 2,0% en in 2014 1,6%.

    De reele inkomensdaling, die volgens DNB voor de jaren 2012 en 2013 gecumuleerd 6% zal bedragen, zet de consumptie over de hele periode tot 2014 onder druk. Ook voorziet de bank dat de malaise op de huizenmarkt aanhoudt, wat de consumptie met nog eens 1-procentpunt per jaar drukt.

    DNB voorziet een daling van de huizenprijzen in 2012 met 6%, gevolgd door geleidelijk afnemende dalingen in de jaren erna. "In 2014 liggen de huizenprijzen naar verwachting ruim 21% lager dan de top in 2008", aldus de bank. De malaise op de woningmarkt komt ook tot uiting in het aantal woningtransacties en de bouwactiviteit, vervolgt DNB. Hierdoor zakken in de raming ook de woninginvesteringen tussen 2012 en 2014 met bijna 17%.

    Vorige week donderdag verlaagde ook de ECB de ramingen voor de eurozone. De ECB verwacht nu voor 2013 economische krimp binnen de muntunie van 0,3%, waar het eerder een groei van 0,5% voorzag. Voor 2014 wordt een bescheiden groei voorzien.

    Vrijdag maakte de Duitse Bundesbank bekend een milde recessie te zien voor de Duitse economie in het laatste kwartaal van 2012 en het eerste van 2013. Toch verwacht de evenknie van DNB voor beide jaren nog groei, van 0,7% en 0,4% respectievelijk.

    Het Centraal Planbureau (CPB), waarvan de ramingen als basis worden gebruikt voor het regeringsbeleid, gaat vooralsnog uit van een basisgroei van de economie over de regeerperiode van 1,25% per jaar. Dit orgaan becijfert dat het tekort volgend jaar naar 2,7% van het bbp zal zakken, om in 2017 uit te komen op 1,5%.

    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213

    (END) Dow Jones Newswires

    December 10, 2012 07:01 ET (12:01 GMT)

    Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
  6. Animah 10 december 2012 13:51
    En toch zit het me niet lekker, stijging gaat "te makkelijk".
    Iedereen wordt aan boord gelokt, en vervolgens trekken ze de stop eruit.
    Zodra mensen natte voeten (of knieen) krijgen, stappen ze van boord, en komt het bootje weer omhoog, en vertrekt alsnog.

    Ik wacht de dip nog even af, een vol procent moet er toch af kunnen voor we doorstijgen.
  7. [verwijderd] 10 december 2012 13:52
    Het systeem loopt op het einde, corruptie komt langzaam maar zeker, steeds meer zeker boven water. Wij als handelaren zien het hier elke dag waarom is negatief niet negatief meer en positief niet positief meer. Als je de markt maar zo dood maakt dat men liever op voetbalwedstrijden gokt, dan posities op de beurs inneemt. Dan zegt dit genoeg hoe de situatie is.
    Landen worden neergezet als slecht door de goede om zo eigen problemen en corruptie weg te schuiven. Als burgers worden we allemaal dom gehouden door de echte grote jongens. Schaal vergroting op schaal vergroting om daar dan weer een ex politici neer te zetten met veel te groot inkomen tov prestatie. Die er dan weer een enorm grote puinhoop van maakt. Om met een excuusje weg te komen. Terwijl als je een inbreker even te lang vast houdt je 2,5 jaar gevangenis straf krijgt.
    Begrijp goed ik ben absoluut niet links, maar vol bloed rechts. In dit land en europa is het zo dat wanneer je je hoofd boven het maaiveld uit begint te steken deze vanzelf weer afgemaaid wordt, totdat je het moe wordt en blijft waar je bent. Maar geloof me, verandering gaat er komen. Maar eerst moet de huizenmarkt in elkaar waardoor men een schuld krijgt tussen hypotheek en huizen waarde. Eerst moet het een hopeloze situatie worden. En dan ja dan komt men in opstand en worden de kaarten geschud. Niet een beetje maar echt geschud en zal de komende tijd ingaan als een revolutie. Waar mensen op zullen staan waarvan je eerder nooit hebt gehoord. Waar burgers zijn die niet begrijpen dat hoe alles ging, niet meer is zoals het was. We gaan weer terug, terug naar vorige tijden. De groei is ons boven het hoofd gestegen. Alleen maar schuld op schuld op schuld. Daar komt een einde aan.
    Ik ben nog niet te oud om te denken, dit gaat mijn tijd wel voorbij.
    Ik ben 24.
172 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.