Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,256 10 mei 2024 17:35
  • +0,014 (+1,13%) Dagrange 1,235 - 1,285
  • 2.871.466 Gem. (3M) 2,2M

2012 - Hersteljaar PostNL

393 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bart1805 6 januari 2012 12:51
    quote:

    snorro1 schreef op 6 januari 2012 12:37:

    [...]

    Moet je ook niet willen kopen! 10c op 2 weken is erg duur. Komt door de volatiliteit van de laatste dagen. Als ze eruit gaan zou mooi zijn.
    2.601 kopen en op 2.80 verkopen is bruto toch 20c en afgedekt tot 2.50
    Moet inderdaad wel fors stijgen om daar als koper nog wat op te verdienen.
  2. [verwijderd] 6 januari 2012 17:42
    Zie draadje TNT Express:

    *TNT Express aandeelhouder wil 3 leden aan Rvc toevoegen - bron

    En gelijk ontkenning:

    *TNT Express: toevoegen leden aan RvC niet aan de orde

    Zat er aan te komen dat de grootaandeelhouders weer van zich zouden laten horen.

    Aandeel is vandaag licht uitgebroken maar mist overtuiging. Misschien leidt het tot meer speculatie in dit weekend.

    Enjoy the weekend!
  3. [verwijderd] 6 januari 2012 17:56
    quote:

    Belegger01 schreef op 6 januari 2012 17:42:

    Zie draadje TNT Express:

    *TNT Express aandeelhouder wil 3 leden aan Rvc toevoegen - bron

    En gelijk ontkenning:

    *TNT Express: toevoegen leden aan RvC niet aan de orde

    Zat er aan te komen dat de grootaandeelhouders weer van zich zouden laten horen.

    Aandeel is vandaag licht uitgebroken maar mist overtuiging. Misschien leidt het tot meer speculatie in dit weekend.

    Enjoy the weekend!
    Het spel komt daar langzaam op de wagen.
    Het is te hopen dat de directie eens niet zo dwars blijft liggen.
    En er is natuurlijk nog een biedende kandidaat nodig...
  4. [verwijderd] 6 januari 2012 18:09
    Ik ben op het TNT Express draadje verder gegaan.

    Dreigende taal: als de drie niet mogen worden toegevoegd, dan wilt Jana oude rvc leden vervangen

    In tegenstelling tot vanmiddag geloof ik opeens weer in een overname ;=)

    Een van de aangestelde leden is: Thomas Delbrook, voormalig hoofd fusies en overnames bij het Amerikaanse United Parcel Services Inc (UPS),

    Doorzichtig genoeg!!!
  5. [verwijderd] 6 januari 2012 20:27
    UPDATE: Ontevreden TNT aandeelhouder wil uitbreiding RvC - bron

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ontevreden TNT aandeelhouder wil uitbreiding RvC - bron', om extra informatie toe te voegen.)

    Door Robin van Daalen
    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--TNT Express nv (TNTE.AE) aandeelhouder Jana Partners llc heeft recent voorgesteld om de Raad van Commissarissen (RvC) van TNT uit te breiden met drie leden, omdat het ontevreden is over de huidige prestaties en strategie van het bedrijf, blijkt uit een brief die is ingezien door Dow Jones Nieuwsdienst.
    Het Amerikaanse Jana houdt samen met het Canadese Alberta Investment Management Corp (Aimco) een belang van iets meer dan 5% in TNT.
    Het verzoek van Jana komt temidden van toenemende zorgen onder aandeelhouders van TNT over de operationele prestaties van het bedrijf sinds de afsplitsing van PostNL nv (PNL.AE) in mei van 2011. Het aandeel PostNL is sindsdien 65% van zijn waarde verloren en TNT Express 36%.
    In de brief stelt Jana voor dat tijdens de aankomende aandeelhoudersvergadering voormalig TNT Express Chief executive Alan Jones, voormalig US Airways Chief executive David Siegel en Thomas Delbrook, voormalig hoofd fusies en overnames bij het Amerikaanse United Parcel Services Inc (UPS), worden voorgedragen voor benoeming in de RvC.
    Jana geeft eveneens aan dat Jones een goed voorzitter van de RvC zou zijn. De huidige voorzitter is voormalig Unilever CEO Antony Burgmans.
    Als het bedrijf de voorgestelde leden niet kandidaat stelt ter uitbreiding van de huidige RvC, overweegt Jana om de kandidaten zelf te nomineren. In dat geval zouden zij worden genomineerd ter vervanging van huidige leden van de RvC en niet ter uitbreiding van het bestuur.
    PostNL, dat na de splitsing een 29,9% belang in TNT Express hield om zijn dividend te kunnen garanderen, is e e n van de ontevreden aandeelhouders. De daling van het aandeel TNT Express en problemen bij het pensioenfonds van PostNL leidden tot het besluit van PostNL om het dividend in aandelen uit te keren, in plaats van een dividend in contanten.
    De RvC van TNT zou de strategische opties, inclusief een verkoop van TNT, pro-actiever moeten onderzoeken, zegt een persoon bekend met de visie van PostNL. Hij voegt toe dat PostNL v o o r het toevoegen van kandidaten met expertise over de express sector zou zijn.
    Een woordvoerder van TNT geeft aan dat het toevoegen van leden aan de RvC momenteel niet aan de orde is en geeft verder aan dat het bedrijf nooit mededelingen doet over de communicatie met individuele aandeelhouders.
    "Het toevoegen van kandidaten aan de RvC is niet aan de orde", zegt woordvoerder Ernst Moeksis van TNT. "Aandeelhouders hebben een stem gehad over de samenstelling van de RVC, als onderdeel van de stemming over de splitsing tijdens de aandeelhoudersvergadering van vorig jaar," aldus Moeksis.
    Jana is het hier niet mee eens. "Dat is volledig onjuist," aldus een woordvoerder van Jana. "Er was alleen een voor- of tegenstem over de splitsing en er is nooit een aparte stemming over de samenstelling van de RvC geweest," voegt hij toe.
    Aandeelhouders van TNT Express, waaronder Jana en Aimco, hebben in het verleden gevraagd om de huidige CEO, Marie Christine Lombard, te vervangen. Ook willen zij dat het bedrijf de mogelijkheid voor een verkoop van TNT actiever onderzoekt.
    Analisten waarderen TNT als zelfstandig bedrijf op een waarde tot EUR5 miljard. Dit kan verder oplopen in het geval van een overnamescenario. De huidige beurswaarde van TNT is zo'n EUR3,2 miljard.
    TNT verlaagde zijn outlook in oktober voor de derde maal in een jaar tijd. De winst over het derde kwartaal daalde met 64% tot EUR 5 miljoen, ondanks een lichte stijging van de omzet. Klanten van TNT kiezen steeds vaker voor goedkoper wegtransport in plaats van het duurdere en meer winstgevende luchtvervoer. Daarnaast nam de vraag naar zijn diensten vanuit Azie af en bleven de activiteiten in Brazilie verlieslatend na een mislukte fusie van twee dochterbedrijven van TNT, waardoor een aantal grote klanten het bedrijf de rug toekeerde.
    Aandeelhouders vinden de strategie van TNT voor Azie en Latijns-Amerika te riskant voor de omvang van het bedrijf. Gedurende de eerste negen maanden van 2011 waren de twee groeiregio's goed voor zo'n 30% van de omzet, maar slokten zij zo'n 40% op van de winst die in Europa werd behaald.
    Geruchten over overnamegesprekken tussen TNT en zijn grootste rivalen, het Amerikaanse UPS en FedEx Corp. (FDX) staken de afgelopen jaren geregeld de kop op. Met een overname van TNT zouden de Amerikaanse concurrenten hun Europese netwerk in een keer stevig uitbreiden. Maar aandeelhouders zijn bang dat de waarde van TNT Express voor kopers in de loop der tijd afneemt en daarmee ook de kans dat het tot een overname komt.
  6. [verwijderd] 7 januari 2012 11:54
    Na het lezen van artikel in FD blijkt dat een overname van TNT Express echt een kwestie van tijd geworden, binnen 1-2 jaar.

    Maandag mijn verwachte uitbraak bij TNT en verdere stijging postnl naar 3 euro deze maand.

    FD.nl:

    Het Amerikaanse hedgefonds Jana wil drie toezichthouders toevoegen aan de raad van commissarissen (rvc) van pakketbezorger TNT Express uit Hoofddorp.

    Jana is niet tevreden over de gang van zaken bij TNT Express, dat mede door hun initiatief in mei vorig jaar werd afgesplitst van het huidige PostNL. Samen met een andere activistische aandeelhouder Aimco, wil ze bereiken dat het management het bedrijf sneller klaarmaakt voor een verkoop.

    Te veel tijd
    Maar Jana en Aimco vinden dat het huidige bestuur onder leiding van voorzitter Marie-Christine Lombard en president-commissaris Antony Burgmans te veel tijd neemt om orde op zaken te stellen en Express klaar te maken voor een verkoop. In november gaven de twee aandeelhouders al aan dat ze een verandering binnen het management wilde.
    Volgens persbureau Dow Jones heeft Jana nu drie concrete kandidaat-commissarissen voorgesteld die in het straatje van de activisten passen, namelijk Lombards voorganger Alan Jones, voormalig U.S. Airways baas David Siegel and Thomas Delbrook, voormalig hoofd fusie en overnames van United Parcel Services (UPS).
    Formeel kunnen aandeelhouders pas nieuwe kandidaten voordragen in de algemene aandeelhoudersvergadering in mei.
    Jana meldde eerder dat de huidige rvc teveel toezichthouders heeft uit de tijd samen met PostNL.

    Koers gehalveerd
    De gedachte was dat het aandeel TNT Express na de splitsing voor mooie rendementen ging zorgen, maar door problemen in Brazilië en hevige concurrentie is de beurskoers sindsdien nagenoeg gehalveerd.
    De activistische aandeelhouders zitten al een tijd aan tafel met het bestuur van TNT Express. Ingewijden meldden dat Jana en Aimco 'te snel' willen verkopen en dat het zeker nog een jaar duurt voordat het bedrijf klaar is voor een verkoop aan twee doodgeverfde kandidaten: het Amerikaanse FedEx of UPS.
    TNT Express was niet bereikbaar voor commentaar.
  7. [verwijderd] 7 januari 2012 12:47
    Ik vraag me af of een bedrijf als UPS of Fedex nog zolang zal wachten. De aandeelhouders zorgen in anderhalve maand tijd voor twee keer speculatie met stijgende koers als gevolg. Iedereen kan zien aankomen dat een overname niet zal uitblijven.

    Eerder heb ik al gewezen op de EUR/USD.

    Stel dat een bod minimaal 9 euro per aandeel is, de beginkoers sinds splitsing.

    Op het moment van de splitsing zou dat bijna 7,2 miljard USD zijn geweest. Met de huidige EUR/USD zou een overnamesom van 9 euro per aandeel, 1 miljard USD lager uitvallen!

    Voor ons als eurobeleggers maakt dat niet uit, voor een Amerikaanse koper wel.
393 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links