Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 19,990 3 jun 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 19,900 - 20,860
  • 290.286 Gem. (3M) 211K

AMG 12 t/m 31 december, eindejaars-spiraal

141 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. klein_duimpje 14 december 2011 21:03
    quote:

    Donateur schreef op 14 december 2011 14:20:

    Zo zou die Leone al klaar zijn met verkopen :)
    Denk dat de bodem nu wel is gezet en eindejaarsrally kan gaan beginnen. Dalingen gaan gepaard met hele lage volumes. Is pure manipulatie wat er plaatsvindt om de koersen te drukken. Dit geldt ook voor de negatieve berichtgevingen in de markt. Hebben vele partijen baat bij. Donderdag en de vrijdag zullen de draaidagen gaan worden en de koersen tot einde van het jaar een spectaculaire stijging laten zien. Dan zal AMG dus ook echt als een speer omhoog gaan. Dus nu nog instappen voor een koopje.... Op speciaal verzoek van Doop: Slotkoers 31 december 10,01 euro.
    Daylow gesloten vandaag. Wat er aan de hand is met AMG is mij geheel onduidelijk, ik zie echter ook geen tekens die wijzen op een herstel. Vandaar mijn besluit om voorlopig uit dit aandeel te blijven. Een eindejaarsralley verwacht ik ook niet. Het gehele sentiment is aan diggelen en een opleving komt er simpelweg niet, althans voorlopig.
    Wil je nog wat verdienen in deze ellende? Kies dan voor een spaarrekening!
    K.D.
  2. bart1805 14 december 2011 21:10
    Ik heb geen aandelen AMG, maar kwam toen ik bezig was met PostNL wel iets tegen waar ook AMG in werd genoemd: www.iex.nl/column/67475/default.aspx
    Als AMG daadwerkelijk een probleem heeft rondom de pensioenen, dan wordt een deel van de daling wellicht veroorzaakt door een stijging van de lange rente. Daardoor wordt de dekking van het fonds kleiner, en de last die AMG moet nemen op het eigen vermogen groter.
  3. gerrit 69 14 december 2011 21:51
    quote:

    doop schreef op 14 december 2011 20:33:

    Ik vind het aandeel AMG maar een onaantrekkelijk stuurloos aandeel, zonder dividend. Het bedrijf zelf kan redelijke cijfers schrijven, maar dat zegt voor de aandeelhouder helemaal niets. Vorig jaar is er een beschermingswal opgezet, tegen een eventuele vijandige overname. Bij AMG maken ze zich niet meer druk over de te lage beurskoers, waarom zou men? De bestuurders vullen hun zakken wel op een andere manier, forse salarissen/bonussen. Dan heb je nog (groot)aandeelhouder Leone, waarom hij is ingestapt, begrijp ik helemaal niet. Daar zit denk ik een addertje onder het gras, waar de particuliere aandeelhouder weer door genaaid gaat worden, let maar op! Oftewel Sjaki, brand je vingers niet aan dit aandeel. Ik weet zeker dat je er spijt van zult krijgen.
    De hele beurs is een stuurloos schip en dat heeft niets met AMG alleen te maken, maar meer met de verdeelde regeringsleiders, die nog steeds niet in staat zijn om het vertrouwen van de financiële markten terug te winnen.
    Voor een eventueel dividend moet je AMG niet hebben, maar dat geld ook voor TomTom en andere muurbloempjes.
    Wat betreft de forse salarissen/bonussen heb je volkomen gelijk.
    Verder zie ik met het belang van Leone geen addertje onder het gras, want dan kan je elk belang van meer als 5 procent in diverse aandelen door banken en pensioenfondsen ook wel met een vraagteken bekijken.
    Ik denk eerder, dat ook Leone verrast is door het negatieve beursklimaat net als zoveel andere beleggers en pensioenfondsen.
    Ik ben dus een realist maar beslist geen pessimist, anders kan ik nu alvast een kist met zes planken bestellen.
    Nogmaals mijn vraag; Wat is jouw belang bij AMG?

    Gerrit

  4. [verwijderd] 15 december 2011 14:47
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De analisten van ING Equity Research zijn het afgelopen halfjaar een stuk somberder geworden en zijn voor hun lijst met ´Benelux top picks´ voor het komende halfjaar daarom op zoek gegaan naar ´recessiebestendige´ aandelen.
    Op de lijst waarmee ze maandag naar buiten komen staan de namen AB Inbev nv (ABI.BT), AMG Advanced Metallurgical Group nv (AMG.AE), Brunel International nv (BRNL.AE), Imtech nv (IM.AE), Kinepolis nv (KIN.BT), Nutreco nv (NUO.AE), SBM Offshore nv (SBMO.AE), SES sa (008808732.LU) en Tessenderlo Chemie nv (TESB.AE).

  5. gerrit 69 15 december 2011 16:43
    quote:

    disaurus schreef op 15 december 2011 14:47:

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De analisten van ING Equity Research zijn het afgelopen halfjaar een stuk somberder geworden en zijn voor hun lijst met ´Benelux top picks´ voor het komende halfjaar daarom op zoek gegaan naar ´recessiebestendige´ aandelen.
    Op de lijst waarmee ze maandag naar buiten komen staan de namen AB Inbev nv (ABI.BT), AMG Advanced Metallurgical Group nv (AMG.AE), Brunel International nv (BRNL.AE), Imtech nv (IM.AE), Kinepolis nv (KIN.BT), Nutreco nv (NUO.AE), SBM Offshore nv (SBMO.AE), SES sa (008808732.LU) en Tessenderlo Chemie nv (TESB.AE).

    Vooral AMG zou heel verrassend zijn als recessiebestendig aandeel.
    Hoe kom je aan deze informatie, of ben je zelf werkzaam bij ING?

    Gerrit
  6. [verwijderd] 19 december 2011 13:35
    Gaan nu komende twee weken eerder naar de 10,- dan onder de 7,-
    In dunne markt zal koers komende 2 a 3 weken fors hoger worden gezet.
    Begin 2012 nog even omlaag. Dan vanaf April omhoog naar AEX 400 en AMG 20+.
    Men heeft nu geen vertrouwen in politici en negatieve berichten voeren de boventoon. Vaak niet onderbouwd en nergens op gebasseerd. Echter over een maand of 3 zal blijken dat politici wel degelijk de juiste stappen hebben ondernomen en verbeteringen zichtbaar worden.

    Zie het maar net zo als begin dit seizoen bij Feyenoord. Waren er ook een aantal supporters die het beter dachten te weten dan het bestuur. Ook negatieve berichtgeving en zaken zonder onderbouwing roepen. Ook daar blijkt dat de juiste stappen zijn gezet en kijk waar ze nu staan en welke slagen en zowel sportief als zakelijk zijn gemaakt. Met de beurzen zal het niet anders gaan. Over een maand of 3 a 4 komt het besef dat de politici nog helemaal niet van die verkeerde keuzes hebben gemaakt. Dan kunnen we met als Feyenoord weer omhoog kijken.
141 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG: na moeizaam Q1 zijn alle ogen gericht op herstel lithium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links