Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 16,174 13 mei 2024 17:37
  • +0,116 (+0,72%) Dagrange 16,020 - 16,246
  • 11.802.368 Gem. (3M) 10,6M

ING maandag 5 december 2011

407 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 december 2011 14:44
    ma 05 dec 2011, 14:23
    ING: Kans op teleurstelling bij eurotop groot
    door Sonny Duijn
    AMSTERDAM - Na het succes van afgelopen handelsweek is de kans groot dat de eurotop, die donderdag begint, op een teleurstelling uitdraait. Dat stelt Simon Wiersma, beleggingsanalist bij het ING Investment Office. Niet alleen de Europese politici, onder aanvoering van de tandem Merkel-Sarkozy, staan deze week in de spotlights. “De bal ligt zeker ook bij Mario Draghi. De ECB (Europese Centrale Bank, red.) zal een sleutelrol spelen in de aanpak van de schuldencrisis.”

    Beleggingsanalist Simon Wiersma bij het ING Investment Office Beleggingsanalist Simon Wiersma bij het ING Investment Office

    De analist doelt daarmee vooral op een eventueel grootschalig opkoopprogramma van de ECB betreffende het schatkistpapier van noodlijdende landen. Nu moet deze bank al zo nu en dan buiten het mandaat treden om een onwenselijk verloop van de eurocrisis te voorkomen.

    Wat heet: de bank heeft al voor honderden miljarden aan risicovol Europees staatspapier binnengeharkt. “Het gevaar schuilt erin dat de vele risicovolle leningen de ECB op een gegeven moment fataal worden. Dan moeten Europese landen hiervoor in de bres springen.” Wiersma pleit voor een breder mandaat voor de ECB, vergelijkbaar met die van de Amerikaanse Fed.

    “Mocht de ECB toch over de brug komen”, vervolgt Wiersma, “zal het wellicht garanties van Europese landen willen dat de ECB het geld terugkrijgt.” Overigens is het ook in dat scenario zaak dat private partijen weer meer kopersinteresse gaan tonen op de obligatiemarkt. Wiersma schetst een paradoxaal beeld. “Stel dat Draghi een grootschalig programma aankondigt, en dit zorgt voor vertrouwen van private investeerders. Dan dalen rendementen verder, en is de uitvoering van het programma niet eens nodig.”
    Fiscale unie

    De afgelopen week keken beleggers met goede hoop uit naar de eurotop, onder meer door de hoop op de komst van een fiscale unie. Alleen lijken de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Sarkozy wederom (nog?) niet op dezelfde golflengte te zitten. “Merkel wil dat er bij begrotingsovertredingen automatische sancties worden opgelegd. Maar Sarkozy lijkt liever te zien dat het min of meer blijft zoals het nu is, en nationale overheden zelf de straffen kunnen bepalen.”

    Wiersma laat doorschemeren meer naar de kant van Merkel te neigen, die dus meer ziet in een systeem waarbij overheden niet meer het eigen vlees gaan keuren. “Mogelijk worden begrotingsregels anders wéér aan de laars gelapt.”

    Wiersma stelt dat er mogelijk goede maatregelen worden aangekondigd, maar op korte termijn geen definitieve lossing zal komen. "Dat kan voor beleggers een tegenvaller zijn."
    Renteverlaging

    In de schaduw van de op voorhand al zenuwslopende eurotop mag ECB-baas Mario Draghi zich buigen over een rentebesluit. “Ik verwacht een nieuwe renteverlaging”, zegt Wiersma, wijzend op niet overtuigende cijfers over de diensten- en productiesector uit de eurozone.

    Hij juicht een renteverlaging dan ook toe. “Het aanzwengelen van de economische groei is op dit moment belangrijker dan het in toom houden van de inflatie. Het inflatiegevaar is op dit moment namelijk niet zo groot.”
    Amerika

    Wiersma verbaasde zich de afgelopen tijd over cijfers uit de Verenigde Staten. “Die zijn vaak goed, het lijkt wel of de Amerikanen zich loskoppelen van de Europese problematiek. De binnenlandse bestedingen houden zich daar goed.” China lijkt zich moeilijker los te koppelen, stelt de analist.

    De kracht van de Amerikaanse economie is enerzijds hoopgevend, maar er is ook een andere kant. “Het is nog maar de vraag of de Amerikanen, bijvoorbeeld via het Internationaal Monetair Fonds, voor Europa in de bres willen springen.”

    Hij relativeert dat het Amerikaanse werkgelegenheidcijfer vorige week tegenviel. “De verwachtingen in de markt lag iets hoger dan de uiteindelijke 120.000 niet-agrarische banen. Maar de cijfers van september en oktober werden licht opwaarts bijgesteld en het cijfer dat via de Household Survey werd gepubliceerd lag ruimschoots twee keer zo hoog.”

    Zijn verwachting is dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in december groter is geworden, terwijl de consensus juist is dat dit vertrouwen is geslonken. Vrijdag biedt de Universiteit van Michigan uitsluitsel.
    Duitsland

    Maar ook over cijfers die deze week vanuit onze oosterburen komen is de voorspelling van ING boven de gemiddelde verwachting. Morgen komen er cijfers over de Duitse fabrieksorders in de maand oktober, waarbij ING een stijging op maandbasis van 2% verwacht.

    Woensdag zullen de Duitsers met cijfers over de industriële productie komen, ook over oktober. ING voorziet bij laatstgenoemde een groei van 1% op maandbasis, tegenover een consensusverwachting van 0,4% groei.
  2. Anatevka 5 december 2011 14:46
    quote:

    Woerd schreef op 5 december 2011 14:40:

    [...] Dan zit je met sns heerlijk!

    Ik verwacht daar nog een stijging de komende week tot ver over de 2 euro! ik heb zelf een verkooporder in mijn hoofd van zo rond de 2,25
    Thanks. Na alle schuivers die ik afgelopen maand heb gemaakt blijf ik nu even rustig zitten. Zelf heb ik me eigenlijk nog geen vaste verkoopprijs voorgenomen, maar wat jij noemt is wel een overweging.
  3. [verwijderd] 5 december 2011 14:56
    Wat staat er mbt cijfernieuws, deze week, op de rol?

    www.forexfactory.com/calendar.php

    vandaag:

    10:00am USD ISM Non-Manufacturing PMI
    10:00am USD Factory Orders m/m


    woensdag:
    10:30am USD Crude Oil Inventories
    6:00am EUR German Industrial Production m/m
    2:45am EUR French Trade Balance -5.8B -6.3B
    4:00am EUR Italian Industrial Production m/m

    donderdag:
    8:30am USD Unemployment Claims
    8:30am EUR ECB Press Conference
    1:30am EUR French Final Non-Farm Payrolls q/q
    7:45am EUR Minimum Bid Rate

    vrijdag:

    2:45am EUR French Industrial Production m/m
    All Day EUR EU Economic Summit
    8:30am USD Trade Balance -43.5B -43.1B
    9:55am USD Prelim UoM Consumer Sentiment

  4. [verwijderd] 5 december 2011 14:57
    quote:

    Galbraith schreef op 5 december 2011 14:56:

    Tijdje geleden kwam er regelmatig een link op het forum voorbij van een gratis website waarin het orderboek van alle aandelen werd getoond, dit was een US site, zag er heel gelikt uit. Heeft iemand een linkje voor mij?
    marketviewer.equiduct.com/
  5. Anatevka 5 december 2011 14:58
    quote:

    Galbraith schreef op 5 december 2011 14:56:

    Tijdje geleden kwam er regelmatig een link op het forum voorbij van een gratis website waarin het orderboek van alle aandelen werd getoond, dit was een US site, zag er heel gelikt uit. Heeft iemand een linkje voor mij?
    Bedoel je deze?
    marketviewer.equiduct.com/
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 december 2011 15:03
    BOEDAPEST (Dow Jones)--Het handhaven van de stabiliteit van de gemeenschappelijke Europese munt is een grote uitdaging voor de lidstaten van de eurozone, meldt de Duitse minister van financieen Wolfgang Schaeuble tijdens een bijeenkomst in Boedapest maandag.
    Tijdens een toespraak op de Corvinus Universiteit, benadrukt Schaeuble het belang om het vertrouwen van de financiele markten te herwinnen, met name vanuit de noodzaak financiering te vinden voor de Europese schulden.
    "Onze financien moeten aan de eisen van de financiele markten voldoen en ons in staat stellen het vertrouwen te herwinnen", meldt Schaeuble, die eraan toevoegt dat "de lidstaten financieel en economisch zo nauw met elkaar zijn verbonden dat ze absoluut afhankelijk zijn van het vertrouwen van de financiele markten."
    De Duitse functionaris stelt dat de "de onzekerheid op de financiele markten toeneemt omtrent het vermogen zijn aanzienlijke schuldenlast te beheersen. Dit schuldniveau, ofwel de hoogte van de schulden, heeft de overhand gekregen in Europa en andere continenten", zegt Schaeuble.
    De minister van Financieen voegt toe dat "Duitsland in de komende jaren meer dan EUR300 miljard aan overheidsobligaties zal moeten verkopen."
    "Hoewel de oorspronkelijke begrotingsregels van de Europese Unie sterk waren, zijn deze na een paar jaar "massaal geschonden", wat geleid heeft tot enorme schulden", aldus Schaueble. Schaeuble roept tevens op tot een betere regulering van het financiele systeem.
    De minister meldt dat de Duitse overheid geen belang ziet in een nieuw EU-verdrag, maar erkend dat er behoefte is aan een wijziging die het mogelijk maakt de bevoegdheden van toezichthouders te vergroten. Daarbij benadrukt Schaeuble het belang van regels, die de EU de mogelijkheid biedt begrotingen van eurozonelidstaten af te wijzen.
    "Totdat deze begrotingen worden aangepast mogen ze niet worden aangenomen", aldus de minister van financieen.
  7. pbr 5 december 2011 15:07
    quote:

    €d_artsel schreef op 5 december 2011 15:01:

    de 30 is geslecht
    laatse keer dat ING de meest recente top had voor een fikse correctie lag volgens mij op 6,42.

    wil niemand bang maken maar ik wordt nu toch voorzichtig
    en ga mijn SL er niet teveel onder plaatsen.

    van vrijdag a.s. verwacht ik niets; dit wordt de 15e EU-top sinds de crisis en we hebben gezien wat dit heeft betekend; juist ja, geen structurele acties of verbetering.

    Uiteraard hoop ik voor mezelf en de rest dat we hier vol doorheen gaan maar ik houd rekening met de shorters rond dit niveau.
407 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links