Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,025 30 apr 2024 09:43
  • -0,015 (-0,10%) Dagrange 15,015 - 15,150
  • 205.158 Gem. (3M) 3,6M

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 236 237 238 239 240 ... 556 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Klinker 31 juli 2023 19:39
    quote:

    Klinker schreef op 31 juli 2023 19:32:

    [Modbreak iex: gelieve geen inhoudsloze berichten te plaatsen.]
    Prima meneer de Modbreak
    Maar let dan aub ff op wat er gaande is joh
    Heb je nou niks in de gaten??
    je laat je hele forum verzieken door wellicht 1 gassie die zich voordoet als Rainman en als mr O
  2. Mark90 31 juli 2023 20:13
    quote:

    Klinker schreef op 31 juli 2023 19:39:

    [...]

    Prima meneer de Modbreak
    Maar let dan aub ff op wat er gaande is joh
    Heb je nou niks in de gaten??
    je laat je hele forum verzieken door wellicht 1 gassie die zich voordoet als Rainman en als mr O
    Ik deel je gevoel, maar het is het niet waard om er een ban voor op te lopen…ik spreek uit ervaring :)
    Ik heb dit al eens eerder aangegeven, mede door de screenshots van shorts die duidelijk waren gephotoshopt…ik leek tegen een muur of familie van O te praten bij de moderators…verdedigde in alles. Dus laten we lekker de verhalen van lambo’s en speedboten aanhoren die blijkbaar wel van inhoud zijn volgens hen…
  3. forum rang 4 Mr. Fleming 31 juli 2023 22:02
    Nog even aangaande dit pb: “ ECB zet vergoeding op minimumreserves op 0 procent”

    Zoals ik hem begrijp zijn alle banken in de EU verplicht om minimaal 1% van het beheerd vermogen bij de ECB aan te houden. Daar krijgen ze ipv van 3.75% nu 0% over.

    Maar de rest van het niet-gealloceerde kapitaal, het leeuwendeel, daar krijgen ze nog wel degelijk de 3.75% over, voor overnight stallen bij de ECB(ING 189 mld, ABN 74 mld...!). Ondanks dat het een streek(je) is van de ECB, zou het dus niet zo veel uit moeten maken..

    Iemand hier nog ideeën of aanvullingen over?

    Verder denk ik dat de FED in de VS nu klaar is met de rate hikes. En dat de ECB 1 Max 2 renteverhogingen van 0.25% tegenaan gooit en dan is het klaar. Inflatie is tenslotte op zijn retour.

    (Updates with more comments, prices) ** Euro zone banks <.SX7E> hit after the ECB cuts remuneration of minimum reserves to zero, spooking investors ** Citi: "This is a curve-ball from the ECB. Bear in mind, banks keep their excess reserves at the ECB and are typically remunerated at the depo rate (ie 3.75%). This now going to ZERO... This is a surprise for the EU banks & the SX7E" ** "

    The move will save the ECB 6 billion euros on an annual basis, roughly speaking," adds AFS analyst Arne Petimezas

    Goldman Sachs: "Stealth bank tax... small neg surprise. Think people may have misread this as a tax on excess reserves, which are far bigger, and would be much more meaningful. Selloff in banks looks overdone"
    Euro zone banks last up 0.4% after briefly surrendering all the day's gains. Before the statement they were up 1.2% ** Worst performers in the index include Deutsche Bank and Commerzbank of Germany, Italy's UniCredit and Banco BPM , Spain's Caixabank
    (Reporting by Danilo Masoni; Editing by Amanda Cooper)
    ((Danilo.Masoni@TR.com))


    Ps, aangaande de koerspiek van vrijdag jongstleden, dag hoog 4.5%
    Ik denk en vermoed dat hier bepaalde marktpartijen achter zitten die ten faveure voor de NL-staat de koers een boost hebben gegeven.

    Het is net of voor het NLFI de koers niet te ver mag wegzakken ivm een geloofwaardig overname bod van bijv. Een BNP P.. Als dat bod komt, over een x aantal weken/maanden, dan moet dat wel geloofwaardig zijn.

    Normaal gesproken is dat zo’n 35% (een overnamebod) op het koersgemiddelde van de afgelopen 3 maanden. Laat dat dan eens een € 15.5 zijn geweest. Dan is het overname Bod BNP 15.5*135%= € 20,92(afgerond 21 euro) NLFI heeft een 25 euro nodig. Maar neem je daar het dividend bij van de afgelopen jaren, dan zou de staat er voor kiet vanaf kunnen of zelf met een kleine plus..

    Zou ook de koers van het huidige bestuur ontremd renumeratie van de aandeelhouders verklaren.. Niet verhogen dividend, er zo vaag mogelijk over blijven, en een bijzonder mager eigen aandelen inkoopprogramma van 250 miljoen op het allerlaatste moment instarten..

    Heb een donkerbruin vermoeden dat Swaak ABN AMRO als een dikke vette, zwanger van de vrije cash op de balans overnamebruid ten tonele wil voeren.. ABN kan namelijk makkelijk een 2 euro dividend uitkeren vanwege overvolle, niet of nauwelijks gebruikte stroppenpotten, miljarden meer aan rente opbrengsten door fors gestegen rente. ECB heeft ze tot op heden gewoon 3.5% beloont voor overnight stallen 78 miljard. En het passeren van het dividend in 2020 vanwege Corona onzekerheden, die later nooit is vergoed aan de aandeelhouders van ABN..

    Ik vind het allemaal prima, maar dan moet dat bod van 21 euro ook maar eens snel ter tafel komen..

    In ieder geval geven de laatste marktbewerkingen en het koersverloop van de afgelopen maanden wel iets kunstmatigs hooggehouden aan in mijn optiek. En wordt er iets leuks in de achterkamertjes bekokstoofd.. Maar wie ben ik? Slechts een dronken schrijver van fictie spionage romans die hoopvol een sigaret opsteekt en zijn whiskey glas nog maar eens vult in de hoop op een spoedige toost op iets financieels zeer aantrekkelijks..
  4. forum rang 4 Mr. Fleming 31 juli 2023 22:24
    Ps. In die zin past beneden staande persbericht ook goed in het stramien van mijn bovenstaande posting. (Zo veel mogelijk vrije cash op de balans houden. Dus geen dure overnames) Ik denk dat BNP/NLFI er geen zin in hadden.. ;-)

    The evidence is gathering..



    (ABM FN) ABN AMRO lijkt uit de overnamerace voor Degroof Petercam gestapt. Dit schreef analist Jason Kalamboussis van ING na een artikel in De Standaard.

    Indien het krantenbericht klopt, dan zijn er nog slechts twee banken in de running voor deze overname, namelijk Credit Agricole en waarschijnlijk Lombard Odier.

    Voor ABN Wealth zou de Belgische zakenbank een belangrijke strategische acquisitie kunnen zijn, vind Kalamboussis. Hij waardeerde Degroof Petercam op 1,2 miljard euro en op basis van dit bedrag was de overname zinvol zowel strategisch als vanuit kapitaalperspectief.
    De vraagprijs voor de zakenbank is nog niet bekend en daarom is het moeilijk volgens Kalamboussis om met zekerheid te stellen dat ABN AMRO uit de overnamestrijd is gestapt.

    Een overname van Degroof Petercam zou de ruimte die ABN AMRO heeft om aandeelhouders te belonen, beperken. Kortom, op korte termijn zal het afketsen van een acquisitie positief kunnen worden opgevat. Maar anderzijds verkleint het ook de opties voor ABN AMRO om in bepaalde regio's te expanderen, aldus de analist.

    ING heeft nog steeds een koersdoel voor ABN AMRO van 15,60 met een Houden advies.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481
    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 1 augustus 2023 06:55
    geen recessie, economie eurozone groeit

    In het tweede kwartaal groeide de economie van de eurozone met 0,3 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Dat meldt het Europese statistiekbureau in een eerste raming.
    Uit herziene cijfers van Eurostat blijkt ook dat de economie van het eurogebied in het eerste kwartaal toch niet in een recessie was beland .
  6. forum rang 6 MIDAS 1 augustus 2023 07:07
    Geen recessie dan zou abn omhoog moeten schieten.
    Alle gevaren van de baan en de beurzen kunnen doorgaan naar nieuwe records.
    5-6% rente op obligaties maakt niet uit te weinig de particulieren gaan mee de pyramide op van het opstapelen van beurswinsten.
    Vandaag herstel abn naar 16eur zeg het maar
11.106 Posts
Pagina: «« 1 ... 236 237 238 239 240 ... 556 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links