Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,690 30 apr 2024 15:19
  • -0,035 (-0,61%) Dagrange 5,665 - 5,860
  • 137.419 Gem. (3M) 327,8K

TomTom juli 2023

460 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 21 juli 2023 14:05
    quote:

    hvasd2 schreef op 21 juli 2023 11:00:

    [...]

    Volgens mij is die gap de laatste 10 jaar al 50 keer gesloten. Laat nu maar eens de gap tussen 8,14 en 9,25 zichzelf sluiten.
    Een theorietje van een optimist zegt dat "de toppers" bij TT gebaat zijn bij een lagere koers.
    Als je daarin (ook) gelooft zullen we bovenstaande niet snel zien gebeuren.
  2. forum rang 5 hvasd2 21 juli 2023 14:13
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 21 juli 2023 14:05:

    [...]

    Een theorietje van een optimist zegt dat "de toppers" bij TT gebaat zijn bij een lagere koers.
    Als je daarin (ook) gelooft zullen we bovenstaande niet snel zien gebeuren.
    Nou daar gaat mijn goede weekend humeur….
    Koers verloop na de cijfers zeer vergelijkbaar met cijfers daarvoor. Heb er voor de 1e keer van meegeprofiteerd.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 21 juli 2023 15:13
    quote:

    tatje schreef op 19 juli 2023 09:38:

    Beste BDB.
    Je mag over mij schrijven wat jij wilt, dat is je goed recht.

    Jij geeft als verklaring, verandering van looptijden, ik zeg grotere herkenbaarheid door het nieuwe platform,. tenminste dat zegt TT zelf.

    Je gaat dus tegen de mening in van TT.

    Taco zei dat automotive IFRS zelfs gelijk gaat lopen met operationeel in de toekomst.
    ...
    Ik zie niet wat 'herkenbaarheid' ermee te maken heeft, of bedoel je het recognizen? Wel kan (zoals Justin opmerkte) bij de nieuwe maps een rol spelen dat een groter deel van de opbrengst direct geboekt (gerecognized) wordt en er dus wat minder gedeferrerd wordt. Maar ook dat kan je ergens zien als soort verkorting van de looptijden.

    Dat IFRS omzet gelijk gaat lopen met operationeel wil niet zeggen dat defrev verdwijnt, integendeel. Het betekent alleen de vrijval van bestaande defrev ongeveer gelijk wordt aan het bijschrijven van nieuwe defrev.
    Maar zo'n 'evenwicht' kan in 2024 e.v. makkelijk veranderen, door hogere verkopen, andersoortige contracten of wat dan ook.
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 21 juli 2023 15:21
    quote:

    Wereldbelegger schreef op 19 juli 2023 13:02:

    Mobileye lanceert de eerste intelligente snelheidsassistent die alleen met camera's werkt en voldoet aan nieuwe EU-normen

    Mobileye heeft 's werelds eerste vision-only Intelligent Speed Assist (ISA) oplossing voor autofabrikanten geïntroduceerd, na testen en certificering in Europa. De oplossing met alleen een camera, die dit jaar in productievoertuigen wordt geïntroduceerd, helpt autofabrikanten wereldwijd om te voldoen aan de nieuwe GSR-normen (General Safety Regulation) van de Europese Unie (EU), die automatische detectie van snelheidslimieten vereisen in alle nieuwe voertuigmodellen, zonder afhankelijk te zijn van kaart- en GPS-gegevens van derden. De nieuwe software, ontworpen voor het EyeQ-platform van Mobileye, is gecertificeerd voor gebruik in alle 27 EU-landen, Israël, Noorwegen, Zwitserland en Turkije.

    Met het op EyeQ4 en EyeQ6 gebaseerde ISA-systeem kunnen OEM's in wiens voertuigen deze chips al geïntegreerd zijn, aan de nieuwe normen voldoen door alleen de bestaande EyeQ-software bij te werken, zonder nieuwe hardwarevereisten. Het Mobileye ISA-systeem zal naar verwachting door een grote internationale autoconcern worden geïntegreerd in twee automerken voor modellen die later dit jaar in Europa op de markt komen, met drie andere internationale autofabrikanten die in 2024 en daarna zullen volgen. De gecertificeerde oplossing is het resultaat van meer dan twee jaar werk en bouwt voort op de twintig jaar ervaring van Mobileye op het gebied van computer vision en machine learning.

    De huidige alternatieven vertrouwen op een combinatie van camera's en kaarten met een lage resolutie om aan de EU-normen te voldoen, een oplossing die doorgaans hogere kosten met zich meebrengt door complexiteit en integratie-inspanningen, terwijl ze minder betrouwbare prestaties levert
    . Mobileye heeft verschillende geavanceerde technologieën ontwikkeld die de bestaande technologie voor verkeersbordherkenning hebben geüpgraded om aan de GSR-vereisten te voldoen, waaronder Verkeersbordrelevantie technologie die identificeert of een snelheidsbord relevant is voor een specifieke rijstrook, Classificatie op basis van handtekening die de "handtekening" van een nieuw verkeersbord in het voertuig laadt, zelfs voor nieuwe borden die na de productie van het voertuig geïntroduceerd werden, OCR-gebaseerde stadstoegangsidentificatie voor Europese verkeersborden, Geavanceerde zoekmachines die het mogelijk maken om voorbeelden van zeldzame borden te vinden in de enorme clips database van Mobileye en deze in het systeem te integreren, en Classificatie van wegtype die de juiste snelheid kan berekenen, zelfs wanneer verkeersborden ontbreken, door verschillende signalen in de scène te gebruiken om het wegtype te detecteren.

    nl.marketscreener.com/koers/aandeel/M...
    Lees nog steeds geen oplossing voor omstandigheden met zware mist of door sneeuw bedekte borden en wegbelijning.
    En ook niet hoe ze om de bocht of over een helling heen willen kijken.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 21 juli 2023 15:24
    quote:

    tatje schreef op 19 juli 2023 18:40:

    ...
    Voor BDB uit het transcript Q2 2023.

    The roll-out of our new maps is progressing according to schedule. We delivered the new maps to key partners in important verticals like ride hailing, fleet and logistics, and automotive for testing and validation, and the reception has been overwhelmingly positive. Our new maps are setting new benchmarks on all metrics. the pace of improvement on these metrics is higher than what we have seen in the past.

    overwhelmingly positive - overweldigend, overdonderend, verpletterend positief.
    Our new maps are setting new benchmarks on all metrics. - onze nieuwe maps zetten nieuwe standaarden voor alle onderdelen.

    the pace of improvement on these metrics is higher than what we have seen in the past - de snelheid van de verbetering van die onderdelen is hoger dan wat we in het verleden hebben gezien.
    ...
    Wat is je punt? Dat ontkende ik toch helemaal niet?
  6. forum rang 8 Wereldbelegger 22 juli 2023 10:51
    Binnen de EU is de roep om Chinese auto's te weren en/of extra te belasten. Wat te doen met 'halve' chinese auto's?

    ‘Audi gaat EV-platform SAIC gebruiken’

    Audi heeft een deal gesloten met SAIC-dochter IM Motors over het gebruik van zijn EV-platform. Dat bevestigen de bedrijven aan Automotive News Europe (ANE).

    SAIC en Volkswagen Group werken al samen aan de ontwikkeling van platformen voor brandstofmotoren. Dat een westerse fabrikant nu een door een Chinees concern ontwikkeld EV-platform gaat gebruiken is een unicum, aldus ANE. IM Motors zal onder meer componenten, het batterijpakket en de software leveren. “Daarmee toont de Chinese auto-industrie aan nu echt volwassen te zijn”, tekent ANE op uit de mond van marktanalisten van Alix Partners.

    De gesprekken tussen de fabrikanten liepen al langere tijd. Binnen VW wordt ook zelfstandig gewerkt aan de ontwikkelingen van nieuwe platformen.

    www.automotive-online.nl/management/2...
  7. forum rang 8 Wereldbelegger 23 juli 2023 09:02
    Irritatie over infotainmentsysteem neemt toe: auto-kopers minder tevreden

    Het is een Amerikaans onderzoek, maar wel een toonaangevende: het JD Power-onderzoek naar de tevredenheid rond nieuwe auto-aankopen, onder bijna 85.000 respondenten. Voor het eerst in 28 jaar zijn nieuwe auto-kopers jaar op jaar minder tevreden over hun aankoop, en dan met name als het gaat over de infotainmentsystemen.

    Vooral de ingebouwde infotainmentsystemen roepen ergernis op. Bij nieuwe auto's gebruikt slechts 56 procent van de respondenten het ingebouwde systeem: drie jaar geleden was dat nog 70 procent.

    Als het gaat om de meestgebruikte functies in auto's, is het gebruik nog lager. Voor bellen gebruikt slechts 45 procent van de mensen graag het ingebouwde systeem, voor navigatie doet 43 procent dat met de ingebouwde optie.

    Steeds meer mensen geven de voorkeur aan Apple CarPlay en Android Auto. Logisch: die systemen zijn altijd up-to-date en bevatten al alle apps en informatie die gebruikers zoeken.

    Android Automotive

    Een uitzondering op de groeiende ontevredenheid is dan ook Android Automotive. Dat is het infotainmentsysteem van Google, kort door de bocht Android Auto voor de hele wagen: muziek en navigatie maar ook airco en verlichting. Auto's met Google op zowel de onderliggende systemen als de interface scoren goed in het onderzoek.

    www.bright.nl/nieuws/1143857/infotain...
  8. forum rang 7 tatje 23 juli 2023 09:47
    Natuurlijk weet niemand hoe de wereld de komende jaren gaat draaien.

    Velen, ik niet, zeggen Harold neemt het niet zo nou, met zijn uitspraken.

    Maar stel je es voor dat Harold in dit geval, de waarheid zegt.

    CMD 2022
    "". Outside of Automotive,
    completely new markets will open to us. More countries, more use cases. And we aspire to double our
    revenue outside of Automotive in the mid term, on the back of better products and improved applications.

    Voor mid term nemen we de 5 jaar.

    Geen 170 maar 160 verdubbelen in 2027

    Dus 2 maal 160 is 320 voor E in 2027.

    momenteel heeft A 90 per kwartaal.

    Taco zegt 2024 2 tot 4% groei en vanaf 2025 10% voor A,

    90 maal 4 is op jaarbasis 360 3% in 2024 en daarna 10% per jaar.

    360 met 3% is 371 met 10% in 2025 408 met 10% in 2026 448 met 10% in 2027 is 493.

    2027
    A 493
    E 320
    LT 813.

    Zelf denk ik dat 2023 de ebit iets minder negatief is en de ebit volgen Taco 1 cijferige winst een klein verlies geeft.

    Lijkt me ook gunstig in 2024 voor een lage koers :-)

    Zo nu voetbal kijken :-)

    Helaas kan ik vandaag niet meer reageren, :-)
  9. forum rang 7 tatje 24 juli 2023 14:20
    quote:

    effegenoeg schreef op 24 juli 2023 13:52:

    TT lijkt te willen uitbreken.
    Natuurlijk was ik daar.

    Lijkt me toepasselijk op jouw quote :-)

    Wel ff hard !

    www.youtube.com/watch?v=7LfZcmv8BMg

    TT uitbreken, lijkt me van niet.

    Zie je Harold al staan ipv Freddy.

    Taco, Alain en Corinne in het achtergrond koor.
460 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links