Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ease2pay N.V. AEX:EAS2P.NL, NL0000345627

  • 0,578 30 apr 2024 15:59
  • -0,002 (-0,34%) Dagrange 0,554 - 0,592
  • 11.485 Gem. (3M) 13,5K

Ease2pay - 2023: making money is not so easy

427 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juni 2023 16:07
    quote:

    €URO-Trader schreef op 28 juni 2023 14:37:

    [...]welnee, men komt ongetwijfeld met een nieuwe aandeelhouder, lees geldschieter, op de proppen, solide voor de toekomst. Dus geen paniek creëren svp, want daar heb je uitsluitend jezelf mee.
    Geen enkele 'nieuwe aandeelhouder' gaat nog geld steken in dit flutbedrijfje.
  2. forum rang 10 voda 29 juni 2023 08:01
    PERSBERICHT: Ease2pay N.V. update: strategie en jaarcijfers

    De strategie van Ease2pay N.V. ("Ease2pay") focust verder op het intelligente activatie- en betaalplatform waarmee we voor (grote aantallen) verspreide locaties digitale selfservice-oplossingen voor elektriciteitsvoorzieningen mogelijk maken. Voor één van de zes labels, NomadPower, was in 2021 voorzien dat de uitrol van selfservice-oplossingen versneld zou kunnen worden door daarbij ook te investeren in eigen hardware op de locaties van beheerders. Anderhalf jaar later is duidelijk dat dit niet de verwachte resultaten oplevert. Bij de publicatie van de impairment op 20 april jl. heeft Ease2pay dan ook aangegeven dat gewijzigde marktomstandigheden het bestuur van Ease2pay de komende jaren heeft doen afzien van investeringen in hardware ten behoeve van NomadPower-locaties. Deze strategische heroriëntatie leidt tot meer focus op de groei van transactieverwerking voor elektriciteitsvoorzieningen van beheerders; in 2022 heeft deze transactieverwerking een sterke groei laten zien van 50% ( 2021 was 37%).

    Het robuust maken van de administratieve processen en -systemen van de Involtum-onderdelen kost meer tijd dan voorzien. Het bestuur heeft er desalniettemin vertrouwen in dat het proces voor het einde van Q3 2023 zal worden afgerond en op dat moment zal in dat geval ook de publicatie van de gecontroleerde jaarcijfers plaatsvinden. De volledige integratie van de Involtum-activiteiten verwachten we eind 2023 afgerond te hebben. Samen met de publicatie van dit persbericht publiceert Ease2pay een presentatie met nadere toelichting op de 20 april jl. aangekondigde goodwill-afboeking, als ook een presentatie over de aangescherpte strategie, op haar vernieuwde corporate website.

    Einde persbericht.

    -----------------------------------------------------------------------

    Noot voor de redactie

    Over Ease2pay

    Ease2pay biedt een intelligent activatie- en betaalplatform. Wij stellen beheerders van tankstations, laadpalen, parkeergarages, camperterreinen, jachthavens, binnenvaarthavens en truck parkings in staat om er een self-service locatie van te maken, waarmee de energietransitie voor hun klanten eenvoudiger wordt. Book -- Park -- Charge & Pay: alles direct en eenvoudig beschikbaar in één app.

    ------------------------------------------

    Rotterdam, Nederland, 29 juni 2023

    Verdere informatie: EASE2PAY N.V., Jan Borghuis, Tel. 010 3074619

    Corporate website: www.globenewswire.com/Tracker?data=yM... www.ease2paynv.com

    Bijlage

    -- EASE2PAY NV Persbericht 29 juni 2023
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  3. forum rang 10 voda 29 juni 2023 08:51
    Ease2pay laat selfservice vallen

    Richt zich op activatie- en betaalplatform.

    (ABM FN-Dow Jones) Ease2pay heeft besloten zich voortaan te richten op het activatie- en betaalplatform, waarmee voor grote aantallen verspreide locaties digitale selfservice-oplossingen voor elektriciteitsvoorzieningen mogelijk worden, en om niet langer te investeren in hardware voor NomadPower. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend.

    NomadPower levert niet de verwachte resultaten op, aldus Ease2pay donderdag.

    Transactieverwerking voor elektriciteitsvoorzieningen van beheerders heeft volgens de onderneming in 2022 een groei laten zien van 50 procent. In 2021 bedroeg de groei 37 procent.

    De aanpassingen in de administratieve processen bij Involtum kosten verder meer tijd dan begroot. Ease2pay zegt er niettemin vertrouwen in te hebben dat de ingrepen voor het einde van het derde kwartaal van dit jaar zij afgerond, waarna de volledige integratie eind 2023 voltooid zou moeten zijn.

    Involtum werd eind 2021 ingelijfd. In april van dit jaar werd een afboeking aangekondigd van 25 miljoen euro die ontstond uit deze overname.

    Eind derde kwartaal moeten vervolgens ook de gecontroleerde jaarcijfers verschijnen. In april werd door Ease2pay aangegeven dat de opstelling daarvan meer tijd in beslag nam.

    Ease2pay houdt vandaag de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. Piet 30 juni 2023 01:13
    ONLINE ARTIKEL FD.NL

    29 juni 18:24
    Aandeelhouders uiterst kritisch op leiding parkeerapp Ease2Pay

    Door: Eva Schram


    In het kort:
    - Aandeelhouders twijfelen aan uitleg over afboeking van €23 mln op goodwill.
    - Door bestuur gepresenteerde strategie rond laadpalen voor elektrische vrachtwagens wordt in twijfel getrokken.
    - Jaarcijfers 2022 volgen naar verwachting pas in derde kwartaal dit jaar.

    Of het bestuur van Ease2Pay, een parkeerapp met groeiambities en een notering op de lokale markt, wel eens aan aftreden gedacht heeft? De vraag komt donderdagmiddag tegen het einde van een uiterste kritische aandeelhoudersvergadering (ava) in Rotterdam uit de zaal.
    Op de jaarvergadering staan niet de gebruikelijke punten op de agenda. Geen jaarcijfers, geen decharge van het bestuur. In april liet Ease2Pay weten dat publicatie van de cijfers moest worden uitgesteld — ze worden in het derde kwartaal verwacht. Bovendien werd in april een afboeking van €23 mln op de goodwill van in totaal €25 mln aangekondigd.
    Dat nieuws volgde op het bericht uit december 2022 dat de oprichters van Involtum, die na overname door Ease2Pay in januari van dat jaar tot het bestuur waren toegetreden, vertrokken vanwege 'een verschil van inzicht'.
    Niet zo gek dus dat er veel aandeelhouders kwamen opdagen. Van het aandelenkapitaal was 72% vertegenwoordigd in het collegezaaltje waar de ava werd gehouden.
    Het aandeel sloot donderdag vlak op €0,88. De koers is in de afgelopen twaalf maanden 64% weggezakt.

    Overname van €28 mln
    Ondernemers Jan Borghuis en Gijs van Lookeren Campagne, de mannen achter deelautobedrijf Greenwheels, stonden in 2017 aan de basis van Ease2Pay. Toen kochten zij het beursgenoteerde Docdata en noemden het Ease2Pay. Daarmee bieden ze betaaldiensten voor parkeren, zodat consumenten op de telefoon kunnen betalen voor parkeren. Het bedrijf heeft een eigen app, maar levert ook de technologie voor de parkeeropties in bijvoorbeeld ANWB Onderweg.
    Begin 2022 nam Ease2Pay voor net geen €28 mln het veel grotere Involtum over. Ease2Pay had niet zoveel contanten, maar (destijds) wel een beurswaarde van zo'n €30 mln. Daarom kwamen de twee partijen overeen dat de overname gefinancierd zou worden met nieuw uit te geven aandelen, bijna 10 miljoen stuks. Zo belandde er een goodwill op de balans van €25 mln, legde Borghuis uit.
    Met Involtum haalde Ease2Pay een aantal nieuwe markten binnen, in nutsvoorzieningen zoals betaaldiensten voor boten in havens. Ook werkte Involtum aan een netwerk voor oplaadpunten voor elektrische vrachtwagens in Europa, onder de naam NomadPower.

    'Luchtfietserij'
    Nog geen anderhalf jaar later waren de oprichters van Involtum vertrokken en werd de overname afgeboekt. Veranderde marktomstandigheden hadden ervoor gezorgd dat het zelf plaatsen van NomadPowers laadpalen niet efficiënt meer was, vertelde het Ease2Pay-bestuur aan de aandeelhouders. Het bestuur hield vol dat de afboeking vooral een boekhoudkundige exercitie was. De elektrische vrachtwagens werden niet losgelaten, maar de intentie en focus wordt volgens het bedrijf nu om te doen waar het sterk in is: het leveren van de technologie waarmee gebruikers kunnen betalen voor diensten. Het installeren en uitbaten van de laadpalen wordt voortaan overgelaten aan partners.
    De oprichters van Involtum zagen weinig in die strategie. Na aandringen van aandeelhouders liet president-commissaris Tom de Witte weten dat 'het verschil van inzicht' dat tot hun vertrek had geleid het wel of niet investeren in de fysieke infrastructuur van de laadpalen was.
    Ook aandeelhouders waren niet gecharmeerd van de plannen. Die 'missen een strategieverhaal', vinden de uitleg over de afboeking 'luchtfietserij' en 'geloven er gewoon niet in'.
    Jammer, vinden de voormalige Greenwheels-ondernemers. 'Wij geloven er wel in en we zijn zelf de grootste aandeelhouders. We hebben skin in the game', zei Borghuis. Dus nee, aan aftreden heeft het bestuur niet gedacht. Hoe ze van plan zijn het vertrouwen van aandeelhouders terug te winnen? 'Middels resultaten. Ik kijk er naar uit de jaarcijfers over 2022 te presenteren', aldus Borghuis. Resultaten die dan op een nieuwe aandeelhoudersvergadering zullen worden besproken.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1480813/aandeelho...
  5. forum rang 5 maci 30 juni 2023 07:06
    Zou de zaal gevuld zijn met wakker geworden (voormalige) believers die n.a.v. een hoera-artikel in Quote een paar jaar geleden de koers omhoog lieten spuiten. Zonder enige kennis moeten zij destijds zijn ingestapt. Dat was het begin van de onwerkelijke koers.

    Opvallend dat het FD nu veel aandacht besteed aan de AVA. Dat moet een reden hebben die veelzeggend is.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 juni 2023 07:35
    quote:

    maci schreef op 30 juni 2023 07:06:

    Zou de zaal gevuld zijn met wakker geworden (voormalige) believers die n.a.v. een hoera-artikel in Quote een paar jaar geleden de koers omhoog lieten spuiten. Zonder enige kennis moeten zij destijds zijn ingestapt. Dat was het begin van de onwerkelijke koers.

    Opvallend dat het FD nu veel aandacht besteed aan de AVA. Dat moet een reden hebben die veelzeggend is.
    Dit flutbedrijfje wordt bestuurd door gladiolen.
  7. forum rang 10 voda 4 juli 2023 14:01
    Aandeel Ease2pay op strafbankje Euronext

    Na uitblijvende gecontroleerde jaarrekening 2022.

    (ABM FN-Dow Jones) Eas2pay heeft kennis genomen van de noteringsmaatregel van Euronext Amsterdam nu het bedrijf nog altijd geen gecontroleerde jaarrekening 2022 heeft gepubliceerd. Dit maakte de onderneming dinsdag bekend.

    Als gevolg van de noteringsmaatregel zijn de aandelen Ease2pay met ingang van maandag 3 juli overgebracht van de zogeheten handelsgroep J1 naar de handelsgroep JG van Euronext Amsterdam, ook wel bekend als het strafbankje.

    Eerder meldde het bedrijf al dat voor het einde van het derde kwartaal van dit jaar de gecontroleerde jaarrekening 2022 zal worden gepubliceerd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
427 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links