Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,575 25 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 5,505 - 5,725
  • 419.134 Gem. (3M) 324,5K

off-topic

23.318 Posts
Pagina: «« 1 ... 382 383 384 385 386 ... 1166 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 2 juni 2020 12:14
    Goed gedaan!

    Ik heb hetzelfde gedaan en voor TT pakt het ook goed uit.
    mijn gem inkoopprijs van 7,90 (aankoopprijs januari 2019) naar 6,55 gebracht in de eerste vier maanden van dit jaar

    quote:

    sniklaas schreef op 2 juni 2020 11:50:

    Het begin van juni is prima, afgestrafte aandelen stijgen gestaag door en bieden de ruimte om met winst afscheid te nemen van de extra stukken nu het doel, een lagere gemiddelde aankoop is bereikt.
    Met de verkoop van een deel van de extra stukken @ABN is m’n cash toegenomen naar ruim 40% en bouw vandaag meer posities af naar target, uiteindelijk tegen de 50% cash, munitie om bij nieuwe dalingen posities in te nemen..

    ZILVER, mooi op weg naar mijn target van $18,524 en ga bij het bereiken ook hier terug naar target.

    M’n strategie van een aantal maanden terug heeft minder tijd nodig dan verwacht...

  2. forum rang 8 Wereldbelegger 2 juni 2020 16:32
    ben benieuwd of er vandaag wat anders gezegd wordt dan:

    " Controle, controle, controle!!
    Wederom een dag dat opvallend de koers gedrukt wordt!"

    quote:

    NewKidInTown schreef op 2 juni 2020 16:06:

    Gaat lekker met de koers van TT, bijna de gehele dag > 8.

    Wie had begin dit jaar durven te voorspellen dat het meerendeel hier, daar blij mee zou zijn ?
  3. forum rang 4 H. Berkhof 2 juni 2020 19:16
    quote:

    sniklaas schreef op 2 juni 2020 11:50:

    Het begin van juni is prima, afgestrafte aandelen stijgen gestaag door en bieden de ruimte om met winst afscheid te nemen van de extra stukken nu het doel, een lagere gemiddelde aankoop is bereikt.
    Met de verkoop van een deel van de extra stukken @ABN is m’n cash toegenomen naar ruim 40% en bouw vandaag meer posities af naar target, uiteindelijk tegen de 50% cash, munitie om bij nieuwe dalingen posities in te nemen..

    ZILVER, mooi op weg naar mijn target van $18,524 en ga bij het bereiken ook hier terug naar target.

    M’n strategie van een aantal maanden terug heeft minder tijd nodig dan verwacht...

    Mag ik hieruit concluderen dat uw strategie wat aan de vroege kant was?
    Datzelfde overkwam mij enige jaren geleden met opties TOMTOM met het resultaat dat ik alles kwijt was.

    Wat een geluk dat u kon blijven zitten.
  4. forum rang 4 H. Berkhof 2 juni 2020 19:56
    quote:

    ketchup schreef op 1 juni 2020 14:45:

    heb je ook een idee wat de dealer voorraden zijn van nieuw onverkochte stock ?

    ziet ernaar uit dat PAAS ( Pan American Silver) vandaag wel eens haar eerste koersdoel van 30$ gaat aantikken - verwacht daar wel winstnemingen

    Beste Ketchup, beste Wies,

    Zonder slijmerig te willen zijn: ik neem mijn hoed af voor het wederom goed "lezen van de wedstrijd".
  5. Nait Soesen 2 juni 2020 23:24
    quote:

    ketchup schreef op 2 juni 2020 06:45:

    [...]

    ja, da's wat tricky
    want PAAS 12 mnd low-high is 10$-30$ - dus qua koersdoel zitten die er nu
    echter toen we aan de zilver rally begonnen, allemaal basis dat aandelen beurzen wel over haar top heen zouden geraken na 10 jaar bull run , voorzag men dat edelmetalen de ideale hedge gingen geven en dan vooral Goud

    Nu is de situatie vanwege corona drastisch anders , we hebben het nu niet meer over een gezonde lang verwachte correctie van een fenomenale bull-run, we hebben het over een compleet andere economie - dit is geen 'gezonde' correctie meer in een vraag gedreven economie, dit is een collapse van een vraag gedreven economie in een beleggerswereld waar alles immer draait naar meer en meer groei en omzet en winsten en rendement

    we worden nu snoeihard geconfronteerd dat dit over is en we gaan naar minder en dus wat edelmetalen betreft die eerst gezien werden als voornamelijk een hedge tegen een correctie van stocks, ziet men nu : als wellicht de allerbeste asset voor de komende 5 jaar, het enige echte wapen en als currency of last resort in een compleet over de top gaande schuldwereld waar waarde van Geld verdampt.

    dus het is nu een andere benadering, als ik Goldman en Bank of America en ook nu wel anderen lees heeft men het vanwege de enorme onzekerheid hoe we hier ooit economisch en monetair en fiscaal uit moeten komen, dus ja Goud nu aan 1700 $ kan volgens sommigen naar 5.000 $ en Zilver van 18$ naar 75$ ( want die hebben ook nog een achterstand in te halen )
    Ja, mocht dat kloppen - dan zeggen de experts dat de Miners van deze metalen als stocks ( aandelen) enorm gaan profiteren en dan kan je daar dus ook koersen aanplakken die natuurlijk nooit helemaal de enorme aanwas in prijs van de commodity zullen meepakken, dus gaat Goud X 3 en Zilver X 4 vanhier , dan gaan de Miners naar X2 voor Goud en X3 voor Zilver

    maar als er straks stemmen opgaan dat voor privé investeerders het aanhouden van fysieke posities goud niet langer in de porto mag voor nieuwe aanschaf ( oude posities zullen niet geforceerd geliquideerd dienen te worden ) dan kan de privé investeerder maar naar één positie in edelmetalen en dat is aanschaf Miners, nou dan gaan die gewoon X6

    want mochten de overheden beslissen ( het Crispin Odey verhaal ) dat edelmetalen niet langer fysiek aangehouden mogen worden door de burger, omdat ze niemand de windfall profit gunnen als de valuta's verdampen, dan hebben wij ( het publiek) geen hedge, enkel de overheden
    Nou als die gedachte ooit echt gaat spelen dan kan ik je wel verzekeren dat de overheden dus weten dat algehele anarchie en chaos op de loer ligt en waarschijnlijk onvermijdelijk - zo zwart zie ik het niet in, maar je weet maar nooit - als Amerika af-fikt en dat slaat over naar de rest van de wereld zijn we daar over 2 jaar.

    het is trouwens niet te hopen, maar ik hou mijn positie aan voor zowel fysiek als in Miners, zolang de wereldorde enkel maar chaotischer dreigt te worden.
    Dank, voor je visie, zo had ik er nog niet helemaal naar gekeken, verhelderend!
    Ja, hopen, dat dat laatste niet gebeurd, maar er is niet heel veel meer voor nodig om daar toch te geraken!
  6. forum rang 7 sniklaas 2 juni 2020 23:29
    quote:

    Ikkenietweten schreef op 2 juni 2020 19:16:

    [...]

    Mag ik hieruit concluderen dat uw strategie wat aan de vroege kant was?
    Datzelfde overkwam mij enige jaren geleden met opties TOMTOM met het resultaat dat ik alles kwijt was.

    Wat een geluk dat u kon blijven zitten.
    Mijn strategie voor 2020 op 1 jan was, beginnen met winstnemingen om de winsten welke de afgelopen jaren zijn opgebouwd vast te houden dus voortvarend begonnen met winstnemingen om cash vrij te spelen voor het innemen van nieuwe posities of verlies posities te middelen.
    Maar zoals het meestal gaat te vroeg begonnen met aankopen en in maart frontaal geraakt en zoals de meeste zware averij opgelopen en heb m'n reserves moeten gebruiken om een margin call te voorkomen op mijn aanzienlijke ZILVER positie die ik had genomen.

    Omdat mijn cash positie in de duikeling van maart zover was teruggevallen heb ik besloten om ruimer te middelen met ZILVER gezien de hefboom van 10 is de impact op de cash positie kleiner.
    Die gok heeft super uitgepakt, ZILVER is inmiddels mijn grootste winstpositie, ruim 46% van het geheel en heeft ervoor gezorgd dat er voldoende middelen beschikbaar kwamen om mijn op ruim verlies staande aandelen posities te middelen en tot op heden gaat dat voortvarend.

    Mijn eind maart, begin april verwachting was;
    - Q2, na het drama van maart, een volatiel kwartaal maar gezien de gigantische steunmaatregelen geen voortzetting van het drama van maart maar iets van stabilisatie in relatie tot de COVID-19 situaties.
    - Q3, opluchting dat de economie sneller hersteld dan verwacht en kopers over elkaar heen buitelen om de boot niet te missen.
    - Q4, kwartaal van bezinning en terugkeer naar de realiteit dat het deels stilleggen van de economie in Q1/Q2 een diep spoor van ellende heeft getrokken met als resultaat een forse toename van werkeloosheid en liquidaties met als gevolg winstnemingen en dalende aandelen koersen. Zoals de geschiedenis ons leert is bij een pandemie de impact het 2e jaar het grootst, zal spannend worden vanaf eind oktober en de verzwakte economie zet er nog een tandje bij..

    Mijn indertijd aangepaste strategie, hedge van edele metalen ziet er prima uit, weinig aan doen, portefeuilles zwaar in de min; winstposities verzilveren en met de vrijkomende cash verlies posities middelen en dat doe ik nog steeds en inmiddels zijn de posities in de min ruim in de minderheid en daarnaast 52% cash beschikbaar.

    Inmiddels is het resultaat dat mijn verwachting voor Q2 slechts van korte duur is gebleken en we volop met mijn verwachting van Q3 bezig zijn.
    Vandaag is de AEX aan 546 punten, nog 10% erbij en de index staat weer op het niveau van 1 jan en mijn portefeuilles staan doordat posities tussentijds worden verhandeld om winst te pakken of te middelen er beter voor; PORTEFEUILLE -8,6%, PENSIOEN 27,9%, WINSTPAKKERS 20,4%.

    Gezien de euforie waarmee de mensen het sociale onthouding juk van zich afschudden gaan we een aantal zonnige beursweken tegemoet waarbij de AEX voor augustus met ruime volatiliteit de 600 punten grens gaat passeren of het moet zijn dat een wat ik niet verwacht COVID-19 opleving dit feestje gaat verzieken.

    Voor mezelf blijf ik winstposities afbouwen, vandaag, @ABN, @BASF en @URW deels verkocht en @AARDGAS, @OLIE (verkocht), @EURN, @PAAS (opnieuw) en @WPM (bij) gekocht..

    TOMTOM, ik heb de aandelen op de plank liggen, doe er verder niets mee hooguit wat uitbreiding, de laatste keer was op 14 mei jl.
    Wat mij betreft wordt het aandeel van de beurs gehaald, rond de 17 euro p/a zou mooi zijn, is ook ongeveer het gemiddelde dat is betaald voor al de tussentijdse uitgiftes sedert de beursgang in 2005...
  7. forum rang 7 ketchup 3 juni 2020 07:25
    ben zeer tevreden over de eerste 5 maand van dit jaar - heb wel het geluk gehad underweight op shares en overweight op edelmetalen en cash het jaar in te zijn gegaan
    was helemaal gepositioneerd voor een 35% correctie die ik verwachte voor de komende 2 jaar , dat dit verdorie in één kwartaal stond te gebeuren had niemand zien aankomen, corona was eind 2019 nog helemaal niet inbeeld.

    ben bij mijn plan gebleven en heb op die correctie mijn aandelen porto weer bijgetankt
    de laatste week heb ik mijn positie nu zomer-klaar gemaakt en zit 1/3e elk shares, edelmetalen en cash

    ben voor de kort/mid-term nog steeds positief op de beurzen , we komen uit de lockdown en de overheden zitten tot aan hun nek toe in opgekochte obligaties, die gaan dat gevecht nog niet opgeven en de FED heeft nu al voor 7.000 miljard assets op de balans en ook de Amerikaanse overheid ging er nog eens fiks inhangen en duwde nu al meer dan dan 20% van haar bbp naar de noodlijdende economie

    ook in Europa doen we mee , naast de steunpakketten van de individuele lidstaten hebben we een pan_Europees fonds voor 750 miljard en met de view " we will do whatever it takes "
    graven wij ook een schulden-put waar voornamelijk alles ten zuiden van Brussel zich tegoed aan gaat doen

    ophoesten ? da's voor later, voor nu geven de Beurzen een hosanna beeld en dat is goed voor de moraal en sentiment, dat de reële economie totaal door haar hoeven zakt is niet meer dan cijfers in de staats-boekhouding waar de curator straks ook de eigenaar van het bezit op de balans is, dus dan kan het betere goochelwerk beginnen

    het is ook voor een normaal mens niet te bevatten al deze ongelimiteerde steun , waar op één dag 20 miljoen mensen hun baan opgezegd krijgen en de DOW gaat 400 punten omhoog
    " there is no magic in numbers " dat blijkt maar weer -
    wallstreet is thans meer bepalend dan mainstreet en dat komt enkel en alleen vanwege een ongekend pakket aan steun

    we gaan naar een post-corona wereld van stijgende inflatie, langdurig lage rente wat uiteindelijk negatieve reële rente geeft en dat is super positief voor beleggingen in reële activa zoals aandelen die vraag gedreven zijn en essentieel voor de mens, zo ook vastgoed en Goud en bijzonder onaantrekkelijk voor cash waarvan de koopkracht tegen een snel tempo wordt weg-geïnflateerd

    verder gaan politieke en geo-politieke risico's toenemen en dit te samen met een schuldlast die op lange termijn onhoudbaar is gaat landen drijven naar meer regio/zone- productie maw de-globaliseren , dat kan niet anders dan totale vraag doen minderen
    we gaan kiezen voor minder afzet ( consumptie) maar meer strategisch eigen controle over toeleveringen
    verder gaat het jatten van intellectual property tot een einde komen, waar vooral China zich aan schuldig maakt.

    dus voor nu nog steeds beurzen voor buy dips voor cash genererende en gevraagde aandelen ( sectoren ) en op de lange termijn " best short ever "

    voor nu gewoon meelopen met de overheden, die zakken hebben dieper dan de oceaan en tegen de tijd dat die put zo diep is dat er enkel nog maar één uitgang is en dat is het Argentinië model, alles verkopen , behalve wat je kan eten, drinken, een pleister opplakken en wat glimt.
  8. [verwijderd] 3 juni 2020 10:12
    quote:

    ketchup schreef op 3 juni 2020 07:25:

    dus voor nu nog steeds beurzen voor buy dips voor cash genererende en gevraagde aandelen ( sectoren ) en op de lange termijn " best short ever "

    voor nu gewoon meelopen met de overheden, die zakken hebben dieper dan de oceaan en tegen de tijd dat die put zo diep is dat er enkel nog maar één uitgang is en dat is het Argentinië model, alles verkopen , behalve wat je kan eten, drinken, een pleister opplakken en wat glimt.

    Het is maar net de vraag hoelang iedereen nog blijft geloven in de FED ECB en andere maatregelen. Best short ever wanneer hoelang en tot hoe diep. Timing is het moeilijkste wat er is. Degene die in februari al short zaten en zijn blijven zitten hebben niet veel winst meer over.

    Net als iedereen probeer ik wat mee te hobbelen in de markt. Dit ging een hele tijd heel erg goed. De laatste tijd wat moeizamer. De markt is sterker dan ik had verwacht. Heb momenteel wat shorts dow en nasdaq licht in de min.
  9. forum rang 7 ketchup 3 juni 2020 10:12

    ING update PostNL
    zijn zeer positief - PT 12 mnd 2.75 euro

    BOA: hebben PostNL op de watchlist gezet en gaan het aandeel volgen
    voor nu zien ze fair value iets onder de 2 euro
    hopen dat PostNL dividend volgend jaar weer gaat uitbetalen en zien dat als een buy aanbeveling.

    ING zelf - zwaar ondergewaardeerd, meerdere koopaanbevelingen
  10. forum rang 7 sniklaas 3 juni 2020 13:54
    quote:

    P2020 schreef op 3 juni 2020 10:12:

    [...]

    Het is maar net de vraag hoelang iedereen nog blijft geloven in de FED ECB en andere maatregelen. Best short ever wanneer hoelang en tot hoe diep. Timing is het moeilijkste wat er is. Degene die in februari al short zaten en zijn blijven zitten hebben niet veel winst meer over.

    Net als iedereen probeer ik wat mee te hobbelen in de markt. Dit ging een hele tijd heel erg goed. De laatste tijd wat moeizamer. De markt is sterker dan ik had verwacht. Heb momenteel wat shorts dow en nasdaq licht in de min.
    Wereldwijd blijven de centrale banken nog een hele tijd bakken vol geld in de economie pompen en wanneer de economie beter hersteld dan verwacht gaat de kraan een stukje dicht.

    Wanneer de economie verder terugvalt of de onrust onder de mensen laait op gaat de kraan weer verder open, onder het mom van pompen of verzuipen zullen de centrale banken er alles aandoen om te redden wat er te redden valt en vooral om de gemoederen te bedaren.

    Maar ook de zeer diepe zakken van de centrale banken hebben een bodem en ergens in de toekomst ligt een punt dat stimuleren om te stimuleren geen effect meer heeft en dan barst de bom..

    Eenieder op de beurs staat voor een keuze, of je houdt je centen op zak en accepteert dat je geld minder waard wordt of je volgt de markt en investeert de centen, maar wel met de vinger aan de pols en ieder op zijn of haar eigen wijze..
  11. forum rang 7 sniklaas 3 juni 2020 13:59
    quote:

    mjmj schreef op 3 juni 2020 13:54:

    verdomd volatiel die zilver stocks. Is dat altijd zo?
    wat is niet volatiel de afgelopen maanden, nagenoeg alles toch..

    Zilver ging vlotjes door de $17,50 nu een paar dagen van winstnemingen om de volgende hobbel richting mijn koersdoel van $18,524..

    de ratio is 96 zilveren munten voor 1 gouden is nog steeds scheef en met een aantrekkende economie, gesloten mijnen kan het ZILVER op termijn alleen maar stijgen, ik verwacht niet dat GOUD in prijs gaat zakken gezien de massale geldontwaarding..
  12. mjmj 3 juni 2020 14:24
    quote:

    sniklaas schreef op 3 juni 2020 13:59:

    [...]wat is niet volatiel de afgelopen maanden, nagenoeg alles toch..

    Zilver ging vlotjes door de $17,50 nu een paar dagen van winstnemingen om de volgende hobbel richting mijn koersdoel van $18,524..

    de ratio is 96 zilveren munten voor 1 gouden is nog steeds scheef en met een aantrekkende economie, gesloten mijnen kan het ZILVER op termijn alleen maar stijgen, ik verwacht niet dat GOUD in prijs gaat zakken gezien de massale geldontwaarding..
    Dat had je goed gezien. Waar kijk jij trouwens voor de zilverprijs? Spot op silverprice.org of elders?

    Als de mijnen gesloten zijn dan verdienen ze dus ook niks... dan zou je ontkoppeling verwachten van koers van de zilvermijnen en zilverprijs... voor PAAS en AG zie ik die niet.
  13. forum rang 7 sniklaas 3 juni 2020 14:35
    quote:

    mjmj schreef op 3 juni 2020 14:24:

    [...]

    Dat had je goed gezien. Waar kijk jij trouwens voor de zilverprijs? Spot op silverprice.org of elders?

    Als de mijnen gesloten zijn dan verdienen ze dus ook niks... dan zou je ontkoppeling verwachten van koers van de zilvermijnen en zilverprijs... voor PAAS en AG zie ik die niet.
    deze, www.godmode-trader.de/rohstoffe
    en anders bij het kooploket, www.hollandgold.nl/goud-kopen/goudbar...

    Ik neem vandaag nog wat miners bij, wellicht @PAAS onder de $28 aanvullen tot target, momenteel 6,2% aan miners in mijn portefeuilles en 73,7% gehedged met ZILVER en GOUD..
  14. [verwijderd] 3 juni 2020 16:09
    quote:

    sniklaas schreef op 3 juni 2020 13:54:

    [...]Wereldwijd blijven de centrale banken nog een hele tijd bakken vol geld in de economie pompen en wanneer de economie beter hersteld dan verwacht gaat de kraan een stukje dicht.

    Wanneer de economie verder terugvalt of de onrust onder de mensen laait op gaat de kraan weer verder open, onder het mom van pompen of verzuipen zullen de centrale banken er alles aandoen om te redden wat er te redden valt en vooral om de gemoederen te bedaren.

    Maar ook de zeer diepe zakken van de centrale banken hebben een bodem en ergens in de toekomst ligt een punt dat stimuleren om te stimuleren geen effect meer heeft en dan barst de bom..

    Eenieder op de beurs staat voor een keuze, of je houdt je centen op zak en accepteert dat je geld minder waard wordt of je volgt de markt en investeert de centen, maar wel met de vinger aan de pols en ieder op zijn of haar eigen wijze..
    Het bedrag welke de FED dagelijks in het systeem stopt word al wekenlang verlaagt. Bij de werkloosheidcijfers cpi's pmi's etc die we momenteel zien zou men normaal gesproken met de grootste voorhamer op de verkoopknop drukken.
    Denk dat het voor nu vooral verstandig is je zegeningen te tellen en niet zoals iemand anders het zo mooi zei proberen de laatste stuivers voor de naderende sneltrein proberen weg te rapen.
23.318 Posts
Pagina: «« 1 ... 382 383 384 385 386 ... 1166 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links