Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,605 3 mei 2024 17:35
  • -0,015 (-0,27%) Dagrange 5,580 - 5,740
  • 375.660 Gem. (3M) 296,4K

off-topic

23.354 Posts
Pagina: «« 1 ... 280 281 282 283 284 ... 1168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. VanillaSky 21 maart 2020 22:36
    quote:

    NewKidInTown schreef op 21 maart 2020 22:22:

    [...]
    Het aantal IC-corona-patienten verdubbelt zich in DRIE dagen. Betekent dus over 1 maand of 30 dagen dat je op het duizendvoud zit. Dat kunnen de ziekenhuizen in de verste verte niet aan met bij uitbreiding circa 2500 beschikbare IC-bedden. Het percentage en dus aantal besmetten zal drastisch stijgen. Mijn spreadsheet geeft een "overflow error".
    Nu is dat zo, misschien blijft dat nog een paar dagen zo, maar gaat snel genoeg afvlakken - wat overigens niet zegt dat er dan geen probleem meer is.

    Ik zou er mee uitkijken je spreadsheet zo te vullen en te blijven extrapoleren. Ander liggen binnen twee maanden alle 17mio nederlanders op de IC ;-)
  2. forum rang 4 alexnr75 22 maart 2020 09:48
    @Sniklaas,

    Jouw conclusie wordt niet gestaafd door het artikel.

    Ik denk juist dat de status van de Dollar als reservemunt alleen maar sterker wordt, aangezien er nu een grote vraag is naar dollars.

    Als jij gelijk zou hebben, dan moeten we nu Chinese aandelen en/of de Remimbi kopen.
  3. forum rang 6 boem! 22 maart 2020 12:52
    quote:

    sniklaas schreef op 20 maart 2020 07:45:

    [...]juist Wies, bedrijven en bestuurders hebben in deze situatie net als 'gewone' mensen een maatschappelijke verantwoordelijkheid en dan past het niet om 'jezelf' of 'bedrijf' buitensporig te verrijken terwijl je medemens en of conculega dreigen om te vallen.
    Helemaal met je eens.
    Geen aandeleninkoopprogramma's of dividenduitkeringen of het moet gebeuren uit wat er verdiend is.
    Indien er een bedrijf aanklopt voor steun moet deze steun geweigerd worden indien men nog dit soort uitgaven doet.
  4. forum rang 7 sniklaas 22 maart 2020 22:54
    quote:

    alexnr75 schreef op 22 maart 2020 09:48:

    @Sniklaas,

    Jouw conclusie wordt niet gestaafd door het artikel.

    Ik denk juist dat de status van de Dollar als reservemunt alleen maar sterker wordt, aangezien er nu een grote vraag is naar dollars.

    Als jij gelijk zou hebben, dan moeten we nu Chinese aandelen en/of de Remimbi kopen.
    we gaan het vanzelf zien welke valuta op termijn een leidende rol gaat opeisen of overnemen. Gegeven is wel dat gezoend de nagenoeg bankroete ZEURO landen de EURO wel zou willen maar niet gaat krijgen!
  5. DerksVisie 22 maart 2020 23:13
    quote:

    sniklaas schreef op 22 maart 2020 23:12:

    OLIE weer een eerste positie aan $22 en AARDGAS aangevuld hebben het zwaar te voortduren en luiden wederom een volatiele week in..
    Ik las vandaag dat een analist voorspelde dat binnenkort olie net als rentes negatief raakt. Tja rentes vond ik ook onmogelijk dus waarom ook niet bij olie...
  6. forum rang 7 sniklaas 22 maart 2020 23:24
    quote:

    DerksVisie schreef op 22 maart 2020 23:13:

    [...]

    Ik las vandaag dat een analist voorspelde dat binnenkort olie met als rentes negatief raakt. Tja rentes vond ik ook onmogelijk dus waarom ook niet bij olie...
    de $10 en $15 p/b zag ik vrijdag als mogelijke koers ook voorbij komen, inmiddels ook de 2e
    pluk binnen en verwacht 3 aan $20 en 4 aan $19 ook wel komen voordat morgen dd dag begint..
    Zal een moeizaam begin worden en zeker voor de olie gerelateerde aandelen.
  7. forum rang 6 boem! 23 maart 2020 05:25
    HOeveel keer blijven wij ons stoten aan dezelfde steen is de vraag die mij bezighoudt.

    Ook bij deze bedreiging laten wij ons in het westen leiden door terughoudend te zijn in het nemen van maatregelen die negatief kunnen uitpakken voor de economie.

    Het is met name de financiele elite met de bancaire sector voorop die ons nu voor de derde keer te pakken neemt.
    Was het deze sector die de eerste crisis uitlokte door de aandelenhandel zodanig te manupileren dat deze bubbel explodeerde, de tweede crisis werd door diezelfde sector veroorzaakt door waardeloze hypotheek-producten te verpakken en als zeer waardevol te presenteren nu zijn zij er voor de derde keer in geslaagd om door te wijzen op TINA en aandeelhouderswaarde ons nog eens te verrassen waardoor we nu met een bedrijfsleven zitten dat nauwelijks stressbestendig is.
    De flexibele schil is zodanig opgerekt dat grote groepen nu als noodgedwongen "zelfstandige" te boek staan; grote groepen in de samenleving die nog wel een reguliere baan hebben zijn uitgesloten van ziekengeld of van een betaalbaar zorgsysteem enkel en alleen om grote multinationals de mogelijkheid te bieden nog meer te verdienen waarna die verdiensten ongelijk zijn verdeeld door aan aandeelhouders verhoudingsgewijs te veel uit te keren.

    Indien men aan dit egoisme van de have's een einde wil maken zal men in moeten grijpen door de handelingsmogelijkheden van banken in te perken.
    Het stoppen van het aanbieden van afgeleide producten hoort daar zeker bij want het aanbieden van deze producten met daarnaast de regie over laten aan diezelfde groep heeft ervoor gezorgd dat 75% van de particuliere belegger daar de rekening voor gepresenteerd krijgt.

    De maatregelen die nu worden uitgevaardigd zijn niet anders dan noodmaatregelen om het verziekte systeem van potverteren ten bate van de have's niet volledig ten onder te zien gaan.
    Het is toch van de gekke dat geld "gratis" is gemaakt zonder zich er rekenschap van te geven dat de leningen ooit terugbetaald moeten worden waarbij de uitlenende instantie zelf ook een faire ROI ontvangt.

  8. forum rang 7 ketchup 23 maart 2020 07:07

    tot nu toe heeft de AEX basis 400 het weten te houden, maar het is net als een moordenaar die steeds terugkeert naar de plaats delict, eens gaan ze je pakken

    vrees dat de 400 deze week gebroken gaat worden en dan komt de 350 akelig dicht inbeeld

    de US is nog helemaal niet in de fase waar wij thans voor grote delen van Europa al inzitten , we gaan onze economie uitschakelen en de steun zal zijn ter overleving voor bedrijven, zodat werknemers niet hun baan en loonstrookje verliezen - ook al staat het werk stil - er is geen andere keuze

    Amerika gaat de laatste push down geven ook al stoppen ze 2.000 miljard $ in het steun pakket ( 2 x de steun tijdens de fin en housing crisis van dik 10 jaar geleden )

    waarde Geld gaat verder verdampen, valuta's onderling gaat chaotisch worden, zet zelf steeds meer in op CHF en Goud

    sterkte en blijf gezond
  9. VanillaSky 23 maart 2020 08:21
    Uiteindelijk zijn al die schulden ook maar getallen ergens in een computer wat dat betreft zegt het steeds minder, je vraagt je af of iemand daar ooit nog de rekening van moet gaan betalen. Alles om laten vallen is geen optie dus dan maar ongelimiteerd geld erbij. Wat dat betreft is er dus altijd een oplossing.

    Overigens het aantal nieuwe gevallen blijft al een dag of 3 rond de 30.000 wellicht beginnen de maatregelen te werken, vraagt blijft wel hoe verder. Een lockdown voor maanden lijkt mij onmogelijk.

    Houd verder bij mijn strategie, zelfs de virologen (experts) hebben allemaal een andere mening van gitzwart tot behoorlijk rooskleurig. Feit blijft dat geldontwaarding alleen maar sneller gaat door deze situatie, wat dat betreft heb je dus weinig keuze en zul je moeten investeren.

    Overigens begint Coca cola aan 38 USD ook erg interessant te ogen
  10. [verwijderd] 23 maart 2020 08:23
    quote:

    sniklaas schreef op 22 maart 2020 23:24:

    [...]de $10 en $15 p/b zag ik vrijdag als mogelijke koers ook voorbij komen, inmiddels ook de 2e
    pluk binnen en verwacht 3 aan $20 en 4 aan $19 ook wel komen voordat morgen dd dag begint..
    Zal een moeizaam begin worden en zeker voor de olie gerelateerde aandelen.
    Toen ze in 2016 met dat soort koersdoelen voor olie kwamen ging het daarna snel omhoog.
  11. forum rang 6 boem! 23 maart 2020 08:39
    @VanillaSky

    Jij hebt het huidige financiele systeem al failliet verklaard.
    Ik ben nog niet zover en geef centrale banken nog steeds een kans om aan dit failliesement te ontkomen.
    Indien de opgehoopte schulden te hoog zijn opgelopen en er geen zicht meer is op terugbetaling zal de ineenstorting nabij zijn.

    Alhoewel het 5 voor 12 is is er nog wel degelijk hoop maar daar is wel een andere mindset en een andere regisseur voor nodig.
    Aandeelhouderswaarde uitbetalen uitstekend maar dan wel indien die uitkering houdbaar is.
    Het verschil tussen echte blue-chip aandelen en potverterende bedrijven moet weer een plaats krijgen bij de waardering van bedrijven.
    Belangrijkste element zal mi zijn het beknotten van de handelszucht bij banken die er de laatste 40 jaar een potje van hebben gemaakt met hun focus op snel geld verdienen over de ruggen van anderen.

  12. forum rang 7 ketchup 23 maart 2020 08:43

    @ Alex er komt ook een periode na-virus-crisis en dan worden safe havens als cash weer omgezet naar assets, juist vanwege de ontwaarding
    als je ziet dat de FED nu 2x de bedragen in de economie moet pompen dan dik 10 jaar geleden, dan is dat niet omdat Geld zoveel meer koopkracht heeft gegeven, integendeel

    trouwens er gaan ook stemmen op in de US die dat blanco-cheque uitschrijven helemaal niet zien zitten en denken dat dit op de lange termijn de US kreupelt en haar positie in de wereld ziet worden overgenomen door China.

    SHELL zet inkoop stop , kosten omlaag - investeringen terug
23.354 Posts
Pagina: «« 1 ... 280 281 282 283 284 ... 1168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links