Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,770 26 apr 2024 16:51
  • +0,195 (+3,50%) Dagrange 5,600 - 5,820
  • 354.432 Gem. (3M) 324,5K

off-topic

23.324 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 1167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ketchup 3 oktober 2019 07:48

    die adviezen voor winst nemen einde 3e-kwartaal begint wat op een sell-off te lijken - heb enkel l'Oreal en LVMH gereduceerd ( gehalveerd) en heb nu ruimte

    ben koper voor
    AB Inbev richting de 80 euro
    Apple richting de 215$
    MSFT richting de 130$
    Garmin richting de 80$

    ook voor al die bedrijven die cash-rich zitten en eigen aandelen willen inkopen en dat zijn er steeds meer, komt een afkoeling aan de beurzen eigenlijk goed uit.
    mag wel eens wat lucht uit de beurzen, een goede correctie in een nog steeds overall positieve trend is nodig bij tijd en wijle.
  2. forum rang 7 ketchup 3 oktober 2019 11:11

    2 koopadviezen voor AB-Inbev, werelds grootste Bierbrouwer qua volume ( Belgisch-Braziliaanse onderneming)
    BOA/ML met 107 euro
    KBC met 105 euro
    huidige koers 83 euro
    beurswaarde 140 miljard euro
    12 mnd low-high 57-92 euro
    dividend: 2.5%
    groot aandeelhouders 3 Belgische families (non - controlling)

    koopadvies ALFEN NV
    Berenberg Bank ( herhaal) koersdoel van 19 naar 21.50 euro

    volumes nog immer beperkt, maar wel beterende - aandeel gaat 5% op
  3. [verwijderd] 3 oktober 2019 16:02
    @GOPRO, weer volop actie vandaag en het aandeel is verkrijgbaar onder de $4.
    Voor de gok een pluk genomen wellicht dat met de december maanden in het verschiet de HERO8 kan worden verpatst..

    het zwarte goud blinkt ook vandaag niet (idem bij @YRD, terug naar 2015 niveaus) en heb nogmaals stukken bijgenomen en heb ze nu aan $52,19..
  4. [verwijderd] 3 oktober 2019 17:37
    quote:

    Opus135 schreef op 3 oktober 2019 16:35:

    Yirendai was ik ook aan het volgen, maar vandaag weer minus 9% en komend van een 8x hogere koers.

    GoPro was vorige maand goed in herstel zie ik, maar vandaag alles weg met min een kwart. Even aan de zijlijn volgen wat verder gaat gebeuren. Misschien heeft Profitmaker nog een tip?
    We eten vanavond een rijstgerecht en moest aan Profitmaker denken, zou die nog @ANFI stukken in portefeuille hebben in de overtuiging dat het fraude verhaal achteraf gezien niet waar blijkt te zijn en het droog gekookte rijst aandeel ruim $10++ waard is..
  5. [verwijderd] 3 oktober 2019 20:10
    quote:

    Pinguin schreef op 3 oktober 2019 17:53:

    @ GoPro productievertagingen

    @ YRD Citi geeft een koersdoelverlaging van 6,10 usd

    Iemand nog in Blackberry gestapt misschien ?

    K heb nog in geen van 3 positie wel volgend
    bedankt Pinquin, die van CITY aan $6,10 had ik nog niet gezien maar is een duppie meer dan het verkoopadvies van MAQUIRE van een maandje geleden..
    Ik heb vandaag nog wat meer stukken bijgenomen, inmiddels de grootste positie in de WINSTPAKKERS aan $8,9536 dus ook by far de grootste verliespost!!

    @BB, volg ze al vele jaren maar wacht eerst het claim verhaal af, was anders wel een mooie koop mogelijkheid deze middag..
  6. [verwijderd] 3 oktober 2019 20:18
    quote:

    Eduard de Wit schreef op 3 oktober 2019 20:10:

    Ik blijf ABN Amro erg goedkoop vinden en zit redelijk long.

    Vinden jullie dit ook?

    Graag jullie mening :)
    van hetzelfde Eduard, heb inmiddels een ruime positie aan 16,09 en had vandaag nog iets lager verwacht, zo onder de 15,50 en dan had ik nog wat bijgenomen om te middelen nipt onder de 16...

    de afstraffing voor de tekortkomingen in screening en handelen raakt kant nog wal, de boete is max 1 miljard en het aandeel is inmiddels ruimschoots het dubbele kwijt.

    Mijns inziens slechts een kwestie van tijd, tenminste wanneer het sentiment meewerkt en dan staat de koers weer aan de 17..
    Maar desalnietemin ga ik bij winst, ondanks het ruime dividend (mijns inziens redelijk sustainable) afbouwen om het risico te beperken, je weet het nooit in dit beurscasino..
  7. [verwijderd] 4 oktober 2019 09:04
    quote:

    Eduard de Wit schreef op 3 oktober 2019 20:10:

    Ik blijf ABN Amro erg goedkoop vinden en zit redelijk long.

    Vinden jullie dit ook?

    Graag jullie mening :)
    Ja. Ik denk dat je de aandelen kunt hebben, en dan maar wachten op herstel richting 20 euro, wat nog steeds goedkoop is, als men qua compliance schoon schip weet te maken en het verdienmodel gewoon door blijft draaien, wat voorlopig geen probleem lijkt te zijn, zelfs bij superlage rente. Zelf heb ik slechts 2 langlopende calls, want kan weinig investeren, terwijl het rendement daarop toch hoog kan zijn, als de verwachting van herstel op termijn uitkomt.

    Hetzelfde geldt denk ik voor ING, waarbij de koers zelfs zonder nieuwe OM-onderzoeken historisch gewoon laag staat.
  8. [verwijderd] 4 oktober 2019 09:51
    quote:

    Opus135 schreef op 4 oktober 2019 09:04:

    [...]

    Ja. Ik denk dat je de aandelen kunt hebben, en dan maar wachten op herstel richting 20 euro, wat nog steeds goedkoop is, als men qua compliance schoon schip weet te maken en het verdienmodel gewoon door blijft draaien, wat voorlopig geen probleem lijkt te zijn, zelfs bij superlage rente. Zelf heb ik slechts 2 langlopende calls, want kan weinig investeren, terwijl het rendement daarop toch hoog kan zijn, als de verwachting van herstel op termijn uitkomt.

    Hetzelfde geldt denk ik voor ING, waarbij de koers zelfs zonder nieuwe OM-onderzoeken historisch gewoon laag staat.
    inderdaad Opus, @ING is van dezelfde orde, nu weer wat strafrechtelijke reuring ten faveure van de publieke opinie maar die geen vervolg gaat krijgen.

    Ik heb deze morgen ook weer een positie teruggenomen bij onze Duitse bankvrienden, @COMMERZ en @DB maar hier is het risico flink groter en geen wachtgeld.
    Deze banken hebben de crises jaren niet gebruikt om schoon schip te maken met als gevolg een uitpuilende balans met een flinke portie rommel dat nog afgeschreven/geadresseerd moet worden.
    Succes........Peter
  9. [verwijderd] 4 oktober 2019 10:23
    quote:

    Pinguin schreef op 4 oktober 2019 10:16:

    Voor de gokkers
    Metro bank in de UK -93% dit jaar
    Eergister was er even opleving maar de koers zakt weer terug
    Ooit 4000+ nu ca 190 gbx
    en hebben hun geld ook niet opgemaakt aan dividend uitkeringen, nada noppus niks voor de aandeelhouder het lijkt @TT wel!!
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 oktober 2019 17:08
    Zit bij Baidu en Tencent (via Prosus) op het vinkentouw. Beide China-gerelateerd natuurlijk.
    Bij Baidu al een klein plukje gekocht, gaat ws meer worden. Wacht bij Prosus tot de daling vanaf de introductie ophoudt (is misschien al het geval).

    Argumenten:

    - Handelsoorlog VS-China zal wel loslopen. China blijft in economisch opzicht een rustig en wijs beleid voeren, blijft groeien.

    - Dat Amerikanen niet meer in China zouden mogen beleggen bleek een fake bericht te zijn.

    - De AI en Apollo activiteiten van Baidu zullen voorlopig nog nauwelijks winstgevend zijn (wel veelbelovend), maar hun 'gewone' business in China (zoekmachine e.d.) doet het goed. Ik hoorde gisteren de een of andere China-correspondent op een radiozender zeggen: "Ik heb er even op 'gebaidued'". En een kennis van me die al jaren in China woont en werkt (als tolk en leraar Chinees/Engels/Afrikaans) schrijft me dat Baidu in China echt groot is en volop meedraait.

    - Bij Prosus vlakt de verkoopdruk vanuit Zuid-Afrika (o.a. door het Zuid-Afrikaanse 'ABP') nu af.

    - Prosus koop je natuurlijk vooral vanwege hun groot belang in Tencent. Maar hun nu nog niet of nauwelijks winstgevende overige activiteiten in Europa (o.a. Rusland), Azië en Afrika kunnen gaan groeien en dan ook echt winstgevend gaan worden. Zo draagt heel Afrika nu nog maar 1,2% bij aan hun omzet. Moet meer kunnen worden, zeker voor een bedrijf dat van origine uit ZA komt en het continent goed kent:

    live.euronext.com/nl/product/equities...

  11. forum rang 7 ketchup 5 oktober 2019 09:12

    eens BDB
    heb thans genoeg Baidu in de porto en Prosus zit ik nu aan 3/4 van wat ik wil doen, de laatste 25% hoop ik te kunnen kopen aan 63 euro
    Prosus past wat mij betreft goed bij de belegging Managers die ik reeds in de porto heb HAL, Ackermans vH, Sofina , GBL en Man Group
    Berkshire wat ik ook jaren in de porto heb gehad, heb ik begin dit jaar laten gaan, begin toch te geloven dat Buffett and Charlie Munger 89 en 95 jaar meer dan gemiddeld toch wel verkeerde beslissingen hebben genomen ( laatste 5 jaren), alhoewel hun overall performance nog immer goed is en het geloof in het Oracle nog immens is

    heb recent op de dip, AB Inbev en Garmin gekocht
    wil mijn positie in BASF en AHOLD ook verder uitbreiden
    overweeg ook mijn positie in AJAX thans 1.500 aandelen te dubbelen en dat voor iemand die Feyenoord een warm hart toedraagt :)
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 6 oktober 2019 10:23
    Nog even over Prosus en Zuid-Afrika. Mijn schoondochter komt uit ZA, mijn dochter heeft er gestudeerd en gewerkt, en mijn beste vriendin is half NL, half ZA. Kortom, ik heb er wat mee.

    Hier een artikel over Naspers en hun activiteiten binnen ZA:
    www.bloomberg.com/news/articles/2019-...

    Ze hebben dus een bloedmooie en intelligente zwarte dame als ceo ZA benoemd. Over-all ceo Bob van Dijk van Naspers en Prosus weet wat hij doet. Als deze en de volgende ZA regeringen de criminaliteit en de corruptie kunnen overwinnen, dan gaat ZA de parel en de trekker van het hele continent worden.

    Nee, deze dame is niet van Prosus. Zij is van de ZA business, terwijl in Prosus vooral de andere activiteiten van Naspers zitten. Maar denk je dat het niks met elkaar te maken heeft? Prosus zet nu nog geen 2% in ZA om. Logisch, Tencent overheerst. Maar er is ook potentieel in (Zuid-)Afrika.

    Als jullie zeggen: jij bent bevooroordeeld en veel te optimistisch, dan zal ik dat niet ontkennen. Ik hou van ZA en bid, hoop en smeek dat het daar goed gaat.
    Heel veel gaat goed. Een zwarte meid doet mee bij CERN, ik ben als ouwe fysicus jaloers:
    www.biznews.com/good-hope-project/201...

    En als het niet goed gaat, gaat het toch goed:
    www.biznews.com/undictated/2019/08/23...

    We can’t braai in England (it’s illegal to burn wood), or visit family in Australia (no family in Oz), or live in a decent house in New Zealand (too expensive), or drive to work in Hong Kong (permanent traffic jams), or breathe in Beijing (permanent smog), or be proud of your president in America (imagine having The Donald as your chief ambassador?)
    It is possible to live elsewhere. It’s just not possible to be as happy elsewhere.
    Only South Africa has our families, our culture, or boerewors, our humour, our weather, our chutney.


    Momenteel zijn de WK rugby aan de gang in Japan. ZA verloor van favoriet Nw.Zeeland maar zal ongetwijfeld de halve finales halen.
    Remember 1995! Mandela steunde die 'blanke' sport en ZA werd kampioen. Toen was er slechts 1 zwarte speler in de selectie (Chester Williams, helaas jong overleden), nu ongeveer 1/3.
    en.wikipedia.org/wiki/Invictus_(film)

    Nou ja, het blijft voorlopig een 'blanke' sport. Zoals voetbal een 'zwarte' is.
    HUP ZA!!

  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 6 oktober 2019 10:47
    Ter zake weer. TomTom 'verkocht' hun activiteiten in ZA, ihkv de BEE wetten:
    www.itweb.co.za/content/xnklOqzbwmoq4Ymz

    Je snapt het wel. Dat was vooral cosmetisch. Natuurlijk blijft TT alle content leveren. Business as usual, maar nu mag lokaal management meeprofiteren.
    Ik hoop en smeek dat dit zonder corruptie gaat.

  14. forum rang 4 Rider 7 oktober 2019 16:29
    ING heeft maandag het koersdoel voor AMG verlaagd van 37,00 euro naar 35,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.
    Analist Stijn Demeester ziet een opwaarts potentieel voor het aandeel van 74 procent. In zijn rapport weer de analist op een scala aan koersaanjagers.
    ING voorspelt een stijging van het bedrijfsresultaat (EBITDA) met meer dan 300 miljoen dollar binnen vijf jaar, "zelfs zonder prijsopleving", aldus Demeester. Daarbij wordt de groei gedreven door sterke prestaties bij de vanadium-divisie en expansie in lithium.
    Terwijl de resultaten in de tweede helft van 2019 nog steeds het effect van de lagere ferrovanadium-prijzen zullen voelen, ziet de analist veel positieve stimuli voor de koers van het aandeel, waaronder de nieuwsstroom over de samenwerking met Royal Dutch Shell op het vlak van vanadium, de goedkeuring voor Lithium Chemicals en de vooruitzichten die AMG hiervoor geeft, hogere afzetprijzen, nieuwe groeiplannen en de waarde die wordt vrijgemaakt als het tot een afsplitsing van de divisie Technologies komt.
    Het aandeel AMG noteerde maandag op een vrijwel vlak Damrak 0,6 procent hoger op 20,94 euro.
23.324 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 1167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links