Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,605 3 mei 2024 17:35
  • -0,015 (-0,27%) Dagrange 5,580 - 5,740
  • 375.660

off-topic

23.353 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 1168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 boem! 24 oktober 2018 01:51
    Drie weken terug was Citron Research nog overtuigd.
    Op basis van marktgegevens zagen zij slechts 1 koersdoel $100.
    Op grond van diezelfde gegevens zien zij er nu een long in.

    Zij zijn 1 van de bedrijven die Musk suen op basis van zijn twittergedrag.

    De reactie op de koers vandaag toont aan dat de macht en kracht van deze geldmachines niet onderschat mag worden.
    Op basis van dezelfde gegevens twee totaal verschillende cs scenario's childeren zou mi moeten leiden naar een onderzoek wat de werkelijke bedoeling i van partijen en door wie gestuurd om de markt via fake-berichten in beweging te brengen.

    Het zou mij niet verbazen indien de 3q cijfer werkelijk zo goed zijn dit op Wallstreet toonaangevende bedrijf haar koersdoel op $430 zet.

    d ssssssssssst slaap lekker door j
  2. forum rang 7 ketchup 24 oktober 2018 06:41

    spektakel zat op Tesla, heb van de recente daling gebruik gemaakt tijd te kopen en blijf verder gewoon zitten alles onder de 300$ is winst en zie wel waar we over 6 maand staan, het risico is beperkt tot verlies van premie

    " dead cat bounce " over een half jaar staat het aan 200$ en dat is mijn koersdoel

    de Big 4 tech companies aan de overkant van het water beginnen nerveuzer te handelen, goede en slechte dagen wisselen af, na de new highs van een paar week geleden staan we nu toch een 7% lager en er komen meer geluiden dat de rek er langzamerhand wat uitloopt.
    zit nog steeds Apple, MSFT an Alphabet groots Long, geen aandeel verkocht en heb wat AMZN opgebouwd ( stuk minder)

    hoop dat de US en China tot een akkoord kunnen komen, dat zou ondersteunend werken voor de beurzen

    goed mijn volle aandacht gaat uit naar TomTom voor de komende 12 maand, dat gaat bepalend zijn of dit een top periode kan worden of niet
    TT tot nu toe één grote deceptie en de bleeder in mijn porto van de laatste 3 jaar en hopelijk draait dat nu en komt er een mooie exit, 13 euro ben ik dik tevreden voor opbrengst som der delen, laat het maar gebeuren.

  3. forum rang 6 boem! 25 oktober 2018 01:05
    Onwaarschijnlijk is het enige woord dat telt.

    Operating cash-flow van 1,4 billion.
    Staat op 1st plaats indien je kijkt naar verkoopvolume.
    Gross margin twintig procent met verwachting te stijgen naar vijfentwintig procent.

    Musk snoert niet alleen de mond van de OEM's hij zet ze te kakken.
    Voor mij blijft het wel een groot probleem dat hij nu inzet op China waar hij de gigafactorie 3 gaat bouwen voor 4 billion met een productie van 500.000.
    Hij claimt dat hij daar nog efficiencie voordelen kan bereiken tot mogelijk 30%.
    Mogelijk dat ik nog teveel vastzit in het oude machtsdenken waar ik aan USA en Europa een hogere morele waarde toeken dan China, de Oliestaten en Rusland.
    Die hogere morele waarde van de USA wordt overigens flink op de proef gesteld door het protectionisme dat Trump voorstaat waarbij geld en behoud van de bestaande economische verhoudingen belangrijker lijken te zijn dan mensenrechten of klimaat.

    Mogelijk dat Musk het allemaal wat scherper ziet en zijn bijdrage aan de mensheid tw een schoner milieu belangrijker vindt dan mijn beschouwingen over goed of slecht mede geholpen door de wijze waarop de OEM's en de financiele kliek hem en zijn bedrijf te gronde wilden richten met fake-berichten en stemmingmakerij.

    Door de omzet van zes billion met een winst van 300 miljoen heeft hij in dit kwartaal het bewijs geleverd dat hij een grote disruptor factor is voor de sjoemelende OEM's en daar wordt ik wel heel blij van.

    Ik hoop dat de stemmingmakerij mbt Tomtom eenzelfde lot beschoren gaat krijgen.
  4. forum rang 6 boem! 25 oktober 2018 12:16
    Wat een dood aandeel is Tomtom indien je het vergelijkt met Tesla.
    Bij tomtom is het wachten op de verkoopprijs van TTT en of Automotive/Enterprise eindelijk wat geld kan verdienen op eigen kracht, zoniet is er altijd nog de achtervang van verkoop van de assets.

    Hoe anders is het bij Tesla zij proberen de vloer aan te vegen met al decennia lang gewaardeerde bedrijven in Automotive en lijken erin te slagen die bedrijven ook daadwerkelijk de omslag te laten maken van dieselellende naar een schonere oplossing waardoor we met zijn allen weer iets langer kunnen genieten met wat ons hier bezig houdt.

    Of dat nog niet genoeg is zijn er plannen met Space en er wordt in het MUSK master plan deel twee veel aandacht gevraagd voor ride-sharing.
    Indien je de verhalen van dit initiatief leest: Musk gaat een vergelijkbare ride-sharing business oprichten waarbij Tesla eigenaren hun wagen in kunnen zetten tegen een vergoeding van 30% van de ritprijs en men heeft bij Tesla het idee om in gebieden waarbij de dekking van Tesla-eigenaren te klein is dat te doen met eigen wagens.
    Centraal in deze gedachten spinsel is dat de Tesla wagen selfdriving moet zijn.
    Op basis van deze kijkjes in de toekomst denkt ARK Research dat een koersdoel van 4000 euro een voorzichtige benadering is gegeven het feit, dat de calculerende burger geneigd is voor geld veel te doen en dat het voor Tesla via het saas effect zoveel oplevert dat daar de operatie als OEM bij verbleekt.

    Tesla heeft nog geen selfdriving modus en de bereidheid van Tesla eigenaren is nog niet getest evenals de prijsvorming van UBER en Lift nog niet is uitgekristalliseert.

    Ik denk dat ik meer op het Tesla aanwezig zal zijn dan bij Tomtom want daar wordt de meeste tijd vervult met mekkeren waarom niet.
  5. forum rang 7 ketchup 26 oktober 2018 07:28

    Amerikaanse indexen zijn de laatste krachtmeting, meerdere Beurzen zijn al naar negatief gedraaid en sommige sectoren/aandelen zitten al in een bear-trend
    wat vooral opvalt is de snelle koerswisseling thans , vooral ook bij Big Tech, de grote 4 laten afwisselend dagen zien van plus 3 tot 5% en daarop min 3 tot 5% , zelfs bij die aandelen zoals Apple die een enorme eigen inkoopprogramma uitvoeren,
    MSFT - AMZN - Alphabet swingen er nu ook wild op los, dat is vrij ongebruikelijk voor zulke mammoet-aandelen, dit zijn echt de eerste alarmbellen die afgaan dat de bull-run wellicht haar beste tijd heeft gehad en dat we nu eerst naar een consoliderende fase gaan of zelfs dat er een fikse correctie zit aan te komen

    Morgan verwacht een correctie van 15 tot 30% op aandelen na deze jaren achter elkaar van bull markt ( afhangende welke cash rich zijn om genoeg eigen aandelen in te kopen en de correctie af te remmen ), ze hebben het dan wel voornamelijk over de US, nemen we dan maar gelijk het grootste bedrijf ter wereld APPLE dan zien we voor 12 maand een low begin februari van 150$ en een high begin oktober van 233$, als daar 15% vanaf kan, want die kopen vol eigen aandelen in, kan die terug naar 200$, we staan nu aan 220$
    voor MSFT zelfde verhaal stond een jaar geleden aan 80$ , heeft een high begin oktober laten zien van 115$ en noteert thans aan 108$
    Alphabet en AMZN niet anders, deze 2 lieten prachtige earnings zien, maar de omzet was below expectations en ze gingen beide na-beurs resp 3 en 7% onderuit
    INTEL indrukwekkende cijfers voor zowel earnings als revenue een beat en toch aandeel kon slechts 1.5% op na-beurs.

    tekenen van eerste vermoeidheidsverschijnselen voor Big tech ?

    men adviseert naar veiligere sectoren/aandelen te vluchten ( risk off) en dat zijn over het algemeen die aandelen die dividend renderend zijn en cash generating.
    voeding, verzorging/gezondheid zijn dan vaak in vraag, veelal geen spectaculaire performers voor koersaanwas, maar wel stabiele performers.
    Nestlé bvb nu in een range van 80-84 CHF, high-low laatste 12 maand 86 - 72
    dividend 2.8%
    Roche bvb huidige range 235-245 CHF, high-low laatste 12 maand 250-205
    dividend 3.5%

    TomTom , emoties lopen hoog op op het forum, ook wel begrijpelijk, goede cijfers, goede zet om Telematics te kapitaliseren en een koers die totaal in de vernieling gaat is een cocktail voor grote frustratie
    TT heeft niet kunnen profiteren de laatste jaren van de enorme hype aan de beurzen en in de sector, blijft ver en ver achter voor waardering versus branchegenoten en je ziet dan een stelletje Fat cats voor founders allemaal hartstikke excited over wat later bleek waardeloos renderende produkten, daarbij zijn ze niet echt hands-on om aandeelhouderswaarde te scheppen en dat zet kwaad bloed

    had TT gewoon mee weten te profiteren in deze hype en kwam het terug van 15 euro naar 12 was er geen man overboord geweest, maar een aandeel dat in 3 jaar van 12 naar 6 zakt, dat is andere koek en terecht

    maar goed, wij hebben geen say en niets in te brengen, we zijn slechts betalende toeschouwers in dit aandeel, dus blijf rustig en wacht af waar Barclays mee kan komen, doen ze bij TT ook en die weten al hoe de race loopt.

    succes
  6. forum rang 6 boem! 27 oktober 2018 04:04
    Een duidelijker bewijs, dat de gevestigde orde (lees OEM'S met behulp van banken) er alles aan gelegen is/was om Tesla een halt toe te roepen in haar streven om de hegemonie van die OEM's te doorbreken kan niet worden gegeven.

    De FBI is met een onderzoek bezig inzake gesjoemel met productiecijfers van het model 3 door Tesla in het verleden.
    Het is niet moeilijk te bedenken wie de initiatiefnemers zijn van deze actie.
    Als het niet zo pijnlijk was om te constateren hoever de invloed reikt van deze machtsbolwerken zou je er hartelijk om kunnen lachen.
    De partij die al jarenlang de ene na de andere pertinente leugen over ons uitstort en nu algemeen bekend staan als notoire diesel-sjoemelaars krijgen het voor elkaar dat men zelfs de FBI in kan schakelen om te onderzoeken of een bedrijf in het verleden wel 100% eerlijk is geweest bij het afgeven van haar productiecijfers.

    Begrijp me niet verkeerd.
    Indien dat is gebeurd keur ik dat ten stelligste af en zal er een straf op moeten volgen maar dat de FBI daar een onderzoek naar instelt stinkt temeer daar het op een cruciaal tijdstip plaatsvond.
    Het aandeel werd geshort dat het een lieve lust was, allerlei gekleurde berichten bereikten ons dagelijks en het bedrijf stond op het punt om zich te nestelen als een volwaardig OEM en ging gebukt onder een enorme schuldenlast.

  7. forum rang 7 ketchup 29 oktober 2018 17:59

    aan de overkant van het water begint Big Tech zich ook vervelend te gedragen
    zelfs Apple en MSFT hebben het nu even moeilijk
    Apple komt deze week met cijfers en die kunnen maar beter aan de verwachtingen voldoen, want het voelt allemaal wat kwetsbaar aan

    Alphabet en AMZN krijgen nu even tikken en ook Baidu graaft zich diep in de steun van 185$
    Alibaba, trouwens ook even voor 12 maand high-low van 212 naar 137$

  8. forum rang 7 ketchup 30 oktober 2018 06:45

    geen best slot voor Big Tech, begin oktober nog naar new high en nu eind van de maand allemaal dik corrigerend

    Apple 233 - 212 = - 9%
    MSFT 116 - 104 = - 10%
    Alphabet 1210 - 1035 = - 14%
    AMZN 2050 - 1540 = - 25%

    sentiment trouwens ook niet best voor tech fondsen in het algemeen
    China INC doet het trouwens nog slechter en zit al veel langer in een stevige downtrend, ook de valuta staat daar onder druk.

    Apple met een mega weging binnen de index zal bepalend zijn of er halt aan de corrigerende trend gezet kan worden
    Apple heeft een track-record voor over-performing, dus het zal voor winst cijfers wel goed zitten, maar wat geeft Apple voor outlook voor haar verschillende divisies, vooral geeft Apple marktaandeel weg op de phones, de concurrentie uit de oost is moordend en Apple heeft tot nu toe geen concessie gedaan op prijs, ze gaan voor marge en niet voor volume, maar is de markt daar nog wel tevreden mee ?
    eind van de week weten we het.

    TomTom spannender kan het bijna niet worden, laten we hopen dat we snel in de 8 op weg naar 9 gaan, dat zal tussen de oren toch stimulerend werken voor Bieders op te betalen voor Telematics
    heeft de Koper voor TT al een deal met HG en is de veiling nu eigenlijk meer een waardemeter voor wat er voor de hele tent betaald moet worden ?

    het eindspel is in volle gang en het is bijna zover
    "faites vos jeux rien ne va plus"
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 oktober 2018 09:27
    Rabobank en ABN Amro lanceren Garmin Pay

    Door Ruben Eg
    Updated 1 uur geleden
    2 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Rabobank en ABN Amro maken als eerste banken in Nederland betalen met horloges mogelijk. Klanten van de twee banken kunnen betalen via Garmin Pay.

    De nieuwe serie ‘slimme horloges’ van technologieproducent Garmin kunnen door gebruikers worden gekoppeld aan hun rekening bij Rabobank of ABN Amro. Vervolgens kan met de smartwatch contactloos worden betaald aan de kassa, zonder dat de oude betaalkaart of creditkaart nodig is. Rabobankklanten hebben vanaf vandaag de primeur, die van ABN Amro kunnen ‘binnenkort’ met Garmin Pay betalen. Remco Flikweert, general manager Garmin Nederland, hoopt snel meer banken aan te sluiten.

    De betalingstechniek op de Garminhorloges loopt via het Maestrosysteem van Mastercard. „Producenten van horloges, ringen, armbandjes en andere wearables hoeven niet zelf aparte afspraken met verschillende banken te maken voor de onderliggende technologie te maken”, aldus countrymanager Arjan Bol. Hij spreekt van een ‘logische volgende stap’ in de betalingswereld. „Klanten hebben contactloos betalen breed geaccepteerd, ook door de uitrol van betaalterminals waar dit mogelijk is. Consumenten vinden het niet onlogisch om met hun horloge te betalen. Die hebben zij vaker bij zich dan hun bankpas.”

    ABN Amro rondde eerder dit jaar een proef met contactloos betalen met horloges, ringen en bandjes af. Ruim twee derde van de deelnemers, die met hun wearable gemiddeld zes betalingen per week een bedrag onder de €25 afrekenden, wilden na afloop van de proef hun oude betaalpas liever niet terug. Internetbank Bunq introduceerde eerder dit jaar via een omweg Apple Pay op smartphones en horloges van Apple in Nederland. De technologiegigant sloot het gevonden achterdeurtje echter al binnen een dag.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 oktober 2018 22:46
    www.nasdaq.com/article/chinas-baidu-p...

    Goede cijfers, toch lijkt de after hours koers er niet goed op te reageren: -1,3% naar $ 181.
    De val vanaf de all time high $ 284 wordt steeds extremer. Ben al wat uitgestopte turbootjes kwijt geraakt. Doorgaan, of 'never catch a falling knife'?
    Wies, al bijgekocht?

    P.S
    Reden schijnt te zijn: lagere omzet-outlook voor Q4, ivm 'trade tensions'.

  11. forum rang 4 holenbeer 30 oktober 2018 23:13
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 30 oktober 2018 22:46:

    www.nasdaq.com/article/chinas-baidu-p...

    Goede cijfers, toch lijkt de after hours koers er niet goed op te reageren: -1,3% naar $ 181.
    De val vanaf de all time high $ 284 wordt steeds extremer. Ben al wat uitgestopte turbootjes kwijt geraakt. Doorgaan, of 'never catch a falling knife'?
    Wies, al bijgekocht?

    P.S
    Reden schijnt te zijn: lagere omzet-outlook voor Q4, ivm 'trade tensions'.

    Nvidia ongeveer hetzelfde, ook 100 dollar lager. Die lijkt nu wat te herstellen.
    Tja, gaat de eindejaarsrally nu beginnen of is dit alleen maar een bounce? Koop wat goedkope calls voor het geval dat, maar durf nog niet groter in te stappen. Bestaande positie staat al genoeg onder water. Heb op Nvidia gelukkig genoeg buffer.
    Zou mooi zijn als TT snel ontknoopt, kan dat geld in de goedkope Tech en Chippers. En biotech.

    O ja, donderdag Q3 cijfers van AMG. Die worden goed, vanadiumprijs is erg gestegen. Lithium eerste shipments geleverd. Of de koersreactie goed zal zijn, in dit sentiment, geen idee. Al maanden weinig reactie op goed nieuws en goede cijfers.
  12. forum rang 7 ketchup 31 oktober 2018 06:31

    @ BDB, Neen Baidu nog niet bijgekocht, heb het aandeel wel goed kunnen handelen en met wat in en out heb ik mijn gemiddelde naar 195 weten te brengen en zit nu aan 50% van wat ik wil doen, voor nu is Baidu nog steeds verkoop rallies boven koop dips, aandeel zit in een stevige downtrend en heeft nog geen bodem kunnen vinden, elke keer toch weer iets lager.

    de goede winsten die de bedrijven laten zien krijgen thans minder weging, het is de outlook waar de markt op let en consolidatie is niet goed genoeg, dreigt er minder groei of zelfs krimp , staat je aandeel gelijk onder druk.
    zo ook omgekeerd, zijn je cijfers nog steeds behoudend voor winsten, maar laat je draai naar groei zien als bedrijf krijg je daar waardering voor.

    verder dit ge-etter tussen de US en China en dadelijk ook met de rest van de wereld, doet iedereen vechten voor eigen belang, dat is nooit wenselijk en werkt LT negatief voor iedereen, dus ik verwacht wel een oplossing.
    Vraag is hoeveel pijn gaat dat eerst nog geven ?
  13. forum rang 6 boem! 1 november 2018 01:08
    Tomtom is aan de end-game bezig.
    Om niet helemaal zonder enig aandeel te zitten heb ik gisteren 75 aandelen Tesla aangeschaft tegen $335.
    Dit moet zeker niet opgevat worden als advies van mijn kant.
    Ik ben geimponeerd door Tesla en Musk.
    Wat zij laten zien is ongehoord. Wekelijks komen updates voorbij van Space, Tesla, Tesla trucks, Boring Cie en het batterij bedrijf waarbij je bij ieder ander bedrijf minimaal een kwartaal op moet wachten.

    Dit alles gaat gepaard met een investeringsdiepte die je soms doet duizelen.
    Derhalve uiterst riskant en in mijn ogen alleen weggelegd voor mensen die de gok willen wagen en niet van de kook raken indien zij hun inzet volledig kwijt raken.

    De verwachtingen door Musk uitgesproken zijn op alle gebieden uiterst positief maar blijken tot op heden na vertraging toch behaald te kunnen worden.
    Een meer dan speculatief aandeel waarbij de figuur Musk een centrale rol vervult.
    Zie buiten het speculatieve element nog 1 groot risico.
    Musk heeft besloten om zijn nieuwe gigafactorie in China op te starten als gevolg van de mede door Trump ingezette handelsoorlog.
    Indien ik het goed inschat zal het Musk een worst zijn waar en onder welk bewind hij zijn ideele doelen om te komen tot een schoner milieu gestalte kan geven.
    Op basis van mijn gebrekkige kennis van China en het bewind aldaar ben ik er niet van overtuigd of China nu de beste thuishaven is voor effectuering van die schonere milieu-doelstelling. De belangen van China liggen mi veel meer in het verlengde van waar de wereldmacht zich gaat concentreren in de toekomst en in dat machtsdenken heb ik een veel geruster gevoel bij de USA dan China.
  14. forum rang 7 ketchup 1 november 2018 07:30

    succes
    één van ons twee gaat volgend jaar een happy chappy zijn, jij met alles boven de 335 en ik met alles onder de 300

    verder voor mij belangrijk wat Apple gaat laten zien, na TT mijn grootste belang in de porto en deze is heb ik al jaren voor de LT, dus ik zou graag meer dividend willen zien over stock-buy-backs, verkopen doe ik toch niet.
  15. forum rang 6 boem! 1 november 2018 12:45
    Ik vind het wel grappig en anderzijds fideel van je dat je me succes wenst met mijn positie Tesla voor volgend jaar.

    Fideel omdat uit jouw reactie blijkt, dat jij een ander ook wat gunt indien die een betere visie heeft.
    Grappig omdat jij het hebt over de koers volgend jaar.
    Jij bent een echte handelaar en conformeert je aan de gedachten en uitspraken van analisten.
    Die voorspellingen behelzen een periode van hoogstens 9 maanden en doordat zij de markt beinvloeden met hun koersdoelen zit jij bovengemiddeld goed doordat jij bereid bent te betalen voor deze adviezen(klein beetje selffulfilling prophessie).

    Jij zit erin voor de handel en daardoor is de door jou gekozen strategie de juiste: sluit je aan en liefst met vroege info bij degenen die de koers willen zetten.

    Ik ben geen belegger, ik ben een non-conformist die graag dingen ziet veranderen vandaar dat mijn doel geen koers is van 450 voor Tesla volgend jaar.
    Ik zit erin voor zolang ik het idee heb dat zij een doorbraak kunnen realiseren in het automotive/non-fossile era waardoor er koersen richting 750-1.000 mogelijk zijn.

    Ik zit in TT om eraan te verdienen en tot op heden leid ik een groot verlies op die positie maar indien ik het idee zou hebben dat mijn eerste doel van 30 euro niet meer verwezenlijkt kan worden stap ik zonder bad feelings uit met de gedachte dat ik het zelf verkeerd heb ingeschat.

    Diezelfde handelswijze zal ik hanteren bij Tesla. Ook daar wil ik gaan voor financieel gewin, filantropische ideeen kan je veel beter verwezenlijken in je directe omgeving, op het moment dat ik inzie dat Tesla nooit en te nimmer mijn koersdoel van 750-1000 kan behalen stap ik ook uit dit aandeel.

    Het zal moeilijk worden na tesla een aandeel te vinden dat dezelfde dinamiek zal bezitten maar dat terzijde.

    Jij uiteraard ook alle succes
  16. forum rang 7 ketchup 1 november 2018 22:22

    Apple moet beginnen met minder eigen aandelen te kopen en meer dividend betalen
    De meeste investeerders in Apple zijn erg trouw en LT voor jaren en natuurlijk zien we Apple liever aan 250$ dan aan 200$, maar verkopen doen we toch niet.
    up the dividend, Apple moet 5% betalen net als de Oliewaardes, ze zijn veel te gierig met hun huidige dividend betalingen
23.353 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 1168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links