Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,219 7 mei 2024 17:35
  • +0,025 (+2,09%) Dagrange 1,190 - 1,230
  • 3.409.674 Gem. (3M) 2,2M

PostNL September 2018 wordt postmaand

4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 223 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Jeliazkov 12 september 2018 22:50
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 12 september 2018 22:32:

    [...]

    Ten derde, ik schets het alleen als een noodscenario mocht PostNL zich (agv een mislukte overname!) alsnog een monopolist gaan gedragen en de uitspraak vh CBB misbruiken. Dan zal de politiek zich voor schut gezet voelen, en opnieuw aanbesteden;

    >>>>>>> om die reden is PNL 'soft' omgegaan met alles en iedereen; ook recent na de gewonnen rechtszaak en met de mogelijkheid tot een forse claim in de achterzak.

    Samengaan onder goede verstandhouding zonder elkaar uit te zuigen op overnameprijs is het beste voor iedereen. En daarom is het goed dat dit soort onderhandelingen begeleid worden door externe M&A experts.

    >>>>>>>> samengaan / overname voor 0 euro! Harmonisatie arbeidsvoorwaarden medewerkers en betere arbeidsvoorwaarden en wellicht ook omstandigheden. Behoud van banen. Schadeloosstelling van investeerders Sandd. Wat 'Advieswerkzaamheden' voor topmanagement Sandd. Kost natuurlijk allemaal ook wat centjes, maar dat verdient zich wel terug.

  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 12 september 2018 22:54
    quote:

    prinszicht schreef op 12 september 2018 22:43:

    [...]

    Een liefdesbaby... dan heb je dec 2017 gemist. Modder gooien vanuit Sandd naar PostNL. Cash ophalen met Kerstzegels, niet bezorgen. Interview hier en daar op alleen gebakken lucht. En de aanstaande bruid??? Die heeft niet echt een voorspoedige dracht. En dit lijkt eerder op een keizersnede omdat de business op eigen kracht het niet echt lekker doet. Zie ook 10 procent short.
    Is meer een lekker ding die steeds roept "pak me dan, pak me dan, als je kan!"...en dan weer "hard to get" speelt door het de potentiële bruidegom weer wat moeilijker te maken.
    En laten we eerlijk wezen, een lekker ding die bij de eerste poging gelijk plat gaat liggen is geen kwaliteit!

  3. forum rang 5 Jeliazkov 12 september 2018 22:56
    quote:

    prinszicht schreef op 12 september 2018 22:43:

    [...]

    Een liefdesbaby... dan heb je dec 2017 gemist. Modder gooien vanuit Sandd naar PostNL. Cash ophalen met Kerstzegels, niet bezorgen. Interview hier en daar op alleen gebakken lucht. En de aanstaande bruid??? Die heeft niet echt een voorspoedige dracht. En dit lijkt eerder op een keizersnede omdat de business op eigen kracht het niet echt lekker doet. Zie ook 10 procent short.
    Playing hard to get.
    Beetje puberaal gedrag, zeg maar.
  4. [verwijderd] 12 september 2018 22:58
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 12 september 2018 22:54:

    [...]

    Is meer een lekker ding die steeds roept "pak me dan, pak me dan, als je kan!"...en dan weer "hard to get" speelt door het de potentiële bruidegom weer wat moeilijker te maken.
    En laten we eerlijk wezen, een lekker ding die bij de eerste poging gelijk plat gaat liggen is geen kwaliteit!

    We houden het wel netjes hier haha.
  5. BoterbijdeVis 12 september 2018 23:19
    quote:

    Libretto schreef op 12 september 2018 23:10:

    Deze conclusie was toch al tijdens handelsuren duidelijk? 3,75 lijkt me dan wat voorbarig. Enkel als morgen voorbeurs PostNL met een goed statement komt / door te melden dat de onderhandelingen zijn gestart met Sannd gaat er fantasie in het aandeel komen.
    Eens. En als statement uitblijft dan draaien we morgen weer vrolijk verder tussen, pak-um-beet, 3.08 en 3,15
  6. [verwijderd] 12 september 2018 23:24
    Per vandaag is publiekelijk duidelijk dat de bal bij PostNL en Sandd ligt. Ik denk dat deze partijen dit al sinds voor de zomer weten en publiek wat tijd gekocht hebben met het statement wij willen eerst politieke duidelijkheid.

    Partijen kunnen dus al wat verder zijn dan je zou denken. Hoe dan ook sinds vandaag is wel gebleken dat er veel politieke steun is voor PostNL. Ik denk dat het vertrouwen in het dividend gaat groeien en dit het aandeel stukje bij beetje hoger gaat zetten.

    Postwet gaat sowieso aangepast worden om krentenpikken in de UPD te voorkomen, eventueel zal mona haar descretionaire bevoegdheid gebruiken om dit te voorkomen (lees kerstzegelactie Sandd). Een overname zal daarom niet lang meer duren, anders heeft Sandd niets meer te verkopen omdat het onaantrekkelijker word als overnamekandidaat met meer vaste contracten en minder volume...
  7. HJ deTuinman 12 september 2018 23:25
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 12 september 2018 22:32:

    [...]
    Is het een relevante discussie voor nu?
    Nee, de gehele posting was puur en alleen in reactie op al degenen die denken dat het een appeltje eitje is om Sandd effe op te peuzelen omdat PostNL alle kaarten in handen zou hebben.

    Mijn punt daarop is dat PostNL ook onder druk staat en Sandd ook heel snel en heel hard nodig heeft. Zie nogmaals "ten tweede" en/of de originele posting.

    Allereerst dank voor jouw reactie, waarvan akte!
    Maar je geeft naar mijn mening wel veel tekst en ik lees jouw bijdragen op dit forum evengoed altijd graag. Mijn persoonlijke en directe vraag aan jou luidt dan ook.. Hoe en waar zie je dan zelfs maar een kleine mogelijkheid voor de overheid om die UPD bij PostNL weg te halen en die aan welke concurrent dan ook te geven?
    Kunnen we het ondanks onderlinge meningsverschillen eens zijn dat de overheid in die zin weinig of zelfs helemaal niks "uit te delen" of aan te besteden heeft?
    De overheid kan die vijfdaagse postbezorging toch alleen maar bij PostNL kwijt omdat elke andere partij in de markt allang heeft laten zien, dat ze aan "cherry picking" doen en Mona weet dat ook.
    Alle zogenaamde concurrenten van PostNL kunnen alleen hun positie in de markt veilig stellen door met toestemming en een steuntje in de rug van de ACM overal de aantrekkelijke krentjes uit de pap te vissen. Geen enkele concurrent van PostNL zit te wachten op een verzoek van de regering om vijf dagen per week en ook in de onrendabele buitengebieden die UPD van PostNL over te nemen.. Dat willen die concurrenten van PostNL helemaal niet!
  8. [verwijderd] 12 september 2018 23:25
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 12 september 2018 23:21:

    [...]

    Herstel morgen 3.80
    De negativo"s hebben duidelijk de boot gemist en dus geen aandelen en gaan nu pruttelen
    Duidelijke taal en maar wachten gaat nog lager met bam ook nog lager ik wacht nog en nu zuur zijn ja doei gewoon kopen die hap.
  9. forum rang 5 Jeliazkov 13 september 2018 00:05
    quote:

    rekeozsejtlerap ed schreef op 12 september 2018 23:55:

    In feite geeft de 2de kamer card blanche aan partijen...., mits men geen misbruik maakt van het prijswapen. 4,00 euro of meer koerswaarde per aandeel zou mogelijk moeten zijn op korte termijn.
    liever nog op wat lagere regionen inslaan op weg naar de 6. :-)

    Ik zeg: het waa een mooie dag. Dank allen voor de bijdrages. Fijn dat velen zich verdiepen in dit bedrijf en de opgedane kennis en visie willen delen.
    Fijne nacht. Morgen het begin van een nieuw hoofdstuk van dit boek.
  10. Soeperman 13 september 2018 07:23
    BEURSBLIK: STERKE STEUN VOOR FUSIE POSTNL EN SANDD
    ABM Financial News - 06:51
    (ABM FN-Dow Jones) De meerderheid van het kabinet staat achter een fusie tussen PostNL en Sandd om zo de post economisch levensvatbaar en van voldoende kwaliteit te houden. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies donderdag.

    De kern van de boodschap woensdagavond was consolidatie toegestaan moet worden, aangezien de postmarkt krimpt en de concurrentie stijgt.

    De kans op een fusie van de twee postbedrijven op korte termijn lijkt daardoor groot, aldus Kerstens, die denkt dat dit kostenvoordelen zal opleveren van 50 miljoen tot 60 miljoen euro.

    Eerder deze maand kreeg PostNL ook al goed nieuws. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapte de verplichtingen omtrent het vervoer van zakelijke post.

    Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt legde PostNL voor de zakelijke markt toegangs- en tariefverplichtingen op vanwege haar dominante positie.
    Maar ACM rekende daarbij alleen fysieke en niet ook digitale post tot de markt "en dat is voor de vraag of PostNL dominant is van wezenlijk betekenis", aldus CBb.

    "De concurrentiepositie van PostNL ziet er namelijk heel anders uit als de markt ook uit digitale post bestaat", benadrukte het college, dat oordeelde dat de ACM tekort heeft geschoten.

    Het CBb vernietigde daarom het besluit en schrapte daarmee de aan PostNL opgelegde verplichtingen, zoals de voorwaarden en tarieven waarmee andere postvervoerders toegang krijgen tot het postnetwerk van PostNL.

    Jefferies heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 4,00 euro. Op de lange termijn is echter een koersdoel van 6,00 haalbaar, meent Kerstens.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 223 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links