Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,224 8 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,217 - 1,227
  • 1.321.631 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Augustus 2018 | Paid to wait

3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 188 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 prinszicht 29 augustus 2018 15:52
    Hij is lekker! 3 plus is niet de bedoeling. De machtigste vrouw van NL weet geen pensioenfonds. Iber of wie dan ook over de streep te trekken. Al de presentaties bij ING en Goldman ten spijt. Nu hopen dat John belt met zijn maat Joop. Die heeft alles verkocht en kan voor hetzelfde geld instappen.
  2. forum rang 6 prinszicht 29 augustus 2018 15:56
    quote:

    Jeliazkov schreef op 29 augustus 2018 12:50:

    [...]

    Prins, terechte vraag natuurlijk, maar Herna cs gaan daar in huidige situatie geen antwoord op geven. Eerst duidelijkheid mbt (hoe) consolidatie en dan volgen de antwoorden vanzelf.
    Kwestie van (hooguit) een paar weken nu? Zo voortmodderen is voor geen enkele partij wenselijk, lijkt me.

    Dan is het antwoord toch gewoon nee! Op eigen kracht was het statement. Als je hiervoor afhankelijk bent, is de strekking van je boodschap niet meer waar. Of je zegt ja onder voorbehoud. Maar niets zeggen is uit den boze. We staan op de helft van het bod. Dat weet iedereen. Maar het stilzwijgen is gewoon strafbaar.
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 29 augustus 2018 16:37
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 29 augustus 2018 14:43:

    Ik ga van een overname uit. Mogelijk DHL. De busjes van PostNL rijden namelijk onder de voet van de DHL-busjes. Overnameprijs tussen de 3,75 en 4.25 euro gelet op de hoogte van de huidige koers. Is voor DHL een prikkie.
    Waarom zou DHL dit niet doen?
    Vanwege dezelfde reden dat ze Postcon niet gaan overnemen.
  4. [verwijderd] 29 augustus 2018 16:40
    quote:

    zalwel schreef op 29 augustus 2018 14:36:

    De grote vraag is natuurlijk wanneer kopen ze terug. Aleen bij een overname zal er een moeten zijn. Amders kunnen ze de eerste positieve beweging afwachten en dan de doel weer drukken. Postnl is echt mijn aandeel maar als de shorters er niet uitgaan zal het toch een moeilijk verhaal worden.
    Mijn vorige message werd helaas onjuist geïnterpreteerd en ten onrechte weggehaald. Wil alleen zeggen dat de koers weer rood is en dat het volgens mij niet alleen jouw shorters zijn die de koers lager zetten maar ook gewoon de verkoopdruk. Men schrijft er gewoon flink op af. Of heb jij een abonnement bij de bank zodat je weet waar shorters exact te werk gaan? Ik help jullie als de koers €1 is dan doe ik wat aankopen
  5. forum rang 4 Toekomstbeeld 29 augustus 2018 16:51
    Interessante ontwikkeling lijkt mij. Slimme vorm van protectionisme. En ook de laatste zin is natuurlijk best interessant als je PostNL aandeelhouder bent.

    WOENSDAG 29 AUGUSTUS 2018 - ECONOMIE

    Onlineverkoop is vandaag in Europa al goed voor een jaaromzet van 550 miljard euro. hh/dolph cantrijn

    PLATFORM BUNDELT EXPERTISE EN MARKTKENNIS VOOR E-COMMERCE

    Europese unie tegen Amazon en Alibaba

    Een nieuw Europees netwerk en kennisplatform moet de grensoverschrijdende onlineverkoop in Europa stimuleren.
    VAN ONZE MEDEWERKER FILIP MICHIELS

    BRUSSEL‘Met Cross-Border Commerce Europe willen we alle Europese bedrijven die in minstens drie Europese landen online aanwezig zijn, helpen bij hun verdere expansie’, vertelt Carine Moitier. Zij verdiende jarenlang haar strepen als topvrouw van BeCommerce en klopte voor dit nieuwe Europese platform aan bij een aantal grote Europese spelers zoals Ikea, Carrefour en Nespresso. ‘Heel wat bedrijven, ook Belgische, zien vandaag wel wat mogelijkheden in andere Europese landen – dat is nu net ook de grote troef van onlineverkoop – maar zij botsen vaak op een gebrek aan eigen expertise of marktkennis in bepaalde landen. Bovendien komen er vanuit Europa nu ook heel wat nieuwe wetgevende initiatieven voor die onlineverkoop, bijvoorbeeld naar betaling of logistieke regulering toe. Neem de geharmoniseerde etiketten die er binnenkort aankomen voor alle pakketjes. Vandaag zijn het nog de vervoersbedrijven die op dat vlak gewoon hun zin doen. Zodra alle Europese bedrijven met een volledig geharmoniseerd etiket moeten werken, zal de traceerbaarheid van pakjes er met sprongen op vooruit gaan.’

    Onlineverkoop is vandaag in Europa al goed voor een jaaromzet van 550 miljard euro. Tegen 2020 zou dat oplopen tot 688 miljard euro. En hoewel grote Belgische bedrijven het Belgische publiek met de regelmaat van een klok oproepen om toch vooral Belgisch te kopen, lonken diezelfde bedrijven uiteraard ook naar buitenlandse markten zoals Nederland of Duitsland. Net daarom is de behoefte aan meer expertise en aan marktdata die verder reiken dan de Belgische landsgrenzen ook zo groot, onderstreept Carine Moitier. ‘En vergis je niet: dit geldt ook voor grote Europese spelers, ook zij kunnen soms nog flink wat opsteken van kleinere nichespelers. Ook daarvoor kan zo’n Europees platform heel nuttig zijn.’

    Giganten

    Hoewel Carine Moitier het liever niet met zoveel woorden zegt, is Cross-Border Commerce Europe in de eerste plaats ook bedoeld om Amerikaanse en Chinese giganten zoals Amazon en Alibaba gedeeltelijk de pas af te snijden. Grensoverschrijdende e-commerce in Europa is complex – denk maar aan de nieuwe GDPR-regelgeving of de verschillende betaalmogelijkheden – en vraagt dus zowel een lokale als globale aanpak. ‘Voor een bedrijf dat nu voornamelijk in België actief is, is het bijvoorbeeld niet evident om de verschillende Europese markten goed tegen elkaar af te zetten of te vergelijken. Elk land heeft zijn eigen cijfers en lokale benchmarks, begin er dan maar eens aan als je graag in een hele rist landen actief wil zijn. Dat willen wij met dit nieuwe kennisplatform verhelpen’, klinkt het nog.

    ‘Voor een bedrijf dat voornamelijk in België actief is, is het niet evident om de verschillende Europese markten te vergelijken’
    CARINE MOITIER
    Cross-Border Commerce Europe
    Daarnaast beproefden een aantal Europese bedrijven de voorbije jaren ook al hun geluk op pakweg de Chinese markt, waarbij ze niet zelden van een kale reis terugkwamen. Zij geven er almaar vaker de voorkeur aan zich terug te plooien op de Europese markt. Voor Engelse bedrijven is de nakende Brexit dan weer een factor die hen ertoe aanzet ook meer in te zetten op het Europese vasteland.

    www.standaard.be/cnt/dmf20180828_0368...
  6. forum rang 6 prinszicht 29 augustus 2018 16:59
    Wie is er nu aan het verkopen? Gaat John ze de helpende hand bieden? Straks gaat er geleverd worden. 50 miljoen stuks. John heef er 22 miljoen ongeveer. Zou die ze weg doen met een paar kwartjes winst? Ik kreeg hier zo langzaam aan wel een idee bij. Short short short. Bod 3,90 en een paar grote partijen leveren. HV staat dan met lege handen....
  7. forum rang 6 prinszicht 29 augustus 2018 17:17
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 29 augustus 2018 17:06:

    Post aandelen hebben aantal dagen procentueel behoorlijk geplust (tov de indices). Nu effe een adempauze en collectief de winstnemingen bij lage volumes.
    Bpost, DHL, PostNL allemaal rood op groene beurzen.
    Morgen weer up.
    Winst nemen!? Er zijn 468 miljoen aandelen waarvan er veel in de min staan. De bodem was 2,80. Dus met een dubbeltje erbij nemen er velen winst. Het zijn de Allianzen en Norges die hun 5 miljoen aandelen uitlenen en verkopen. Het doel is koers laag. Straks gaat er iemand met de buit vandoor. Bij 3,90 of 4,25 komen de zogenaamde beschermingsconstructies. Deze koers is daarom de ideale bescherming. Het spel lijkt mij pure blufpoker waarbij je alleen mag hopen dat HV de joker in handen heeft. Ik zie heel graag dat de kaarten opgeschud worden. Laat iemand het proberen voor 4 euro. Eens kijken of den haag en HV wakker worden. Ze hebben al 1 keer misgegokt en een blauwtje gelopen. Een 2de keer krijg je de grote jongens in het verweer. Die gaan dan eisen.
  8. BoterbijdeVis 29 augustus 2018 17:31
    Koersverloop lijkt wel wat op een omgekeerde pelgrimspas: 2 dagen up en 3 dagen down. We zijn vandaag of hooguit morgen weer bij het vertrekpunt van begin deze week. Ws in het kader van ontmoedigingsbeleid. Als zoiets regelmatig wordt vertoond levert dat weer verkopen op van lieden die het niet meer zien zitten. En daar zal het de shorters om te doen zijn.

    Dus gewoon blijven zitten en doorgaan met adem halen.
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 29 augustus 2018 17:47
    quote:

    BoterbijdeVis schreef op 29 augustus 2018 17:31:

    Koersverloop lijkt wel wat op een omgekeerde pelgrimspas: 2 dagen up en 3 dagen down. We zijn vandaag of hooguit morgen weer bij het vertrekpunt van begin deze week. Ws in het kader van ontmoedigingsbeleid. Als zoiets regelmatig wordt vertoond levert dat weer verkopen op van lieden die het niet meer zien zitten. En daar zal het de shorters om te doen zijn.

    Dus gewoon blijven zitten en doorgaan met adem halen.
    Precies daar is het ze om te doen, zuur maar waar.

    Ze hebben 2 grote voordelen tov degenen die ze dagelijks tillen.....
    1.) zij weten wanneer een koersstijging(of daling) ten einde loopt (omdat zij dat bepalen);
    en
    2.) zij hebben de euros om de koers hoger of lager te zetten;

    Degenen die getild worden zijn bij voorbaat kansloos. Dan maar gewoon fingers crossed en hopen op Herna maar met name op Mona. Hoe zijn we hier toch weer in terecht gekomen? Oh ja, ik weet het al: hebberigheid!

3.760 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 ... 188 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links