Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,256 13 mei 2024 09:31
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,251 - 1,265
  • 147.665 Gem. (3M) 2,2M

PostNL juni 2018 - De postdialoog wordt afgerond

3.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hansbeleg 15 juni 2018 19:46
    quote:

    BoterbijdeVis schreef op 15 juni 2018 18:51:

    [...]

    Roep niet te hard. Shortende partijen hebben doorgaans veel geld en veel inside-contacten. En met geld zijn niet alleen aandeeltjes te koop maar ook van belang zijnde informatie
    Shortende partijen, ik bedoel dan niet pietje particulier, zijn (meestal)vele malen eerder op de hoogte van goed dan wel slecht nieuws.
    Voor mij is het duidelijk dat er nog niets uitgelekt was tot gisteravond het bericht van Yteke in de Telegraaf, toen heb ik mezelf maar een Leffe blond ingeschonken.

    Wat me wel verbaasd is dat de shorters niet alles teruggekocht hebben, dat kun je afleiden aan het aantal verhandelde aandelen dat was er veel te laag voor.
    (ook de eindveiling viel me erg tegen)

    Maar ok, er was nog wat twijfel omdat het nog niet officieel bevestigd was.
    Ook veel forumleden hebben nog verkocht "wijs" geworden door eerdere slechte ervaringen van plotselinge stijgingen. Het is wel zo dat die vorige stijgingen bijna altijd op, zoals ik het noemde, "non news" volgde, op de 80% maatregel na dat was echt nieuws. Maar zelfs die laatste stijging hield geen stand omdat de UCOI even met 25% verlaagd werd :-(

    Toch een grote gok van de shorters om niet terug te kopen, althans in mijn ogen. Nu moeten ze maar proberen zonder een al te grote koersstijging de positie alsnog glad te strijken.

    Zowel de impact van de AMM en ACM gaat verkleind worden, wel krijgt de ACM het laatste woord bij een overname van Sandd. Hoe dan ook allemaal goed nieuws.
    De lijn is helder, de onzekerheid is nu voor een groot deel weg.

    Het lijkt me dan ook dat de UCOI 2020 van 230-300M haalbaar moet zijn (als internationaal tenminste geen roet in het eten gaan gooien en de marges op de pakketten). Stel men haalt het target van 265M en het daarbij geprognotiseerde dividend van 28c dan is er met een 5% div rendement een koers van €5.60 mogelijk, bij 6% een koers van €4.68.

    De vraag is wel hoeveel gaat Sandd kosten en betaalt men dat van de winst (minder dividend) of van het krediet en het EV dat ze hebben.

    En hopelijk komt er geen ruzie met Sandd om de overnameprijs of andere onverwachte lijken uit de kast, een rancuneuze ACM bijvoorbeeld ;-)
  2. forum rang 6 Tordan 15 juni 2018 19:56
    PostNL verwelkomt aanbevelingen
    PostNL liet in een reactie weten de aanbevelingen te verwelkomen. "De erkenning van de nieuwe minister dat de regelgeving een weerspiegeling moet zijn van een sterk teruglopende markt, is een belangrijke stap", zei CEO Herna Verhagen. "Aanpassing van de huidige regelgeving is noodzakelijk om de toegankelijkheid en betrouwbaarheid van de postbezorging voor iedereen in Nederland voor de komende jaren te waarborgen", voegde zij toe. "Consolidatie is onvermijdelijk. Het is de beste oplossing voor betaalbare postbezorging en om de volumedaling op een sociaal verantwoorde manier te kunnen beheersen", aldus de minister.
    PostNL zei de conclusies en aanbevelingen verder te bestuderen. Volgende stappen zullen volgens het concern afhangen van het tempo waarmee aanpassing van de regelgeving en andere maatregelen zullen worden gerealiseerd.
    Het aandeel PostNL sloot vrijdag 6,9 procent hoger op 3,25 euro.
  3. [verwijderd] 15 juni 2018 20:12
    Reactie PostNL op uitkomst postdialoog
    PostNL verwelkomt de aanbevelingen uit de postdialoog en de conclusies die staatssecretaris Keijzer daaraan verbindt. PostNL heeft in de dialoog de urgentie van aanpassing van de regelgeving benadrukt, gegeven de ingrijpende en onomkeerbare veranderingen binnen de Nederlandse postmarkt. De aanbevelingen zijn een goede stap om de postvoorziening ook op het platteland en in dunbevolkte gebieden in stand te houden.

    15 juni 2018

    Den Haag

    inDelen

    Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Het feit dat de staatssecretaris het belang onderschrijft van regelgeving die aansluit bij de sterk krimpende postmarkt is een belangrijke stap. Aanpassing van de huidige regelgeving is nodig om de bereikbaarheid en de betrouwbaarheid van de postvoorziening voor alle Nederlanders in de komende jaren te waarborgen. Consolidatie is daarbij onvermijdelijk. Het is de beste oplossing voor de betaalbaarheid van de postvoorziening en het op een sociale wijze omgaan met de volumedaling. Door de snelheid van de krimp van de postmarkt is snel handelen van de politiek van groot belang. De sector is gebaat bij heldere keuzes en maatregelen die consolidatie mogelijk maken.”

    Het rapport en de brief zijn net verschenen; PostNL zal zich verder verdiepen in de bevindingen en aanbevelingen. De verdere stappen zijn afhankelijk van de snelheid waarmee aanpassing van regelgeving en andere maatregelen wordt gerealiseerd. PostNL wil graag samen met alle betrokken partijen werken aan de noodzakelijke vervolgstappen en blijft daarbij de belangen van klanten, medewerkers, aandeelhouders en alle andere betrokkenen zorgvuldig afwegen.

    De brief van de staatssecretaris geeft PostNL nu geen aanleiding om de verwachte financiële impact van de ACM-maatregelen aan te passen. Datzelfde geldt voor het verwachte onderliggend cash bedrijfsresultaat voor 2018 en de ambitie voor het onderliggend cash bedrijfsresultaat voor 2020.

    www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...
  4. Hansbeleg 15 juni 2018 20:24
    quote:

    Beursspeculant schreef op 15 juni 2018 20:12:

    Reactie PostNL op uitkomst postdialoog
    De brief van de staatssecretaris geeft PostNL nu geen aanleiding om de verwachte financiële impact van de ACM-maatregelen aan te passen. Datzelfde geldt voor het verwachte onderliggend cash bedrijfsresultaat voor 2018 en de ambitie voor het onderliggend cash bedrijfsresultaat voor 2020.

    www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...
    Nee de UCOI aanpassen zullen ze nog wel even niet doen, alle mogelijke veranderingen moeten nog geïmplementeerd worden en nergens is de overname van Sandd al bevestigd, alleen maar door BeursWim maar ook die is nog met zichzelf aan het onderhandelen ;-)

    Nee ik ben al blij dat de post UCOI voor 2020 nu wat zekerder lijkt te zijn geworden. Dus meer kans op een hogere (normalere) koers. De shorters zullen wel gaan vertrekken, tenzij zij er inzitten voor de slechte prestaties van internationaal en de afnemende marge op de pakketten, 6 aug staan de Q2 resultaten alweer voor de deur :-(
  5. [verwijderd] 15 juni 2018 20:35
    quote:

    Hansbeleg schreef op 15 juni 2018 20:24:

    [...]

    Nee de UCOI aanpassen zullen ze nog wel even niet doen, alle mogelijke veranderingen moeten nog geïmplementeerd worden en nergens is de overname van Sandd al bevestigd, alleen maar door BeursWim maar ook die is nog met zichzelf aan het onderhandelen ;-)

    Nee ik ben al blij dat de post UCOI voor 2020 nu wat zekerder lijkt te zijn geworden. Dus meer kans op een hogere (normalere) koers.
    Postnl neemt even tijd om rustig alles te lezen maar consolidatie is eigenlijk nu wel zeker.

    Dit houdt ook in dat als er ooit nog iemand geïnteresseerd was in PostNL bij deze koers, waarin ik niet geloof want er is naast bpost nooit een serieus gerucht geweest, die nu wel snel zal moeten handelen. Hoewel het meest logisch is, heeft niemand gezegd dat PostNL de overnemende partij moet zijn bij consolidatie. Nogmaals, ik denk dat postnl/sandd meest logische is, maar voor de dromers onder ons, valt er nog genoeg te fantaseren. We weten eigenlijk nog steeds weinig.
  6. [verwijderd] 15 juni 2018 21:03
    Heb het advies van Oudeman gelezen. Echt topnieuws voor ons boys (and girls)! UPD blijft ongewijzigd, toegang voor cherry picking bedrijven moet worden aangepakt, samengaan PostNL en Sandd moet worden gefaciliteerd.

    Uiteraard moet allemaal nog worden geëffectueerd, maar het progressieve dividend is veilig is mijn mening. Obv 0,24-0,30 dividend en 5% rendement kun je dus denken aan regionen van EUR4,80-6,00.

    Voor de newbies, dividend van 0,30 is haalbaar aangezien rentekosten per 15 augustus wegvallen (aflossen GBP bond met TNT-miljoenen) en de pensioenlasten per 2019 fors lager zijn ivm vervallen top-up payment.

    Ik zou zeggen proost allemaal! En genieten maandag!
  7. [verwijderd] 15 juni 2018 21:20
    quote:

    lucky14 schreef op 15 juni 2018 18:13:

    Het wordt consolideren en geen Cherry picking!!

    In haar advies noemt Oudeman de volgende punten. De UPD zou voor de
    komende jaren op het huidige serviceniveau moeten worden gehandhaafd. Er is
    volgens Oudeman duidelijk nog behoefte aan de diensten die onder de UPD vallen.
    Voorkomen zou verder moeten worden dat er sprake is of kan zijn van cherry
    picking door andere postvervoerders op de rendabele delen van de postmarkt. Dat
    ondergraaft de betaalbaarheid van de UPD. In dat kader adviseert Oudeman de
    toegangsregulering nog eens tegen het licht te houden en waar nodig aan te
    passen. Oudeman merkt in haar advies op dat in toenemende mate samenwerking
    plaatsvindt tussen kleine postvervoerders. Omdat grote postvervoerders
    beperkingen ervaren in hun mogelijkheden voor samenwerking, adviseert zij de
    regelgeving zodanig aan te passen dat belemmeringen worden weggenomen.
    Oudeman constateert verder dat een consolidatie van de landelijke netwerken van
    de twee grote postbedrijven in Nederland de enige optie is die een betaalbare UPD
    voor de komende jaren veiligstelt. Zij adviseert, in geval deze postbedrijven tot
    een dergelijke consolidatie zouden willen overgaan, een dergelijke route vanuit de
    overheid waar mogelijk te ondersteunen. Ook vraagt Oudeman aandacht om de
    regelgeving relevant te houden en aan te passen aan ontwikkelende
    consumentenbehoeften. Tenslotte adviseert Oudeman dat er aandacht moet
    komen voor een gelijk speelveld op arbeidsvoorwaarden in een bredere
    bezorgmarkt. Vooralsnog acht Oudeman het verstandig om de 80%-regeling te
    handhaven.

    Exact. Pensioenfondsen u kunt weer instappen! Mooi dividendrendement.
  8. Geert07 15 juni 2018 21:25
    Ik vind dat Herna het politieke spel prima heeft gespeeld. Hier op het forum werd ze vaak met de grond gelijk gemaakt, maar deze uitkomst is waar we op hoopten. Ik zit in Post.nl sinds de afstraffing eerder dit jaar met een batterij calls long (3,50 dec 2019)en puts short (3,00 dec 2019). Hopelijk wordt de stijgende lijn nu ingezet.
  9. Willier 15 juni 2018 22:36
    Hoop goed nieuws vandaag. Mooi we willen allemaal graag wat verdienen. Wat ook positief is dat je steeds vaker PostNL bezorgers maaltijden ziet bezorgen. Bij navraag blijkt het te gaan om maaltijdservice.nl en kantenklaarmaaltijden.nl.
    Ik denk dat hier nog veel uit is te halen in de toekomst??
  10. forum rang 4 BW2017 15 juni 2018 22:50
    quote:

    I-trader schreef op 15 juni 2018 22:43:

    hoop goed nieuws , dat is niet te ontkennen.
    maar waar komen we daar maandag mee ?
    niemand weet dit , koersstijging? heel erg waarschijnlijk , maar waar komen we uit ?
    3,30€ is ook stijging...
    voetjes op de grond en realistisch blijven,...
    good luck aan allen!
    3,40/3,50 moet kunnen lijkt mij
3.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links