Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,575 25 apr 2024 17:35
  • -0,155 (-2,71%) Dagrange 5,505 - 5,725
  • 419.134 Gem. (3M) 324,5K

TomTom april doet wat hij wil

3.047 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 153 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ketchup 12 april 2018 09:21

    @ tatje, lees het als volgt

    bij een verandering van controle heeft de RVC de mogelijkheid dat opties waar de RVB recht opheeft, dat deze per direct uitvoerbaar zijn mocht zulk een overgang van controle plaatsvinden, of gedurende een bepaalde periode die de RVC heeft bepaald na de controle, falende deze opties uit te voeren ( lees als af te roepen) dan zullen deze opties vervallen

    dus simpelweg, bij een change of control en bij toezegging van de RVC zijn alle uistaande opties direct uitvoerbaar of is er een wel bepaalde periode na deze change of control dat de opties uitvoerbaar zullen zijn, daarna vervallen ze

    dat gaat niet over jaren, doch over maanden, dat zal te maken hebben met de periode tussen de acceptatie van de overname , dus de acceptatie van de Koper, de de daarop volgende due diligence periode, bezwaren periode, allemaal zaken die afgewikkeld dienen te worden voordat de officiële transfer plaats gaat vinden

    wij hebben het over opties hé, jij schrijft er over als of het over hun aandelen pakket gaat

    daarom denk ik ook dat bij een overname door een Private Equity als een KKR bvb , ook de founders als die meegaan , is dat meer om de business verder te runnen, maar afscheid moeten nemen van hun aandelen, maar wel een earn out over jaren kunnen afdwingen, dus ook zij rekenen af op X prijs, maar indien de toko groeit de komende 5 jaar zoveel en zoveel winsten gaat laten zien, dan krijgen zij een aanpassing voor hun aandelenpakket van X euro per share.

    indien er een Koper gevonden kan worden waar de Founders daadwerkelijk hun 45% kunnen houden, dan denk ik eerder aan een Bosch of een Continental of een Garmin, die kennen de business door en door en zullen zeker bereid zijn tot extra compensatie of een share for the founders regelen in de nieuwe organisatie

    maar Private equity dat zijn money managers, dat zijn geen industriële beleidsmensen, die gaat het simpelweg om wat brengt de som der delen op over tijd en zoeken het juiste moment te kapitaliseren, die hebben geen interesse 10 of 15 jaar een business te runnen.

    zelf heb ik sterk het gevoel dat er enkel een vijandige oplossing mogelijk is wat voor verandering gaat zorgen en dat daar eventueel HG wel op kan inspelen door nu al met eventuele partners of overnemers om de tafel te gaan zitten en niet dadelijk met een barbaar.
  2. [verwijderd] 12 april 2018 09:30
    quote:

    RickBreda schreef op 12 april 2018 09:30:

    Ben ook benieuwd of het bericht van Reuters op korte termijn een vervolg krijgt.
    Ik denk persoonlijk van wel en het zou me niet verbazen als ze daags voor de AVA met een nieuw positief bericht komen.
    Misschien wel dusdanig dat de AVA niet meer hoeft door te gaan!?!
    Dat denk ik ook...voor de ava nog een bericht...van wie??
  3. forum rang 7 ketchup 12 april 2018 09:45

    BNP volgt TT niet meer voor hun analisten Exane, al 2 jaar niet meer
    de laatste aanpassing die ik lees over de sector is van Morgan, maar dat is een update over hun rapport van welke bedrijven zijn het beste gepositioneerd om te profiteren van de opkomende zelf-rijdende sector ( the companies positioned to benefit most from the self driving market )
    dat is een waslijst aan bedrijven van Big Tech to Car Inc tot delivery companies
    dat gaat van Google tot Tesla, van Intel tot Domino Pizza's

    namen staan erbij die ons allen bekend zijn Apple, Nvidia, Intel, MBLY, Tesla, veel auto fabrikanten, het Duitse trio, GM en Ford
    van alles staat er tussen maar geen TomTom
    en dat is niet dat ze TT niet kennen, want ze hebben na de verkoop van HERE door Nokia aan de Duitsers een geweldig rapport geschreven over TT, met een veel belovend blue-sky-scenario, ze vonden TT echt zeer goed gepositioneerd.

    Na Barcelona begonnen de eerste vragen, waarom TT niet wist te profiteren van deze enorme hype in de sector, ze kregen een belofte van HG dat hij zich realiseerde dat er een betere balans gevonden dient te worden tussen nu eenmaal de kortere horizon van aandeelhouders en de LT view van de company.
    Nu zijn ze afgehaakt TT een bedrijf met veel potentie, maar een povere belegging.
    denk wel dat Morgan nog terug gaat komen, maar dan als advies voor een overname/splitsen of verandering van bestuur, kijken of ik gelijk krijg, voor nu is het stil.
  4. [verwijderd] 12 april 2018 10:00
    @wies. Veelzeggend.
    Wakkie denkt aan de endgame.
    Omdat Goddijn wat geroepen heeft.
    Die Wakkie is een wijsNEUS. Denkt ie.
    Heeft net zo veel verstand van de business als die Amerikaanse senatoren van Facebook.
    Iemand dat gezien gisteren op het 8 uur journaal ??
    Mailen via whatsapp? Lol.
  5. Pieterbell 12 april 2018 10:05
    @VALEO (onze Helmonders): TEAMS UP WITH DOCOMO FOR CONNECTED CARS
    Cercle Finance - 09:43
    (CercleFinance.com) - Valeo has announced signing a partnership agreement with NTT Docomo, the leading mobile phone company in Japan, for the development and marketing of connectivity solutions for vehicles, as from 13 April.

    The agreement means that Valeo and Docomo will pool their expertise and respective solutions to offer telecommunication services and onboard equipment for connected cars.

    Both companies will particularly offer new generation mobility services (5G/Vehicle-to-everything), digital services for cars connected to a smartphone and enhanced controls of onboard equipment.

    Copyright (c) 2018 CercleFinance.com. All rights reserved.
  6. [verwijderd] 12 april 2018 10:06
    77.000 stukken in eerste uur. Zo laag heb ik nog nooit gezien. Die 3 stukken bij opening ook niet.

    Zou het vandaag gebeuren dan??
    Nog 2 handelsdagen na vandaag voor de ava, dus komt er nog wat voor de ava, vandaag grote kans daarvoor. Het komt dan als donderslag bij heldere hemel, wanneer niemand het verwacht.
  7. forum rang 7 tatje 12 april 2018 11:34
    Dit heb ik van horen zeggen.

    Als Taco als CFO van de RVB van Tom Tom op onze beleggers dag zegt, de founders halen Tom Tom niet van de beurs en er komt een overname en de RVB en de RVC blijven in functie en de founders brengen hun opbrengst van de Tom Tom overname in in het nieuwe Tom Tom, dan zijn er genoeg raakvlakken om over een case na te denken.
  8. [verwijderd] 12 april 2018 11:48
    quote:

    tatje schreef op 12 april 2018 11:34:

    Dit heb ik van horen zeggen.

    Als Taco als CFO van de RVB van Tom Tom op onze beleggers dag zegt, de founders halen Tom Tom niet van de beurs en er komt een overname en de RVB en de RVC blijven in functie en de founders brengen hun opbrengst van de Tom Tom overname in in het nieuwe Tom Tom, dan zijn er genoeg raakvlakken om over een case na te denken.
    Er komt een ovename? Heeft de cfo dat gezegd?
    Case?

    Leg het me uit in begrijpelijke taal.
3.047 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 153 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links