Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 62,100 2 mei 2024 12:48
  • -0,040 (-0,06%) Dagrange 61,740 - 62,300
  • 67.228 Gem. (3M) 429,1K

Akzo Nobel 2018

604 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 april 2018 17:08
    'Herkansing voor oude bekenden Akzo'

    Gepubliceerd op 6 apr 2018 om 16:55 | Views: 182

    Akzo Nobel 16:52
    77,78 +0,54 (+0,70%)

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Verfproducent AkzoNobel verkent zijn strategische mogelijkheden na de verkoop van de divisie Specialty Chemicals. Het is goed mogelijk dat onderhandelingen met de Amerikaanse verfproducent Axalta nieuw leven wordt ingeblazen. Ook PPG Industries, dat lange tijd probeerde Akzo in te lijven, zou weer een poging willen wagen. Dat zeggen bronnen uit de bankensector tegen nieuwswebsite Dealreporter.

    PPG Industries meldde zich vorig jaar met een grote zak geld op de stoep bij Akzo. Tot aan de rechter toe werd het defensieve gedrag van Akzo, dat niet overgenomen wenste te worden, bestreden. Het beleid bij Akzo ging op de schop, om beleggers tevreden te stellen. Door Akzo zelf gepromote gesprekken met branchegenoot Axalta over een fusie liepen daarna op niets uit.

    Akzo zelf wil volgens de bronnen niet door een buitenlandse partij worden overgenomen. Het concern zou volgens de berichten verschillende opties hebben voor eventuele transacties.
  2. Broer Konijn 6 april 2018 20:09
    CN van Nico Bakker

    Akzo Nobel - Hangen en wurgen
    Het koersverloop verdient geen schoonheidsprijs wat betreft trendmatigheid, maar het lukt de bulls wel om de koers ternauwernood boven de oplopende gemiddelde lijn te houden. Maar houden ze stand? Met de swingteller in een magere minstand en de RSI op de 50-lijn wordt
    het de komende weken een kwestie van breken of draaien. Kleurbekennen op of onder de SMA lijn, hervatting uptrend of breakout beweging, dat zijn de opties. Deze week lijken de bulls te willen kiezen voor het hervatten van de uptrend.
    Lastige overgangsfase, dus enige terughoudendheid is wel op zijn plaats
  3. forum rang 10 voda 9 april 2018 18:11
    Loonsverhoging en bonus voor Akzo-personeel

    Gepubliceerd op 9 apr 2018 om 16:45 | Views: 939

    Akzo Nobel 17:35
    78,06 +0,28 (+0,36%)

    ARNHEM (AFN) -Verfreus AkzoNobel stelt zijn medewerkers en die van de afgesplitste chemietak een loonsverhoging en een bonus in het vooruitzicht. Het bod werd maandag door Akzo gedaan. Het bedrijf zit momenteel met vakbonden om tafel om over een nieuwe cao te praten.

    Vakbonden zeiden van meet af aan dat werknemers van de verfreus zouden moeten meeprofiteren van de opbrengsten van de verkoop van de divisie Specialty Chemicals. Dat onderdeel is voor ruim 10 miljard euro verkocht aan investeerder Carlyle. Daar profiteren vooral de aandeelhouders van. De overname moet nog worden afgerond.

    Akzo wil de lonen per 1 juli met 2,5 procent verhogen. Een jaar later moet eenzelfde loonstap volgen. Medewerkers van het afgesplitste Specialy Chemicals krijgen er ieder twee keer 3 procent bij. Een eenmalige bonus van 2000 euro voor Akzo-personeel wordt in juli van dit jaar uitgekeerd. Wordt aan bepaalde doelstellingen voldaan dit jaar, dan volgt een extra bonus van 500 euro.

    Bonus

    Het personeel van Specialty Chemicals krijgt in juli eenmalig een bonus van 2500 euro.

    Akzo zegt verder geen gehoor te kunnen geven aan de eisen op het gebied van pensioenen. Pensioenfonds APF had graag gezien dat er eenmalig 400 miljoen euro werd overgemaakt om daarmee de pensioenen te kunnen indexeren. Volgens Akzo is een dergelijke bijstorting niet volgens de boekhoudregels.

    Volgens het bedrijf is in 2005, in samenspraak met de bonden, besloten op het pensioenfonds op eigen benen te zetten. Met een kapitaalinjectie zou dit in feite weer ongedaan worden gemaakt, met ,,verstrekkende gevolgen voor de financiële positie en slagkracht van de onderneming", aldus Akzo.
  4. Broer Konijn 10 april 2018 11:05
    Nico PR Bakker? @TheDailyTurbo · 9 apr.

    ? Meer


    Nico PR Bakker heeft geretweet dieter van eis

    #AKZO stabiliseert boven de daily en weekly SMA rond 77,50, poging om noordwaarts te kruipen naar de 82 zone....

    Nico PR Bakker heeft toegevoegd,



    dieter van eis @dietervaneis
    @TheDailyTurbo Gaarne Akzo nu 78.08.........

    0 antwoorden 0 retweets 0 vind-ik-leuks

    ? Beantwoorden


    ? Retweeten





    Leuk

  5. forum rang 10 voda 10 april 2018 16:40
    Patstelling bonden en Akzo over pensioenen

    Gepubliceerd op 10 apr 2018 om 11:04 | Views: 843

    Akzo Nobel 16:17
    78,60 +0,54 (+0,69%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het geschil over pensioenen bij AkzoNobel tussen vakbonden en de leiding van het verfconcern zit muurvast. Bonden verwijten Akzo voorbij te gaan aan het probleem met de pensioenen, terwijl Akzo zegt gebonden te zijn aan afspraken uit 2005. Daardoor is het volgens het concern niet mogelijk om extra geld in het pensioenfonds te storten voor indexeringen van de uitkeringen.

    Voor indexeringen van de pensioenen is eenmalig een bedrag van 400 miljoen euro nodig. De bonden menen dat dit betaald kan worden uit de miljarden van de verkoop van de divisie Specialty Chemicals.

    Overleg op maandag liep op niets uit. Vertegenwoordigers van vakbonden CNV, FNV en VMHP wisten niet beter dan dat over de pensioenproblematiek zou worden gesproken. Akzo kwam daarentegen met een voorstel voor een nieuwe cao voor Akzo en de afgesplitste divisie Specialty Chemicals op de proppen. Het bedrijf voldeed daarmee aan een deel van de eisen van de werknemers. Die maakten voorafgaand aan de verkoop van de speciaalchemiedivisie bekend zich zorgen te maken over pensioenen, arbeidsvoorwaarden en werkgelegenheid.

    Een actiecomité met daarin vertegenwoordigers van de bonden roept medewerkers op informatie en standpunten te delen, om daarop vervolgacties te kunnen baseren. Vanaf volgende week worden concrete plannen gesmeed.
  6. forum rang 10 voda 12 april 2018 19:09
    Duur? Valt mee

    Het is zover. AkzoNobel is zijn chemietak kwijt en produceert nu evenals de grote Amerikaanse concurrenten alleen verf en coatings. Maar de inkt van het contract rond de verkoop van de chemietak aan het Amerikaanse Carlyle is nog niet opgedroogd, of daar komen al de geruchten. Histor-fabrikant PPG zou zich weer warm lopen om het afgeslankte AkzoNobel (Sikkens, Flexa) in te lijven. Sommige analisten spreken van een hapklare brok.

    Mocht PPG opnieuw een poging wagen Akzo binnen te hengelen, dan wordt de vis wel duur betaald, zo lijkt het. Neem bijvoorbeeld de veel gebruikte koerswinstverhouding, de koers van het aandeel gedeeld door de nettowinst per aandeel. Deze ratio geeft aan in hoeveel jaren de koper de betaalde prijs per aandeel via het nettoresultaat van de nieuwe aanwinst kan terugverdienen. Die is bij AkzoNobel over 2017 bijna 25.

    Daarmee is AkzoNobel als aandeel duur. Het gemiddelde voor de AEX-bedrijven over 2017 staat op 15,5. Hoe zit het met de zogenoemde 'peers', waar Akzo zich graag mee vergelijkt? Dan blijkt AkzoNobel zich in goed gezelschap te bevinden. De koers-winstverhouding van de grootse verf- en coatingsfabrikant Sherwin-Williams is 28, die van Axalta is 28.

    En PPG? Die heeft een koers-winstverhouding van 19, fors lager dan die van Akzo. Zo bezien is het dan ook niet aannemelijk dat PPG nog belangstelling heeft, zeker omdat het een deel van de koopsom in eigen aandelen zal betalen, om niet te veel te hoeven lenen.

    Maar, zeggen de analisten, we kunnen beter naar een ander verhoudingsgetal kijken. Een getal dat gestoeld is op de operationele gang van zaken in plaats van op een boekhoudkundige winst. Veelal wordt de ondernemingswaarde genomen (beurswaarde plus nettoschuld) en wordt die gedeeld door het bruto bedrijfsresultaat (ebitda). Akzo kwam over 2017 - zonder zijn chemie wel te verstaan - uit op een ratio van 12,5 en PPG op 11,9. Dan is het verschil tussen Akzo en PPG al een stuk kleiner. Sherwin noteert overigens een 'multiple' van 20,2 en Axalta van 15,8.

    Nog een kanttekening. We gebruiken tot nu toe historische cijfers. Laten we uitgaan van de prognoses van analisten voor de ebitda in 2018 en 2019 Die druppelen nu voor AkzoNobel - zonder de chemietak - geleidelijk aan binnen.

    Nemen we het gemiddeld van prognoses van vijf analisten dan komen we op een ebitda van €1,32 mrd voor 2018 en €1,44 mrd in 2019. Dan wordt de multiple voor AkzoNobel lager. AkzoNobel scoort in 2018 een multiple van 11,2, precies even hoog als PPG. Voor 2019 wordt het beeld nog scherper: een multiple van 10,2 voor AkzoNobel en 10,6 voor PPG.

    Zo bezien is Akzo toch interessant voor PPG.
    Reageren? bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1249483/duur-valt-mee
604 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links