Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,970 3 mei 2024 17:35
  • -0,016 (-0,16%) Dagrange 9,958 - 10,220
  • 1.674.326 Gem. (3M) 1,9M

Info

3.568 Posts
Pagina: «« 1 ... 118 119 120 121 122 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 januari 2018 15:58
    KLM probeert staking te voorkomen

    Gepubliceerd op 5 jan 2018 om 12:24 | Views: 723

    Air France-KLM 15:36
    14,21 +0,18 (+1,28%)

    AMSTERDAM (AFN) - KLM doet een uiterste poging om stakingen op maandag te voorkomen. De luchtvaartmaatschappij overlegt momenteel met vakbond VNC, die nog wel met KLM wilde onderhandelen, over een nieuwe cao voor cabinepersoneel. KLM hoopt daarbij op een akkoord dat ook goed genoeg is voor leden van FNV Cabine.

    Die bond weigerde nog in overleg te gaan met KLM en kondigde voor maandag acties aan. FNV Cabine vertegenwoordigt ongeveer een vijfde van de stewards en stewardessen bij de luchtvaartmaatschappij. KLM blijft erbij dat de aankondiging van een 24-uursstaking door de bond ,,onredelijk en onverstandig" is.

    De bond protesteert tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen. Die eis moet volgen bestuurder Birte Nelen van FNV Cabine in zijn geheel van tafel. Gebeurt dat niet dan is in ,,geen geval" overleg mogelijk met de bond.

    Sinds september geen contact

    Volgens Nelen is al sinds september, toen leden van FNV Cabine in ruime meerderheid niet akkoord gingen met het bod van KLM, geen contact meer geweest met de maatschappij, anders dan een brief die door KLM is verstuurd.

    KLM zegt open te staan voor overleg over arbeidsvoorwaarden. FNV is daar naar eigen zeggen nooit meer voor benaderd. Zo lang het ,,chantagemiddel" van een steward of stewardess minder per vlucht niet is geschrapt, heeft dat volgens Nelen ook geen zin.

    KLM denkt dat ook bij acties op maandag vrijwel alle vluchten uitgevoerd kunnen worden. Reizigers worden zo snel als mogelijk geïnformeerd over eventuele annuleringen en vertragingen. Ook staat KLM zijn klanten bij met het omboeken van vluchten.
  2. forum rang 10 voda 9 januari 2018 16:18
    Air France-KLM vervoert meer passagiers in december
    Ook vrachtvervoer verbeterd.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in december meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder aantrekken. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag voorbeurs.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 7,4 miljoen passagiers, een stijging van 2,6 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 3,4 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 2,7 procent toe, waardoor de bezettingsgraad opliep met 0,7 procentpunt naar 86,1 procent.

    Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 2,8 procent naar 0,8 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in december op 88,5, procent, een stijging van 4,3 procentpunt.

    Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in december, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 2,9 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 5,3 procent en de beladingsgraad daalde met 1,5 procentpunt naar 62,5 procent.

    Het aandeel Air France-KLM sloot maandag 1,7 procent lager op 14,30 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 11 januari 2018 16:15
    Delta Air Lines boekt lagere winst op hogere omzet
    Luchtvaartmaatschappij verwacht stijging van winst en omzet.

    (ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft in het vierde kwartaal van 2017 bij een hogere omzet toch een lagere nettowinst geboekt. Dit meldde de Amerikaanse joint venture partner van Air France-KLM donderdag voorbeurs.

    Delta behaalde in het afgelopen kwartaal op jaarbasis een 8,3 procent hogere omzet van 10,25 miljard dollar. De omzet uit passagiersvervoer steeg met 6,6 procent naar 8,50 miljard dollar en het vrachtvervoer leverde een 14,4 procent hogere omzet op van 200 miljoen dollar.

    De omzet op de trans-Atlantische route, waar Delta een joint venture heeft met Air France-KLM, steeg met 9,0 procent tot 1,18 miljard dollar.

    Het operationeel resultaat voor belastingen steeg bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij licht van 862 miljoen naar 1,09 miljard dollar, ondanks een kostenpost van 60 miljoen dollar door schade na een grote stroomstoring op de hubluchthaven in Atlanta en de storm Benji.

    Onder de streep daalde de nettowinst van 622 miljoen naar 572 miljoen dollar. Daarbij daalde de aangepaste winst per aandeel van 0,84 naar 0,80 dollar.

    Outlook

    Voor het eerste kwartaal van dit jaar rekent Delta op een operationele marge van 6 tot 8 procent en een winst per aandeel van 0,60 tot 0,80 dollar. Voor de omzet wordt een stijging van 2,5 tot 4,5 procent voorzien.

    "Vooruitkijkend naar 2018 verwachten we een solide winstgroei, omzetstijging, een verbeterde kostenbasis en verdere integratie van ons internationale partnernetwerk. Als gevolg hiervan en door belastinghervormingen kunnen we de verwachting voor de winst per aandeel verhogen naar 6,35 tot 6,70 dollar per aandeel", zei CEO Ed Bastian in een toelichting.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Delta Air Lines donderdag 2,5 procent hoger op 55,86 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 11 januari 2018 16:24
    Air France-KLM werkt aan nieuw strategisch plan - media
    Plannen voor winstgroei in juni onthuld.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM zal in juni een nieuw strategisch plan voor een periode van vijf jaar presenteren. Dit zei CEO Jean-Marc Janaillac woensdag tijdens een nieuwjaarsreceptie. Dit schreef De Telegraaf.

    "We willen de weg omhoog vinden naar blijvende winstgevende groei, zo zei de topman volgens de krant.

    "We zijn er nog niet", voegde president-directeur Pieter Elbers van KLM toe, en dit jaar moet volgens de topman duidelijk worden "hoe we het gaan doen".

    Volgens Janaillac zijn de marktomstandigheden op de middellange termijn onzeker, vooral vanwege de onvoorspelbaarheid van de ontwikkeling van de olieprijs. Brandstof is goed voor circa een derde van de kosten van Air France-KLM.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 11 januari 2018 16:29
    'AF-KLM toch geïnteresseerd in Alitalia'

    Gepubliceerd op 11 jan 2018 om 08:21 | Views: 1.718

    Air France-KLM 16:09
    13,24 -0,46 (-3,36%)

    MILAAN (AFN) - Air France-KLM mengt zich mogelijk alsnog in de overnamestrijd rond zijn failliete Italiaanse branchegenoot Alitalia. Volgens de krant Il Sole 24 Ore zou de luchtvaartgroep daarbij samen optrekken met de Britse prijsvechter easyJet. Bronnen gaf het zakenblad niet prijs. Een woordvoerster van Air France-KLM gaf desgevraagd geen commentaar.

    Air France-KLM was in 2009 al eens betrokken bij een doorstart van Alitalia maar beleefde weinig plezier aan die investering. Het Italiaanse bedrijf bleef verlies op verlies stapelen. Toen het opnieuw met de pet rond moest bij de aandeelhouders, besloot het Frans-Nederlandse bedrijf niet langer mee te doen en zijn belang te laten verwateren.

    Etihad Airways sprong in het gat, maar wist Alitalia evenmin op de rails te krijgen. Het bedrijf uit Abu Dhabi trok zich vorig jaar terug als geldschieter, waarna Alitalia failliet ging. Sindsdien wordt gezocht naar een koper. Belangrijkste gegadigde zou de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa zijn.

    Samenwerking

    Tot dusver hield Air France-KLM zich afzijdig in de strijd om Alitalia. ,,Geen interesse'', zei topman Jean-Marc Janaillac afgelopen najaar. Toch kan ook Air France-KLM niet om het grote belang van de Italiaanse markt heen. Niet voor niets maakt Alitalia nog altijd deel uit van het samenwerkingsverband dat de groep heeft met Delta Air Lines voor vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten.

    De Amerikaanse samenwerkingspartner, die sinds vorige zomer ook aandeelhouder is van Air France-KLM, zou volgens Il Sole 24 Ore een sleutelrol kunnen spelen bij de financiering van een eventueel bod. Haast is wel geboden want de Italiaanse overheid wil naar verluidt dat nog deze maand een knoop wordt doorgehakt over de toekomst van de nationale luchtvaartmaatschappij.

    Air France-KLM staat er mede dankzij de investering door Delta financieel een stuk beter voor dan een paar jaar geleden, maar staat nog altijd onder druk om zijn marges te verbeteren. Die blijven met name in Frankrijk een stuk lager dan bijvoorbeeld bij concurrenten als Lufthansa en IAG. In juni presenteert het bedrijf een nieuwe strategie voor de komende vijf jaar.
  6. forum rang 10 voda 12 januari 2018 13:01
    Cao voor cabinepersoneel KLM goedgekeurd

    Gepubliceerd op 12 jan 2018 om 07:48 | Views: 402

    Air France-KLM 12:40
    13,41 +0,10 (+0,71%)

    AMSTELVEEN (AFN) - De ledenraad van de vakbond voor cabinepersoneel VNC bij KLM heeft ingestemd met het akkoord voor een nieuwe cao. Dat akkoord bestaat onder meer uit een loonsverhoging van 3,5 procent in drie fases en het terugdraaien van de maatregel waarbij op langere vluchten een deel van de reis met een bemanningslid minder wordt gewerkt.

    Eerder werd al een principeakkoord gesloten tussen VNC en KLM. ,,Vanzelfsprekend ben ik blij dat de ledenraad van VNC heeft ingestemd met het bereikte onderhandelingsakkoord. Nu kunnen we verder bouwen met elkaar'', verklaarde KLM-topman Pieter Elbers.

    De bij het cabinepersoneel veel kleinere bond FNV Luchtvaart zal de nieuwe cao met een negatief advies voorleggen aan de leden, zo kondigde het aan. Verwacht wordt dat de stemming eind januari is afgerond.

    Bezuiniging

    Cao-onderhandelaar Birte Nelen van FNV was eerder deze week al erg kritisch over het akkoord van VNC en KLM. ,,Als je kijkt naar het aantal cabinemedewerkers op lange vluchten, dan valt direct op dat de bezuiniging niet van tafel is. Er is ook geen sprake van de door ons voorgestelde evenwichtige verdeling van de lusten en de lasten onder de verschillende functies aan boord", stelde Nelen.

    Toch werd de 24-uursstaking die FNV voor afgelopen maandag had aangekondigd toen op het laatste moment afgeblazen. Dat deed de bond naar eigen zeggen om ,,verwarring onder het personeel en daarmee discussie en misverstanden over de noodzaak tot staken'' te voorkomen.
  7. forum rang 10 voda 17 januari 2018 14:47
    KLM annuleert 228 vluchten vanwege storm

    CODE ORANJE
    Vanwege de verwachte heftige storm morgen schrapt luchtvaartmaatschappij KLM uit voorzorg 228 Europese vluchten van en naar Schiphol. Ook worden er gedurende de dag vertragingen verwacht. Het KNMI heeft code oranje afgegeven.

    Simone van Zwienen 17-01-18, 13:47 Laatste update: 14:42

    De storm zorgt ervoor dat er minder banen kunnen worden gebruikt op luchthaven Schiphol. Vanwege de harde wind kunnen vliegtuigen morgen tussen 10.00 en 12.00 uur niet landen of opstijgen.

    De passagiers worden geïnformeerd en hun vluchten worden omgeboekt. KLM raadt passagiers aan om KLM.com goed in de gaten te houden voor de meest actuele vertrek- en aankomstinformatie.

    Schiphol heeft nog geen meldingen van geannuleerde vluchten binnen gekregen van andere luchtvaartmaatschappijen. ,,Dat betekent niet dat dat niet nog kan komen", waarschuwt woordvoerder Paul Weber van Schiphol. ,,Het is vooral een Europese storm, internationale vluchten zullen weinig hinder ondervinden."

    Ook andere instanties treffen voorbereidingen. Zo maakt Prorail samen met andere spoorpartijen de afweging te maken welke maatregelen noodzakelijk zijn voor 'een betrouwbare en veilige treindienst'. ,,We hebben sowieso extra ploegen achter de hand. Met name omgevallen bomen en afgebroken takken zorgen voor problemen en gevaarlijke situaties als bovenleidingen, waar flink wat spanning op staat, getroffen worden", aldus woordvoerder Jaap Eikelboom.

    Later vanmiddag wordt bekend of er mogelijk minder treinen zullen rijden. ,,We zijn in ieder geval windklaar."

    Tweede storm van het jaar
    Met windstoten tot wel 130 kilometer per uur aan de westkust trekt morgen de tweede storm van het jaar over het land. ,,De ontwikkeling van de stormdepressie neemt duidelijkere vormen aan. Zoals het er nu naar uit ziet trekt het stormveld vooral langs de westkust. Windkracht 9 of 10 is aan zee mogelijk tussen 9 en 14 uur", stelt meteoroloog Diana Woei van Weerplaza.

    Ook in de rest van het land gaat het flink waaien. Eerder was voor het hele land al code geel ingesteld, vanmiddag heeft het KNMI ook code oranje afgegeven.

    Volgens Woei gaat het er nog harder aan toe dan tijdens de storm op 3 januari. ,,De locatie is nu anders. Toen werd met name het Waddengebied getroffen, nu krijgt de westkust het voor de kiezen, en verder. Ook landinwaarts zal de storm feller zijn."

    Oppassen

    KNMI
    @KNMI
    Donderdag code oranje voor zeer zware #windstoten voor het zuidwesten, westen, midden en... www.knmi.nl

    Ook tijdens de ochtendspits kan men al hinder ondervinden van de zware windstoten. Een gebied met neerslag trekt dan van west naar oost over ons land. In het noordoosten is in de vroege ochtenduren kans op gladheid door sneeuw.

    De sneeuw gaat in de tweede helft van de ochtend over in regen, de gladheid verdwijnt dan weer. Ook de wind neemt in de loop van de middag geleidelijk af in kracht.

    www.ad.nl/binnenland/klm-annuleert-22...
  8. forum rang 10 voda 22 januari 2018 16:27
    Air France-KLM in gesprek met Alitalia over bod - media
    Vorige week ontkende Frans-Nederlandse maatschappij nog bod.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft afgelopen week gesprekken gevoerd met de Italiaanse luchtvaartmaatschappij over een eventuele overname. Dit schreef de Britse zakenkrant Financial Times zondag op basis van bronnen.

    Door de Italiaanse overheid aangewezen commissarissen zouden toplui van Air France-KLM in Parijs hebben ontmoet.

    Bij een overname van het noodlijdende Alitalia zou Air France-KLM mogelijk willen optrekken met prijsvechter easyJet, aldus Financial Times.

    Naast een eventueel bod van Air France-KLM noemde de zakenkrant interesse van het Duitse Lufthansa en private equity partij Cerberus Capital Management als meest kansrijk.

    Vorige week ontkende Air France-KLM nog via een summier persbericht dat het een bod zou hebben uitgebracht op Alitalia.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 25 januari 2018 16:32
    FNV geeft verlanglijst grondpersoneel KLM af

    Gepubliceerd op 25 jan 2018 om 14:35 | Views: 221

    Air France-KLM 16:12
    12,03 -0,28 (-2,28%)

    AMSTERDAM (AFN) - Vakbond FNV Luchtvaart heeft zijn wensenlijst voor grondpersoneel overhandigd aan de leiding van luchtvaartconcern KLM. Dit deed de bond vooruitlopend op de onderhandelingen over een nieuwe cao die binnenkort van start gaan. Het betreft een cao voor circa 14.500 medewerkers.

    De bond pleit onder meer voor een loonsverhoging van 3,5 procent met een minimum van 90 euro bruto per maand. Verder wil FNV, dat de verlanglijst naar eigen zeggen opmaakte in overleg met de achterban, een generatiepact en meer vaste banen.

    De ,,duizenden uitzendkrachten" bij KLM zijn een doorn in het oog van de vakbond. Deze werknemers zouden volgens FNV mee moeten delen in de winst die KLM maakt.
  10. Geschorst en weet niet waarom 25 januari 2018 21:07
    Luchtvaartmaatschappij AirFrance biedt vanaf 1 april een speciaal jongerenmenu tijdens lange vluchten. Voor 'maar' €13 euro krijg een jongeling een hamburger, chips, aardbeienyoghurt, een karameldonut en Haribosnoepjes.
    Volgens de marketeers van AirFrance vervult het 'My Fun Menu' de diepste wens van de tot nu toe veronachtzaamde categorie 13-tot-20-jarigen. "Het is een eigenzinnig en 'fun' aanbod, waar we volledig achter staan, en zeker geen junk food", laat AirFrance weten in Le Figaro. "De burger is gemaakt van Frans rundvlees, met Franse emmentaler en béarnaisesaus". De krant heeft het er moeilijk mee, maar vooruit, "we gaan niet op onze Franse culinaire poot spelen als de mondialisering van smaken ons bereikt heeft."
  11. forum rang 10 voda 26 januari 2018 20:27
    Loonsverhoging voor personeel Air France
    Grondpersoneel krijgt extra vergoeding.

    (ABM FN-Dow Jones)Personeel van Air France kan een salarisverhoging voor 2018 tegemoet zien van 1 procent en een extra loonsverhoging van 1,4 procent voor het grondpersoneel. Dit schreef persbureau AFP vrijdag op basis van bronnen binnen de vakbond.

    Daarmee is Air France ruimhartiger dan eerder deze week, toen het een algemene verhoging van 0,6 procent voorstelde en 1,0 procent voor het grondpersoneel.

    Van de voorgestelde 1 procent salarisverhoging zal 0,6 procent per 1 april gebeuren en nog eens 0,4 procent in oktober, zo meldden verschillende bonden aan AFP.

    Grondpersoneel krijgt een extra loonsverhoging om alle individuele regelingen te dekken, schreef het persbureau.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 29 januari 2018 18:13
    Air France kijkt toch naar budgetmarkt voor lange afstanden - media
    Strategische presentatie wijst naar snelle groei Norvegian.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France is van plan een prijsvechter te lanceren voor langeafstandsvluchten, gezien de snelle ontwikkeling in dat segment. Dat meldde de Franse krant La Tribune maandag.

    Het plan zou onderdeel zijn van de strategische plannen die dinsdag worden gepresenteerd aan de centrale ondernemingsraad en die zijn ingezien door de krant.

    De Franse divisie van Air France-KLM lanceerde twee maanden geleden zijn nieuwe merk Joon, wat erop duidde dat de keuze voor een budgetmaatschappij voor lange afstanden van tafel was. Het bestuur hamerde erop dat Joon misschien wel goedkoper zou zijn dan Air France, maar daarmee nog geen prijsvechter. Dat zou nu wel een optie zijn.

    Met name Norwegian Airlines timmert sterk aan de weg met het model en sectorgenoten zoals Level en Lufthansa's Eurowings hebben daarop snel gereageerd. Gezien de vlotte ontwikkelingen moet ook Air France "stelling nemen" op dit model, citeerde de Franse krant de strategische presentatie.

    De strategische koerswijzigingen kan leiden tot meer bezuinigingen, mogelijk op grondpersoneel en het gebruik van piloten, volgens La Tribune.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 31 januari 2018 16:57
    FNV-leden wijzen cao-voorstel KLM af

    Gepubliceerd op 31 jan 2018 om 09:01 | Views: 474

    Air France-KLM 16:32
    12,55 +0,31 (+2,53%)

    AMSTERDAM (AFN) - De leden van FNV Cabine hebben in meerderheid tegen een cao-bod gestemd waarover KLM eerder deze maand overeenstemming bereikte met de veel grotere vakbond VNC. FNV was van meet af aan kritisch over het voorstel en had het met een negatief advies voorgelegd aan de eigen achterban.

    Van de FNV-leden die hun stem hebben uitgebracht, is ruim 56 procent tegen het cao-voorstel. De vakbond beraadt zich nu op eventuele vervolgstappen. Eerder werd gedreigd met een staking, maar die werd afgeblazen toen VNC er wel uitkwam met KLM. De ledenraad van die vakbond heeft al ingestemd met het destijds bereikte akkoord.

    Omdat een nieuwe cao lang op zich liet wachten, besloot KLM anderhalf jaar geleden te snijden in de cabinebezetting op een deel van de verre vluchten. Op die manier kon het bedrijf toch de beoogde kostenbesparingen realiseren. Die maatregel stuitte op veel weerstand bij de bonden, die stiptheidsacties en korte werkonderbrekingen organiseerden.

    KLM benadrukt in een reactie dat VNC meer dan 70 procent van het cabinepersoneel vertegenwoordigt en FNV slechts 15 procent. Bovendien heeft volgens de luchtvaartmaatschappij slechts ,,een beperkte meerderheid'' van de FNV-leden tegen gestemd. ,,KLM hoopt dat FNV Cabine alsnog over zal gaan tot het tekenen van het cao-akkoord en we met elkaar een roerige periode achter ons kunnen laten.''
  14. forum rang 10 voda 8 februari 2018 16:25
    Air France vervoert meer passagiers
    Ook vrachtvervoer toegenomen in januari.

    (ABM FN-Dow Jones)Air France-KLM heeft in januari meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder aantrekken. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag voorbeurs.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 7,2 miljoen passagiers, een stijging van 5,8 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 5,4 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 4,3 procent toe, waardoor de bezettingsgraad opliep met 0,9 procentpunt naar 86,5 procent.

    Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 12,6 procent naar 0,8 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in januari op 89,5, procent, een stijging van 8,5 procentpunt.

    Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in januari, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 0,7 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 1,9 procent en de beladingsgraad daalde met 0,7 procentpunt naar 55,8 procent.

    Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag 1,3 procent lager op 11,55 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 8 februari 2018 16:39
    'Waarschuwingstekens bij AF-KLM'

    Gepubliceerd op 8 feb 2018 om 11:29 | Views: 2.430

    Air France-KLM 16:20
    10,98 -0,58 (-4,98%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De vervoerscijfers van Air France-KLM over januari zijn vrijwel zoals verwacht, maar in de statistieken zijn ook ,,waarschuwingstekens'' te zien. Dat constateren analisten van Bernstein.

    De marktvorsers wijzen onder meer op zwakkere bezettingsgraad op lange vluchten, de prijsdruk op Franse binnenlandse vluchten door concurrentie van easyJet en de verwachting dat de stijgende brandstofprijzen de winstgevendheid zullen raken. Het advies voor Air France-KLM staat op underperform.

    Air France-KLM noteerde donderdagochtend omstreeks 11.15 uur 4 procent lager op 11,01 euro. Daarmee was het aandeel de grootste daler in de MidKap.
  16. forum rang 10 voda 9 februari 2018 21:13
    Franse bonden roepen staking uit bij Air France

    Tien Franse bonden van bij Air France werkzaam personeel roepen voor 22 februari een staking uit om een forse verhoging van het loon af te dwingen. Dat melden vrijdag verschillende Franse media. De bonden bij de Franse tak van AirFrance-KLM eisen een algemene loonsverhoging in een keer van 6% ter compensatie van wat er de afgelopen zes jaar door inflatie verloren is gegaan.

    Onder andere drie betrokken bonden van de piloten, en twee bonden van het cabinepersoneel leggen deze eis op tafel. De directie van Air France biedt een verhoging van het loon met 0,6% in april en nog eens 0,4% in oktober.

    fd.nl/economie-politiek/1241251/frans...
  17. forum rang 10 voda 13 februari 2018 16:16
    Dreigende staking Transavia
    Vakbond informeert passagiers over mogelijke vertragingen.

    (ABM FN-Dow Jones)De vakbond van Nederlandse burgerluchtvaartpiloten, de VNV, dreigt met stakingen bij Transavia.

    De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers informeerde passagiers dinsdag op de drie Transavia-basissen, Schiphol, Eindhoven en Rotterdam-The Hague Airport, over het mogelijke schrappen van vluchten.

    De piloten eisen van Transavia, onderdeel van Air France-KLM, op een viertal punten overeenstemming te bereiken in de cao-onderhandelingen. Het gaat om stabielere roosters, meer grip op vrije tijd, een goede beroepsongeschiktheidsregeling en een volgens VNV "bescheiden" loonstijging.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 13 februari 2018 16:25
    'Verdere resultaatverbetering Air France-KLM'

    Gepubliceerd op 13 feb 2018 om 10:25 | Views: 1.311

    Air France-KLM 16:09
    10,25 +0,06 (+0,54%)

    AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM heeft ook in het vierde kwartaal de resultaten flink kunnen verbeteren. Dat is althans de verwachting van analisten die de luchtvaartgroep zelf heeft gepolst, vooruitlopend op de kwartaal- en jaarcijfers die vrijdag worden gepubliceerd.

    De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een groei van de omzet met 3,5 procent tot 6,3 miljard euro. Het operationeel resultaat stijgt naar verwachting naar 142 miljoen euro, van 94 miljoen euro een jaar eerder. Wel lopen op dat vlak de schattingen van de geraadpleegde analisten sterk uiteen.

    Air France-KLM kon afgelopen jaar voor het eerst in lange tijd profiteren van stijgende ticketprijzen. Het aantal vervoerde passagiers zat ook sterk in de lift, met name bij KLM en prijsvechter Transavia. In december maakte dochterbedrijf Joon de eerste vlucht. Die nieuw loot aan de boom moet ook in Frankrijk meer groei mogelijk gaan maken.

    Winst

    Over heel 2017 gaan de analisten uit van een omzet van 25,9 miljard euro, wat neer zou komen op een groei van ruim 4 procent. De operationele winst wordt geschat op ruim 1,5 miljard euro, bijna een derde meer dan in 2016. De operationele marge zou daarmee verbeteren van 4,2 procent naar circa 5,9 procent.

    Veel aandacht zal uitgaan naar de vooruitzichten die Air France-KLM schetst voor 2018. Vorige week meldde het bedrijf dat de ticketprijzen in januari weer onder druk zijn komen te staan, al gold dat vooral voor binnenlandse routes in Frankrijk. Ook de prestaties van Joon tot dusver zullen met belangstelling worden bekeken.
3.568 Posts
Pagina: «« 1 ... 118 119 120 121 122 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links