Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 62,140 30 apr 2024 17:35
  • +0,120 (+0,19%) Dagrange 61,740 - 62,220
  • 611.142 Gem. (3M) 429,1K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 370 371 372 373 374 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. investorben 13 november 2017 12:25
    Het "superdividend" van ongeveer € 4,- zit al lang ingeprijsd in de koers. Dus de koers zakt met ongeveer € 4,- als het aandeel Akzo 4 december ex-dividend genoteerd wordt bij overigens gelijkblijvende omstandigheden. De opties en de turbo's zullen ook met circa € 4,- worden aangepast.
    Hetzelfde zal gaan gebeuren als de chemicals verkocht worden. De grote gok is wat de verkoopprijs voor de chemicals wordt, of de waardering van de overblijvende verfdivisie dan niet veel te laag is of dat de verfdivisie toch ook voor een forse prijs overgenomen gaat worden.
    Ik doe om die reden, in navolging van Elliot, een beetje mee met die gok. Maar het blijft een gok die helemaal verkeerd kan uitpakken.
  2. forum rang 10 voda 15 november 2017 16:27
    AkzoNobel rondt investering in fabriek VS af

    Gepubliceerd op 15 nov 2017 om 10:28 | Views: 629

    Akzo Nobel 16:09
    77,52 -0,29 (-0,37%)

    AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft een investering van 10 miljoen dollar in een fabriek in de Verenigde Staten voltooid. Het gaat om de fabriek in LeMoyne, Alabama, voor de productie van sulfur derivatives.

    Met de uitbreiding wordt de jaarlijkse productie verhoogd met 20.000 ton. De fabriek is een belangrijke leverancier van essentiële ingrediënten voor verschillende markten.
  3. forum rang 10 voda 15 november 2017 20:39
    Grootste verfproducent ter wereld valt AkzoNobel aan in het winkelschap

    De grootste verfproducent ter wereld, het Amerikaanse Sherwin-Williams, opent de aanval op AkzoNobel op het Europese vasteland. Geen overnameplan zoals concurrent PPG dit voorjaar, maar een offensief in het winkelschap.

    Het bedrijf gaat met de introductie van het merk Valspar de concurrentie aan met andere verfmerken op het Europese vasteland. Het verfoffensief begint vrijdag in het Noord-Brabantse Best, in een filiaal van de Duitse bouwmarktketen Hornbach. Volgend jaar volgen de webshop en de andere dertien Hornbach-filialen in Nederland. Daarna gaat Valspar in de verkoop in alle negen landen in Europa waar Hornbach actief is.

    Foto: Bloomberg
    Concurrentie voor Flexa, Histor en Wijzonol

    'Er is een gat in de markt', zegt Harry Harrison, directeur marketing Consumer Brands Europe van Sherwin-Williams vanuit Londen. 'Qua aanbod van kleuren en wat betreft kwaliteit en service'. Hij doelt onder meer op de kleurscanner die Valspar gaat introduceren. Daarmee kan de winkelier de kleur van een door de klant meegebracht artikel identificeren en voor de gewenste verf ‘exact dezelfde kleurtint’ vaststellen. ‘Valspar is de enige in Europa die dit kan’, aldus Harrison. Het assortiment van Valspar kent 2,2 miljoen kleuren.

    Die concurrentie wordt scherp zichtbaar. Bij Hornbach — volgens Harrison blijft de keten de enige retailpartner voor Sherwin-Williams — komt Valspar in de schappen naast doe-het-zelfmerken als Flexa (AkzoNobel), Histor (PPG) en Wijzonol (Van Wijhe). Valspar gaat ook verf leveren voor 'professionals', waarmee het concurreert met verven als Sikkens (AkzoNobel) en Sigma (PPG).

    'Verf is voor ons een belangrijke productgroep en we proberen goede relaties te onderhouden met de verfleveranciers', zegt een woordvoerder van Hornbach. 'De klant wil dit merk erbij. Ook de professionele schilder maakt kenbaar bij ons te willen kopen. Dan is Valspar met zijn professionele lakken een aanwinst.'

    Vasteland Europa via Nederland
    Valspar is ook voor Sherwin-Williams een nieuwe aanwinst. Eerder dit jaar nam het verfconcern Valspar over, van een eveneens Amerikaanse verfproducent. Sherwin-Williams was bij de overname met zijn €10 mrd omzet tweeënhalf keer zo groot als Valspar.

    Valspar moet op het Europese vasteland 'een toonaangevend wijdverbreid merk' worden voor Sherwin-Williams. Dat lukt volgens marketingdirecteur Harrison het best via Nederland, hoewel Sherwin-Williams zijn lakken produceert in Duitsland, 'in de buurt van Frankfurt', en Hornbach een Duits concern is. ‘Consumenten in Nederland lopen vaak voorop als het gaat om trends, en zijn echte doe-het-zelvers', zegt hij. 'Ook staan ze meer open voor nieuwigheden.'
    Overigens heeft Sherwin-Williams een productie- en onderzoeksbedrijf in Hendrik Ido Ambacht. Daar maakt het bedrijf Eps met circa 50 mensen bestanddelen voor lakken.

    Verenigd Koninkrijk
    Valspar gaat al enkele jaren over de toonbank in het Verenigd Koninkrijk, waar het merk concurreert met Sherwin-Williams' eigen merk Ronsale, dat daar al dertig jaar wordt verkocht, en met Akzo’s merk Dulux. Sherwin-Williams heeft buiten Valspar nog niet zoveel merken in Europa. In Polen brengt het concern Altax op de markt.

    fd.nl/ondernemen/1227357/sherwin-will...
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 370 371 372 373 374 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links