Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 29,690 10 mei 2024 17:35
  • +0,230 (+0,78%) Dagrange 29,410 - 29,940
  • 2.401.556 Gem. (3M) 2,2M

Ahold-Delhaize naar de 26 euro in 2017.

17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 544 545 546 547 548 ... 867 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 september 2017 16:12
    7-9-2017 16:00:38

    Draghi weet euro niet omlaag te praten

    Voorzitter ECB weinig concreet over tijdstip taper-aankondiging.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank zal vermoedelijk in oktober een duidelijk beeld hebben van het toekomstige monetaire beleid van de centrale bank. Dit zei voorzitter Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit, waarbij het monetaire beleid ongewijzigd bleef.

    Concreter wilde Draghi het niet maken. De beslissing over wat er na december 2017 gebeurt met het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties ter waarde van 60 miljard euro valt in de herfst, aldus de centraal bankier, die verklaarde dat het bestuur van de ECB vandaag vooral sprak over de ontwikkeling van de groei, de inflatie en de sterkere euro.

    Draghi benadrukte dat het QE-programma ook verhoogd kan worden als de outlook verslechtert en wees opnieuw op de positieve effecten van het gevoerde beleid. Die boodschap was echter niet voldoende om de euro omlaag te krijgen. De munt steeg tijdens de persconferentie tot 1,2057 dollar, tegen 1,1980 voorafgaand aan het rentebesluit en 1,1918 donderdagochtend vroeg.

    De centraal bankier zei in zijn persconferentie dat hij in de regel geen commentaar geeft op actuele wisselkoersen. Hij wilde wel kwijt dat een referentiekoers van 1,18 dollar is gebruikt bij het bepalen van de nieuwe economische en inflatieramingen die donderdag bekend werden gemaakt.

    Draghi erkende dat de sterkere euro heeft geleid tot een verkrapping van de financiële omstandigheden, maar nog niet in dusdanige mate dat niet-financiële Europese bedrijven er last van hebben. Hij gaf ook toe dat de "meeste" bestuursleden van de centrale bank in augustus bezorgd waren over de euro, waar dat er in juli slechts "een paar" waren.

    Evenwel zijn wisselkoersen geen beleidsdoel van de ECB, benadrukte Draghi, hoewel de ontwikkeling van de euro wel van belang is voor de inflatieverwachtingen. De recente volatiliteit in de wisselkoers zorgt voor onduidelijkheid over de impact op de inflatievooruitzichten op de middellange termijn, volgens de centraal bankier.

    Inflatie komende jaren zwakker

    De impact van de sterkere euro en de lagere energieprijzen zullen met name rond de jaarwisseling duidelijker merkbaar worden in de inflatiecijfers, zei Draghi. Volgens hem was er binnen het uitvoerend bestuur "een brede ontevredenheid" over hoe de consumentenprijzen zich ontwikkelen, maar daar stond in het algemeen tegenover dat men er nog steeds vertrouwen in heeft dat de inflatie uiteindelijk weer aantrekt.

    De verwachte inflatie van 1,5 procent in 2017 bleef donderdag ongewijzigd ten opzichte van drie maanden geleden, maar voor 2018 en 2019 gingen de ramingen omlaag. Volgend jaar zakt de inflatie tot 1,2 procent, waar drie maanden geleden werd gerekend op een niveau van 1,3 procent. Het herstel in 2019 is met een verwachte stijging van de consumentenprijzen met 1,5 procent is ook minder sterk dan de inflatie van 1,6 procent waar de ECB in zijn vorige outlook nog van uit ging.

    Draghi zei in zijn toelichting dat de kerninflatie weliswaar gematigd aantrekt, maar dat er nog geen sprake is van een duurzame opwaartse trend. Op de middellange termijn zullen de consumentenprijzen dankzij de monetaire verruimingsmaatregelen van de ECB wel op gaan lopen, aldus de voorzitter.

    Meer groei

    De ECB liet zich donderdag wel positiever uit over de groeivooruitzichten voor dit jaar. De centrale bank verwacht dat de economie van de eurozone dit jaar met 2,2 procent groeit. In juni lag de raming nog op 1,9 procent. De verwachte groei in 2018 en 2019, van respectievelijk 1,8 en 1,7 procent, bleef ongewijzigd ten opzichte van de ramingen van drie maanden geleden.

    Beleid gehandhaafd

    De ECB handhaafde donderdag de belangrijkste rente op 0,00 procent, de depositorente op 0,40 procent negatief en de strafrente op 0,25 procent. Het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties ter waarde van 60 miljard euro bleef ook ongemoeid.

    Draghi kan euro niet stoppen

    Volgens handelaar Alex Lydall van Foenix Partners lijkt de markt het commentaar van Draghi vooral op te vatten als 'geen nieuws is goed nieuws'.

    "Het is duidelijk dat Draghi de boodschap uitdraagt dat er weinig nieuws te vertellen is, waardoor de markten redelijk positief blijven en de euro dus hoog."

    Volgens senior investment manager Patrick O'Donnell van Aberdeen Standard Investments is Draghi er donderdag louter in geslaagd de waardestijging van de euro iets te vertragen, maar zal hij de beweging naar boven niet tegen kunnen houden. "De ECB maakt zich duidelijk zorgen over de waardestijging van de euro, maar Draghi kan daar uiteindelijk weinig aan veranderen", aldus de marktvorser. "Helaas voor hem zijn de Amerikaanse dollar en het Britse pond momenteel niet geliefd bij beleggers dus zal de euro blijven stijgen. En het plan om in oktober aankondigingen te doen over QE was door de markt ingecalculeerd", aldus O'Donnell.

    Craig Erlam van Oanda wees erop dat Draghi niemand voor de gek kan houden en de markt er niet van heeft overtuigd dat de ECB 'dovish' is. Dat de euro weer wat is teruggezakt, tot circa 1,1990 na de persconferentie heeft dan ook vooral te maken met een technische weerstand, aldus de marktanalist.

    De Europese aandelenmarkten zijn donderdagmiddag goed blijven liggen tijdens de toelichting van Draghi, met een plus van rond een procent voor de Duitse DAX en een stijging van circa 0,3 procent voor de Stoxx Europe 600 index.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    September 07, 2017 10:00 ET (14:00 GMT)
  2. forum rang 6 gbakl 7 september 2017 17:08
    in oa. St Maarten een ECHTE ramp met veel wind en water.
    mensen plunderen de supermarkten en ergens kan ik wel begrijpen waarom
    want er is geen uitzicht op herstel.

    HIER zitten figuren mee te gluren en iets bevalt ze niet, dus moet er
    ingegrepen worden met wegpesten en knoppen indrukken.

    dan krijg je de reactie die je verdient.
    frustratie alom, alsof je speeltje is afgepakt door een vervelende buurjongen.
    Amazon.com, Inc. (AMZN)
    NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD

    980.30+12.50 (+1.28%)
    As of 11:06AM EDT. Market open.

17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 544 545 546 547 548 ... 867 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold of toch Abuy?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links