Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,256 10 mei 2024 17:35
  • +0,014 (+1,13%) Dagrange 1,235 - 1,285
  • 2.871.466 Gem. (3M) 2,2M

PostNL juli

1.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 64 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juli 2017 00:02
    vergeet niet dat er ook shorters posten hier ;-)

    Een ACM die in een krimpende markt krampachtig concurrentie wil behouden.... Daarom is henkie kamp bezig met een systeemwijziging om de draai naar postbezorging als een voorziening voor de NL burger te borgen. SANDD moet eruit, maar wil de hoofdprijs vangen. Tot die tijd lekker zieken via de Telegraaf. Kom op Kamp wees weer eens zo flinke jongen als toen je de bieding van bpost als een echte Corleone om zeep hielp...
  2. [verwijderd] 24 juli 2017 02:11
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 23 juli 2017 23:31:

    [...]

    Niet eerder dan bij de 3,30 en anders maar niet. Als de ACM een punt heeft gaat het om grote bedragen. Een boete van enkele tientallen miljoenen zit je al snel op als je uitrekent wat Sandd aan volume is kwijtgeraakt op zakelijk gebied. Als dat verlies aan volume aantoonbaar te wijten is aan postnl kun je de outlook wel weer voor jaren op je buik schrijven


    Dat onderzoek van de ACM loopt al jaren hoor. Maandag over 2 weken kan PostNL hierover bij de Q2 cijfers open kaart spelen... tot die tijd mogen ze geen koersgevoelige zaken communiceren.

    Uit de opening afgelopen vrijdag konden we eigenlijk opmaken dat het niet zo gek veel voorstelt (koers opende op -0,1%), echter vervolgens dook in de loop van de dag de AMX -1,5% naar beneden... en zo werd het ACM nieuws alsnog langzaam een koude douche in de loop van de dag op één van de slechts beursdagen van 2017, ook voor de beide indices.
  3. patrick 22 24 juli 2017 09:07
    Post NL hervat de dalende trend.
    Post NL bevestigt de neerwaartse trend nu de laatste koersbodem naar onderen wordt gebroken. We zien nog steeds neerwaarts potentieel. Er ligt steun rond 3,86 (bodem van 12 december 2016). Post NL heeft weerstand rond 4,27 (top van 11 juli).
    Na een doorbraak onder steun 3,86 wordt 3,20 het volgende neerwaartse koersdoel.
  4. [verwijderd] 24 juli 2017 09:21
    quote:

    Martijn van M schreef op 24 juli 2017 09:16:

    We kunnen hier lezen dat de kwestie rondom de ACM al weken heeft gespeeld (sinds een brief van 16 mei, zitting heeft 22 juni al plaatsgevonden):

    uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...
    Als ik de stukken goed lees speelt het al sinds 2014
  5. [verwijderd] 24 juli 2017 09:42
    quote:

    Accuboor schreef op 24 juli 2017 09:21:

    [...]
    Als ik de stukken goed lees speelt het al sinds 2014
    Volgens mij zelfs al sinds 2013 (de verwijzingen naar 2014 hebben enkel betrekking op de onderzoekswerkwijze van de ACM, er zitten verder enkel verwijzingen in naar Europese verdragen die in tussenliggende jaren werden gesloten):

    "2.2.
    Gedaagde is in 2013 ingesteld bij de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt (hierna: Iw), na een fusie van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de Onafhankelijke en Telecommunicatie Autoriteit en de Consumentenautoriteit. Gedaagde is aangewezen als toezichthouder op naleving van […] en de Mededingingswet (hierna: Mw). Tevens vervult gedaagde reguleringstaken op grond van […]."

    De ACM blijkt grondig te werk te zijn gegaan, maar heeft al wel erkend dat 80% van de gegevens waarover discussie was bij nader inzien toch niet nodig waren:

    "2.13.
    Het overleg tussen partijen heeft er toe geleid dat 80% van de documenten waarover partijen discussieerden alsnog buiten-de-reikwijdte zijn geplaatst. Ten aanzien van de resterende 20% van de door eiseres als buiten-de-reikwijdte geclaimde documenten zijn partijen het niet eens geworden. Dit betreft ongeveer […] documenten (hierna ook: de resterende documenten). Uitsluitend deze documenten vormen onderwerp van dit kort geding."

    De overige 20% betrof de kwestie in het geding:

    "4.2.
    Hoewel partijen uitvoerig stellingen hebben ingenomen over (onder meer) de onderlinge verhouding tussen partijen, de verschillende taken van gedaagde, de aanleiding van het onderzoek van gedaagde, de door haar opgestelde onderzoeksomschrijving, het verloop van het onderzoek tot nu toe, de tussen partijen tot heden gevoerde discussie over de gevorderde gegevens en de vraag of deze wel of geen onderdeel uit mogen maken van de onderzoeksdataset, is de discussie tussen partijen in dit geschil beperkt. Ter beoordeling aan de voorzieningenrechter ligt uitsluitend voor de vraag of de resterende documenten onderdeel uit mogen maken van de onderzoeksdataset (mede) gezien de wijze waarop gedaagde tot de samenstelling van de binnen-de-reikwijdte datasets is gekomen."

    uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...

    Kortom... het nieuws van vrijdag lijkt enigszins te zijn overtrokken; mogelijk zelfs een storm in een glas water in een kwestie die duidelijk al jaren speelt.

    Enfin, de toekomst moet dit verder gaan uitwijzen.
  6. [verwijderd] 24 juli 2017 09:56
    Aha... hier de bevestiging van mijn inschatting, Telegraaf meldt dat ook de analist van ING letterlijk aan een 'storm in een glas water' denkt t.a.v. het nieuws over de ACM van afgelopen vrijdag:

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-240717-050/Inva...

    'Inval PostNL storm in glas water'

    AMSTERDAM (AFN) - De berichtgeving over een inval door toezichthouder ACM bij PostNL in verband met een mededingingszaak was overdreven. Dat schrijft analist Marc Zwartsenburg van ING maandag, die niet verwacht dat het onderzoek uitmondt in een boete of zelfs maar in een officiële aanklacht.

    Het onderzoek heeft betrekking op het zogeheten Roofprijzendossier over de postzegelprijs en de zakelijke markt. De marktkenner verwacht niet dat het uitdraait op een boete, omdat de postzegelprijzen zijn vastgesteld in samenspraak met de ACM. ,,Daarom zouden we verbaasd zijn als dat achteraf zou worden aangemerkt als oneerlijke concurrentie."

    ING stelde wel vast dat het bericht in De Telegraaf negatief werd opgevat door de markt, vanwege de gevoelswaarde van de berichtgeving. De analist, die ING op zijn kooplijst heeft staan met een koersdoel van 5,75 euro, verwacht echter dat het aandeel zich herstelt van een koersdaling. Het aandeel stond maandag 0,2 procent in de plus op 3,93 euro.
  7. jaapaap 24 juli 2017 10:27
    Of de duvel er mee speelt, oef een negatief verhaal van oude zaken in de Telegraaf.
    Telegraaf = TMG eh TMG daar heeft J de M toch 30% van de aandelen van en is hij ook niet 5% of meer aandeelhouder van Post NL.
    Nee, het zal toch geen belangenverstrengeling zijn van het journaille van de Telegraaf om J de M een financiele oor wassing te geven, omdat hij zich niet achter het bod van Mediahuis heeft geschaard.

    Hallo Henkie, hallo ACM werk aan de winkel.

    De ING analist is niet de 1e de beste die uitermate bekend is met het Post NL dossier.
    Zoals eerder al een paar keer aangegeven,
    -wie begon de prijzenslag op de zakelijke markt
    -leven Sandd en ook een van Straten Post en andere de Post CAO na. Post NL wel.
    -wie heeft de openstelling van de postmarkt gedaan als enige in Europa, jaja de overheid.

    ACM ga eens controleren of alle postbedrijven in Nederland zich aan CAO,s ed houden en kom dan eens met een echt oordeel.
  8. forum rang 6 prinszicht 24 juli 2017 10:37
    Storm in een glas water van een analist die 5,75 als koersdoel heeft. Nu wil alles aannemen waardoor de koers omhoog gaat. Maar waar was dan die min 6 procent op gebaseerd? Of de hele rit van 4,65 naar 3,93? Nou ja, ook een koopmoment voor ING zelf met een potentieel rendement van 45 procent. Staan ze ergens genoteerd als groot aandeelhouders?
  9. Levy 24 juli 2017 10:43
    Veel bleekneusjes en onwetendheid op dit forum. Aandeel is zwaar ondergewaardeerd. Vergeet niet dat ome John in het aandeel zit, en die weet als geen ander hoe je geld moet maken.

    Vergeet ook niet dat BPost eind vorig jaar nog een bod deed op de toko van 5,75 en die Belgen zijn ook niet gek.

    Heb een pluk ingeslagen. Thanks guys!
  10. forum rang 6 prinszicht 24 juli 2017 14:02
    De analist van ING verwacht geen boetes en herstel. Niet vandaag zo het lijkt. Er zijn 35 centen vanaf na Kamp's opluchting rally met een toppie van 4,26. Vandaag staan we vast op een plus van 2 centen. Dus de financiële markten staan nog niet te juichen en houden de koers kort zodat er de rest van de week weer gesnoeid kan worden. Het heeft er alle schijn van dat we moeten wachten op q2. Waar de
    Meningen hier op het forum zijn verdeeld over de uitkomst. Mijn idee is dat ze de koers op een angstaanjagend niveau zetten van 3,70. En dat Herna op zoveel ingeprijsd slecht nieuws zich net weet te redden met iets betere cijfers. Herstelletje naar net onder de 4 of, in het meest gunstige geval, 4,18. Kan het spel daarna opnieuw beginnen.
  11. jaapaap 24 juli 2017 14:48
    Sandd belooft goedkopere postzegel

    Gepubliceerd op 30 jun 2017 om 07:01 |

    PostNL (14:23)

    3,940 +0,014 (+0,36%)

    APELDOORN (AFN) - Bezorgbedrijf Sandd denkt veel goedkoper post te kunnen ophalen en bezorgen bij consumenten dan PostNL. De postzegelprijs zou daardoor omlaag kunnen van 78 cent naar 55 cent. Directeur Ronald van de Laar bevestigde dat vrijdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

    PostNL verzorgt in Nederland de zogeheten universele postdienst (UPD). Het is daarbij verplicht een minimaal aantal brievenbussen aan te houden en op vijf dagen in de week post op te halen en te bezorgen. Op basis van de kosten die het daarvoor moet maken, bepaalt de overheid hoeveel een postzegel mag kosten.

    Die prijs is in een paar jaar tijd met meer dan driekwart omhoog gegaan. Van de Laar gelooft niets van het kostenplaatje dat PostNL schetst om dat te rechtvaardigen. De voormalige monopolist voert personeelskosten op die er niet zijn, stelt hij.

    ,,Wij kunnen het doen voor 55 cent per postzegel en dan zit er nog een marge op ook'', zei Van de Laar. Sandd heeft in november vorig jaar een plan voorgelegd aan minister Henk Kamp (Economische Zaken), maar ondanks herhaalde verzoeken nog geen reactie ontvangen, zei de topman.

    Een woordvoerder van Kamp liet weten Sandd wel degelijk antwoord heeft gekregen. Het ministerie is bezig met een onderzoek naar de postmarkt en de UPD. ,,Het voorstel van Sandd biedt in dit kader waardevolle informatie en wordt in deze analyse meegenomen. Dit heeft het ministerie ook eerder al mondeling aan het bedrijf toegelicht.''

    Hoewel PostNL de inhoud van de plannen van zijn rivaal niet kent, reageerde het bedrijf sceptisch. ,,Sandd lijkt te suggereren dat postbezorgers wel zonder fatsoenlijke cao, arbeidsovereenkomst en pensioenvoorziening zouden kunnen'', zei een woordvoerster. ,,PostNL ziet dat fundamenteel anders.''

    PostNL wees daarnaast op de belangrijke verplichtingen die bij de UPD horen, zoals het binnen 24 uur bezorgen van medische en rouwpost en het in stand houden van brievenbussen en postkantoren in heel Nederland. ,,Ook dat soort kosten zitten in de postzegelprijs, waar Sandd voor het snelle gewin maar even aan voorbij gaat.''
  12. jaapaap 24 juli 2017 14:55
    quote:

    prinszicht schreef op 24 juli 2017 10:37:

    Storm in een glas water van een analist die 5,75 als koersdoel heeft. Nu wil alles aannemen waardoor de koers omhoog gaat. Maar waar was dan die min 6 procent op gebaseerd? Of de hele rit van 4,65 naar 3,93? Nou ja, ook een koopmoment voor ING zelf met een potentieel rendement van 45 procent. Staan ze ergens genoteerd als groot aandeelhouders?
    ING is geen grootaandeelhouder, waarschijnlijk NN wel. Wel hebben ING en Post NL een gemeenschappelijk belang ieder voor 50% in Bruna.

    De organisatie van ING is dermate zo ingericht met enorme walls tussen diverse groepen binnen ING dat onze Donald jaloers zou worden op deze muren.

    zoals eerder aangegeven Marc Zwartsenburg is een zeer bekende analist en is zeer goed op de hoogte van het dossier en bedrijf Post NL. Aan zijn mening kan en mag waarde worden toegekend.

    Ja de voorspelling q2 en wat doet post heel 2017??

    winst per aandeel 75 cent
    dividend totaal 30 cent waarvan een interim van 10 cent en een slotdividend van 20 cent met naar ik hoop de keuze van stockdividend.
1.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 64 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links