Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: De weg omhoog

Langs de lijn:

  • De S&P 500 zet de beweging sterk door, na de uitbraak boven de neklijn van het perfect gevormde omgekeerde hoofd-schouderpatroon. Een terugtest in de komende week naar de 1.344 is nog mogelijk, maar de trend is sterk en opwaarts gericht richting de 1.420.


Klik op de grafiek voor een grote versie

  • Ook de Eurostoxx 50 brak gisteren boven de scherp dalende toppenlijn die deel uitmaakte van een omgekeerd hoofd-schouderpatroon.
  • De DAX staat op het punt de jaartop te breken en verder te versnellen
  • De Nasdaq rondde een dergelijk omkeerpatroon al eerder af en maakte ook nieuwe jaartoppen.


Klik op de grafiek voor een grote versie

AEX

Hoe achter blijft onze AEX bij al dit geweld! Wel lijkt een nieuwe bodem gemaakt net boven 357. Hiermee is de kans op opvulling van de gap tussen 354,80 en 356,10 verder geslonken. Ik ga daar niet meer vanuit. Eerste richtpunt is het 50-daags gemiddelde van 363,15 daarboven liggen nog de gap tussen 365,60 en 366,30 en de belangrijke 371.

Een beweging daarboven luidt een volgende fase in naar 400, mijn richtpunt voor de komende maanden. Onmogelijk? Zeker niet, de trend is opwaarts en er zijn veel overeenkomsten met  november 2010. Een gap-vulling rond 366 zit er misschien zelfs deze week nog in, waarna volgende week de 371 in beeld kan komen.

Als ik kijk naar de technische indicatoren heeft zowel de MACD als de RSI recent een hogere bodem (boven de maart-bodem) gevormd. Vandaag zou wel het signaal (positieve crossing) vanuit de MACD kunnen klinken.


Klik op de grafiek voor een grote versie


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Bas Heijink

Auteur:

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. TA Arcelor Mittal: Buy the dip
  2. TA: Bedankt!
  3. TA: Van lang naar kort

Gerelateerd

Reacties

170 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 28 april 2011 09:18
    Gevaar schuilt hem erin dat wanneer de VS nu iets gaat corrigeren over de stijging van de afgelopen 2 weken de AEX weer 2 keer zo hard omlaag gedrukt wordt. Het is inderdaad een blamage!!

    Vind het nog te vroeg om te roepen dat er nu een bodem op 357 staat. We hebben vrijdag en maandag nog wat divident voor de boeg en wanneer er keer op keer 1 fonds in staat is om als een anker aan een varend schip te hangen zie ik de AEX, wanneer de VS zou corrigeren in een golfje 4, mogelijk nog een keer naar de 350 gaan.
    Ik blijf echter volhouden dat de AEX het puntenverlies binnenkort goed zou moeten maken.... wachten is op het kantelpunt.

    Koersdoel voor de S&P 1400-1450 voor de komende tijd blijft staan.
  2. [verwijderd] 28 april 2011 09:25

    Beste Bas,
    Ik zou je willen vragen om regelmatiger analyses te geven over andere indexen. En dan bedoel ik wekelijks. Ik krijg steeds meer de indruk dat die AEX door het kleine aantal fondsen te gevoelig is voor tegenvallers bij een bedrijf. Nu lijkt het wel dat deze index niet echt meegaat in een positieve trend, maar wel ALTIJD meegaat in een negatieve trend. Ik zou prijs stellen op jouw reactie. Groet, Eddie
  3. kolenboer 28 april 2011 09:27
    Longs verkocht. Op de euro heb ik een superrendement, meer dan 70% in 2 dagen. Doe maar even niks op de AEX maar ik ben er van 99% van overtuigd dat we gaan dalen.

    @eddy:

    Ik schreef lariekoek gisteren, ik sta er nu sinds gisteren nog meer achter mijn uitspraken:

    Zie hier, ik ben zowaar niet de enige:

    finance.townhall.com/columnists/philg...

    en nog 1:

    www.bearmarketinvestments.com/paul-fa...

    en nog 1:

    www.bullionmark.com.au/gold-research/...

    Op naar de 2 dollar in een euro.
  4. [verwijderd] 28 april 2011 09:33
    quote:

    keesvankees schreef op 28 april 2011 09:19:

    AEX is een lachertje, manipuleren is gewoon te eenvoudig.
    Niet meer geloofwaardig , kijk over de grens naar een mooie en gezonde beurs.DAX!! vergeet Amsterdam.Laat je niet langer voor de gek houden.
    Inderdaad. Op DAX gaat SAP onderuit maar toch staat hij mooi in de plus. Het lijkt of echt funds de AEX gewoon misbruiken. Ik vind dat er iets moet gebeuren, dit is gewoon belachelijk.

    Ben toch wel blij met longs op DAX. Gisterenmiddag gekocht en nu al 5% rendement
  5. [verwijderd] 28 april 2011 09:34
    quote:

    Five Aces schreef op 28 april 2011 09:26:

    Is ook de reden dat ik tegenwoordig 50% AEX en 50% DAX zit. Dan profiteer je er tenminste nog iets van mee in de huidge situatie. Maar goed een paar weken geleden was de AEX steeds de beste index dus je weet het toch niet.
    Goeie tip Five Aces, ga ik ook doen. Weet jij een site waar goede analyses gegeven worden over de DAX?
  6. kolenboer 28 april 2011 09:34
    quote:

    retsok schreef op 28 april 2011 09:09:

    Verkoop Verkoop uw aandelen.
    eens, 100% eens.

    Dat was toch geen goed nieuws gisteren? Slechter nieuws was er bijna niet te bedenken. Voor mij was het goed, ik importeer uit de VS. Maar owee als je een exporterend land bent. Dat kost je knaken en niet zo'n beetje ook.

    De show gisteren onderstreept maar weer eens hoe overduidelijk de VS aan de rand van de afgrond staat. Zonder gedrukt FED geld kan het niet meer normaal functioneren.

    Op naar de 2 dollar in een euro en binnen enkele jaren 10 dollar in een euro.
170 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.