Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: "Gewoon blijven zitten"

Liveblog: "Gewoon blijven zitten"

Update 16:15 uur: +4% in 2020

Reuters hield vandaag een poll onder beleggingsstrategen, waaruit blijkt dat zij denken dat de S&P500 volgend jaar met 4% omhoog gaat. Aandelen zullen volgens hen profiteren van het stimulerende beleid van centrale banken en aantrekkende winsten van bedrijven.

Toch wordt het volgens de goeroes geen fantastisch jaar. Onlogisch is dat niet, omdat de beurzen dit jaar keihard zijn opgelopen.


Update 15:20 uur: Vertrouwen CEO's zakt

We zien een opvallend verschil tussen het vertrouwen van Amerikaanse consumenten en ceo's. Daar waar Joe Sixpack er volop vertrouwen in heeft, zijn CEO's juist pessimistisch gestemd. We moeten wel toegeven dat CEO's sowieso wat chagrijner zijn dan de gewone man.


Update 14:40 uur: meevallende macro's

Zojuist kwamen er een aantal macro's langs en die vielen over het algemeen mee. Met name het cijfer over de orders voor duurzame goederen in oktober (+0,6% vs -0,8% verwacht) was een welkome verrassing.  Ook groeide de Amerikaanse economie in het derde kwartaal harder dan verwacht.

Er rolde een plus van 2,1% uit de bus, waar analisten rekenden op 1,9%. Let op! het is een geannualiseerd cijfer, waardoor we het percentage door vier moeten delen om de kwartaal-op-kwartaaltoename te berekenen. Op kwartaalbasis groeide de Amerikaanse economie dus met 0,5%.

Tot slot vielen de jobless claims iets lager uit dan verwacht. Vorige week vroegen er in Amerika namelijk 213.000 mensen voor het eerst een werkloosheidsuitkering aan.

Het is echter allemaal niet genoeg om de beurs extra omhoog te stuwen. Momenteel koerst de AEX 0,2% hoger en dat is slechts één puntje beneden de 600.


Update 14:25 uur: Open deur

ECB-voorzitter Christine Lagarde trapt alvast een open deur in. 


Update 14:10 uur: Weinig beweging

Vandaag vliegen de nulletjes ons om de oren. De onderstaande grafiek bewijst dat deze dag niet op zichzelf staat. Dit is onder andere het gevolg van het verruimende beleid van centrale banken. Prachtig voor aandelenbeleggers, maar een ramp voor market watchers zoals ik.


Update 14:00 uur: Altice

Het aandeel Altice (-2,3%) maakt een deel van het ochtendverlies goed. De kabelaar krijgt een steuntje in de rug van de analisten van HSBC die het koersdoel met €1 verhogen naar €5. De Brits-Aziatische zakenbank is daarmee redelijk conservatief.

De belangrijkste reden hiervoor is de gigantische schuldenberg van Altice. Analisten wijzen erop dat er waarschijnlijk activiteiten moeten worden afgestoten om de schulddoelstellingen te halen. Aangezien het nieuwe koersdoel 4% onder de huidige koers ligt, mogen we ons afvragen waarom er een houd-advies wordt afgegeven en geen verkoopadvies.


Update 13:50 uur: Fugro

Volgens de analisten van Tostrams is er ruimte voor een verdere stijging van het aandeel Fugro. Op dit moment koerst de bodemonderzoeker 0,1% hoger op €8,47.


Update 13:45 uur: ABN Amro voorspelt

Volgens ABN Amro Mees Pierson is er reden voor meer optimisme dan voorheen. Dit omdat zij ervan uitgaan dat er komend jaar geen wereldwijde recessie komt. Aandelenbelangen kunnen worden uitgebreid, terwijl het geen gek idee is om obligatieposities iets af te bouwen.

De meest kansrijke beleggingssectoren zijn de gezondheids- en IT-sector. Deze bedrijfstakken blijven immers ook in tijden van lage economische groei goed renderen. ABN Amro Mees Pierson zegt er wel bij dat risico's niet van de baan zijn, aangezien de handelsoorlog nog altijd uit de hand kan lopen.

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Steven v. O. 27 november 2019 18:36
    Niels,

    Ik zie dat je de zinsnede dat de huidige marktomstandigheden OOK VOOR DAGHANDELAREN onmogelijk zijn hebt weggehaald.

    Waarschijnlijk omdat op deze site veel wijsneuzen rondlopen die beweren dat een lage volatiliteit wel goed handelbaar is...
    ... Dit is je reinste bullshit!

    Ik moet toegeven dat ik als indexhandelaar nu een zware achterstand heb, want volatiliteit zit nu in de fondsen. Maar op markten die geen meters maken valt weinig te profiteren.

    En dan spreek ik nog niet eens over de eenzijdigheid van bewegingen, want dit maakt van het hedgen (=risicomanagement) van trades een zelfmoordmachine.

    Dus ja, markten zijn niet alleen listig voor analisten, maar duidelijk ook voor traders
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links