Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Kansen

Daar is ie dan: de eerste daling van de AEX in 12 beursdagen. Na de sterke opmars vanaf dieptepunt 241 deze maand is dat niet verrassend. Zeker niet nadat de RSI-indicator overbought was geraakt met een stand boven 70.

Het exacte moment waarop de index een pas op de plaats maakt is altijd lastig te bepalen. Aan het positieve technische beeld brengt het geen schade toe. De trend wijst omhoog en idealiter blijft de correctie steken boven het oude weerstandsniveau rond 272.

Dat zou de nieuwe functie van het 272-niveau als steunpunt kracht bijzetten. Een diepere correctie baart ook nog geen zorgen, zolang deze maar hoger uitkomt dan 241.

Eerdere steunniveaus zijn 261 (hoogtepunt 1 juli) en 247 (200-daags gemiddelde). Kortom, alle reden om uit te gaan van een positief scenario, waarbij de correctie kansen biedt om op een lager niveau in te stappen.

Opkomende markten
Hetzelfde geldt voor de opkomende markten. Daar is ook een sterke verbetering in het technische beeld opgetreden, nadat het hoogtepunt van juni vorige week opwaarts is uitgenomen. Daarmee zijn alle regio's in de wereld uitgebroken. De opkomende markten laten daarmee samen met Azië, Amerika en Europa een sterk trendbeeld zien.

In verhouding tot bijvoorbeeld de AEX heb ik op de kortere termijn geen voorkeur meer voor opkomende markten. In het onderste deel van de tweede grafiek is namelijk een zijwaartse trend in de relatievesterktelijn zichtbaar en u ziet dat beide markten even sterk en in dezelfde richting bewegen.

Wel hebben opkomende markten een voorsprong, omdat de voorafgaande trend in de relatievesterktelijn opwaarts was gericht. Uiteindelijk is daarmee het meest waarschijnlijke scenario dat ze het leiderschap weer gaan oppakken. Op een wat langere termijn toch een voorkeur dus voor deze buitencategorie.


René van Mourik is partner bij Vlug, Davids & van Mourik. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Beide partners van Vlug, Davids & Van Mourik hebben geen posities in individiele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2009 11:01
    Ja dat waren nog eens tijden, toen kreeg je zelfs nog koopadviezen bij een AEX boven de 700!!
    Bij 195 kregen we het advies om voorlopig niet in te stappen!! Men kijkt erg naar de huizenmarkt terwijl het echte probleem bij de werkloosheid ligt. Veel bedrijven hebben nu hun winst op een aardig niveau weten te houden door veel personeel naar huis te sturen. Meer werklozen is minder uitgaven, is minder koopkracht, is minder productie, is minder verkoop, is minder omzet, is minder winst en wat als je dan geen personeel meer kunt ontslaan. Nee we zijn er nog niet mensen al loopt de beurs nog zo vooruit....succes allemaal.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links