Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Google heeft mooiste Skybox

Google heeft mooiste Skybox

Ja hoor, we hebben er weer één. Een overname van Google en u zal vast denken wat hebben ze nu weer voor hobbybedrijf gekocht, na een zelfrijdende auto, internetdragende luchtballonnnen, drones en robotica? Een bedrijf genaamd Skybox Imaging.

Google betaalt 500 miljoen dollar voor Skybox. Dat maakte de zoekgigant bekend op haar investor relations pagina. Eens kijken wat ze precies gekocht hebben. Skybox heeft datacenters, bouwt satelieten, maakt en registreert gedetailleerde beelden en high-definition (HD) video's van landschappen.

Dat Google dus het bedrijf koopt is niet eens zo vreemd. De onderneming kan, met haar real-time foto's en video's van hoge kwaliteit, een goede toevoeging zijn voor Google Maps en Google Earth. Maar het bedrijf zal niet alleen maar Google ondersteunen. Van de Skyboxwebsite

A few months ago, Skybox launched (literally) a new source of geospatial data: high-resolution, high-definition video of any point on Earth.  Combined with other geospatial content, Skybox video can create new and exciting value for business users.

Businesses can, for the first time, monitor a network of globally distributed assets with full-motion snapshots without needing to deploy an aircraft or field team.  The movement captured in these short video windows, up to 90 seconds in length, yields unique insights that improve operational decisions.

Wilt u liever zien wat Skybox doet in plaats van die ingewikkelde technische verhalen? Dat gaan we regelen. Even geduld of doorspoelen tot 0:19 seconden.

 

 

Vanaf hier begint het voor de liefhebbers van privacy eng te worden.

 

 

 

Skybox zelf is ook erg thrilled met Google als nieuwe eigenaar zo is te lezen op de website.

 

 

Nee, het lijkt geen hobby-overname diet keer van Google.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. jrxs4all 11 juni 2014 15:10
    quote:

    WijHetVolk schreef op 11 juni 2014 14:25:

    Met een muisklik kun zelfs het aantal auto's in een bepaald gebied tellen!!!!
    Als dit een global systeem is kun je zelfs je vreemdgaande vrouw tracken, zelf wel een beetje voorzichtiger worden denk ik...:-))
    De filmpjes duren maximaal 90 seconden, dus dat zal nog wel meevallen.

    De reden daarvan zal wel zijn dat deze omlopende satelliet een erg hoge snelheid heeft ten opzichte van de grond.

    Voortdurend hetzelfde stuk grond in beeld houden betekent dan dat de camera moet draaien, maar dat heeft gezien de snelheid van de satelliet dus een grens van ongeveer 90 seconden. Dan is ie echt weg.
  2. jrxs4all 11 juni 2014 15:36
    Ze gebruiken van dit soort miniatuur satellieten (formaat van een pak melk):

    en.wikipedia.org/wiki/CubeSat

    Baanhoogte is rond de 500 km en de resolutie van de camera is voldoende om objecten van 80 cm te herkennen.

    Dan draaien ze in ruim 90 minuten rond de aarde en is de snelheid ten opzichte van de grond meer dan 20.000 km/u.

    In 90 seconden is dat 500 km, dus moet de satelliet om 90 seconden hetzelfde stukje grond te filmen in seconde 1 250 km voor zich kijken en in seconde 90 250 km achter zich. Daar is een fraai stukje mechaniek voor nodig.
  3. jrxs4all 11 juni 2014 15:48
    Ze zouden natuurlijk ook een strook van 500 km lengte continu kunnen fotograferen, als dat mogelijk is (met een soort ultra groothoek).

    Dan kun je met een computer telkens een frame uit een iets ander stuk pakken en achter elkaar geplakt heb je dan een filmpje.

    Blijft fascinerend.
  4. WijHetVolk 11 juni 2014 16:59
    @jrxs4All

    Je hebt het dan wel over de mogelijkheid van een enkele satelliet. Vandaar mijn opmerking "Als dit een global systeem is" Ik kan niks vinden over het aantal satellieten dat in gebruik is of gaat worden. Daarbij nog niet inbegrepen of dit samen kan gaan werken met andere (bestaande) systemen.
    In ieder geval wel fascinerend en tegelijkertijd beangstigend.
  5. jrxs4all 11 juni 2014 17:15
    quote:

    WijHetVolk schreef op 11 juni 2014 16:59:

    Je hebt het dan wel over de mogelijkheid van een enkele satelliet. Vandaar mijn opmerking "Als dit een global systeem is" Ik kan niks vinden over het aantal satellieten dat in gebruik is of gaat worden.
    Ze hebben er nu een paar en dat moeten er 18 worden.

    Continu dekking kun je dus vergeten, als je per 90 minuten een strook van 500 km breed rondom de aarde kunt filmen. Dan heb je er heeeeeeeel veel nodig (onmogelijk).
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links