Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

God Save the Pound

Komende donderdag komen de beleidsmakers van de Bank of England weer samen. Ik verwacht dat de centrale bank de markt de komende maanden zal blijven stimuleren en de rente ongewijzigd laat op 0,5%.

Daar waar ik begin juli nog wat negatief was, ben ik nu toch echt long in de sterling. Gisteren handelde de pond op het hoogste niveau in drie maanden ten opzichte van de euro.

De UK Manufacturing Index staat nu op het niveau van voor februari 2011, ofwel een signaal dat de economie zich in een herstelfase bevindt.

Herstel in aantocht
Niet alleen de bovengenoemde index laat zien dat het goed gaat in het Verenigd Koninkrijk, ook het positieve PMI-cijfer is goed nieuws voor de pond. Deze indicatoren geven aan dat de Britse economie over de volledige breedte herstel vertoond.

Ik kan niet anders concluderen dan dat het hele pakket aan macrocijfers van de afgelopen twee maanden goed is geweest. Een ander positief teken en goede indicator met betrekking tot de economie is de ontwikkeling van de huizenmarkt.

Uit een onafhankelijk rapport bleek dat de gemiddelde waarde van huizen in Engeland en Wales is gestegen met 0,4% in augustus en met 0,3% in juli. De huizenprijzen zijn met 1,8% gegroeid ten opzichte van vorig jaar, een stijging die we sinds 2010 niet meer hebben waargenomen.

Last but not least, The Engineering Employers Federation heeft de prognose voor de Britse economische groei en industriële productie naar boven toe bijgesteld.


Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

IEX: Saxo Bank

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

EUR/GBP

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: IEX: Saxo Bank

Column door: Laurens Maartens

Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meer over Laurens Maartens

Recente columns van Laurens Maartens

  1. sep '13 Short Kiwi 3
  2. sep '13 Het effect van een zwakke munt 3
  3. sep '13 Lichtpuntjes uit Zweden 2

Gerelateerde instrumenten

  1. EUR/GBP 0,8937 19:04
    -0,0016
    -0,17%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare