Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

God Save the Pound

Komende donderdag komen de beleidsmakers van de Bank of England weer samen. Ik verwacht dat de centrale bank de markt de komende maanden zal blijven stimuleren en de rente ongewijzigd laat op 0,5%.

Daar waar ik begin juli nog wat negatief was, ben ik nu toch echt long in de sterling. Gisteren handelde de pond op het hoogste niveau in drie maanden ten opzichte van de euro.

De UK Manufacturing Index staat nu op het niveau van voor februari 2011, ofwel een signaal dat de economie zich in een herstelfase bevindt.

Herstel in aantocht
Niet alleen de bovengenoemde index laat zien dat het goed gaat in het Verenigd Koninkrijk, ook het positieve PMI-cijfer is goed nieuws voor de pond. Deze indicatoren geven aan dat de Britse economie over de volledige breedte herstel vertoond.

Ik kan niet anders concluderen dan dat het hele pakket aan macrocijfers van de afgelopen twee maanden goed is geweest. Een ander positief teken en goede indicator met betrekking tot de economie is de ontwikkeling van de huizenmarkt.

Uit een onafhankelijk rapport bleek dat de gemiddelde waarde van huizen in Engeland en Wales is gestegen met 0,4% in augustus en met 0,3% in juli. De huizenprijzen zijn met 1,8% gegroeid ten opzichte van vorig jaar, een stijging die we sinds 2010 niet meer hebben waargenomen.

Last but not least, The Engineering Employers Federation heeft de prognose voor de Britse economische groei en industriële productie naar boven toe bijgesteld.


Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Laurens Maartens

Laurens Maartens is Senior Trader bij Saxo Bank. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meer over Laurens Maartens

Recente artikelen van Laurens Maartens

  1. sep '13 Short Kiwi 3
  2. sep '13 Lichtpuntjes uit Zweden 2
  3. sep '13 God Save the Pound

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links