Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom we stilstaan bij het 40-jarig beursjubileum van Aegon

Waarom we stilstaan bij het 40-jarig beursjubileum van Aegon

Eerst de felicitaties:

Omdat het moet... De AEX was 2 maanden oud toen Aegon er ook in kwam. En ja, de koers is al dik 20 jaar eerder naar Bermuda vertrokken - sindsdien is er niet veel meer van vernomen - dan het bedrijf zelf, zeg maar. De top is van 6 januari 1999 op €53,68.


Dit is een beter en eerlijker plaatje: gelukkig wist Aegon sindsdien ook nog geld te verdienen voor haar aandeelhouders.


Met de wijsheid achteraf is het gemakkelijk. Aegon en andere verzekeraars hadden rond de top waarderingen die nu Adyen, Nvidia, Amazon en Tesla laten zien: bijna 40 keer de verwachte winst. En dat voor een cyclische verzekeraar die maar mondjesmaat groeit en waarde schept. 


Foutje bedankt, lijkt de grafiek ook bijna te zeggen: we hebben ons 10 jaar vertild, maar doen sinds de kredietcrisis weer normaal, zeg maar. Anno nu komt alleen van Lanschot Kempen nog boven 10 keer de verwachte winst uit, maar eigenlijk hoort de vermogensbeheerder niet in dit rijtje banken en verzekeraars thuis.

Aegon doet nu 6,4 keer de verwachte winst. Het is een lange zit voor beleggers die op ruim €40 en zelfs dik €50 het aandeel kochten en nog wachten tot ze de aankoopkoers weer in het vizier krijgen. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links