Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Weer hetzelfde liedje

Hoe wild en wispelturig de indices dagelijk ook mogen bwegen, de markten lijken te stabiliseren rond de huidige niveaus. Wist ik maar of al dan niet een Grexit, of al dan niet een bailout van Spanje (de twaalfde economie ter wereld) de trigger wordt voor een nieuwe richting. Het kan natuurlijk ook iets anders zijn.

Dan is het nog de vraag welke kant op. Hoewel het korte trendje neerwaarts is, lijkt 290 aardige steun voor de AEX. Enfin, er rest ons weer afwachten. Intussen gooit Griekenland weer 18 miljard euro in haar grootste banken en Spanje roept zoals altijd weer heel hard niksaandehandmensengewoondoorlopen.

Wanneer dringt het toch eens tot de EU door dat ze niet alle banken kan redden? Er zijn er ook veel te veel van, maar sanering blijft eigenlijk al sinds 2008 uit. Ach ja, die instellingen financieren zo lekker de staatsschulden met gratis ECB-geld. Pappen en nathouden werkt misschien op korte termijn, nooit op lange.

Vandaag: het lijkt er op alsof de AEX het weer een dagje gaat proberen om hoger te komen. De agenda is leeg, misschien dat de Amerikaanse Case-Shiller huizenindex iets teweeg kan brengen. Oh ja, niet dat ik u op snode plannen wil brengen hoor, maar ik deel huishoudelijk mee dat u bij RBS al turbo short Facebook kunt gaan.

Succes!

  • De futures starten een paart tienden hoger. Meer durf ik er niet over te zeggen
  • Op Jakarta na staat Azië in het groen. Het gaat niet overdreven hard, maar groen is groen
  • EUR/USD blijft maar zakken, nu ergens onderin de 1,25 regionen. Goed voor onze export, zal ik maar zeggen
  • Goud blijft wat achter, zilver en oliebenchmarks WTI en Brent lopen met aandelen op
  • De Bund future daalt licht, maar de rentetrends in de AA(A)'s en alles wat daaronder zit is duidelijk: omlaag en omhoog

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

  • 09:00 Nieuwe Steen: ex-dividend
  • Royal Dutch Shell heeft het teerzandenproject Orion in de Alberta te koop gezet. Dat blijkt uit een melding die maandag is geplaatst op de website van Scotia Waterous, een Canadese makelaar in de olie- en gasindustrie die de verkoop begeleidt. (AFN)
  • e banken lijken bereid Vestia tegemoet te komen door de rente die de noodlijdende woningstichting moet betalen enkele maanden te bevriezen. Daardoor ontstaat tijd om een oplossing te zoeken voor de financiële problemen van Vestia. Een goedgeïnformeerde bron bevestigt een bericht in De Telegraaf van maandag. (AFN)

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Omdat onze tienjaars jankeesdejagertjes nog maar 1,78nogwat% doen, heb ik een grafiekje over de afgelopen vijf jaar van de AEX (rood) en die tienjaars staatsobligaties (heel goed, blauw). Iemand die vijf jaar onder een steen heeft geleefd zou vragen: gaat het slecht met het bedrijfsleven en goed met vadertje staat?

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas (Robeco en IEX) wat heb je vandaag weer voor leuke linkjes en gave grafieken verzameld? "De nodige updates over de eurocrisis, stand economie VS, voedseloverschotten, wisselkoersen, China ."

Macroagenda

  • 15:00 VS: Case-Shiller huizenindex maart (consensus: +0,3%)
  • 16:00 VS: consumentenvertrouwen Conference Board mei (consensus: 69,7)
  • 16:30 VS: Dallas Fed Index mei (consensus: 3,0)
  • 17:30 VS: obligatieveilingen

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Selwyn D. 29 mei 2012 08:27
    quote:

    kolenboer schreef op 29 mei 2012 08:24:

    Goedemorgen AJK,

    Spanje redden is een makkie. Even 100 miljard op de schouders van de burger leggen en klaar is de Kunduz coalitie. Dara heb je helemaal geen regering voor nodig. Dat kan ik zelfs nog wel.
    U heeft zeker goed geboerd met uw beleggingen?
  2. Bir 29 mei 2012 08:39
    quote:

    kolenboer schreef op 29 mei 2012 08:24:

    Goedemorgen AJK,

    Spanje redden is een makkie. Even 100 miljard op de schouders van de burger leggen en klaar is de Kunduz coalitie. Dara heb je helemaal geen regering voor nodig. Dat kan ik zelfs nog wel.
    Ik zou een politieke partij oprichten @Kolenboer, je krijgt vast veel steun. Kijkend naar het aantal lui op dit forum die weten hoe de crisis "niet" moet worden opgelost, en constant aangeven wat er allemaal fout gaat, heb je de kiesdrempel voor een zetel in ons parlement zo gehaald.

    Succes Bir.
  3. Henk en Ingrid 29 mei 2012 08:46
    quote:

    Bir schreef op 29 mei 2012 08:39:

    [...]
    Ik zou een politieke partij oprichten @Kolenboer, je krijgt vast veel steun. Kijkend naar het aantal lui op dit forum die weten hoe de crisis "niet" moet worden opgelost, en constant aangeven wat er allemaal fout gaat, heb je de kiesdrempel voor een zetel in ons parlement zo gehaald.

    Succes Bir.
    of gewoon lid van de PVV (/SP) worden.
  4. kolenboer 29 mei 2012 08:56
    Ga jij op mij stemmen? Dan zal ik erover nadenken. Maar denk erom. Bij elk land dat gered moet worden verhogen we de BTW met 2 tot 20%. Laten we zeggen voor Belgie 2%, Spanje 5%, Italie 5%, Duitsland 10% en uiteindelijk moeten we zelf gered worden, verhogen we de BTW nog eens als klap op de vuurpijl met 20%.
  5. jaban 29 mei 2012 09:00
    goede morgen allemaal

    AJk schreef

    Intussen gooit Griekenland weer 18 miljard euro in haar grootste banken en Spanje roept zoals altijd weer heel hard niksaandehandmensengewoondoorlopen. De griekse regering kreeg dit geld uit het europees noodfonds dus van ons ( eu landen ) We lenen steeds maar weer geld aan ons zelf , als we meer verschillende potjes /noodfondsen maken wordt het allemaal wat leuker.
    De beste zin las ik op teletekst nl. dat de 4 griekse banken die nu dus nieuw kapitaal gekregen hebben , daarmee weer bij de ECB geld kunnen lenen - van ons ( eu landen ) dus .

    We geven dus geld aan de griekse banken en vinden deze dan goed genoeg om ze weer geld te lenen , geld wat vervolgens weg is en die kredieten gaan we dan afschrijven. Is dit kreatief boekhouden of gewoon idiote onzin.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links