Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Voorbeurs: Cannes & kruiken

Zoals het nu lijkt - kan iedere minuut veranderen - komt er géén Grieks referendum. Prima, dan houden wij hier in Voorbeurs wel even een referendum over de Grieken. Hoest u uw antwoord hieronder in de comments! Daar gaat ie: Griekenland: houwwe of weggeve?

  • A: Nu meteen uit de EU en euro - afzinken en afdekken met die hap - ongeacht (financiële) consequenties
  • B: Op termijn uit de EU en euro om er financieel (en politiek) zo min mogelijk blaren aan over te houden
  • C: In EU en euro blijven, maar onder curatele. Bijvoorbeeld verplicht hardcore Duitse superminister van financiën
  • D: Alles laten zoals het is
  • E: Wat kan mij Griekenland schelen, wij gaan altijd naar Alanya

Eerste vrijdag van de maand en dan verwacht u dat ik typ dat u in bed kan blijven tot 13:30 uur, als het maandelijke Amerikaanse werkgelegenheidsrapport verschijnt: het Payroll Report. Helaas, zolang Louis de Funés en Inspector Clouseau dat zooitje in Cannes niet de nor indraaien, is het vinger aan de knop.

Zonder gekheid, ik houd het niet meer bij wat er op die G20 en in Athene gebeurt. Ik heb hieronder een zwik links en kijkt u in uw favoriete medium. Succes ermee. Bij ons cijfert vandaag de halve vastgoedsector en dat was het wel. Misschien wordt het rustige beursdag, maar houd rekening met weer een rollercoaster.

Rollercoaster

Veel te doen in New York rond de beursgang van Groupon en LinkedIn kwam nabeurs voor het eerst met cijfers. Tja, dat werd niet echt een succes in de handel nabeurs. Ik begrijp niet dat iemand in die twee bedrijven wil beleggen, maar ik begrijp wel meer niet in deze grote boze wereld :-)

Ik wens u vast een fijn weekend en wat klinkt er voor gepruttel op de markten?

  • Een nul voor de komma! De futs komen bescheiden groen tevoorschijn
  • Azië is helemaal keigroen, met de Hang Seng als starperformer
  • EUR/USD krasselt zo rond 1,38
  • Goud, zilver en olie hobbelen achter de aandeeltjes aan
  • De Bund future krijgt een tikkie

Tips voor de Slimste Belegger

Tot slot nog even een tipje voor de Slimste Belegger Competitie van Royal Bank of Scotland en IEX, ofwel turbocompetitie. Lastig vandaag. Ongetwijfeld valt er weer met (buitenlandse) banken te dollen - op tijd erin en eruit. Idem dito voor tech, dat lag gisteren erg goed in NY.

Ga vanmiddag wel gald de markt uit, want ik vrees dat zelfs Onze Lieve Heer niet weet wat de internationale politiek dit weekend voor konijnen uit de hoge hoed gaat toveren.   

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Lukas Daalders Best of The Web

Lees verder

Grafiek van de dag

Nog even het beurssentiment voor deze maand: onze profs zijn bearish, particulieren zijn bullish en de Amerikaanse kleine beleggers - dat meet AAII, de plaatselijke VEB - zijn iets minder bullish geworden.

Belangrijkste KW3 cijferkandidaten

Macro's

  • 11:00 EU: inflatie (PPI) okt (consensus: +0,2%)
  • 12:00 Duitsland: fabrieksorders sep (consensus: +0,3%)\
  • 13:30 VS: Payroll Report oktober (consensus: 90.000 & 9,1%)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. c.de.ric 4 november 2011 09:04
    G:Griekenland, Italië, Spanje, Portugal Slovenië, Kroatië, Servië, Bosnië, Macedonië, Hongarije, Roemenië, Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte beginnen olie/zon/zee/strand Middelalliantie. Bevriezen Europa onder het motto occupy de toekomst. Start van het eerste Zonnerijk waar de energie nooit onder gaat! En wij straks rammelen aan de poort daar met ons waardeloze euro's.....(:
  2. [verwijderd] 4 november 2011 09:12
    Papandreou speelt een heel slim spel. Het is het een spel dat een zeer sterke impact heeft gehad op allerlei gebieden. Papandreou heeft nooit echt een referendum gewild. Het was alleen er om te doen om zijn achterban op de feiten te drukken als Griekenland inderdaad geen EU steun meer zou krijgen. Nu blijkt dat ook de oppositie is gedraaid en zich vóór het reddingspakket uitspreekt.
    Ter bevestiging dat alles in goede banen zal blijven heeft hij de ministers toegezegd op te stappen als zij hem morgen aan een overwinning in de vertrouwensstemming helpen.

    Papandreou is bij voorbaat overwinnaar door zijn briljante stunt en zal de geschiedenis ingaan als een staatsman die Griekenland gered heeft van het randje van de financiële afgrond.

    Oh ja.... en nu mijn stem.
    Dat wordt een vette C mits de trojka daadwerkelijk permanent de zaken in Griekenland in de gaten houdt.
    Corruptie en taakverwaarlozing door het bestuur moeten daarbij tot het verleden behoren.

    Aad
    Aad de Groot
    twitter.com/#!/Aad_de_Groot
  3. [verwijderd] 4 november 2011 09:15
    quote:

    c.de.ric schreef op 4 november 2011 09:04:

    G:Griekenland, Italië, Spanje, Portugal Slovenië, Kroatië, Servië, Bosnië, Macedonië, Hongarije, Roemenië, Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte beginnen olie/zon/zee/strand Middelalliantie. Bevriezen Europa onder het motto occupy de toekomst. Start van het eerste Zonnerijk waar de energie nooit onder gaat! En wij straks rammelen aan de poort daar met ons waardeloze euro's.....(:
    whahah de terugkeer van het romeinse rijk met ceasar silvio aan het roer?
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.