Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gegarandeerd -80%

Gegarandeerd -80%

 

Nee Diede, niet The Donald. Die tweets van hem zijn we over een paar jaar echt wel weer vergeten :-)

 

 

De top

Het zal niet de tweet van Donald Trump zijn waar we onzelf aan herinneren als dé top is gezet. Het is dit bizarre verhaal dat ik  gisterenavond tegenkwam op de New York Times.

NYT schrijft over een oud manager van Target die een behoorlijke som geld heeft verdiend met het shorten van de VIX en nu een hedgefund start met 100 miljoen dollar. Via NYT:

Mr. Golden, who is 40, lives in a suburb of Ocala, Fla. Since he has been shorting VIX, he says his net worth has gone to $12 million from $500,000 in about five years.

Now, he is starting a hedge fund dedicated to wagering against the VIX. Investors, he says, have been pounding on his door to get in early, offering him $100 million for starters.

That is a lot of money for a onetime Target manager.

“Yes, it is a crowded trade,” Mr. Golden acknowledged. “But I don’t worry about crowds — I just worry what the next existential shock might be.”

Ik bedoel, dit zijn dezelfde soort verhalen als die van de snelle jongens die eind jaren negentig met daghandel op de aandelenmarkt bakken met geld verdienden en we achteraf van dachten...

Short de VIX

Voor de werking van VIX ETF's en wat u er mee kunt verwijs ik naar een eerder blogje over hoe u kunt inspelen op een stijgende VIX. Daarin kunt u lezen dat de UVXY bijvoorbeeld gemiddeld -80% per jaar doet.

Nu denkt u wellicht dat het zeer lucratief is om de VIX ETF's te shorten en dat kan het ook zijn, mits u het goed doet #duh Weet alleen heel goed waar uw risico's zitten - want het is levensgevaarlijk - en wat er met uw posities gebeurt als de beurs in één dag met 20% daalt of iets. Een worst case scenario.

In zo'n rustige markt als nu is het vrij makkelijk geld verdienen, maar er kan ook ziets als 24 augustus 2015 voorbij komen... Of 15 september 2008.

Dat zijn de momenten dat u met dit soort spelletjes in de schuldhulpverlening kunt belanden (en dat is echt niet overdreven!) als u de verkeerde calls op de UVXY hebt geschreven. Daar wezen deze heren mij twee jaar geleden al op:

 

 

 

There's no free lunch 

Dit product lijkt een no-brainer en makkelijk geld verdienen, maar dat is het niet. Ook niet voor het afdekken van uw portefeuille. Hier leest u precies waarom.

Eigenlijk zijn dit soort spelletjes ook niet bedoeld voor de gemiddelde particulier en zou het alleen voor professionals toegankelijk moeten zijn. Doe wat u niet laten kan, maar u bent in ieder geval meerdere malen gewaarschuwd. 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2017 12:06
    Dit soort grappen werkt alleen als Schiphol Spread, lekker de VIX shorten, en van de winst na een week haal je een ticket naar een lekker warm land, in te zetten als het nodig is. Want die VIX gaat een keer weer omhoog, en dan gaat ie ook hard. Geen garanties, die zijn niet nodig...
  2. scar1982 30 augustus 2017 12:26
    Je kan de VIX ook shorten via turbo's bij Commerzbank en BNP. Wachten tot de VIX echt hoog staat (>30) en dan een hefboom van max.2 nemen zodat het stop-loss niveau nog wel redelijk ver ligt. Opgelet je belegt dan in de VIX-future niet rechtstreeks in de VIX.
    Wanneer je hiermee gaat werken wordt het effect contango en backwardation belangrijk. Long gaan op een lage VIX is bijna altijd fataal door het contango-effect bij het doorrollen van de futures. Omgekeerd kan het wel interessant zijn om bij een echt hoge VIX short te gaan.
    Als je ervan uit gaat dat een hoge VIX meestal slechts voor een korte periode is, kan je hier best aan verdienen. Wanneer de VIX terug op een laag niveau komt heb je al een mooie winst staan. Het wordt nog beter. Hoe langer de VIX laag blijft, hoe meer je eraan verdient. Dan speelt het contango-effect in je voordeel wanneer de futures worden doorgerold.
    Wie bijvoorbeeld vorig jaar bij het referendum over de Brexit short gegaan is op de VIX heeft al een heel mooi rendement ondertussen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links