Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

24 tips over Hollandse Aandelen

24 tips over Hollandse Aandelen

Gisterenavond zat de Beurs van Berlage in Amsterdam vol beleggers, ter gelegenheid van de Hollandse Aandelenavond, voor de zesde keer georganiseerd door IEX en BNP Paribas. Zes bekende beleggers tipten drie aandelen waarin ze vertrouwen hebben en een shortkans.

Deze editie waren de specialisten drie technisch analisten: Nico Bakker, Royce Tostrams en Edward Loef, geflankeerd door drie fundamaentele beleggers: Jim Tehupuring, Corné van Zeijl en Jos Versteeg. Een clubje dat aan elkaar gewaagd bleek, want buiten de veelheid aan tips, werd er ook veel gelachen.

De mooiste quote vond ik toch wel de reactie van Corné van Zeijl op Edward Loef die vroeg of fundamenteel analisten wel naar grafieken kijken. Hoezo kijk je wel naar grafieken!? zei Corné van Zeijl die in staat leek om ter plekke zijn tas vol met grafieken en data er bij te pakken.

Later vandaag doen we uitgebreider verslag op IEX.nl. Hier alvast de highlights en tips. De avond werd afgetrapt door Nico Bakker:

 • Ahold: Er is steun op de 55 SMA (simple moving average) en er is een ritje mogelijk van 18 naar 21 euro.
 • Wolters Kluwer: Boven 33 euro is er opwaarts potentieel naar 36 euro.
 • Aperam: Ritje naar 36 euro is mogelijk en daarna wellicht naar 40 euro. Bij een koers onder 31 euro moet u weg uit dit aandeel.
 • Short Fugro: Het aandeel zit in een jarenlange downtrend.
 • Short ArcelorMittal: Een daling van maar liefst 50% is mogelijk voor dit fonds.

Royce Tostrams:

 • Wolters Kluwer: Het fonds is outperformer. Onder 32 euro uitstappen, het koersdoel is 40 euro. Daarmee is de riskreward-verhouding 8. Ik kan dus acht keer meer verdienen dan het risico dat ik loop.
 • Unilever: In de grafiek zie je een omgekeerde schouder-hoofd-schouderpatroon. Dit is een bullish signaal.
 • Long VIX Europese aandelen: Met een turbo op de VIX kunt u uw portefeuille beschermen. "Met een turbo long zou u hier op kunnen inspelen. De VIX op Europese aandelen bevindt zich aan de onderkant van een stijgende trend." Erik Mauritz van BNP Paribas voegde daar voor de volledigheid aan toe dat u zich wel even dient in te lezen voor u turbo's op de VIX koopt, want het is een ingewikkelde onderliggende waarde.
 • Short aandelen algemeen: "Ik zit eigenlijk nooit short in aandelen. Dan verkoop ik liever een deel en zit in cash. Cash is ook een positie."

Edward Loef:

 • Galapagos: Dit fonds zit in een stijgende trend
 • Ahold: Het aandeel is outperformer in moeilijke markten.
 • Delta Lloyd: Dit fonds kunt u beter vasthouden, want iedereen die er uit wil is er al uit. Daarnaast bleef het fonds goed liggen tijdens de laatste beursdaling.
 • Short Wereldhave: Dit aandeel zet lagere bodems neer en Corné noemt dit achterblijven. Ik wil geen achterblijver in mijn portefeuille, maar juist de fondsen die in een sterke trend zitten.

Jim Tehupuring:

 • Flow Traders: Dit aandeel is 40% gedaald en is aantrekkelijk gewaardeerd. Het bedrijf opereert in een groeimarkt, heeft leidende technologie en wil uitbreiden in de VS. Het plan is om minstens 50% van de winst aan dividend uit te keren. Op 50 euro vond ik het te duur, maar rond 30 euro is het wel redelijk goedkoop op ongeveer 15 keer de winst.
 • Altice: Houdt u van turbo's? Dit bedrijf ondernéémt met een hefboom door de enorme schuldenberg. Dit is een risico, maar als de rente laag blijft en de onderneming kan vanuit de vrije kasstroom de rente en aflossingen betalen kan de return ook hoog zijn.
 • TomTom: Vroeger dacht iedereen alleen aan de navigatiekastjes, maar dat is allang niet meer zo. Dit bedrijf is op de beurs nog geen 2 miljard euro waard, terwijl kaartenmaker HERE voor 2,8 miljard werd verkocht. HERE doet hetzelfde als de kaartentak van TomTom. Daarom zou alleen de kaartentak van TomTom al 2,8 miljard euro waard kunnen zijn. Daarnaast zijn er mooie contracten met grote autofabrikanten. Het ziet er een stuk beter uit dan vorig jaar, maar de koers is niet veel hoger.

Jim vertelde ook over een optiestrategie. Ik heb er een foto van gemaakt.

 

 

 • Short Heineken: Dit fonds is simpelweg te duur. Een k/w van 25 en een dividendrendement van 1,5%. Heineken is gewaardeerd als groeiaandeel, terwijl het de omzet en winst niet zo hard stijgen.

Corné van Zeijl:

 • ING: Prima cijfers van de bank en daarmee liet het mij niet in de steek. De internetstrategie werkt goed in andere Europese landen en je krijgt 6,5% dividendrendement.
 • Wereldhave: In de Nederlandse retail vallen de klappen. Denk aan V&D, Macintosh en noem ze maar op. Wel krijgt u 6,7% dividendrendement en er zit een nieuw en fris management in Frankrijk.
 • Air France-KLM: Het bedrijf maakt stappen om efficiënter te worden. De winstverwachting is enorm opgelopen. Niemand wil het aandeel hebben en misschien is dat wel goed nieuws.
 • Fugro: Ik ben negatief over de olieprijs en een lagere olieprijs is slecht voor Fugro. Ik was op de ava van Boskalis en ik denk niet dat de overname nog dit jaar plaats gaat vinden.

Jos Versteeg:

 • ASMI: Atomic Layer Desposition. Moeilijk woord, maar wel een markt die volgens ASMI zelf binnen 3-4 jaar kan verdubbelen. Sterke balans en hoge vrije kasstroom.
 • Galapagos: Een uiterst speculatief aandeel. Sterke balans door meer dan 1 miljard euro cash. Het belang van Gilead is 15% en dat is een bedrijf dat ook ooit als een soort Galapagos is begonnen en nu is dat bedrijf meer dan 100 miljard euro waard.
 • BAM: Het bouwbedrijf is achtergebleven door angst voor een Brexit, die volgens mij onterecht is. Financiële positie is verbeterd en ik verwacht een dividend van 0,18 euro en dat is 4,3%.
 • Short Air France-KLM: Het bedrijf verliest structueel marktaandeel aan carriers uit het Midden-Oosten op lange vluchten en aan prijsvechters op korte vluchten.

Mocht u interesse hebben en het hele spektakel willen zien, terugkijken kunt u hier doen en anders wellicht tot volgend jaar bij een nieuwe editie van de Hollandse Aandelenavond.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

 1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
 2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
 3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links