Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spelletjes op en rond Ballast

Spelletjes op en rond Ballast

Dit is nu typerend aan een reactie onder het Ballast Nedam-stuk van Arend Jan Kamp afgelopen maandag. Beleggers in het bouwbedrijf voelen zich bedonderd.

De meeste beleggers vinden het niet de moeite om de turken hun aandelen aan te bieden en laten het varen, liever niets ontvangen dan de Turken laten lachen met het binnen halen van de aandelen voor 30cent per aandeel

Of deze reactie van het Ballast Nedam-forum.

Jaren een goede handels samenwerking met onze Turkse vrienden. Typisch handelswijze van hen, beetje dreigen om te imponeren. Laat je niet van de wijs brengen ze willen de rest graag hebben en gaan daar wat extra voor betalen. Geen bron, doch basis pure ervaring.

Op Twitter vinden we zo nog zo'n gefrustreerde reactie van een Ballast Nedam-belegger.

 

 

Better Options heeft een belang van 5,17% genomen in Ballast Nedam. Ik zal proberen een beeld te schetsen hoe dit nu allemaal zit.

Better Options is een handelshuis waar beurshandelaren kunnen handelen voor eigen rekening. Het bedrijf ondersteunt handelaren die op de beurs werken in onder andere het risicomanagement. Volgens hun eigen site hebben inmiddels zo'n dertig traders het handelshuis weten te vinden.

Als Better Options zo'n belang aanmeldt bij de AFM, dan zijn het de traders die de posities hebben ingenomen. Dit betekent dat als bijvoorbeeld 26 traders ieder 0,2% van Ballast Nedam bezitten, Better Options een belang van 5,2% in Ballast Nedam meldt. Ik krijg zojuist een mailtje van een handelaar die member is van het handelhuis.

Bericht: Better Options heeft een substantieel belang in Ballast Nedam verworven van 5,17% en overweegt dit belang uit te breiden.

Hier is een grafiek van Ballast Nedam uit Reuters van de afgelopen maand met de volumes er onder.

 

 

Volgens mij is het niets anders dan handelaren die een kans ruiken. Op het dieptepunt deed Ballast Nedam op 13 november 28,5 cent. Je zou dan met relatief weinig risico 1,5 cent per aandeel kunnen verdienen. Dat lijkt relatief misschien weinig, maar is toch een zeer nette 5,26%.

Als je dan ook nog eens een dagje als gisteren hebt waarbij de koers boven het bod uitstijgt. Dan zou je best een leuk ritje kunnen maken. Vergeet niet dat een handelaar meer dan 10% rendement maakt als hij op 29 cent aandelen inslaat, vervolgens wacht op zo'n moment als gisteren waarop de koers 32 cent doet en dan verkoopt.

Dit spelletje kan link zijn als u verwacht dat Renaissance haar bod mogelijk intrekt. Dan hebben we direct het grootste risico benoemd. Als u namelijk denkt dat de Turken Ballast Nedam écht willen hebben, dan rekent u er op dat de Turken gaan kopen zodra de koers onder 30 cent zakt. Dat is een logische gedachte want dan koopt Renaissance met korting de aandelen.

Het risico is dus beperkt als u er van uitgaat dat de overname doorgaat, want u kunt altijd nog uw stukken aan Renaissance kwijt ergens tussen 29 en 30 cent.  

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ff_relativeren 19 november 2015 16:26
    Hoi Nick, goed stuk -behalve je risico analyse-. Vergeet je niet iets ?

    Dit spelletje kan link zijn als u verwacht dat Renaissance haar bod mogelijk intrekt. Dan hebben we direct het grootste risico benoemd. Als u namelijk denkt dat de Turken Ballast Nedam écht willen hebben, dan rekent u er op dat de Turken gaan kopen zodra de koers onder 30 cent zakt. Dat is een logische gedachte want dan koopt Renaissance met korting de aandelen.

    Het risico is dus beperkt als u er van uitgaat dat de overname doorgaat, want u kunt altijd nog uw stukken aan Renaissance kwijt ergens tussen 29 en 30 cent.


    Er is nog een eng risico te benoemen, namelijk de combi van de emissie + lening.
    Prima recept voor een stevige verwatering. En dito verlies voor degenen die nu willen instappen -en voor degenen die perse vasthouden aan hun stukken-.

    En daarmee hebben we 3 scenario's op de tafel liggen, is het niet ?

    A

    Renaissance kan een hoger bod uitbrengen om alle stukken te krijgen.
    Winst voor degenen die nu vasthouden en - of instappen.

    B

    Renaissance krijgt genoeg stukken aangeboden voor eind november,
    zodat het een uitrook-procedure kan beginnen -wat eindigt met een de-listing.
    Niet verkocht betekent einde waarde. En wel verkocht betekent de € 0,30 per aandeel.

    C

    Renaissance krijgt niet genoeg stukken aangeboden, en besluit om de keiharde verwatering in gang te zetten. Gevolg :
    Fors waardeverlies voor wie had vastgehouden en voor wie op de gok is ingestapt.

    @ Nick, als Market-watcher had je daar wel even bij stil mogen staan hoor.

    ;-)
  2. [verwijderd] 19 november 2015 17:07
    er zijn nog een of twee partijen die een belangetje verzameld hebben. Het gevaar is wel dat de Turken bij halsstarrige weigering die stukjes op 30 cent over te dragen voor 30 november je meeslepen in een claimemissie van 1,02 euro per aandeel, en dat je daarna wodt uitgenodigd mee te doen aan de volgende kapitaalverhoging van 27 miljoen. Dat kan nooit de bedoeling zijn denk ik.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links