Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleindochter gaat Fidelity leiden

Fidelity Investments krijgt voor het eerst in 35 jaar tijd weer een nieuwe CEO. Het op een na grootste fondshuis uit Amerika heeft gisteren Abigail Johnson benoemd als nieuwe directeur. De 52-jarige dame, die al president was van de firma, wordt de derde in de Johnson-familielijn die de leiding neemt. Ze volgt haar 84-jarige vader Edward 'Ned' Johnson op.

Ned Johnson III blijft nog wel voorzitter, zo blijkt uit een personeelsmemo die in handen is van Wall Street Journal (WSJ). Fidelity heeft inmiddels meer dan 2 biljoen dollar aan fondsvermogen en duldt daarmee alleen Vanguard voor zich als grootste Amerikaanse fondshuis.

Vader Johnson nam in 1977 ook zelf het roer over van zijn vader en oprichter Edward Johnson II. Het fondshuis beheerde toen nog enkele miljarden dollars. Ned Johnson breidde dat uit naar een groot bedrijf met een breed scala aan financiële diensten. 

Kleindochter Abby krijgt het niet makkelijk. Dit jaar heeft de investeringsmaatschappij tot en met september een netto-uitstroom gezien van 9 miljard dollar. De kersverse CEO, die op dit moment al in haar nieuwe rol aan de slag is gegaan, wil nieuwe business aanboren, waaronder passieve fondsen.

Analisten hielden al lang rekening met de bestuurswissel. Dat is ook niet zo gek, gezien de respectabele leeftijd - 84 jaar - van Ned Johnson. Abby is een van de weinige vrouwelijke bestuurders in de fondswereld. Forbes schat haar vermogen op 12,3 miljard dollar. Fidelity is voor 49% in handen van het personeel en voor 51% van de familie. Ned Johnson heeft een persoonlijke vermogen van 6,8 miljard dollar. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  2. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen
  3. 30 apr Must read: U zoekt ondergewaardeerde chipaandelen?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links