Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarheen met Twitter?

Waarheen met Twitter?

Morgen staan de kwartaalcijfers van Twitterop de agenda. De grote vraag is, wat hebben ze verdiend? Nou, daarover zijn bijna net zoveel meningen als op Twitter; analisten, en dat zjin er vele tientallen, schatten de winst per aandeel tussen de plus vier dollarcent tot min 13 cent.

Beleggers weten ook niet zo goed wat ze moeten. Barron's keek naar welke opties op Twitter beleggers nu kopen, maar voorkeuren voor puts en calls liggen niet zover uit elkaar. "Over the past 22-days, investors have opened 87 bearish puts for every 100 bullish call positions. The put/call ratio indicates investors do not know what to make of Twitter's earnings report. When this happens, associated stocks often trade with fury in reaction to news as investors adjust positions in puts and calls to reflect the new reality."

Maar eigenlijk zijn de cijfers niet zo heel belangrijk (internetbedrijf, groeiaandeel), maar meer wat de gebruikers van Twitter vinden. En of Twitter nog groeit. Uit het nieuwste onderzoek van Global Webindex blijkt dat ze het zwaar afleggen tegen die andere hippe site, Instagram. Twitter zag maar 2% groei in het laatste half jaar van 2013.

Op Bloomberg krijgen beleggers nog even een spoedcursus "Hoe bespeel je Twitter." Maar het kan dus alle kanten op morgen.

.


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. nhp22 4 februari 2014 17:01
    quote:

    nestel schreef op 4 februari 2014 16:53:

    Bij mij weten heeft Twitter nog nooit winst gemaakt! Zal dus morgen m.i. Niet anders zijn. Twitter is uit. De Nederlandse jeugd twittert niet meer. Andere landen jeugd zullen volgen. Wij zijn daar toch koploper in, in dat soort zaken.
    Nee twitter heeft nog nooit winst gemaakt en de verwachting is dat Twitter ook dit jaar verlies zal lijden.

    www.marketwatch.com/investing/stock/t...
  2. nhp22 5 februari 2014 13:23
    quote:

    RamBam schreef op 5 februari 2014 13:07:

    Zijn er hier meer beleggers die vanavond long of short te gaan gokken met Twitter? Ikke wel en zit zelf aan een short te denken. Alles of niets. Vanavond hoef je niet naar het casino :-)
    Zit al short, denk aan een straddletje. Ligt eraan hoe de prijzen erbij liggen vanmiddag en de koersbeweging van TWTR. Ben zo bang dat elk klein sprankje hoop van enige winstgevendheid positief wordt uitgelegd door believers in twitter.

    Tijdens de beursgang heb ik diverse discussies gevolgd van voor en tegenstanders. En het is net als bij Bitcoin. Er zijn mensen die (volgens mij zonder enige reden) in het bedrijf Twitter geloven. Ik wacht het af.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links