Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Export Iraanse olie in hogere versnelling'

Gepubliceerd op 29 jan 2016 om 11:37 | Views: 7.019 | Onderwerpen: energie

New York WTI spot 22 jul

56,22 +0,59 (+1,06%)

Royal Dutch Shell A 16 nov

26,98 +0,09 (+0,32%)

TEHERAN (AFN) - De olie-export van Iran neemt een vlucht sinds het wegvallen van de sancties tegen het land. Volgens bronnen, die zich baseren op de laadschema's van het land, zal de uitvoer van olie in de eerste twee maanden van 2016 een vijfde hoger uitvallen dan een jaar eerder.

De totale olie-export van Iran bedraagt naar verluidt in januari 1,5 miljoen vaten per dag. In februari zal het land dagelijks 1,4 miljoen vaten uitvoeren. De gegevens zijn een eerste teken van een opleving in de export van het land.

Iran, dat onderdeel is van samenwerkingsorganisatie OPEC, heeft de olieproductie opgeschroefd. Daarnaast kan het ook de olie gaan exporteren die het in opslag had, maar door de sancties niet kon uitvoeren.

De markt houdt de ontwikkelingen in Iran scherp in de gaten. Sinds medio 2014 zijn de olieprijzen met 70 procent gedaald als gevolg van overproductie en een tanende vraag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 60% zegt kopen 15 stemmen
New York WTI spot 67% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

energie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

New York WTI spot

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Twijfels
0
Ja ja en laatst nog iemand hier die dacht dat Iran (maar) 200.000 vaten uit de grond haalt. Dat gaat dus snel naar 2 miljoen. Die ruiken hun kans. Als straks US of andere omkiepen vullen zijn op hetzelfde $20,- prijs het aanbod wel aan. OPEC kan niets anders doen dan het aankijken, aangezien de Yanks de grootste producent geworden zijn. En die luisteren niet naar OPEC, die moeten plat gepompt worden. Zou mij niet verbazen als olie nog goedkoper gaat worden.
j@s
1
20% meer komt neer op 300K p/dag, is zo'n 0,3% van de wereld productie. En van die 0.3% komt ook nog eens een deel uit bestaande voorraden.

OPEC (ca 30% van world-supply) en non-OPEC waaronder Rusland zouden spreken over een beperking van 5% oftewel zo'n 4,8 Miljoen vaten per dag. Het is niet alleen speculatie dat op de termijn markten de Brent van $27 al weer boven de 34$ doet. Dat wordt mede veroorzaakt door sluiting van minder rendabele oliebronnen Noordzee, Noord-amerikaanse schalie en vermoedelijk ook in Rusland.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links