Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Colgate-Palmolive ziet verkopen verder dalen

NEW YORK (AFN) - Colgate-Palmolive heeft zijn verkopen van tandpasta, zeep, schoonmaakmiddelen en diervoer afgelopen kwartaal opnieuw zien dalen. Dat maakte het moederbedrijf van merken als Colgate, Sanex, Ajax en Hill's Pet Nutrition donderdag bekend.

Het Amerikaanse concern boekte in het derde kwartaal een omzet van 3,9 miljard dollar. Dat is 3,5 procent minder dan een jaar eerder. Daarbij werden 4 procent minder producten aan de man gebracht, tegen prijzen die in doorsnee 3 procent hoger waren dan in het derde kwartaal van 2015. Negatieve wisselkoerseffecten drukten de opbrengsten met 2,5 procent.

Colgate-Palmolive heeft in zijn resultaten ook last van de malaise in Venezuela, die het concern ertoe bracht de activiteiten daar te staken. Gecorrigeerd voor dat besluit, andere uitbreidingen en afslankingen van het bedrijf en wisselkoersen stegen de verkopen met 4,5 procent.

De nettowinst van het concern lag met 706 miljoen dollar 3 procent lager dan een jaar geleden. Voor heel 2016 wordt een kleine afname van de totale verkopen voorzien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links