Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Accell verhoogt winst flink

HEERENVEEN (ANP) - Fietsenbedrijf Accell Group, producent van merken als Batavus en Sparta, is in de eerste helft van dit jaar op een flink hogere winst uitgekomen dan een jaar eerder. Wederom deed Accell goede zaken met de verkoop van elektrische en sportieve fietsen. Dat liet het bedrijf vrijdag weten.

De nettowinst ging met 21 procent omhoog naar 31,9 miljoen euro, terwijl de omzet met 13 procent klom tot 573,8 miljoen euro. Accell zei nadrukkelijk te profiteren van zijn leidende positie op het gebied van elektrische fietsen, die inmiddels goed zijn voor een omzetaandeel van 34 procent. Vooral in Duitsland was er sterke groei van de verkoop van elektrische fietsen. In totaal verkocht Accell 20 procent meer e-bikes dan in het eerste half jaar van 2014.

Wel was in het eerste halfjaar in Europa sprake van veel regen en wind, aldus het bedrijf, wat de verkopen enigszins remde. De Nederlandse verkoop van het aantal fietsen van Accell kromp met 5 procent, maar bij elektrische fietsen steeg de verkoop licht. In totaal verkocht Accell in de eerste zes maanden 985.000 fietsen, tegen iets meer dan 1 miljoen een jaar eerder.

Fietsplan

Volgens Accell speelt bij de daling van het verkochte aantal fietsen ook mee dat het zogeheten Fietsplan vorig jaar afliep.

Topman René Takens sprak van een mooi halfjaar en benadrukte de belangrijke rol van e-bikes en sportieve fietsen. ,,Vooral de fietsen in het iets duurdere segment doen het goed en zijn dus goed voor de omzet", aldus de bestuurder. Hij ziet de stijging van e-bikes dan ook graag doorzetten. ,,Ik zeg weleens gekscherend dat we gaan proberen iedereen op een elektrische fiets te krijgen, maar uiteindelijk is het de consument die bepaalt. Maar de fietsen zijn nu al populairder dan wij ooit hadden verwacht."

Stijging

Accell rekent voor de tweede helft van dit jaar op een stijging van de omzet en winst, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Takens liet tijdens de persconferentie weten dat Accell, dat dit jaar al Comet en CSN overnam, blijft kijken naar uitbreidingsmogelijkheden. ,,We zijn vooral op zoek naar mogelijkheden in Zuid-Europa en Amerika", vertelde de topman. Samenwerkingsconstructies sluit Takens daarbij niet uit. ,,Een gedeeltelijke overname is een mogelijkheid. In Italië zitten we bijvoorbeeld voor 50 procent in Atala. Het kan ook zijn dat we getrapt werken naar een volledige overname."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Accell Group

57,550 aug '22
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links