Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lager gesloten

Wall Street lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten, na een tegenvallend banenrapport.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,5 procent tot 4.478,03 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 35.065,62 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 13.909,24 punten.

Uit cijfers van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek vrijdag dat het aantal banen in de VS in juli is gestegen met 187.000, terwijl de markt rekende op een stijging van 200.000 banen. De werkloosheid daalde van 3,6 procent naar 3,5 procent. De loongroei bedroeg op jaarbasis 4,36 procent tot 33,74 dollar per uur. De arbeidsparticipatie kwam uit op 62,6 procent. 

"Het banenrapport bracht geen grote verrassingen", zei marktanalist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets. "De neerwaartse verrassing in het rapport heeft het getouwtrek tussen de stieren en beren nog moeilijker gemaakt, aangezien geen van beiden weet welke kant het op zal gaan", voegde hij toe.

De euro/dollar noteerde op 1,1006. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0993 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0944 op de borden. 

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 1,6 procent, ofwel 1,27 dollar, hoger op 82,82 dollar op de New York Mercantile Exchange. De olieprijs sloot daarmee voor de zesde week op rij op weekbasis hoger en sloot tevens op zijn hoogste niveau in zestien weken.    

Op macro-economisch vlak staat maandag in de VS slechts het consumentenkrediet geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Nikola boekte opnieuw verlies. De fabrikant van emissieloze vrachtwagens boekte over de verslagperiode een nettoverlies van 218 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit een verlies van 173 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 15,4 miljoen dollar tegen 18,1 miljoen dollar over het tweede kwartaal een jaar eerder. Analisten rekenden volgens FactSet op 15,0 miljoen dollar. Verder treedt Michael Lohscheller af als CEO. Hij wordt vervangen door Steve Girsky. Het aandeel daalde circa 23,6 procent. Donderdag wist het aandeel juist nog 12,4 procent koerswinst te boeken.

Booking wist beter dan verwachte resultaten te overleggen. Het online reisbedrijf rapporteerde een gecorrigeerde winst voor het tweede kwartaal van 37,62 dollar per aandeel op een omzet van 5,46 miljard dollar. Dit terwijl analisten gepolst door Refinitiv op een winst rekenden van 28,90 dollar per aandeel en een omzet van 5,17 miljard dollar. Het aandeel steeg ongeveer 7,4 procent.

UBS heeft het koersdoel van Amazon.com verhoogd van 150 naar 175 dollar met een ongewijzigd koopadvies nadat de Amerikaanse e-commercereus donderdag nabeurs met sterke kwartaalcijfers kwam. Volgens de Zwitserse bank wist Amazon de verwachtingen op vrijwel alle fronten te verslaan: qua omzet, marges en de opbrengsten bij de belangrijke tak Amazon Web Services. Het aandeel steeg circa 8,7 procent.

Apple verloor circa 4,6 procent, na de cijfers van donderdag nabeurs.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 4 augustus 2023 22:48
    Het kan beide kanten op?
    Dat klopt maar vind het eerder positief .
    Geen rente verhoging meer en een zachte landing en de loonkost valt ook nog mee.
    De winsten van bedrijven naar de toekomst dat is een andere vraag .
    De consument heeft het geld niet meer .
    Rente verlaging is nog niet voor morgen .
    Wat doet de beurs hiermee ?
    Zijwaarts ?
  2. Roesie 4 augustus 2023 23:49
    quote:

    suske wiet schreef op 4 augustus 2023 22:48:

    Het kan beide kanten op?
    Dat klopt maar vind het eerder positief .
    Geen rente verhoging meer en een zachte landing en de loonkost valt ook nog mee.
    De winsten van bedrijven naar de toekomst dat is een andere vraag .
    De consument heeft het geld niet meer .
    Rente verlaging is nog niet voor morgen .
    Wat doet de beurs hiermee ?
    Zijwaarts ?
    Positief? Geen renteverhoging meer? Meevallende loonkosten? Volgens mij viel de stijging van het gemiddelde inkomen per uur hoger uit dan verwacht. Lijkt te stabiliseren op een te hoog (rond de 4,4% op jaarbasis) niveau. Dan kun je een kerninflatie van rond of onder de 2% sowieso wel vergeten. Oftewel bijzonder negatief nieuws. Hoe langer deze stijgingen aanhouden, des te groter de kans op een loon-prijs-spiraal. Als die er al niet is. Iets wat door de centrale banken wereldwijd als zeer ongewenst en moeilijk te bestrijden wordt beschouwd. De aandelenbeurzen kunnen dit overigens, net als de vele andere ‘red flags’, nog wel even negeren. Die hebben zeker de laatste jaren bewezen vaak nogal een beetje traag van begrip te zijn.
  3. Bergen 5 augustus 2023 01:40
    Begin vd avond schreef ABM FN nog:
    "Wall Street koerst af op hoger slot" en "De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent tot 4.527,92 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 35.443,63 punten en de Nasdaq noteerde 0,9 procent hoger op 14.083,95 punten."

    Het tegenvallende banenrapport was in feite goed nieuws vw de lagere kans op nog een renteverhoging door de Fed. Na 19u gingen echter vrij plotseling alle koersen naar beneden en sloten met minnen van ong. een 0,5%.

    De reden? Ander nieuws? Of 'gewoon' winstnemingen? Wie het weet mag het zeggen. ABM FN weet het in elk geval niet, want rept er met geen woord over in hun nabeurs stukje. Niet gezien zeker. FAIL, FAIL, FAIL.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links